Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Off-topic › Windows optimizācija iesācējiem – 2. daļa (upd.)
Turpinājums šeit:
Lai vai kā, maziņš papildinājums, lai nerastos lietotājiem lieki jautājumi atslēdzot Automatic Updates! Tas ir, lai nemestos šāds te paziņojums ar draudīgu sarkanu krustu –
Tad izdaram sekojošos soļus:
(Bildē: Atveram Control panel, tad Security Center, un tad Change Alerts, noķeksējam nost ķeksi lai nebļaustās)
P.S. Spied uz bildēm lai tās redzētu palielinājumā!
Būtībā visi tie paši punkti, kādus arī es veicu pēc XP uzstādīšanas ātrdarbības palielināšanai.
Vēl var piemetināt msconfig-startup, tikai tur ir jāzin ko ņemt nost ko atstāt.
Vēl jau servisi, bet ar tiem slinkums ķēpāties, galvenais lielumu pieregulēt.
Evers, “lielumi” vēl tikai sekos… bet, ņemot vērā, ka es no rītiem dzeru Igaunijā ražotu bemžu eļļu, tad līdz “lielumiem” tikšu tad, kad M$ izlaidīs Win8.
😀
Snorx, tas ir pieminēts… tikai bildi neieliku.
par disku indeksācijas atslēgšanu aizmirsi pateikt
Papildinājums vietā.
Būtībā visi tie paši punkti, kādus arī es veicu pēc XP uzstādīšanas ātrdarbības palielināšanai.
Vēl var piemetināt msconfig-startup, tikai tur ir jāzin ko ņemt nost ko atstāt.
Vēl jau servisi, bet ar tiem slinkums ķēpāties, galvenais lielumu pieregulēt.
nesen, izlasīju, ka servisu atslēgšana nepaātrina datoru un ir mīts –
Nu daļa taisnības tajā arī ir, būtībā servisu atslēgšana tiešā veidā datoru nepaātrina, taču atslēdzot nevajadzīgos procesus, ramu gan windows ēd mazāk 🙂
gan remoutasistances atsleegsjana (man ko, peec klienta zjeelabaam pa telefonu buus jaauj kaajas un jaamauc kautkur?), gan systemrestores atsleegsjana (oi, es te nezinko instaleeju un saspaidiiju, man tagad neiet! pusstundas vietaa pateereet divas, lai atrastu, kuraa vietaa jams, salasoties ob garadarbus, regjistra atsleegas izkjidaajis?), gan ide kanaalu atsleegsjana (es te jaunu disku nopirku, man neiet, kaapeec? un nevienam nebuus skaidrs, ka pilsonis pasjrociigi kontru atsleedzis, mhhhh)
taa luuk…
aa, un veel – tur kur adjust for best performance… un pilsonis bljaus forumaa, nafig jamam zilas eenas ap ikonaam, mhhhh
tur ir jaaiekjeksee drop shadows bla bla bla….
vari pateikt pāris vārdos kapēc nepaātrina
Smagākie servisi ir System Restore un Server.
Apdraud drošību Universal Plug’n’Pray un SSDP discovery, arī Remote registry neievieš uzticību…
Bet par to kādu citu reizi, teiksim 3-jā daļā.
2) par sys restore ir atruna
3) ja kompim nav RAMa, tad nava – tad arī nafig tēmas. (arī ir atruna, ja kas).
Bet paldies par komentāru. Jūtos pagodināts. 🙂
gadījumā ja ir xp un maz rama iesaku lietot Firefox Builder Optimization –
kas reāli samazina FF klātbūtni operatīvajā atmiņā līdz pāris megabaitiem un tātad palielina sistēmas ātrumu pārvietojot konkrētā brīdī neizmantotos FF failus uz temp mapi, progas autors apgalvo ka viņa pielietotais algoritms ir labāks nekā xp swapa orģinālais aizpildīšanas algoritms un cik es pameiģināju tā subjektīvi tas arī ir , proga strādā ja ari swaps ir atslēgts.
P.S. drunk_lizard tikai lūdzu nerājies.
runājot par raksta lietderīgumu, jādomā ka nav tādu rakstu kas interesētu visus 100 procentus lasītāju, katram pašam būtu jāsaprot kas viņ am ir vajadzīgs un kas nav 🙂
P.S. Vispār kāds ir palaidis hackintosh uz quad cores, a to cik variantus esmu meegjinaajis izpiipeet, visiem obloms?
P.S.2. Ob1- kad pieķersies x64? un Win7?
Preses relīzes