Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Youtube gatavojas kļūt par bezmaksas mūzikas servisu
Jau šobrīd Youtubē ir milzīgs skaits dziesmu, no kurām daudzas noformētas kā videoklipi ar statiskām bildītēm fonā. Diemžēl lielākajai daļai šādu ierakstu kvalitāte ir zem katras kritikas. Atbilstoši Nielsen aptaujai, 2012. gadā 64% ASV jauniešu mūziku vispirms meklēja tieši Youtubē, kas arī Googli uzvedināja uz domu gūt papildus peļņas avotu. Interneta gigantam nāksies konkurēt ar tādām pazīstamām mūzikas izplatīšanas kompānijām kā Digitally Imported, Spotify, Pandora un Soundcloud, un varbūt arī ar Apple, kas arī gatavojas atvērt ko interneta radiostacijai līdzīgu.
nebūs atkarīgs no atrašanās vietas
Š o es gribētu redzēt darbībā. Š aubos, ka lielie izdevēji patiešām tam iraid piekrituši. Ja tomēr, liels pluss.
Mp3 no 192kbs uz augšu, ir lietojams jebkuram normālam klausītājam.
Lossless izvirtulis ar superdārgu skaņas aparatūru nav normāls klausītājs, nu nav. Tas ir izvirtis klausītājs, kas nesastāda pat 1% no cilvēkiem, kas regulāri klausās mūziku. 🙂
Jēga? …. tie 99%
Kamēr 90% cilvēku mājās/kabatā/somā būs low/mid end aparatūra, mp3 ir pareizākais risinājums. Loseles lai paliek kašķīgiem audiofīliem.
Labots:
Evers visu pateica pirmais.
Ar to es gribēju teikt, ka mūsdienās cilvēki ir zaudējuši sapratni, kas ir svarīgs mūzikā. Savulaik’ ierakstīja visu grupu uz plati ar vienu mikrofonu un viss, bet redz kā – visi klausījās un slavē vēl šobaltdien’, bet kas no jaunajiem ir spējīgs ierakstīties ar tik tizlām metodēm un arvien vēl būt klausāms?
Kvalitātei NAV izšķiroša nozīme, ja mūzika ir sūds, tad būs sūds arī labā kvalitātē.
Es gan neapgalvoju, ka ir vienalga kādā kvalitātē klausīties, bet teikt, ka mp3 nav normālam klausītājam lietojams ir ļoti LIELS pārspīlējums.
Preses relīzes