7600GT paātrināšana

Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji

Slēgts
User avatar
ssutkaks
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 25
Pievienojies: 05 Dec 2007, 15:01
Reputācija: 0
Atrodas: Irlava

7600GT paātrināšana

Post no ssutkaks » 05 Dec 2007, 15:23

Sweiki! Skatos $eit ir cilvēki, kas kaut ko saprot no dzelžiem un cik saprotu arī no paātrināšanas.

Tātad problēma tāda:
man ir wideokarte džī fors 7600GT. viss itkā strādā un GTA varu mierīgi kapāt, nemaz nerunājot par konterstraiku. Bet gribas, lai viņa strādā ātrāk. Lasīju internetā daudz wiskauko, daļu sapratu, daļu nē. atradu lapu, kurā bija teikts, ka lai karti pataisītu jaudīgāku, man ir jālodē kaukādi poti virsū. Tā nu nopirku http://www.tevalo.lv/images/tn/vell_tw.jpg šitādus divus (izskatījās līdzīgi tiem pamācībā). Salodēju pie kartes... bet tagad jautājumi: kāpēc es nejūtu, ka karte ir ātrāka? un kāpēc no viņas nāk lielāks troksnis, no tā melnā propellera. vai varu viņu varbūt noņemt? Lūdzu palīdziet, esmu dzirdējis, ka varot pat kaut kas sadegt, tāpēc man bail spēlēt spēles, kamēr neesu saņēmis atbildes no kāda gudrāka cilvēka!!! :cry:

Pie reizes varbūt varat pastāstīt, kā paātrināt procesoru, neatradu googlē pamācību, kas kur jālodē. mātesplate - asus.

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5078
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 05 Dec 2007, 15:45

Kapēc tev riskēt ar dzelžiem? Paņem veco karti pārdod un nopērc 8800. Dabūsi savu pieaugumu par aptuveni 40 ls. Nekā riske ar vērtāku tehniku. Vari jau uzreiz nopirkt clokotās kartes. Piem MSI vai kādu citu. Ar 8800 Pro Street ies šnakstēdams. Piebildīšu, ka tie cilvēki, kas cloko zina, ko dara un arī pieredze ir. Ja tomēr ir velmes paniekoties tad sāc ar mazvērtīgiem dzelžiem. Pieaugumu tev sajust ir grūti, bet speciālam video karšu testa programmām tas ir nieks. Paņem kaut vai 3dmark 2001 se un notestē pirms moda un pēc. P.s. Rakstu no wap.

Sid
Vecākais lietotājs
Atbildes: 979
Pievienojies: 14 Mar 2007, 21:20
Reputācija: 0

Post no Sid » 05 Dec 2007, 16:23

Dabūsi savu pieaugumu par aptuveni 40 ls
Bullcrap! http://m79.lv/product/single/group/14/v ... 4BIT_GDDR3
Man gan kkā neizskatās pēc ~130ls :/

User avatar
Stiivais
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 76
Pievienojies: 05 Dec 2007, 16:57
Reputācija: 0
Atrodas: Pūņas

Post no Stiivais » 05 Dec 2007, 17:05

Super! Varbūt arī ko uzināšu. Viens mans draugs ari ieteica salodēt video karti un veel viņš teica ka vajagot četrus kodolus (laikam kautkāds AMT?). Tad ir riktīgi ātrs kompis. :ooo:
Man ir laikam džifors 5500 (uz kastes), a kur jālodē?

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5078
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 05 Dec 2007, 17:50

Sid wrote:
Dabūsi savu pieaugumu par aptuveni 40 ls
Bullcrap! http://m79.lv/product/single/group/14/v ... 4BIT_GDDR3
Man gan kkā neizskatās pēc ~130ls :/
Nedaudz sajaucu, jo nebija laika atbildēt. Kā jau no wap rakstīju. Sajaucu ar 8600. Tas 40 Ls domāts ar 8600. Arī 8600 nav ne vainas.

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5078
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 05 Dec 2007, 17:52

Stiivais wrote:Super! Varbūt arī ko uzināšu. Viens mans draugs ari ieteica salodēt video karti un veel viņš teica ka vajagot četrus kodolus (laikam kautkāds AMT?). Tad ir riktīgi ātrs kompis. :ooo:
Man ir laikam džifors 5500 (uz kastes), a kur jālodē?
Man jau viss tas liekas neloģisks un nevajadzīgs proces. Neticu, ka kaut ko lodējot, dabosi ātrāk. Kaut gan pats esmu dzirdējis stāstus no IT vilkiem, ka varot dažām hardwarēm, ko ietekmēt.

User avatar
Stiivais
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 76
Pievienojies: 05 Dec 2007, 16:57
Reputācija: 0
Atrodas: Pūņas

Post no Stiivais » 05 Dec 2007, 19:54

a šitā var salodēt visas kartes?

User avatar
usins
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2873
Pievienojies: 26 Feb 2007, 08:51
Reputācija: 0

Post no usins » 05 Dec 2007, 19:59

Atradušies lodētāji :D
neesat dzirdējuši par atmiņas un CPU frekvenču palielināšanu? UN nekas nav jālodē, bet tas tā, vnka nava jums tāda līmeņa zināšanas.
Njā.
Cietumā nesēž tik ilgi, cik jūs internetā!

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5078
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 05 Dec 2007, 20:05

Stiivais wrote:a šitā var salodēt visas kartes?
Tu kā, manus komentārus nelasi? :D :D

User avatar
Stiivais
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 76
Pievienojies: 05 Dec 2007, 16:57
Reputācija: 0
Atrodas: Pūņas

Post no Stiivais » 05 Dec 2007, 20:30

es jau lasu. ok. a kā palielināt tos frekvences? tad man būs vairāk atmiņa? un ja man ir procesors intel tad man plate arī ir intel vai džīfors?

User avatar
ssutkaks
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 25
Pievienojies: 05 Dec 2007, 15:01
Reputācija: 0
Atrodas: Irlava

Post no ssutkaks » 06 Dec 2007, 07:53

Atbildi beigās arī nesaņēmu! ko man darīt? vai es pareizi paātrināju un ja jā, tad kāpēc nejūtu, ka karte būtu ātrāka? un ko man darīt ar to sūdu, kas griežas uz kartes? taisa baigo šņākšanu. :wtf: izrāvu vadu no kartes un viņš apstājās, laikam un palika pavisam kluss. Nekas slikts nenotika, varbūt varu tā atstāt?

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5078
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 06 Dec 2007, 10:17

ssutkaks wrote:Atbildi beigās arī nesaņēmu! ko man darīt? vai es pareizi paātrināju un ja jā, tad kāpēc nejūtu, ka karte būtu ātrāka? un ko man darīt ar to sūdu, kas griežas uz kartes? taisa baigo šņākšanu. :wtf: izrāvu vadu no kartes un viņš apstājās, laikam un palika pavisam kluss. Nekas slikts nenotika, varbūt varu tā atstāt?
Vai tu te mūs gribi nest caur vai tu tiešām stūlbs izliecies :D Kur vispār kaut ko tādu var izdomāt, kā noņemt venķiku nost :D :D :D
Last edited by foxsk8 on 06 Dec 2007, 10:17, edited 1 time in total.

User avatar
samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 06 Dec 2007, 10:17

ssutkaks wrote:Atbildi beigās arī nesaņēmu! ko man darīt? vai es pareizi paātrināju un ja jā, tad kāpēc nejūtu, ka karte būtu ātrāka? un ko man darīt ar to sūdu, kas griežas uz kartes? taisa baigo šņākšanu. :wtf: izrāvu vadu no kartes un viņš apstājās, laikam un palika pavisam kluss. Nekas slikts nenotika, varbūt varu tā atstāt?
Vai tava karte ir ātrāka - to var reāli noteikt tikai benchmark testos. Ja būs kļuvusi 5% ātrāka - ar aci to nemaz nejutīsi. Atvienot ventilatoru var, pie reizes iegūsi arī el.pannu... varēsi uz čipa cept olas :rofl:
Vispār ja spēles nespēlē un filmas neskaties - var iztikt bez ventilatora. Pretējā gadījumā tiksi pie jaunas kartes!
Image

User avatar
Stiivais
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 76
Pievienojies: 05 Dec 2007, 16:57
Reputācija: 0
Atrodas: Pūņas

Post no Stiivais » 06 Dec 2007, 10:28

Hmm, a varbūt es arī varu raut lielajam ventilatoram vadu ārā ja viņš gaudo? un kad sāku spēlēt kautko tad iespraust atpakaļ? Es gan vēl neko neesmu paatrinajis.

User avatar
ssutkaks
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 25
Pievienojies: 05 Dec 2007, 15:01
Reputācija: 0
Atrodas: Irlava

Post no ssutkaks » 06 Dec 2007, 10:33

es viņu atslēdzu, jo biju redzējis, ka manam draugam, kas ir īsts datormonstrs, vispār nav tāds ventilators uz kartes un viņam nekas nekaras. kāpēc pannu iegūšu?

Un kā palika ar to procesora paātrināšanu, kas ir jādara, ja gribu, lai esošais dators strādā ātrāk. kā jau teicu mātes plate ir Asus un procesors ir intel.

Paldies par atbildēm!

User avatar
samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 06 Dec 2007, 10:50

ssutkaks wrote:es viņu atslēdzu, jo biju redzējis, ka manam draugam, kas ir īsts datormonstrs, vispār nav tāds ventilators uz kartes un viņam nekas nekaras. kāpēc pannu iegūšu?
Ja čips stiprināts uz masīva ribaina alumīnija radiatora - tādam ventilators nemaz nav paredzēts, tāpat labi dzesējas. Kaut kādai dzesei jābūt jebkurā gadījumā, ja nav nekā - čipa temp. ātri uzkāps līdz kritiskai (olu cepšanai ar to droši pietiks)
Image

User avatar
Stiivais
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 76
Pievienojies: 05 Dec 2007, 16:57
Reputācija: 0
Atrodas: Pūņas

Post no Stiivais » 06 Dec 2007, 10:55

Tad jau sanāk ja man kompī ir liels masiivs [s]bleķis[/s]radiators kuram pielikts mellais ventilators tad to var raut nost lai negaudo? jeb intel nevar ņemt neko nost?

User avatar
usins
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2873
Pievienojies: 26 Feb 2007, 08:51
Reputācija: 0

Post no usins » 06 Dec 2007, 11:19

Ventilatorus ņemt nost nav ieteicams, vienigi vari nomaonīt os ar jaunākiem, visticamāk vecajiem ventilatoriem gultņi čupā.
Cietumā nesēž tik ilgi, cik jūs internetā!

User avatar
ssutkaks
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 25
Pievienojies: 05 Dec 2007, 15:01
Reputācija: 0
Atrodas: Irlava

Post no ssutkaks » 06 Dec 2007, 11:28

Kāpēc man gultņi sagāja čupā pēc tam, kad salodēju to karti? palika skaļāks tieši pēc tam, kad pielodēju tos divus potus klāt.

Slēgts

Return to “Virstaktēšana”