Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Windows XP "auklēšanos" pagarina vēl par gadu
ielāpu otrdiena
Vakar Redmonda informēja, ka vēl vairāk nekā gadu līdz 2015. gada 15. jūlijam nolemts atbalstīt Windows XP pretvīrusu programmatūru, ieskaitot dziņus (engine). Š eit ietilpst Microsoft Security Essentials privātpersonām un System Center Endpoint Protection, Forefront Client Security, Forefront Endpoint Protection, un Windows Intune korporatīvajam sektoram. Tas izdarīts tāpēc, lai “atvieglotu un padarītu drošāku XP lietotāju pāreju uz modernajām operētājsistēmām”.

Pēc pēdējās pieredzes ar Office2013, kāds apkalpojams kantoris (40+ wrkstn) centīsies pāriet uz Libreoffice cik vien iespējams.
Un jābūt izcilam daunim, lai katrus pāris gadus pirktu atkal jaunu kompi un windowsu un office, kuram atkal kautkas nestrādā, kautkas sapists un daudz nevajadzīgu sūdu pievienoti.
KILL THIS SHIT!

Komentējot rakstīto, pieņemu, ka to rakstījis cilvēks kuram nav nekādas saistības IT nozari. Jo W7 un W8 spēj darboties uz 10 gadus veciem dzelžiem un licences var diezgan viegli atjaunot. Kas attiecas par strādāšanu, man ar W8.1 nav bijusi praktiski neviena būtiska problēma un ja arī iet nevajadzīgas lietas līdzi, normāls datorspeciālists varēs atslēgt visu nevajadzīgo.
Upgreids nestrādā lēciena veida(xp->w8.1) Upgreids strādā xp->vista, vista->w7, w7->w8!Un protams vispirms tev ir jabūt legālam windowsam!
Biznesiem ir īpašas licenzes un tur jāskatās pēc līgumiem!
Bet pēc taviem teikumiem spriežot = utorrent download piracy 4EVAH!
Priekš kaut kāda offisa un arī ražosānā esošajiem datoriem daudz kur vēl pat win95/98 stāv virsū dēļ specifikas. Tur nu neredzu jēgu mainīt, vienīgi reizi pa -3gadiem cietni un parinstelēt par jaunu profilaktiski… Nez vai man man CNC frēze varētu veikt labāk ja tur būtu virsū win8.1 ….
Mājas lietotājiem jau ir cits stāsts, tā pat kā veikalā pērkot jaunu PC licenze jau ir iekļauta cenā, ar portatīvajiem ir vēl bēdīgāk, nav nekādas izvēles, tikai windows un ja nu varbūt kaut kur noliktavā aizķēries kāds par neadekvātu cenu būs ar vecāku OS.
Tajā brīdī nāksies iziet visām upgrade licenzēm cauri.
Ir jau veiksmīgī stāsti kuri nāk no Apple, pēdējā operētāj sistēma tika adota par velti.
Linux pusē OS par velti var dabūt.
Lai vai kā laika gaitā noteikti vajag pāriet uz kaut ko jaunāku, domāju ka jaunas lietas nenāk par sliktu. Ir gadījumi, kā VISTA un līdzīgi, bet tai pat laikā noteikti jāiet ir laikam līdzi.
Līdzīgi kā ekanomikā, inflācija (pieklājīgā apmērā) ir nepieciešama lai veidotos izauksme.
Meitene nopirka Asus ultrabook’u ar usb3 portiem. Būtībā visa komunikācija ar perifēriju (klaviere, tačpeds, kamera) gāja caur usb3. Virsū protamistiski windows 8. Un viņam arī patīk updeitoties. Un viņš to darīja. Tad vienu dienu atnāca kritiskais drošības apdeits, pēc kura vairs neviens draiveris nestrādā. Un pizģec visam, usb draiveris aiziet pa dirsu un meitene nevar ne rakstīt, ne spaidīt savu laptopu. Ko tu tādā gadījumā vari izdarīt ? Neko daudz. Dabūja meitene mācību par bekapiem, jo viss tika pārinstalēts.
Mana pieredze bija tāda: kādu laiku sēdēju uz torrentu veikalā ņemtā sazāļotā W7, paķēru to akciju, kad uz W8 varēja apgreidoties par kapeikām, sanāca pārinstalēt kompi (HDD maiņa), un W8 pa tiešo instalēju (CD-Key ņēma pretī un aktivizēja bez problēmām), negāju cauri nekādiem Upgrade procesiem.
Viņu Hoojabooki der tikai kā keybordless media player. Tiesa gan, pa 600Ls var nopirkt lielāku TV UN Media player.
Un kā tiem lohiem no EP un BSA var pierādīt legalitāti, ja es esmu izvēlējies Digitālo piegādi (CD Key pa e-pastu un saite uz oficiālo ISO atlējumu)?
pašapmierināties
Ä€, un tad jau vēl ir jautājums par profesionālajiem lietotājiem. Kad sanāca pastrādāt pāris anglijas pārtikas fabrikās dažus gadus atpakaļ, redzēju ka tur vienā vecākā fabrikā uz kompjiem griezās win98, citā, bik mudernākā tomēr bija jau winxp. Manā patreizējajā darbavietā uz vienīgā ražošanā iesaistītā kompja [kurš skaita konservu bundžas] griežas winxp, piedevām uz nepiedodami stipriem dzelžiem – laikam kāda pirmā izlaiduma Athlon 64, un tas kompis tur gan jau vismaz piecus gadus tā turpinās darboties – kāpēc lai kāds jātos ar savietojamības utt problēmām nenozīmīgu vai vispār neeksistējošu uzlabojumu dēļ?
Preses relīzes