Windows XP "auklēšanos" pagarina vēl par gadu

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Windows XP "auklēšanos" pagarina vēl par gadu

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 26 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Microsoft joprojām nevar atvadīties no aizvēsturiskā, bet joprojām 1/4 pasaules datorlietotāju iecienītā Windows XP. Kaut arī strikti paziņots, ka 2014. gada 8. aprīlī tam būs pēdējā ielāpu otrdiena, un pēc tam vairs ni-ni, jaunākie paziņojumi liek par to šaubīties.

Vakar Redmonda informēja, ka vēl vairāk nekā gadu līdz 2015. gada 15. jūlijam nolemts atbalstīt Windows XP pretvīrusu programmatūru, ieskaitot dziņus (engine). Š eit ietilpst Microsoft Security Essentials privātpersonām un System Center Endpoint Protection, Forefront Client Security, Forefront Endpoint Protection, un Windows Intune korporatīvajam sektoram. Tas izdarīts tāpēc, lai “atvieglotu un padarītu drošāku XP lietotāju pāreju uz modernajām operētājsistēmām”.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_microsoft_security_essentials_2.png[/img]

Anonīms
    Neaktīvs

Windows XP lietotāji netaisās nekur pāriet. Un tas “atbalsts”, ko M$ tur “pagarina”, na# nevienam nau vaidzīgs. Patchi ir integrēti (vai vismaz folderī ar batņiku), manis pēc viņi var to Windowsupdate priekš XP vairs nevērt vaļā.

Pēc pēdējās pieredzes ar Office2013, kāds apkalpojams kantoris (40+ wrkstn) centīsies pāriet uz Libreoffice cik vien iespējams.

Un jābūt izcilam daunim, lai katrus pāris gadus pirktu atkal jaunu kompi un windowsu un office, kuram atkal kautkas nestrādā, kautkas sapists un daudz nevajadzīgu sūdu pievienoti.

LooNeY
    Participant

nav jāpērk jauns kompis, bet ‘upgrade’ licenzes kuras nav dārgas! 😉

KILL THIS SHIT!

[img]https://global3.memecdn.com/g-guy-go-die_o_1006212.jpg[/img]

re-mix
    Participant

Parādi man, kur ir tās tavas lētās win pro un office bussines upgrades!

pear
    Participant

Tieši tādu cilvēku domāšanas dēļ mēs vēl tagad varētu lietot Windows 98 un staigāt ar 3310 kabatā.

Komentējot rakstīto, pieņemu, ka to rakstījis cilvēks kuram nav nekādas saistības IT nozari. Jo W7 un W8 spēj darboties uz 10 gadus veciem dzelžiem un licences var diezgan viegli atjaunot. Kas attiecas par strādāšanu, man ar W8.1 nav bijusi praktiski neviena būtiska problēma un ja arī iet nevajadzīgas lietas līdzi, normāls datorspeciālists varēs atslēgt visu nevajadzīgo.

LooNeY
    Participant

Nu 1 Eiro nemaksās upgreids, bet par vismaz 50% lētāk nekā Retail versija parasti upgreids maksā, vēl parasti ir īpasie piedāvājumi ja uz tiem uzķer, ta vispar pa sālsmaizi var atjaunināt savu kompi gan OS gan Office! Par piemēru kad w8 iznāca, bij pāris mēnešu offers, ka varēj pa 40$(29Eur) upgreidot no w7 uz w8… un kā zināms no w8 uz w8.1 upgreids ir bezmaksas! 😉 Tatad ja iegādājies legālu windowsu vai ‘kastīšu’ veidā vai kopā ar jaunu datoru – patlaban 5 gadu legalitate un visjaunākais windows tavā sistēmā maksāja tikai 29Eur, kas nebūt nav liela cena!

Upgreids nestrādā lēciena veida(xp->w8.1) Upgreids strādā xp->vista, vista->w7, w7->w8!Un protams vispirms tev ir jabūt legālam windowsam!

Biznesiem ir īpašas licenzes un tur jāskatās pēc līgumiem!

Bet pēc taviem teikumiem spriežot = utorrent download piracy 4EVAH!

garaisezis
    Participant

Kas vainas 3310 nokia, man vēl tagad ir tāda, no DX.com nopirku lēto ķīnīzeru Litija bateriju, un nedēļu velk mierīgi. Retro nemirst….

Priekš kaut kāda offisa un arī ražosānā esošajiem datoriem daudz kur vēl pat win95/98 stāv virsū dēļ specifikas. Tur nu neredzu jēgu mainīt, vienīgi reizi pa -3gadiem cietni un parinstelēt par jaunu profilaktiski… Nez vai man man CNC frēze varētu veikt labāk ja tur būtu virsū win8.1 ….

Mājas lietotājiem jau ir cits stāsts, tā pat kā veikalā pērkot jaunu PC licenze jau ir iekļauta cenā, ar portatīvajiem ir vēl bēdīgāk, nav nekādas izvēles, tikai windows un ja nu varbūt kaut kur noliktavā aizķēries kāds par neadekvātu cenu būs ar vecāku OS.

Anonīms
    Neaktīvs

Cik man zināms, ar tām Upgrade licenzēm ir tā čābīgi, ja grib pārinstalēt datoru.

Tajā brīdī nāksies iziet visām upgrade licenzēm cauri.

Ir jau veiksmīgī stāsti kuri nāk no Apple, pēdējā operētāj sistēma tika adota par velti.

Linux pusē OS par velti var dabūt.

Lai vai kā laika gaitā noteikti vajag pāriet uz kaut ko jaunāku, domāju ka jaunas lietas nenāk par sliktu. Ir gadījumi, kā VISTA un līdzīgi, bet tai pat laikā noteikti jāiet ir laikam līdzi.

Līdzīgi kā ekanomikā, inflācija (pieklājīgā apmērā) ir nepieciešama lai veidotos izauksme.

shadow118
    Participant

Nu W8 uz 10 gadus veciem dzelžiem ne visiem var uzlikt, vajag procesoru, kam ir xD bit, bez tā nesanāks. Gribēju savam vecajam uzlikt, nesanāca, W7 gan varēja

nevertell
    Participant

Ļauj, es tev pastāstīšu stāstu par zaļiem windowsiem.

Meitene nopirka Asus ultrabook’u ar usb3 portiem. Būtībā visa komunikācija ar perifēriju (klaviere, tačpeds, kamera) gāja caur usb3. Virsū protamistiski windows 8. Un viņam arī patīk updeitoties. Un viņš to darīja. Tad vienu dienu atnāca kritiskais drošības apdeits, pēc kura vairs neviens draiveris nestrādā. Un pizģec visam, usb draiveris aiziet pa dirsu un meitene nevar ne rakstīt, ne spaidīt savu laptopu. Ko tu tādā gadījumā vari izdarīt ? Neko daudz. Dabūja meitene mācību par bekapiem, jo viss tika pārinstalēts.

iKey
    Participant

Nu nezinu.

Mana pieredze bija tāda: kādu laiku sēdēju uz torrentu veikalā ņemtā sazāļotā W7, paķēru to akciju, kad uz W8 varēja apgreidoties par kapeikām, sanāca pārinstalēt kompi (HDD maiņa), un W8 pa tiešo instalēju (CD-Key ņēma pretī un aktivizēja bez problēmām), negāju cauri nekādiem Upgrade procesiem.

re-mix
    Participant

Tas ir nelegāli, jābūt uz rokas vecajai licencei. Takā ja atnāks ekonomikas policija, W8 tev arī skaitīsies kreisais.

Anonīms
    Neaktīvs

Tu jau ānusu izēdi šodien? Nenokavē!

Anonīms
    Neaktīvs

Nekad nebūtu domājis, ka mums ar šito dauneli kautkādā ziņa sakrīt domas.

Anonīms
    Neaktīvs

Vecīt (perdelīt), dies pasarg no Asus!

Viņu Hoojabooki der tikai kā keybordless media player. Tiesa gan, pa 600Ls var nopirkt lielāku TV UN Media player.

Anonīms
    Neaktīvs

Tieš tā! Licenz nau!

Anonīms
    Neaktīvs

Oi! Teu vajadzēt papļāpāt ar Mazmīkstā pārstāvi Dagni. Jums būtu daudz ko pļūtīzerēt.

iKey
    Participant

nu nezinu. Clean Install paķēra ar visu CD-Key, ko M$ man pa e-pastu atblieza. Un ja gribas legalizēt pirātisko, tad ir vajadzīgs legāls CD-Key no M$ vai autorizēta M$ dīlera.

Un kā tiem lohiem no EP un BSA var pierādīt legalitāti, ja es esmu izvēlējies Digitālo piegādi (CD Key pa e-pastu un saite uz oficiālo ISO atlējumu)?

msh
    Participant

Davai, lūnij, pastāsti kā man, cilvēkam kas lieto kompi lai darbinātu operu, winampu, skapi, dažas utilītas un dažas specifiskas programmas, kaut kāds jaunāks win kaut ko uzlabotu? Pareizi, nekā. Iemācies tak vienreiz ka cilvēki datorus var arī lietot, ne tikai pašapmierināties par to, ka, lūk, viņu kompis darbina jaunāko win, vai tas būtu jaunākais atjauninājums vai kaut kāda puscepta, neiznākusi OS.

Ä€, un tad jau vēl ir jautājums par profesionālajiem lietotājiem. Kad sanāca pastrādāt pāris anglijas pārtikas fabrikās dažus gadus atpakaļ, redzēju ka tur vienā vecākā fabrikā uz kompjiem griezās win98, citā, bik mudernākā tomēr bija jau winxp. Manā patreizējajā darbavietā uz vienīgā ražošanā iesaistītā kompja [kurš skaita konservu bundžas] griežas winxp, piedevām uz nepiedodami stipriem dzelžiem – laikam kāda pirmā izlaiduma Athlon 64, un tas kompis tur gan jau vismaz piecus gadus tā turpinās darboties – kāpēc lai kāds jātos ar savietojamības utt problēmām nenozīmīgu vai vispār neeksistējošu uzlabojumu dēļ?

re-mix
    Participant

Pēc likuma legalitāte jāpierāda ir TEV! Vismaz ir jābūt pirkuma dokumentam par veco Win un pirkuma dokumentam par jauno upgrade. Un ja jaunā Win upgrade licences noteikumā ir rakstīts ka tu drīksti upgreidot no sava vecā win versijas, tikai tad tev viss skaitīsies legāli!

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 26 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?