“ЕÑли X11 запущен Ñ Ð¿Ð¾Ð¼Ð¾Ñ‰ÑŒÑŽ startx), Ð½Ð°Ñ Ð¸Ð½Ñ‚ÐµÑ€ÐµÑует файл ~/.xinitrc. Ð’ Ñлучае иÑÐ¿Ð¾Ð»ÑŒÐ·Ð¾Ð²Ð°Ð½Ð¸Ñ display manager’а, Ð½Ð°Ñ Ð¸Ð½Ñ‚ÐµÑ€ÐµÑует ~/.xsession.”
tas no šejienes :
Vai kāds lūdzu var paskaidrot kā man rīkoties ja man stāv xorg un no xsession nelaižas tas X11 ???????
te es runāju par gadijumu kad gribu izmantot display manager xdm .
ar startx māku palaist vimaz pagājušo reizi pēc pailgas kaplēšanās sanāca.
a tagad es nesaprotu kas ir jādara.
vissur raksta ja ir xorg tad startx a ja XFree86 tad ar xsession, bet kāda te starpība ja xorg ir veidots uz XFree86???
neko nesaprotu.
Paskaidrojiet lūdzu kāds. a?
on
a to mani jauca nost no domas tie xorgi ar xfree86 vai kaadu tur.
kdm un vai gdm jau ir defaulta iekšā vai vi;ni jauzinstalē?
Uzradās vēl viena problēma. usb mause nestrādā. tas ir terminālī strādā , bet xorgā neparko. a ja konfigoju xorgu tad jams estartējas jo man nvidia t;av a driveri nenjem pretī 🙁
saka
“/usr/share/mk/bsd.kmod.mk”, line12: “can’t find kernel source tree”
kā man to sourci iedabūt tagad?
hmmm laikam shis….
ceru ka daru to ko no maniim grib taa kaste… sysinstall ir baigaa fiicha vispaar….
ek jaacer ka neko nesaputroshu.
uh laikam jau tik tieshaam vajag tik rakt….. aizgaaja virsuu nvidia :))))
cd /usr/ports/net/cvsup-without-gui
make install clean
vai arī caur pkg_add, tam nu šobrīd nebūtu tā lielākā nozīme. Pēc tam, ja nemaldos, tad direktorijā /usr/share/examples/cvsup/ vajadzētu būt sampļu supfailiem, tad tur pie servera (kur bija “edit.this.freebsd.org” vai kas tāds, iemet “cvsup.lv.FreeBSD.org”. Pēc tam raksti
cvsup -L 2 supfile
un buallā, ja viss, ko es te uzrakstīju ir pareizi, tad tagad vajadzētu downloadēties sourcei. kdm un gdm, imho, defaultā nav, bet uzinstalēt var caur pkg_add -r kdm/gdm. Peli, sysinstallā ieslēdzi?
vienmēr pie instala.
es jau teicu ka terminālī viņa darbjas. izskatās ka xorgam kaut kas nepatīk.
cvsup as jau bija pirmais dabiņš ko izdariju.
a tas ko nvidia prasija itkaa peec tā iepriekšējā linka uzmetu to suu no sysinstall un nvidi vairs neprotetēja.
uzlikās , redzēs kā buus.
ok tad kadm gdm jāuzmet , jāparauga kā izskatās.
ak jaa domāju ka kerneli laikam man vel par agru aiztikt…. nē???
uz visu Tev google :DDD
bet paldies, kā gdm uzliksies tā varēšhu meklēt peli….
porti rullee… man likās ka gdm xdm kdm ir maziņi tūlīši. gdm jau stundu kompilējas.
patiesībā nav ne vainas no portiem vismaz ko citu var padarī.
savādāk visu laiku jāblenš tai ekrāna.
es tikai nesaprotu kāda tur īpaša’starpība?/
es te vienā grāmatā lasiju ka uzinstalētāmprogrammām nav starpības vai no portiem vai no pakām jo tikpat info glabājas vienā db un to var redzēt ar pkg_info….
tā ka hz kā tur īsti ir.
1) Svaigāki softi, jo pkg_add tiek sūdīgi supportots, tieši par apdeitiem runājot
2) Kompilēšana pielāgo softu Tavam PC, takšto attiecīgā šmotka ies ātrāk. ;]
Dependus neapskatījies ? GDM vajag gandrīz visu gnomi .. un KDM attiecīgi, daļu KDE.
Par xorg : labākais ieteikums – ieraksti ‘X -configure’ un pārkopē.
Ļoti
Pele: sysmouse nav tas labākais variants. Vajag atrast atbilstošo usb dev’u.
Shady, tas bija nu ļoti bezjēdzīgs links.
Par CVS: as nav īstais serveris. cvsup.free.bsd.lv ir daudz ātrāks.
Nu jā, es ņ ēmu to, kas bija freebsd.org serveru listē. 😉 kur tie laiki, kad pēdējo reizi sourci vilku. :>
un, kā tieši to interpretējot, tā būtu laba lieta ?
:hmz:
es neko neskatos tur…
whereis softs
cd softs
un attiet….
ok, varbūt ka’dreiz tiešām būs jāsāk iedziļināties…
hmmm a kālab jūs gaidat to 7.0???
kad būs tak uzliks un miers tikām var lietot to kas ir :)))
laikam jau esmu mazohists….
GDM ir Gnome Desktop Manager (afaik), tas nozīmē ka tam vajag daļu no gnomes bibliotēkām
Kas attiecas uz 7.0 .. nez , multicore atbalsts (RC pašlaiks 20% labāks kā pašreizējais 2.6.x linux kernelis), jaunāko dzelžu atbalsts, ZFS, XFS … un tās ir tikai lietas ko es atceros uz sitiena.
Preses relīzes