Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Viss pārējais › Ziemsvētki: Notepad lietotāju attieksme
Š īs tēmas pamatā ir attiecīgs
raksts Datuvē
Sākotnēji bija pagānu saulgriežu svētki. Tad nāca “ticīgie” un ieborēja cilvēkiem kaut kādu dīvainu pasaku. Pēc laiciņa uzradās krāsains vecītis (zaļš vai sarkans, nav svarīgi) un padomju laikos viņam pielika klāt meiteni īsos svārciņos. Modernie ļautiņi rokās vēl ielika brūna šķidruma pudeli.
Pamatīga reklāma un smadzeņu skalošana – un ziemas saulgrieži pārvērtušies par gada lielāko naudas tērēšanu. Priekā!
Hmmm… protams šo svētku pārliekā komercializācija ir noticis fakts. Un tas neapšaubāmi ir negatīvs faktors. Bet, ja šo spējam ignorēt, tas Ziemsvētki manās acīs ir kaut kas gaišs un tīrs. Svētki, kuri simbolizē GAISMU, jo diena sāk iet uz gaišo pusi…
Ziemsvētku vecītis, Sniegbaltīte, izrotāta eglīte, svētku dāvanas – tie visi ir šo svētku simboli.
Protams, ticīgajiem šiem svētkiem ir savādāka izpratne…
Ko šajā jautājumā teiktu Notepad lietotāji?
Man nu šoreiz sanāks otrādi, pa jauno gadu došos ceļojumā.
Brauc kaut vai uz Ziemeļpolu, bet tikai tiec pie neta:DDD
Netīšām sanāca, ka man senči pareizticīgie.. tāpēc vēl janvārī svnu z-svētkus.
Z-svētki mums ģimenē ir ģimenes svētki, nav neviena cimiņa, tikai ģimenes loekļi- klusa pasēdēšana. Nav nekādas skaļas mūzikas utt.
Un dāvanām nav nozīme, var kaut ko mīļu un no sirds.
Santaklausis ar coca cola.Debīlisms.
preddetor:
Pēc Ziemsvētku dienām saulīte sāks ceļu augšup, nāks vasara, jauni tusiņi, izklaides, sauļošanās, peldēšanās utt.
Pamēģini uztvert to tādi nevis caur duļķaino Coca-Colas reklāmas prizmu. Tradīcijas arī ne vienmēr jāņem par pilnu.
Man agrāk Ziemassvētki bija naudas kāšanas laiks, bet tagad tuvāko radu kopā pabūšana.
preddetor
Svētki ir svētki – tie ir jāsvin un nav ko meklēt visādus stulbus zemtekstus tajos!
tagad, kad Ziemassvētki nekādas brīvdienas negarantē (pāris nedēļu garumā), tad daļēji arī svētku sajūta mazinājās.
Komerciālā ziemassvētku daļa man nekad nav bijusi piesaistoša, ne jau dāvanas ir tas, kas ko man no cilvēkiem, kas sanāk uz to pasēdēšanu man ir vajadzīgas, bet visbiežāk, cilvēki, ar kuriem vēlos pavadīt laiku kopā tāpat ir satiekami, tāpēc nevajag formālus svētkus (ziemassvētkus).
Varbūt dienās, kad nebūšu vairs students kaut kas mainīsies 🙂
Man arī Ziemassvētki asociējas ar kaut ko tīru un gaišu, tāpēc nomainu Bonapartes pudeli pret Mernaja na moloke.
YES! Jamais tīrs kā eņģeļa asara! 😀
Preses relīzes