Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Off-topic › Windows optimizācija iesācējiem – 3. daļa (upd.2)
P.S. Laikam jau neesmu “īsts vīrs”, jo man patīk, ka visam ir kaut kur saglabātas rezerves kopijas, ja nu kas 🙂 Tāpat arī vieglāk taču ir dažu minūšu laikā savest visu kārtībā, nekā stundām vai pat dienām čakarēties ar pārinstalēšanu.
aoma, esmu bekapojis (klonējis) šādus diskus ar Nero backup un problēmas nav bijušas… bet par visiem softiem nemāku teikt. It kā jau viss iekļaujas standartos, tāpēc problēmām nevajadzētu būt.
kā pēc tam būs ar dažādām beckapu progām, kā Acronis vai Ghosts? Vai tās sapratīs, kā rīkoties pie OS nograušanas, un vai vispār vairs normālu full bekapu varēs uztaisīt?
Jebkura šāda programma jebkuru disku/partīciju var atjaunot neatkarīgi no tās satura. Vismaz TrueCrypt partīcijas tie mierīgi kopē, nefiga neredzot, kas tur īsti ir iekšā un kā tur ar failsistēmu.
P.S. Laikam jau neesmu “īsts vīrs”, jo man patīk, ka visam ir kaut kur saglabātas rezerves kopijas, ja nu kas 🙂
uz 1+TB ārējā cietņa sistēmas diska 1:1 imidžu glabājot, viss būs kedā. 🙂
Kas attiecas uz SSD, tad tādā gadījumā diska gatavošana ir sarežģītāka… plānoju to kaut kad arī aprakstīt.
Wuu, rakstā minēto variantu pamēģināji?
Jap, sākuma jau ar gribējās Xp uz lielāka klistera uzlikti. Tad mēģināju ar program failiem, lai programmas ātrāk startētos, bet notestējot atšķirības nebija. Tāpēc tev prasu, kāds prikols no tā visā? Un kāpēc tu to sauc par optimatizāciju.
sākuma jau ar gribējās Xp uz lielāka klistera uzlikti.
po hodu kur nu veel lielaaks kliisteris, kaa tev galvinjaa? :>
Hmm, prikols tāds, ka ātrāk strādā un mazāk deldē disku.
Teorētiski jā, bet kaut kādi jūtami pierādījumi ir?
Procis: T8100 (2.10 GHz)
Rams: 2 GB
+ Uz kā jūt ātruma atšķirību?
Es arī nesen optimizēju savu sistēmu – nopirku jaunu kompi. Darbojas krietni ātrāk.
Bet parastajiem mirstīgajiem Acronis Disk Director Suite ir atrodams šajā diskā..
😉
P.S. Esmu arhivatoru (7zip un PowerArchiver) tempus pārvietojis ramdiskā – pakošana/atpakošana jūtami ātrākas!
😀
gangstalv, paldies par linku. Š obrīd ātri pārskrēju pāri tam rakstam – tur tiek lietots mlink… uz Vistas tas nedaudz piegļuko… varbūt uz W7 ir labāk – kad būs laiks – pārbaudīšu.
Imhotep, par pārlūka temp failiem uz ramdiska – ar FF tas iet, ar Opera arī. Ar IE ir problēmas. Par citiem pārlūkiem nezinu. Tikai jāatcerās uzlikt kešas limitu. Ja ramdisks ir 64M, tad FF jāliek limits ne lielāks kā 32M.
Preses relīzes