Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Off-topic › Windows XP Prefetch
Turpinājums šeit:
1) Kur tas vispār atrodas? Ja tu būtu precīzi visu pateicis, tad nevajadzētu kkādu stulbu komentāru par eksplodēšanu. Nebūs vairs atšķirība speciālists vai nespeciālists – ja normāli visu pasaki tad visiem būs skaidrs.
2) Neuzskatu par kko lielu jēgu no šitā visu, ja tu pat nevari pateikt ko tad nozīmē Enable uz 2 vai Enable uz 0.
Ja neesi pievērsis īpašu uzmanību galvenajam, tad raksts vnk izskatās pēc “pazīmēšanās” , ka tu esi izpētījis ko nozīmē prefetch. Kāda jēga veikt lielo motivēšanu (90% no raksta) veikt izmaiņas uz EnablePrefetch, ja praktiski neko neesi pateicis par viņu.
Par eksplodēšanu – tas saprotams, n00bjiem nav tur ko līst 😀
Edit: Nedaudz apskatījos linku par prefetch un tgd domāju – kāpēc SSD diskiem tu piedāvā diseiblot prefetchu? Tas laikam tāds sīkums, ka kompi bremzēs…
Tev arī derētu izlasīt to, kas vikipēdijā ir zem virsraksta “Incorrect tweaking of the prefetcher”. Stāstīts tieši par tavu variantu. 🙂 Kad klīst “Viena tante teica” baumas pa netu, ka prefetch ar vērtību 2 uzlabo datora ātrumu. 😀
Drīzāk gan tas mūsdienās zaudējis aktualitāti pie ātriem HDD un jaudīgiem pročiem. Atverot to pašu Word dokumentu pie Prefetch 2 vai 3 ātruma starpība sastādīs varbūt sekundes desmitdaļas.
Дополнение: УдалÑем файлы prefetch автоматичеÑки.
Ð¡ÐµÐ¹Ñ‡Ð°Ñ Ð±ÑƒÐ´ÐµÑ‚ показан ÑпоÑоб как можно удалÑÑ‚ÑŒ файлы prefetch автоматичеÑки. ДелаетÑÑ Ñто проÑто, Ñоздаем файл deleteprefetch.bat Ñледующего ÑодержаниÑ:
del C:WindowsPrefetch*.* /Q
Теперь доÑтаточно запуÑтить Ñозданный файл и папка prefetch будет очищена. 😉
Atvainojos, ka neiztulkoju laika trūkuma dēļ. Ko teiksiet? Š ādas un līdzīgas informācijas netrūkst, bieži vien arī pilnīgi pretrunīgas. 🙂
p.s. A kur palika izmantotā literatūra?
p.s. A kur palika izmantotā literatūra?
Te netika izmantots, te viss ir no ob1 paša ziņāšanām. T.i. no dažādiem avotiem un paša testiem. (Ja nemaldos) Tomēr labāk būtu, ja būtu arī sameklēti kādi avoti par šo tēmu, jo tur gan ir teikts cits kas…
2) Prefetch atslēgšana aplikācijām tiešā veidā ļoti maz ietekmē ātrdarbību. Pozitīvais efekts ir no mazākas failu fragmentācijas un, manuprāt, vissvarīgākais šeit ir lielāka stabilitāte un mazāka iespēja nobeigt diskus.
3) Es rakstā apzināti nedevu detalizētu informāciju kas un kā jādara – tāpēc, lai lietotājs bez pieredzes nejauši nenograutu sev kompi. Speciālists sapratīs un sameklēs ko vajag.
Atslēgu “EnablePrefetcher” vairākumā gadījumu tomēr labāk ir atstāt defaulto… “3”… tas nozīmē, ka prefetchers sekos līdzi gan boot’am gan programmu ielādes vajadzīgajiem failiem
Vai ir jēga atslēgt Prefetch?
Vai ir jēga iztīrīt prefetch mapīti, pēc tam, kad tika atinstalētas vairākas programmas un ir palikušas tikai standarta, kuras nemainīsies. Vnk es domāju, ja es iztīrīšu prefetch mapīti, man prefetch no jauna to visu salādēs un nebūs lieko failu no neesošajām programmām.
Pa cik daudz cilvēku, daudz viedokļu, tad tā arī nesapratu vai labāk atstāt ieslēgtu vai izslēgtu prefetch.
Btw, es no šī raksta arī īsti neiebraucu kas un kāpēc.
Vajadzēja bik sīkāk uzrakstīt bez norādēm kā lietot.
Viņš viņu atjaunos?
Preses relīzes