Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Raksti › Wine emulators – windows softi!
Kas ir wine?
Wine ir emulators, kurš strādā no Linux/BSD vides – ar to var palaist programmaturu, kas paredzēta windows videi. Tas ir ļoti parocīgs veids, lai nebūtu jātur dual-boot sistēma, jo visu var emulēt no vienas vides, bet ieteiktu tomēr no tā atrdināties un meklēt alternatīvus produktus.
Bet..tiem kam vajag, tad daži piemēri:
*Varam emulēt dažādas programmas:
*Varam emulēt spēles (visas nē):
*Varam sērfot netā ar savu iemīļoto browseri:
Emulēšana notiek ļoti elemntāri.
*Atveram grafiski wine emulatoru un noinstalējam vajadzīgo windows domāto produktu.
Vai noinstalējam no konsoles: wine /cels_uz_produktu/produkts.exe => un palaižas instalācija.
*Atveram grafiski wine un palaižam noinstalēto produkru.
Vai palaižam no konsoles: wine /cels_uz_noinstaleto_produktu/produkts.exe => atveras vajadzīgais un varam mierīgi strādāt kā uz windows.
Wine mājas lapa:
Download:
es saku sheit ir jaataisa jau daljeji nopietna linux komandinja.. 😀
Jaaprasa adminam lai taisa tadu grupu kaa linux lietotaajs. 😀
es saku sheit ir jaataisa jau daljeji nopietna linux komandinja.. 😀
Jaaprasa adminam lai taisa tadu grupu kaa linux lietotaajs. 😀
Bet kâ softu âtrdarbîbu, kad tas izgâjis caur wine? Vai tâ pati Fotoþopa neies ievçrojami lçnâk?
Bet kâ softu âtrdarbîbu, kad tas izgâjis caur wine? Vai tâ pati Fotoþopa neies ievçrojami lçnâk?
Protams, es neemulçju PhotoShop, jo man tas nav vajadzîgs,
bet esmu testçjis mazas programmas – tâm es nekâdu atðíirîbu neizjutu.
Protams, es neemulçju PhotoShop, jo man tas nav vajadzîgs,
bet esmu testçjis mazas programmas – tâm es nekâdu atðíirîbu neizjutu.
GRADE mâcîbu versija pçc brîþa uzkaras.
PostgreSQL Manager darbojas labi uz wine
GRADE mâcîbu versija pçc brîþa uzkaras.
PostgreSQL Manager darbojas labi uz wine
Kâ var dabût uz linuxa MS Visual Studio.NET? OK, man pagaidâm vajag C#, bet tas darbojas uz .NET bâzes… (zinu tâdu SharpDevelop, taèu vai tas darbosies ideâli…)
Kâ uz Fedora (òemðu 7 versiju; iznâks pçc mazliet vairâk kâ 1 mçneða) dabût TortoiseSVN un dalîties ar darba servera (windows) failiem (saòemt failus, to jaunâkâs izmaiòas; sûtît manis veiktâs izmaiòas…(!!!))
FAR manager un MS DOS (!!!)
Kâ var dabût uz linuxa MS Visual Studio.NET? OK, man pagaidâm vajag C#, bet tas darbojas uz .NET bâzes… (zinu tâdu SharpDevelop, taèu vai tas darbosies ideâli…)
Kâ uz Fedora (òemðu 7 versiju; iznâks pçc mazliet vairâk kâ 1 mçneða) dabût TortoiseSVN un dalîties ar darba servera (windows) failiem (saòemt failus, to jaunâkâs izmaiòas; sûtît manis veiktâs izmaiòas…(!!!))
FAR manager un MS DOS (!!!)
Preses relīzes