WZOR: Windows pilnīgi visiem par brīvu. Bet apgraizīts!

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas WZOR: Windows pilnīgi visiem par brīvu. Bet apgraizīts!

Tiek skatīts 9 ierakstu – 1 līdz 9 (no 9 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Pēc ilgāka laika atdzīvojies slavenais krievu hakeru portāls Wzor.net ar jaunām ziņām par Windows nākotni. Avots ir slēgta Microsoft sanāksme ar OEM partneriem, kurā izdevies pabūt pareizajiem cilvēkiem. Drošības nolūkos apspriede tika atreferēta ļoti vispārināti, bet galvenā ideja ir skaidra.

Nākamo 2 gadu laikā Microsoft Windows klientversija būs visiem pieejama brīvai lejuplādei un instalācijai. Arī korporatīvajiem klientiem.

Lai varētu lietot šo Windows pilnvērtīgi, būs jāiegādājas vai nu “sistēmas darba laiku” vai “skaitļošanas jaudas”. Vai arī abus kopā. Varēs nopirkt gan Windows darba laiku, gan mākoņa darba laiku. Tas pats būs ar Office.

Kas būs, ja nemaksās?

Tad nedarbošoties no Microsoft App Store ielādētās programmas. Citu ierobežojumu nebūšot. Ik pa laikam gan tikšot mētātas reklāmas, cik izdevīgi ir samaksāt.

Jaunos PC OEM partneri ražos ar preinstalētu mākoņa ofisu. Nemaksātājiem arī būs iespējams strādāt ar dokumentiem, bet viņiem varētu būt ierobežots mākoņa ofisa izmantošanas laiks – piemēram stunda diennaktī.

Jēdziens “skaitļošanas jaudas” vairāk attieksies uz serveru versijām. Plānots, ka maksa būs atkarīga nevis no iegādāto licenču skaita, bet no serveru jaudām, kuras lietos Microsoft produktus.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_88340_900_1.jpg[/img]

Pirmavots

Nelabojams
    Participant

Nu un standalone versijas vairs nebūs un tikai šī mākoņos bāzētā kroplība? AppStore man gan ir pilnīgi pie kājas, bet mākoņa ofiss ir torgašiem un vēl kaukādiem deģenerētiem tirliņiem domāta darba imitācija. Izskatās, ka šī bodīte lēnām rok sev kapu. Jeb standarta patērētājs ir tik truls, ka viņam vienalga, kādā veidā un par cik viņu appi$.

richijs
    Participant

Ja tas būs kaut kas līdzīgs vista/7 starter, tad nelietotu pat ja man piemaksātu.

mākoņi ir dabas kļūda, kas faktiski paredzēta planšetēm nevis darba pc!

MeistarsUnVergs
    Participant

Izskatās ka Windows 7 dzīvos ilgak par WinXP, kas arī pēc 8. aprīļa headshota vēl spītīgi atsakās nomirt.

Anonīms
    Neaktīvs

Es neesmu rasists, bet man šķiet, ka jo tumšākas ādas krāsas cilvēks tiek pie ruļļiem, jo dziļāk purvā. Tiešām tas babajs ir prātu izkūkojis, ja domā, ka nopietni cilvēki paļausies uz hvz kādiem mākoņiem, kas hvz kādu info vāc un hvz, kad būs pieejami? Maigi sakot, gribās rupji lamāties.

Nelabojams
    Participant

Manā iepriekšējā darba vietā vispār bija kategoriski aizliegts lietot mākoņservisus darba materiālu glabāšanai un šārēšanai un domāju, kā šī politika tur taps arvien stingrāka. Savā pašreizējā darba vietā uzstāju uz NAS ieviešanu; arī mani kolēģi necieš mākoņus, kaut pagaidām tos lietojam apjomīgāku materiālu šārēšanai.

ruukjis
    Participant

Meh, šis ož pēc līdzīga haipa kā “Xbone always on” – sacepa tautu un beigās pateica: “Nu nē, nē tak paķircinājām – nebūs always on”, bet haips bija palaists un par Xbone zināja pat Urugvajas bomži…. Pretējā gadījumā MS iešaus sev kājā – pilnīgi droši varu apgalvot, ka lielās korporācijas pasūtīs MS nah (mani darba devēji pilnīgi noteikti). Vai pastāvēs kaut kāds corp edition, kas būs brīvs no šitās māžošanās.

pyro
    Participant
    Crow
    Participant

[img]https://i.imgur.com/Cwrb66e.png[/img]

Oh wait…

Tiek skatīts 9 ierakstu – 1 līdz 9 (no 9 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā