Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Cilvēks un Sabiedrība › WTF par darba sludinājumiem.
Paskatos darba sludinājumus, aicina darbā baigos specus, pie prasībām visādas dažādas zināšanas kuras visas padziļināti iemācīties ir gandrīz nereāli.
Izglītība gan dažiem ir tikai pie priekšrocībām nevis prasībām, bet tomēr – kurā skolā tad māca tādas lietas???
Kā tad lai cilvēks tās lietas mājās iemācās, ja nevar atļauties sapirkties tādus serverus/routerus/softus? Kurš tad var atļauties mājās tīri priekš paspēlēšanās nopirkt Cisco, Juniperus, Windows serverus, exchangus, MsSQLus u.t.t? Kur tad gūt to pieredzi? Valsts iestādē pa kapeikām strādājot un experimentējot ar ejošām sistēmām? 😀
Esmu pārliecināts, ka tos darba sludinājumus sacer kautkādi pamuļķi, ar copy-paste metodi. Savādak tas nav izskaidrojams, vai tomēr?
LU paši vispār neprot kompjus instalēt, datorklasēs uz 2GHz pročiem ar 1Gb ram salikuši Win7 FlegmOSu, studentiem darbi bremzē, bet parazīti (tautā saukti par pasniedzējiem) stāsta ka tā jābūt un tas ir normāli.
Laba izglītība un arī labs IT nodrošinājums ir Vidzemes Augstskolā 🙂 (jūtami labāks par LU )…Iespēja mācīties budžetā,bet varu saderēt,ka tāds macbetons gribot netiktu budžetā,a čīkst cik grūta dzīve,tak pats jau pie visa esi vainīgs.
Drīzāk paradokss ir Tava vēlme cept neskaitāmus pavedienus, kuros tebja hujami opkladivaet :> Mazo?
Tiem kam hronometrs strādā 1/2 real-time, tiem jau nebremzē 😀
Necentīšos paskaidrot, jo tu nemaz negribi saprast. Kā nekā saprašana ietver domāšanu, un tev tas ir pa grūtu.
Nesen lasīju sludiķi, kur aicināja darbā metinātāju ar angļu valodas zināšanām (!) un B kategorijas vadītāja tiesībām (!).
PSC, es nodomāju – nu nahren metinātājam, angleni? NA-HREN?! Starptautiskais uzņēmums? Nu i čto? Ja viņš ir teicams metinātājs – manis pēc lai viņš ir mēms no dzimšanas un arī kurls. Uz pirkstiem ieskaidrojiet, uzzīmējiet viņam,. kur metināt, vai ar surdotulka starpniecību iegalvojiet – galvenais, lai sametina kā vajag. Ð’Ñ‹ не умничайте – вы пальцем покажите!
B-kategorijas apliecība? Superīgu metinātāju, kad man vajadzētu, es pats vestu uz darbu un no darba, lai tik sametina forši. Durdoms!
Tos sludinājumus raksta blondas sekretutočkas, kurās dzīvi nav ostījušas un neko vairāk par kaktu “augstskolā” iezubrītajām vadības-menedžmenta tukšajām plakātfrāzēm nejēdz.
Куда мир катитÑÑ?..
Un metinātājam jau sen vajadzēja zināt angļu valodu(un p[ar sliktu arī augstākā kāda nenāks),jo dotajā brīdī Latvijā ir ļoti daudz ārvalstu mazie uzņēmumi,un pirmais atbilde,kāpēc metinātājam jāzin angļu valoda,lai vienkārši sazinātos ar savu priekšnieku(kaut vai tajā pašā darba intervijā…)
Sūdzās tie,kas redz neatbilst šīm prasībām(visu laiku taču varēju ar arodenes izglītību kalnus gāzt,a te pēkšņi no manis gaida 3 valodu zināšanas un vēl kaut kādu augstskolu,kas vispār tikai priekš idiotiem domātas,jo tur jau neko neiemāca,mana arodene vislabākā,tāpat kā mans 55 cilvēku ciems)…
JA neatbilsti prasībām,tad atradīsies kāds kurš atbildīs,un kurš nestrādās macbetona darbu no 08-00 līdz 17-00(nu man jau liekas,ka līdz kādiem 19-00)..Vienmēr būs vajadzīgi melnstrādnieki …Ja negribi būt melnstrādnieks,papildini savu CV…
Tu pārspīlē. Patiešam pārspīlē. Kā visi šie trūdoša kapitālisma postulātu nozombētie darbadevēji, kuriem pašiem vairumam astoņas klases un danču kursi.
P.S. Biju savulaik uzdūries rakstam pa kādu krievu džēku, koderi, kurš dabuja darbu Microsoft centrālajā mītnē (coding campus). Angleni zināja tiktāl, cik tas nepieciešams kodēšanai. Sarunvalodu sācis apgūt, jau pēc darba uzsākšanas. Darbā intervijā šo pratinājis pats Sinofskis (Windows “divīzijas” šefs) ar tulka starpniecībuviņš kodēja labāk par indusiem
P.P.S. Pie mums pilnīgi reāla situācija būtu, ja tādu sinofski uzņēmumā, ja arī pieņemtu darbā, tad uz pārbaudes laiku. Tipa, kas tas tāds? Noteikumi visiem vienādi rakstīti. Besī ārā. Tāpēc jau esām piektajā čakrā.
Preses relīzes