html - jauna lapa , lapaa

Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji

User avatar
remarco
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 274
Pievienojies: 13 Jūn 2007, 15:11
Reputācija: 0
Atrodas: Riiga paarsvaraa

html - jauna lapa , lapaa

Post no remarco » 09 Dec 2007, 16:08

nezinaaju kaa nosaukt sho jautaajumu , tad nu njemiet par labu to kaa sanaaca...


es te bik sabraucu auzaas ar daudz mazu lapelju izveidoshanu... likaas vienkaarshaak
katru lietinju ielikt atsevishkjaa php vai html lapelee....

finaalaa tagad nejeedzu vinjas salikt kopaa.

zinu ka freimiem bija taa ka vareeja smulki ielikt katraa freimaa savu lapeli a kaa buut ja freimus negribas izmantot???
bet piemeeram tabulas, liidziigi kaa sheit , bet cik saprotu tad sheit katra tabula aizpildaaas caur php mainiigajiem ieguutiem no mysql...


vaardu sakot vai varu es ielikt html kodaa linkus uz php html utt lapeleem un atverot index.html redzeet to visu kaut kaadaa bardakaa vienaa lapelee vai
arii amn labaak tos vissus mazos kodinjus tagad meegjnaat sabakstiit vienaa dokumentaa un vel kaadu nedeelju njemties lai tas viss atkal stradaatu kaa vajag un tad tik kjerties pie paareejaa???
mmm?


ko juus varat ieteikt?
freimus luudzu neiesakiet tieshaam negribu ar freimiem....
Image

Mad182
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 903
Pievienojies: 14 Mar 2007, 15:16
Reputācija: 0
Atrodas: Latvija

Post no Mad182 » 09 Dec 2007, 17:23

Nezinu, vai sapratu tevi pareizi. Tu gribi, lai paliek nemainīgs, teiksim lapas headeris un menu, bet mainās tikai saturs?

Ja tā, tad vari izmantot kaut ko līdzīgu šim te, tas gan ir ļoti primitīvi:

EDIT: FOX, tavs forums dzēš php kodu. Tas nav normāli.

http://paste.php.lv/6554

Tad nu pašos iekļaujamajos failos tev būs tikai saturs, bez visas pārējās html padarīšanas. Tas tad arī mainīsies. Ja pareizi sapratu, ko tu gribi.

Loading
E-žurnālists
Atbildes: 1632
Pievienojies: 25 Feb 2007, 18:08
Reputācija: 1
Atrodas: Liepāja

Post no Loading » 09 Dec 2007, 17:59

Pameklē grāmatnīcās PHP Solis pa Solim.

Mad182
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 903
Pievienojies: 14 Mar 2007, 15:16
Reputācija: 0
Atrodas: Latvija

Post no Mad182 » 09 Dec 2007, 18:13

Tāgrāmata ir dikti līka. Bet nu jā, kaut ko jau var iemācīties.

User avatar
remarco
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 274
Pievienojies: 13 Jūn 2007, 15:11
Reputācija: 0
Atrodas: Riiga paarsvaraa

Post no remarco » 09 Dec 2007, 18:22

hmm japameegjina ko tu tur man iemeti bet nu izskataas ka tas ir iteshi tas ko mekleeju.....
super....

tencinu.. shodien nesanaaks pameegjinaat bet pa naakamo nedeelju tad iemetiishu atbildi vai ir vai nav taa kaa es gribeeju.
ceru ka tas php kodinjsh nepazudiis....



ak jaa soli pa solim nederees... tur parasti ir kaut kaads sviests sarakstiits.
es tad labaak jebkuram saitam source paarskatu un iebraucot txt tad arii skatos kas man der un kas neder...
zinu galiigi kreizii variants bbet nu paarsvaraa taa es arii maacos :DDD
vel protams tutoriaalji kas netaa ir gana...
a sho variantu mekleedams tik viegli neatradiisi, it iipashi ja neziniko mekleet.

aa un klau kaa ats sanaaks tagad?
respektiivi veershu valjaa lapu brauzers nolasiis kodu sameklees ieklaujamaas lapeles un aidaa izmetiis brauzerii kopeejo rezultaatu?
vai atveers hederi un navigaaciju un kas tev tur beigaas un meegjinaas atveert lapeles?
mmm?
Image

User avatar
remarco
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 274
Pievienojies: 13 Jūn 2007, 15:11
Reputācija: 0
Atrodas: Riiga paarsvaraa

Post no remarco » 09 Dec 2007, 19:11

zini, tomeer nav gan riktiigi....

es gribu taa ka teiksi
head
body
te man nav lapas kods bet gan linki
kas atver lapeles kas atrodas
apakshdirektorijas kaa atsevishkji
php vai html dokji
body

ar to kodu man neraadija neko...
vaardu sakot nepiedabuju vinju pie dziiviibas a ja raada tad tikai linkus ...

a man vajag lai raada lapu saturu nevis linkus...
ceru ka saprati mani...
Image

Mad182
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 903
Pievienojies: 14 Mar 2007, 15:16
Reputācija: 0
Atrodas: Latvija

Post no Mad182 » 09 Dec 2007, 19:46

Ja godīgi, tad ne sevišķi. Tev vajag apvienot vairākas lapas vienā?

Nu tad include();

Ja tā, tad var uztaisīt arī, lai skripts ielasa visus failus kādā mapē un parāda tavā sākumlapā.

Bet es ne sevišķi iebraucu, ko tu gribi panākt.

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5078
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 09 Dec 2007, 20:32

Ajax tabs. Domāju atrisinās tavas problēmas.

http://www.dynamicdrive.com/dynamicinde ... bscontent/

Nebūs tev ne frame, nekādas problēmas. To var arī paskatīties iekš boot.lv kur ir foruma sadaļa, tur ir Forums - Blogi - Sludinājums. Divā vari ielādēt jebkuru failu, informāciju jau no koda. Š ādi tu vari lapu izveidot daudz funkcionālu.

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5078
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 09 Dec 2007, 20:36

Mad182 wrote:
EDIT: FOX, tavs forums dzēš php kodu. Tas nav normāli.

http://paste.php.lv/6554
Tā nu tas ir. Neko darīt.

User avatar
azazul
Vecākais lietotājs
Atbildes: 706
Pievienojies: 24 Mar 2007, 18:18
Reputācija: 0

Post no azazul » 09 Dec 2007, 22:40

Nūū ... kodu labāk ir postēt ārpus foruma, kaut vai tāpēc,
ka tad tu vari savu kodu likt dažādās lapās.

Standarta kods : http://pastie.caboo.se/pastes/new (nez .. patīk dizains)


Un priekš HTML/CSS/JS koda : http://paste.css-standards.org/ un http://www.webdevout.net/test (ļoti noderīgs)
Š ajos var apskatīt ne tikai html kodu, bet arī gala rezultātu un paspēlēties ar gatavo lapu un atrast kļūdas.
[font=9]"Begging for a line drawn in the sand to separate the prophets from the men" - Rishloo[/font]

Mad182
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 903
Pievienojies: 14 Mar 2007, 15:16
Reputācija: 0
Atrodas: Latvija

Post no Mad182 » 09 Dec 2007, 23:09

mefisto: par to likšanu dažādās vietās - nu jā, ja tas ir kaut kas liels un daudz kur izmantojams, bet ja tur ir dažas prastas rindiņas, vieglāk tomēr ir ierakstīt uzreiz forumā. Tā pat katru štruntu nepiebookmarkosi un neatcerēsies :)
Par linkiem gan paldies, pēdējais izskatās ļoti interesants.


Bet nu jau aizgāja offtopikā.
Last edited by Mad182 on 10 Dec 2007, 08:33, edited 1 time in total.

User avatar
remarco
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 274
Pievienojies: 13 Jūn 2007, 15:11
Reputācija: 0
Atrodas: Riiga paarsvaraa

Post no remarco » 10 Dec 2007, 07:18

Mad182 wrote:Ja godīgi, tad ne sevišķi. Tev vajag apvienot vairākas lapas vienā?

Nu tad include();

Ja tā, tad var uztaisīt arī, lai skripts ielasa visus failus kādā mapē un parāda tavā sākumlapā.

Bet es ne sevišķi iebraucu, ko tu gribi panākt.
o! kaa es uzreiz neiedomaajos.. jaa laiakm include() buus riktiigi un neko nevajag sarezhgjiit
:)))

tencinu visiem par paliidziibu :)
reizeem viss ir daudz vienkaarshaak nekaa izskataas
....
Image

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5078
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 10 Dec 2007, 11:43

No savas pieredzes varu piebilst to, ka ne vienmēr include ir tas pats labākais variants. Iedomājies, ja tev vienā lapā vajadzētu veidot ap 10 include, tad būtu nelielas problēmas ar kodu. Pēdējā laikā esmu pārgājis uz ajax tabs lietošanu, un tas atrisina visas problēmas, kā arī lapu var izveidot daudz dinamiskāku un patīkamāku tās lietotājiem.

User avatar
Mr.Death
Lietpratējs
Atbildes: 1780
Pievienojies: 17 Apr 2007, 19:13
Reputācija: 0

Post no Mr.Death » 10 Dec 2007, 13:54

kādas vēl ar include funkciju problēmas fox? :D beidz muldēt, tā ir normāla php funkcija faila ietveršanai. Tu vari ietvert kaut 10000 failus ja Tev to vajag, tik kā būs ar izpildes ātrumu :D es piemēram visām "mega-lapām" lietoju to ietveršanu, lai vieglāk orientēties kur kas ir, ne jau es vienā failā iešu meklēt 10458 rindiņu, kurā man ir kaut kāda gramatiska kļūda kaut kur :D protams es labāk katru "sadaļu", bloku, dialogu, vai kā viņu tur sauc atdalu atysevišķā failā, nekā visu lieku vienā katlā :D turpretī tā ajax sistēma izskatās, ka tas pats include vien ir tikai viņš nevis ietver bet ielādē div elementā konkrēto lapu (tas nozīmē ka php definējumi netiek padoti tālāk ielādētajai lapai un līdz ar to tas ir sliktāk par include). :) par dinamiskumu Tev piekrītu - ajax ir labāks, bet include Tu nenoliec :D nekad nav sagādājis problēmas :D

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5078
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 10 Dec 2007, 13:57

Piem, ja tev iekš php mega faila pašam vajag ielikt include, kādu failu, tad tev noteikti ir jāzin, kurā vietā to visu pareizi likt, lai kods neaiziet ciet. Es jau teicu, no savas pieredzes. Viegliem darbiem, mazām lapām include ir pašā laikā, bet mega portāliem, tur gan ir jāzin ko, kur darīt.

User avatar
Mr.Death
Lietpratējs
Atbildes: 1780
Pievienojies: 17 Apr 2007, 19:13
Reputācija: 0

Post no Mr.Death » 10 Dec 2007, 14:31

Nu loģiski ja Tu bāzīsi nepareizā vietā to ietvērumu Tev kods aizies ciet :D Neredzu tur neko neparastu. :D Parasti ar lapām kuras Tu pārzini nekādu problēmu nav. Ja centies iebraukt cita kodā, tad jau sākas galvassāpes un točna var dēlī kautko salaist :win: Jāskatās uzmanīgāk kur ko liek ;)

Mad182
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 903
Pievienojies: 14 Mar 2007, 15:16
Reputācija: 0
Atrodas: Latvija

Post no Mad182 » 10 Dec 2007, 20:38

foxsk8 wrote:Viegliem darbiem, mazām lapām include ir pašā laikā, bet mega portāliem, tur gan ir jāzin ko, kur darīt.
Tieši otrādi. Mazo lapu tu vari visu uzrakstīt vienā failā, bet pamēgini vienā fialā uzrakstīt lapu ar daudzām sadaļām, forumiem, galerijām, vvz ko vēl.

User avatar
remarco
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 274
Pievienojies: 13 Jūn 2007, 15:11
Reputācija: 0
Atrodas: Riiga paarsvaraa

Post no remarco » 11 Dec 2007, 00:12

tik taali par to include viss skaic, bet ko juus ur par koda nobrucinaahsanu teicaat???
mm?

juus gribat teikt ja es ievietoju teiksim tabulas tegos ( nu tajos tb tr vai kaa tur)
lapeli kas satur php kodu tad jamais var nepareizi izpildiities?
piemeeram man te bija pie vaicaajumiem lieki tukhuminji un uzreiz skriptinjsh nedarbojaas jo itkaa jau nosuutijis serverim pieprasijumu vai kaa tamliidziigi..

hmmm, nu kaa piespraudiishu serveri atpakalj pie visiem vadeljiem taa lieta taps skaidraaka...
taa ka shai sadaljaa veel vareetu buut turpinaajums....
par probleemu noveershanu lietojot include :)))
bet nu tas viss riitdien...
Image

Mad182
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 903
Pievienojies: 14 Mar 2007, 15:16
Reputācija: 0
Atrodas: Latvija

Post no Mad182 » 11 Dec 2007, 01:37

Html tagiem ar php izpildi nebūs nekāda sakara. Tu vari iekš html sarakstīt kādus brīnumus vien gribi, php interpretatoram uz to ir nospļauties.
Droši vien bija domāts tā, ka tev pašam jāvar savākt, kāds tev kurā vietā html un php kods.

User avatar
Stiivais
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 76
Pievienojies: 05 Dec 2007, 16:57
Reputācija: 0
Atrodas: Pūņas

Post no Stiivais » 13 Dec 2007, 17:58

Kodētāji :win: Jums forumam charsets līks :rofl: :) :rofl: :rofl:
Vajag tik cirst.

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5078
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 13 Dec 2007, 18:02

Atradies gudrītis. Kā tev UTF-8 var būt līks ko? ja domā vecās tēmas nav garumzīmes, tas tāpēc, ka sākumā bija windows-1257, pārgājām uz UTF-8, lai varam lietot AJAX fīčas nākotnē. Līdz ar to mysql table nevar pareizu kodējumu uztvert. Var to visu caur forumu pārslēgties uz windows-1257 un lasīt ar garumzīmēm. Administrācijai nav laika labot vecos poustus, kas gribēs, tas pārslēgs.

Pievienot atbildi

Return to “Web veidošana un problēmas”