Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Off-topic › Windows optimizācija iesācējiem – 3. daļa (upd.2)
es no viena SATA 2,5″ uz portatīvā max 62MB/s read/write tik varu izspiest!
kāda konfigurācija tavai testējamai kastei? raids ir vai nav?
Infa par SSD šeit:
Pirku šeit:
Un es domāju ka nebūšu vienīgais, jo pats ob1 testē uz SSD…
[img]https://img3.imageshack.us/img3/9348/14006475.jpg
1) Izskatās, ka esi laidis ATTO uz Vistas vai W7, kad sistēma vēl rokas pa disku… pamēģini vēl dažas reizes.
2) Ä€truma pieaugums no lielā klastera nav tikai uz transfer rate rēķina. Ä€trumu dod arī tas, ka NTFS struktūras “labāk jūtas” pie liela klastera.
3) Hmm, lūdzu iepostē čipseta un HDD parametrus.
4) Man ir viens laptops – tam transfer rate “atduras” pie kādiem 35MB/s. Mēģināju to sainstalēt uz 4k klasteri (defaultā) – bremze kvadrātā. Uzliku 64k – normāli darbojas… hmm, “normāli” katram nozīmē kaut ko citu… šodien biju pie Linxa ciemos – džekam (ne Linxam) dators pēc parametriem apmēram kā mans darba laptops. Prasu kā iet – šis atbild – “normāli”… paskatījos to aparātu… iedevu savu un palūdzu palaist Wordu… šis aiz neuzmanības palaida kādus trīs wordus uzreiz…
Un, kā jau minēju, ATTO ātruma benčmarki nav vienīgais iemesls, kāpēc lielais klasters ir labāks par mazo.
Hmm, a kura ATTO versija? v2.34 nedaudz piegļuko pie lieliem ātrumiem. v2.41 izskatās ok.
Manuprāt diagnoze ir skaidra – too slow HDD connection.
Iesaku radikālu terapiju – reinstall, lai izvairītos no invaliditātes… 🙂
P.S. Tauta, paskataties uz zxcv testu rezultātiem – tādiem tiem jāizskatās… augoša līkne kamēr atdurās pret HW ierobežojumiem.
P.P.S. hmm, zxcv, HDD ir WD vai Seagate 7200.11?
Wuu,
1) Izskatās, ka esi laidis ATTO uz Vistas vai W7, kad sistēma vēl rokas pa disku… pamēģini vēl dažas reizes.
2) Ä€truma pieaugums no lielā klastera nav tikai uz transfer rate rēķina. Ä€trumu dod arī tas, ka NTFS struktūras “labāk jūtas” pie liela klastera.
3) Hmm, lūdzu iepostē čipseta un HDD parametrus.
4) Man ir viens laptops – tam transfer rate “atduras” pie kādiem 35MB/s. Mēģināju to sainstalēt uz 4k klasteri (defaultā) – bremze kvadrātā. Uzliku 64k – normāli darbojas… hmm, “normāli” katram nozīmē kaut ko citu… šodien biju pie Linxa ciemos – džekam (ne Linxam) dators pēc parametriem apmēram kā mans darba laptops. Prasu kā iet – šis atbild – “normāli”… paskatījos to aparātu… iedevu savu un palūdzu palaist Wordu… šis aiz neuzmanības palaida kādus trīs wordus uzreiz…
1. Nekas nerokas.
2. Uz parasta HDD mēģināji? Es mēģināju atšķirības nav 🙂
3. AMD 785G/SB710
4. Iedo viņam baldriāni, lai pirksti nedreb un SSD
Ob1, varētu lūdzu tiešām kādus pierādījumus ka vis tas darbojas ātrāk, jo pats ne reizi esi teicis ka visi šie bench mark tooli neietekmē reālo pieredzi! Vienk. beidz dirsties un parādi kas strādā ātrāk
Hmm, varbūt paskaties šo:
Tas tika taisīts uz lielā klastera… bet sen, sen atpakaļ… tagad var vēl ātrāk… (un pamēģini winXP tēmas pamainīt tik ātri…)
Hmm, ja nevari jēdzigi notestēt ar ATTO, varbūt, ka zirgi plosās?
Gribu muļķīgi pajautāt vai autors domāja sākotnēji eventuāli pastāvējušos C: un >:( diskus (respektīvi veicot modifikāciju dati uz >:( arī pazudīs) vai tikai tiks modificēts, pārveidots tikai disks C: ja uz tā atradās OS.
edit: tomēr atradu :))
Stat1CX, problēma ar būt partīciju ir tieši iekš klastera izmēra – M$ neļauj būtoties, ja klastera izmērs ir virs 4k. Tāpēc jau tās izvirtības vajadzīgas, kas minētas rakstā. Hmmm, ja esi konvertējis FAT uz NTFS, tad visdrīzākais tev klastera izmērs ir 0.5k… ja pārkonvertēsi uz 4k, tad jau būs labāk…
🙂
Kādu laiciņu atpakaļ gribēju paeksperimentēt ar Win7.
Uzliku windowsu no install.wim faila uz hdd ar gimagex.
Pēc tam uztaisīj jaunu profilu( vai kā tur viņu pareizi sauc) būtā ar bcdedit caur cmd.
Itkā viss smuki, bet kad pārstartēju kompi un paņemu win7 man atveras Vistas recovery, uztaisa error check un restart.
Š ito es biju izdarījis uz vhd diska, pēc vienas pamācības un viss strādāja labi.
Jautājums= vai to var izdarīt uz hdd?
Preses relīzes