NU problēma sekojoša. Bija tāda lieta, ka senči pirka datoru, kā izrādās tiem bija līkrocīgs softa licējs- es :D. Vienkārši instalējot Windows aizmirsu tādu lietu kā pārbaudīt kas un kā, jo izrādījās, ka boot secība nebija korekti izvēlēta- vispirms boot`ojās:
1. dvd lasītājs OK
2. Karšu lasītājs (problēmas sakne)
3. HDD
Vnk man instalējoties uzrādījās 6 diski kuros var likt, un tā kā īstais slēdzās pēdējais, tad viņam indeks bija H: nu es steidzos un liku. Nu tad pēc laika uzmetu ubuntu, tam atvēlēju vienu partīciju 20 GB. Nu viss normāli, bet tagad gribu ubunt`o dabūt nost- laiks debian :). Nu ir problēma- kad dzēsīšu ārā ubunt`o- nonesīšu partīciju (jau mēģināju) tad man metās grub error. Nu atbilde jau ķipa vienkārša- boot.ini faila labošana. bet man jau neļauj viņam piekļū, jo Windows domā, ka viņš uz kkāda C diska mētājas, un nevaru labot secību, kāda secība ielādējas sistēma, bet sistēmu (Windows) ar pārlikt negribu- pārāk stabili sanāca uzlikt un vēl nesen visu sakārtoju- žēl visu pārstrādāt un failu daudz kurus nebūtu ieteicams izdzēst (spēles un mūzika+filmas dzēst ārā nav žēl).
Nu jautājums, kā lai dabūju nost ubuntu, lai windows palaižas korekti?
Paldies par palīdzību.
1) Nodzēs ubuntu partīciju.
2) Nokopē “Super Grub Disk” {
3) Ar šo CD pārraksti boot sektoru.
4) Norādi, ka tev ir winda
title Windows XP Professional
root (hd0,0)
savedefault
makeactive
chainloader +1
Rinda “root”
hd0 => pirmais disks
hd1 => otrais disks
cipars aiz komata => partīciju.
—-
Ja tu gribi tikai windu, tad vnk ieliec instalācijas winxp cd un no konsoles ieraksti: fixmbr
—-
Vispār jau tu varēji likt vnk Debian un tad pie instalācijas tiks noinstalēt GRUB => tur ari norādīsi, ka tev ir winda…
Beigās tev piedāvās izveidot GRUB boot record, Winda tur jābūt jau atpazīta. Tas arī viss, ko tev vajag.
Shady paretam ir tāda mode sarežģīt vienkāršas lietas 😀
P.S. bet to super grub disku noteikti novelc, labi, ja tāds mājā stāv.
vēl tieši shady apraksts iemests iekšā 🙂 būs jāmēģina- iso fails novilkts būs jācep iekšā- ja atradīšu tukšu matricu 🙂
apt-getaptitude
Preses relīzes