Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Off-topic › Windows optimizācija iesācējiem – 2. daļa (upd.)
на вÑех не угадишвÑем не угодишьвÑех не обгадишь
Vismaz kaut ko vajadzētu mācēt darīt.
Par QoS es tā kā neko neminēju…
Bet savulaik pētīju šo jautājumu un noskaidroju, ka QoS nenoēd trafiku. Patiesībā – parasti nenoēd. Ja tīklā ir divi kompji un viens ir aizsitis visu kanālu, tad QoS to nelieti nedaudz piebremzē, kad otram vajag kanālu – tāds princips.
Ja tīklā tikai viens kompis, tad principā atšķirības nav – ir QoS vai nav.
Instalēšanas laikā, kur prasa press F6 utt… ir slēpta fīča, ne gluži slēpta, bet cik man nācies saskarties, neredzama. 🙂
Tātad, kad parādās press f6, bla bla bla, pa to laiku spiežam F5 taustiņu, pēc laika parādīsies iespēja izvēlēties procesora tipu:
Parādīsies logs, kaut kas līdzīgi šim:
Un izvēlamies zemāko modeli, Standart PC, vai arī ja ir Standard PC with C steps (i 486)
Un tālāk instalējam kā parasti.
P.S. Š is ir stāsts, ko es pats dzirdēju, licis esmu, bet tīri performance testus veicis neesmu. Itkā runājot, ka sistēmas ātrdarbība, šādā veidā apšmaucot sistēmu var izspiest 10% – 15%.
Ja nu kāds grib pakrāmēties, šeit ir arī info par šo lietu.
Š is ņemts no tinyxp, palaižam un lieta darīta, uztaisam log off, lai efekti stātos spēkā, pēc tam protams, nedaudz būs jāpieregulē, jo katram tās velmes var būt savādākas, tur rādīt comon tasks folderī vai nē, rādīt standarta start, vai klasisko. Mini sīkumu.
Un vēl viena lieta.
Neturēt 20 GBtīgas mapes uz desktop.
P.S. Uz pavisam vecām kastēm kā jau es te visu laiku kladzinu ir domāts TinyXp rev 5.0. Ja nu negribās čakarēties, ir arī ievērtos, ka desktop bg bilde dažreiz arī mēdz ieķerināt visu procesu, kaut gan, sen tas laiks, kad dabuju ņemt no veciem pc bildi un aizstāt ar pilnīgi melnu prosta krāsu 🙂
Protams, visierakstākā problēma, ko es bieži sastopos ir daži GB lieku internet tmp failu, ir nācies dzēst laukā pat 30 GB lielu apjomu ar drazām. Š ādam nolūkiem der CClener softs, kā arī vēlreiz visam jāpārbrauc cauri ar iebūvēto disk cleanup tūli.
foxsk8- tas tweaks noved ne jau pie visas OS crash, bet, ja palaid konkrēti kaut kādu spēļuku/app, kas izmanto M$ Visual C vai kā viņš tur, tad ir nācies saskārties :(- Viņš noved pie video drivera crash. Konkrēti- Lineage 2, noved pie bsod Konkrēti- tas notiek pie x64 versijām 🙁
Snorx: Jā ar M$ drazām varētu būt problēmas. 🙂 Tnx ka atgādināji.
Piem. tavs pieminētais – kam patīk norubīt user switching!
Un kāds reals pielietojums ir tam apakšprocesam ja pārsvarā uz klientu kompjiem ir viens jūzeris?
remote assistance off – protams, jo izmantoju TeamViewer – katrā kompī kuru uzinstalēju jau ielieku tur, klientam izskaidroju kas tas tāds, un ko viņš ziemā ēd! Ja vajag labot, tad laboju caur to attālināti! (Jo kāda jēga man klienta IP adresi sev ielogot, passwordus.. u.t.t..?)
sys restore – Nu nepalīdz viņs nekam! vismaz man praksē tādu gadījumu nav, jo klients jau ja viņam kaut mazbik kaut kas bremzē vai neiet – nesauc meistaru, bet gan tad kad vairs dators novests līdz tādai kondīcijai ka nepieciešama pārinstalācija!
Takā, piekrītu snorx teiktajam – pirms brauc augumā – pasaki arī tam visam argumentu! Nevis skaļi filozofē par raksta autoru, kas Tev vsp. prasīts šeit nebij!
1) Uzlikt win ar next, next, next…
2) Problēmu gadījumā izmantot system restore.
Nelaime tā, ka šie “meistari” tā īsti vairāk neko nemāk un, ieraugot nestandarta kompi, ir izmisumā…
Ja neviena no šīm metodēm nenostrādā, viņi noslauc no klienta naudu par diagnostiku un iesaka pirkt jaunu kompi…
faq, mēs esam pazīstami? 🙂
PIE NOSACĪJUMA, KA DATORS NAV KORPORATĪVAJÄ€ TĪKLÄ€ (vientuļās mājsaimnieces dators) un, tādējādi, NETIEK UN NETIKS IZMANTOTI zemāk norādītie servisi, diezgan droši var disablot:
1) Bluetooth Support Service
2) Fax
3) MS Software Shadow Copy Provider
4) NetMeeting Remote Desktop Sharing (ja mašīna nav korporatīva) – jau pieminēts
5) Telnet (sk. nr.4)
6) Automatic Updates
7) WMP Performance Adapter
😳 Print Spooler (var atslēgt, ja neizmanto printeri)
9) Performance Logs and Alerts
10) Uniterruptible Power Supply (nav upša – nevajag ar`)
11) Distributed Transaction Coordinator – (ja mašīna nav datu bāzu apstrādes servaks – nost)
12) Help and Support (jēga no viņa?)
13) Remote Registry (sk. nr.4)
14) Terminal Services (sk. nr.4)
15) Error Reporting Service
16) Messenger (sk. nr.4. Š im servisam nav sakara ar Windows Messenger)
17) System Event Notivication
Uz mājsaimnieces atbildību!
P.S. Par swap-u un RAMdisk-iem mājsaimniecei nav jēga stāstīt.
P.P.S. IMHO – visu šādu “kastrācijas” pasākumu, swapa pārnešanas un nezkādu citu izvirtību lietderības koeficients ir STIPRI APŠ AUBÄ€MS pat uz PIII ar 128Mb RAM. Uz i7 920@3,4GHz ar 12GB RAM, kur visu OSu var turēt RAMā, NAH TO VISPÄ€R VAJAG!!!
Ok, ir vēl viena fīča. Pēc idejas XP ir veidots tā, lai pielāgotos katram PC.
Tas, laikam, kaut kas līdzīgs L2 keša “pielāgošanai” OSam. Iekš XP Pro tas izpaužas šādi:
RUN => regedit:
HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSessionManagerMemoryManagementSecondLevelDataCache.
Nomainam L2 keša decimālvienību pret to, kas ir mūsu konrētajam CPU.
Bet… vai tam vispār ir JĒGA? (Jautājums retorisks). Turklāt ir useri, kuriem ob1, manas un līdzīgas “receptes” ir kā pērtiķim granāta. Bet izglītošanās nolūkā to visu var darīt.
RAKSTS IR OK. 100g ir nopelnīti.
P.S. Vecs prikols:
– Cik ir desmit reizes pa simts gramiem.
– Litrs!
– Nē! Viens kilograms.
P.P.S. Man gan 10x100g IR LITRS, hehe
6. Sadaļa Automatic Updates.
Iesaku izslēgt. Pirmkārt – tāpēc, ka ne reizi vien Microsoft Update ir nogrāvis Windows (atcerēsimies kaut vai Vista SP1, kas nogāza lielāko daļu datoru ar nVidia videokartēm).
a kas atcerēsies kā BEZ apdeitiem Win 7 varēja visus mp3 failus sabojāt?
Vienīgais – kad klients pirmo reizi palaiž TeamVieWer, tad izlec Windows Firewall paziņojums ar kuru users var atvērt portus, ja šamējais neakceptē, tad pēc tam ar rociņām jāsaliek ķekši iekš Exceptions.
Preses relīzes