Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Off-topic › Windows optimizācija iesācējiem – 3. daļa (upd.2)
Vismaz man pēc tavas pamācības uzreiz disks palika ātrāks 😀
hmm, es arī neesmu specs web programmēšanā, makšķerēšanā, auto remontā un zemūdens medībās… – arī ģenijiem ir savi ierobežojumi…
😀
P.S. Lai uztaisītu skrīnšotu vienam logam (aktīvajam) – spied Alt+PrtScr.
install.wim ir Vistas vai Windows 7 fails kurā tiek glabāta visa OS(Program Files,Users Windows), install.wim atrodas iekš katra instalācijas diska “source” mapē.
Maziņš piemērs:
Kā tu jau zini, windows7 64 bit, nevar ieinstalēt no windows7 32 bit, tad ja gribi to darīt no viena hdd uz otra, piemēram 32 bit versija atrodas “C” diskā, bet tu gribi uzinstlēt uz “E” vai “Z” disk. Pa cik man īpaši daudz lieki dvd diski mājā nemētajās un pirkt negribas, izdomāju saimainīt 32 bit Windowsa install.wim pret 64 bit Windowsa install.wim. tālāk uzpiežu install.exe un instalācija domā ka instalē 32 bit windowsu, bet viņa automātiski ieinstalē
64 bitu versiju, jo tās faili atrodas install.wim failā. Tā ir sava veida sistēmas apčakarēšana.
Ja kautko nesaprati, no mana samurgojuma tad prasi 🙂
Meistar, pamāci mani, lūdzu.
..cik ir jāizdzer, lai iedomātos defragmentēt SSD?..
Taisnība.
..par pārlūka temp failiem uz ramdiska – ar FF tas iet, ar Opera arī. Ar IE ir problēmas..
Populārākos plebeju pārlūkus IE un FF nelietoju principā, tāpēc neko arī neteikšu, kešu tomēr pārvietoju. Ir drusku gemors ar Hroma keša staipīšanu, bet arī tas ir paveicams. Lai gan… hroms tāpat ir fikss.
..jāatcerās uzlikt kešas limitu. Ja ramdisks ir 64M, tad FF jāliek limits ne lielāks kā 32M..
Ja vecai kastei ir kāds 1Gb rama – 128Mb var droši griezt nost. Tas, man domāt, ir optimāls minimums. 2Gb – 256Mb utt.
Imhotep, par ramdiska izmēru – stipri atkarīgs kāds ramdisks… un kādā atmiņā tas sēž… un kāda OS… bet principā – tā ir kā tu saki.
[img][img]
F
Hmm, pilnā HDTune – kruta… 🙂
Ralfie, paldies. 🙂
Nekādi nevaru dabūt šo variantu pie dzīvības! Pēc instalācijas nebūtojas, tikai tā svītra mirgo!
Vispār savā prātā štukoju kam trīs partīcijas? Tā fīčā ir 64b klāsterī? Tad varbūt pietiek ar divām vienu no kura winda iebūtojas un otra darbam? Mošk es ar to nlite ko daru nepareizi? Tur windows dir ar nav jānorāda nlite standartā ieliek uz to E:??? HELP?
1) ar ko disku dalīji?
2) vai ar nLite pārnesi direktorijas kā norādīts rakstā?
Laikam vaina būs nlite es nemāku īsti norādīt documentus un windows direktoriju kur viņi atradīsies! Kur norāda program files tur vienkārši jāraksta E: ?
E:Program Files
Droši vien tur tā vaina… (ar Docs & sett analoģiski).
Ak jā – rakstā jau rakstīju, ka “Piebilde – dažreiz veci (un ne tik veci) BIOSi nemāk ielādēties no Vistas sagatavota diska – tad C: partīcija ir jātaisa ar LiveXP vai no XP uz cita datora. “
tas arī var būt pie vainas, lai gan ļoti reti.
Preses relīzes