Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Zviedrijas IT uzņēmumi pāriet uz 6 stundu darbdienu
“Man neliekas, ka 8 stundu darba diena būtu tik efektīva, kā daudzi to uzskata,” stāsta mobilo aplikāciju izstrādātājfirmas Filimundus
Filimundus 6 stundu režīmā jau strādā gadu, un var apkopot pirmo pieredzi. Kompānijā neko neierobežo, vienīgi ieteic pārmēru neaizrauties ar sociālajiem tīkliem vai nevajadzīgu sanāksmju rīkošanu. Pēc direktora domām, tā cilvēkiem vieglāk strādāt, un, aizejot mājās, viņi vēl nav izpumpējušies
Cita IT jaunfirma Brath
Veikts arī eksperiments kādā no Zviedrijas valsts veco ļaužu pansionātiem. Kaut arī finansējumu algām nācās palielināt, pensionāri bija ļoti apmierināti: pa 6 stundām strādājošas medmāsas vienmēr bija enerģijas pilnas un apkalpoja daudz labāk.
“Mēs esam sākuši laiku vērtēt augstāk nekā naudu,” turpina Filimundus direktors. “Esmu pārliecināts, ka ļoti daudz cilvēku izvēlētos īsāku darbdienu, kaut arī ciestu alga. Mēs ticam, ka laimīgi darbinieki ir kompānijas panākumu garants. Ja līdzstrādnieki ir laimīgi, tad arī kompānija ir laimīga.”
Man piemēram vispār absurda situācija,darbs saistīts ar to ka viss jāizdara maksimāli ātri bet maksā par stundām.Sanāk tā,jo labāk strādāju jo mazāk saņemu.
Vispār jau svarīgākais man ir lai darba diena nesāktos agrāk par 11 00.Cikos tā beigsies mani īpaši nesatrauc jo tāpat nekā cita nav ko darīt.
Ak jā,doma-pērle: Ja deputātiem iesaldēs algas vai tad mazsnodrošinātajiem paliks labāk?Protams ne.Nu tad tak nav jēga nepalielināt.
Bet kādam *ir* jāstrādā un tas viss darbs jāpadara, lai visādi pižoni varētu hujārīt. Nē, nu pretī man personīgi nebūtu nekas, bet saprotu, ka tas ir absolūti nereāli.
Vot panziķos jā. Un vispār medsektorā nez kāpēc pieņemts rubīt nenormāli garās maiņas. Un ta brīnās, ka medpersonāls vairāk domā, kā visus nomušīt nekā palīdzēt – tīri dabiska reakcija.
Labs piemērs ir Jāņu svinēšana,nafig otrā rītā būtu kādam vajadzīgs veikals?
/iet strādāt
Bez tam veikalu darba laikam nevajadzētu būt līdz pieciem bet gan no pusdienas laika līdz kādiem 21 00.Sesdien,svēdien vispar slēgts un viss.
P.S.
Vienā krievu saitā bija labs secinājums, tulkojumā apmēram: “Vienīgais alkohola trūkums ir tā trūkums !”
Mūsējie varētu ņemt piemēru no somiem: Somijā valsts institūcijām darba laiks ir 08:00–16:15 (bankām līdz 16:30). Lielveikali sestdienās strādā 09:00–18:00 un svētdienās 12:00–21:00. IMHO, ļoti normāli.
Š ur tur Eiropā jau ir 7 stundu darba diena, zviedri viņus tagad pārspļaus.
Kamēr mūsu banānijā kaut kas tāds pat tiks apspriests, mani bērni jau strādās..
intensīvs
pašlaik gan sanāk 10-12 stundas dienā un 6 dienas nedēļā… bet tas drīz var pārvērsties arī par ÑтоÑлово…
kā arī alkohols
Bet pie mums, kā acis vaļā diena vai nakts izej no majas un dabūn ko grib, cik grib un kur grib. 😉
Preses relīzes