Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Off-topic › Windows optimizācija iesācējiem – 2. daļa (upd.)
Bet nu ja baigi vajag optimizēt kompi, tad vajag vienkārši nopirkt jaunu kasti – teiksim ar SSD disku HDD vietā (kas patiesībā arī ir lielākasi bottleneck visā sistēmā), DDR3 RAM utt. Vobšem ja kompis par lēnu, tad nopērc jaunu. Nevis mēģini no miroņa izspiest pirdienu.
Ja piestrādā pie Xp čakarēšanas, servisiem, msconfiga un rediģē kaudzīti reģistrus. Rezultāts tik tiešām ir patīkams.
Un par SSD runājot, es tomēr mestu aci vairāk uz VelociRaptor 😀
ebatjkolotitj…
idiotu varza.
1) sekot džedaja padomiem un čakarēt sistēmu
2) nopirkt jaunu, jaudīgāku kompi
3) lietot sedatīvus, nomierinošus līdzekļus, lai nebūtu jāknosās datoram startējoties un veicot citas operācijas.
Kas ir labāks, to lai katrs pats izdomā, samērojot ar savu fantāziju, zināšanām un finansiālajām iespējām.
..Policija zēnu “aizturēja” no rīta, kad viņš klīda pa ielām meiteņu kleitā un dzerdams alu.. 😀
Letiņš?!!
rajah, šis raksts ir par XP (nu un par Vista arī zināmā mērā). Win 7 neesmu minējis.
Win 7 neesi minējis, toties Vista SP1 gan.
kaut gan, lielu daļu iespējamo un tieši vajadzīgo pielāgošanu rakstā tāpat neesi minējis 😀
OK, teikšu labāk nevis lielu bet vienu daļu
Un par SSD runājot, es tomēr mestu aci vairāk uz VelociRaptor 😀
Kādēļ Tu domā, ka Velociraptors ar saviem 8ms pieejas laikiem ir labāk par normālu Kingston SSD ar 0.1..0.2ms laikiem? Es pie izvēles ņemtu SSD. Tā pāreja no SATA 7200rpm ar padsmit ms access time uz 10k raptoru 7..8.5ms nedod TIK lielu responses pieaugumu, kā varētu gribēt.
usver, Tev taisnība – SSD saliek raptoru vienos vārtos. Protams, arī SSD mēdz būt dažādi… ir arī tādi, kam transfer tikai 30MB/s, tad gan tā pašvaki…
usver, Tev taisnība – SSD saliek raptoru vienos vārtos. Protams, arī SSD mēdz būt dažādi… ir arī tādi, kam transfer tikai 30MB/s, tad gan tā pašvaki…
Es jau vairāk domāju par dzīves ilgumu un cenu. Un cik skatījos testu internetā velociRaptors stāv blakus diviem raptoriem raid 0.
Uzliku savam kompim SSD 60GB, transfer rate virs 200MB/s paredzamais dzīves ilgums (pēc pareizas sagatavošanas) ap 50 gadi. Cena Latvijā (mazumtirdzniecībā) – 125Ls.
Ir tikai viena nelaime – kompis lido tik ātri, ka vairs neko nevajag optimizēt… a optimizēt ta man patīk…
😀
😀
Ir tikai viena nelaime – kompis lido tik ātri, ka vairs neko nevajag optimizēt… a optimizēt ta man patīk…
😀
Tas pats kas man – pagājušo gadu nopirku sev jaunu kompi, ir arī updatots viss – arī SSD 😀 un tā ka optimizēt nevajag! 😀 Kautgan man to patīk darīt! 😀 Lai vai kā optimizēšana noder, jo pārsvarā klientiem ir švaki kompji – pentium3 – pentium4 svarā! =] Ļoti reti parādās kas jaunāks, labi ka neparādās kas vecāks! 😀
Edit: samuldējos par Pentium3 – nav viņi tik daudz, bet nu ideja ir ap to.. 🙂 visdusslānis dzīvo pārsvarā uz P4.
Jā, Wuu, laba doma – būs vien jāpaņem tas raptors – būs atkal ko darīt kamēr šamējo piespiedīšu jēdzīgi strādāt.
😀
😀
Nevajg jau parspileti, tu pats teici ka esi samazinajis R/W skaitu. Tad kads labums maksat tadu naudu, ja tu vinu neizmanti pilvertigi. Tikai tapec ka Windows startesies atrak. Un 64 gb ir stipri pa maz. Nevaru izdomati ko lai perk…
“My Documents” mapes attēlošanas nahrenizēšana My Computer pārvaldnieka logā:
regedit =>HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerMyComputerNameSpace
DelegateFolders
deletējam atslēgu {59031a47-3f72-44a7-89c5-5595fe6b30ee}
Un 64 gb ir stipri pa maz
Sistēmai 64GB tieši ir pietiekami un vēl puse pāri paliek.
Warez/bilžu/drazas/mācību materiālu/fiumu/mp3 glabāšanai nevajag
Par perfomance- var izķeksēt visu izņemot show drop shadows un common tasks, tad userim radisies viens jaut, kapēc tāds nasmuks dizains, bet to var ātri ieskaidrot.
Tālāk- vajag arī reģisros norādīt priekš xp, ka procim ir l2 kešatmiņa, un jānorāda cik liela- tas reāli paātrina darbu, un ja RAM ir virs 1GB un user nelietos ne 3d spēles, kuras diek darbinātas uz directx bāzes un nestrādās ar 3d modelēšanu var atslēgt swap….
M$ raksta šādi:
“This is not related to the hardware; it is only useful for computers with direct-mapped L2 caches. Pentium II and later processors do not have direct- mapped L2 caches. “
šeit:
Labprāt uzklausīšu pretargumentus.
Preses relīzes