Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Off-topic › Windows optimizācija iesācējiem – 3. daļa (upd.2)
Esmu mēģinājis pirmo partīciju taisīt lielāku un likt tur swapfailu, bet nekādu īpašu starpību nejutu. Lieku Swapfailu uz >:(, jo tad tas sanāk pa vidu – starp Windows un ProgramFiles – a tas teorētiski dod nelielu ātruma pieaugumu.
Uz C: dzīvo tikai:
autoexec.bat
boot.ini
config.sys
io.sys
msdos.sys
ntdetect.com
ntldr
Papildus tam – brīva vieta priekš FF kešas. 🙂
Var C: partīciju taisīt 1MB un lietot FAT.
Ja RAMs ir tikai 256MB un nav gaidāms, ka pieliks, tad >:( partīciju var taisīt kādus 4-5GB lielu… a ja win apgraiza, tad pat mazāk…
Es rakstā pastāstīju ideju, tālāk jāskatās kādi dzelži, kādi uzdevumi…
tie gan ir maksas bet pieļauj demo režīmu un ja kas ir intuitīvi saprotams kā ar tiem strādāt,
iesācēji ir pieraduši pie grafiskās vides nevis pie komandrindas
Neesmu drošs, ka sapratu problēmu… nekad nekas ar tām partīcijām tā nav noticis… hmm, un linuxā es zinu maz…
Neesmu drošs, ka sapratu problēmu… nekad nekas ar tām partīcijām tā nav noticis… hmm, un linuxā es zinu maz…
problēma tāda, ka %WinDir% partīcijas nr. nez kāpēc iekš boot.ini tiek reizēm aizstāts ar “1” – reti, bet gadās – un nesaprotu, kāpēc :((, piemēram: dzīvo iekš boot.ini cipars 2 laimīgi gadu – un kādā rītā win pašrocīgi to pārmetis par 1 (protams, win neceļas, jābūtojas no kā cita un jārediģē tas boot.ini)
ja pareizi saprotu, tad aprakstītajā scenārijā iekš boot.ini windir partīcija būs 2, un tāpēc prasīju, vai nav novērota līdzīga problēma …
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINDOWS=”Microsoft Windows XP Professional” /noexecute=optin /fastdetect
nekāda %WinDir% tur nava… un partition(2) nekad manā praksē nav pārvērties par partition(1).
jā, jā partition(2) ir pārvērties par partition(1) – tieši par to jautāju
1)šeit var lejuplādēt Partition Wizard Home Edition( bezmaksas disku partīciju menedžeri)
iso failu(38MB)ierakstam CD un restartējam datoru
2)šeit ir kā formatēt
ir arī video
3)šeit ir video kā sadalīt disku
4)šeit ir mājas lapa kurā ir video un instrukcijas par visiem jautājumiem
zeenam nav nekaada ponja, ap ko lieta grozaas, bet linkus sasviedis biezaa cjupaa…
nu eerglis, eerglis :>
es skatos nepārtraukta onanēšana tev radījusi lieluma māniju, vai arī Ktulhu tev ir apēdis smadzenes, ja neredzi ka runa iet par diska sadalīšanu trijos un formatēšanu 64k
un tātad ir nelikumīga, savukārt es iesaku diska sadalīsanai izmantot bezmaksas programmu (38 MB) nevis vēl papildus lejuplādēt Vistas vai win7 instalācijas iso failus kas kā minimums svērs 700 MB.
Beidz taču gvelzt muļķības!
Preses relīzes