Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Viss pārējais › ZPD
Cerams, ka spēsiet palīdzēt. 🙂
Š eit vienīgais var kaut ko par informātiku ķīlēt, bet par cik nezinu kā to ZPD taisīt, tad es ,diemžēl, Tev nevaru palīdzēt.
ZPD ( zinātniski pētnieciskais darbs) ir kautkas līdzīgs referātam, bet galvenais ir izpētīt kautko, piemēram, socialo tīklu ietekme uz jauniešu saziņu ( neņemšu, jo tāds jau bija pagāšgad).
Silti iesaku ņemt tikai tādu tēmu, kas pašam patiesi interesē. Nu vismaz uz doto brīdi. Vai pašlaik ir kāda aizraušanās? Noteikti ir. Labi būtu, ja tā nebūtu IT/fizika, bet kaut kas… hmm… cits. Un tad izdomā, kā šīs abas lietas sasaistīt.
Reāli man interesē ( kādu 1/2 gadu pašmācības ceļā apgūstu) 3D animāciju un modelēšanu, vēl intresējos arī par filmu veidošanu. Bet nevaru izdomāt, kā to apvienot ar ZPD, šajā tēmā neviens učuks man diezvai varētu piesieties un te man zināšanas būtu krietni lielākas.
ZPD ( zinātniski pētnieciskais darbs) ir kautkas līdzīgs referātam, bet galvenais ir izpētīt kautko, piemēram, socialo tīklu ietekme uz jauniešu saziņu ( neņemšu, jo tāds jau bija pagāšgad).
Man profenē vajadzēja cept tikai referātus…
Re kur ir tēvē neta raksts
1) Neņem plašu tēmu (izgāzīs tevi, ja gribēs) – sašaurini tēmu līdz maksimumam.
2) Tēmas nosaukumam jābūt kodolīgam un nepārptotamam.
3) Raksti pats, nenoraksti (copy/paste) – ja ko nesapratīsi vai nemācēsi pamatot (kādēļ tieši tā un ne savādāk) – dabūsi pārstrādāt.
4) Kā jau te minēja – izvēlies to, kas tev interesē.
5) Pārdomā labi savu aiztāvības runu, vēlams iedod gudram cilvēkam, kam patīk piesieties, lai uzmet aci.
6) Nekad aaizstāvībā nelieto vardu “nezinu”, ja uzdod jautājumus, kas neietilpst tavā apskatītajā tēmā, tad tā arī pasaki (tāpēc sašaurini tēmu).
7) Izvēlies piekasīgu pasniedzēju, kas kontrolēs tavu ZPD.
shady
9) Beigās piemini max daudz avotu – tas radīs nopietna zin. darba iespaidu! Pasniedzēji domās, ka visus tos esi izlasījis 🙂
Preses relīzes