Microsoft Edge kļūst arvien populārāks, bet kāpēc?

Microsoft Edge iegūst arvien lielāku atzinību datoru tirgū un ir sasnieguši jaunus rekordus pārlūkprogrammu statistikā. 

Statcounter piedāvātajā statistikā par 2024. gada janvāri uzrādīts, ka Chrome atrodas topa augšgalā ar 64.84% tirgus daļu. Edge šobrīd ierindojās otrajā vietā, sastādot 12.96% galddatoru pārlūkprogrammu kategorijā.

Šis ir labākais Microsoft pārlūkprogrammas sniegums līdz šim, sasniedzot gandrīz 13%. Iepriekš Edge ir pārsnieguši 11% robežu, taču pagājušā gada laikā nokrituši līdz 10.6%.

Edge ne tikai ir izvirzījušies priekšā sāncenšiem kā Safari un Firefox, taču gandrīz pat dubultojuši Mozilla pārlūkprogrammas lietotāju skaitu. 

Ir vērts pieminēt, ka citviet – operētājsistēmu tirgus pasaulē – Starcounter novērojuši, ka Windows 11 ieguvuši papildus 1.29%, kas palīdzēja sasniegt 27.83% atzīmi. Ņemot vērā Windows 11 pēdējā laika kļūmes, ir iespaidīgi, kā operētājsistēma attīstās, lai gan ļoti lēni, ja salīdzina ar iepriekšējo versiju. 

Microsoft Edge uzlabojumi

Pārlūkprogramma palēnām kļūst aizvien populārāka, taču pagaidām tikai starp datoriem. Mobilā versija vēl nav iekarojusi lietotāju sirdis. Tad nu jautājums – kāpēc Edge iegūst šo atzinību?

Pēdējā laikā Microsoft ir pamatīgi progresējuši ar Edge. Datora versija darbojas labi un saņēmusi dažādas iespaidīgas funkcijas. Papildus vēl Copilot, kas tagad ir pieejams Windows, kļūst pazīstamāks starp citiem mākslīgā intelekta rīkiem. Copilot arī ir daļa no Edge patstāvīgajiem uzlabojumiem, iespējams, arī tas piesaista lietotājus. 

Tik pat svarīgi ir tas, ka Microsoft ir veikuši racionalizāciju ar savu programmatūru – Windows 11 un Edge -,piemēram, atsakoties no dažādām lietotnēm. Tātad pārlūkprogramma saņem lērumu noderīgu funkciju, taču paralēli arī atvadās no nevajadzīgā. Rezultātā tiek iegūta labāka lietotne, un cilvēki to sāk pamanīt. 

Avots: TechRadar

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt