atkape ar html

Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji

burcins
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 25
Pievienojies: 05 Nov 2007, 11:26
Reputācija: 0

atkape ar html

Post no burcins » 15 Dec 2007, 11:35

kaa izveidot atkapi no lapas malas ar html tekstu? kadai jabut komandai, kas izpilda so atkapi?

Loading
E-žurnālists
Atbildes: 1632
Pievienojies: 25 Feb 2007, 18:08
Reputācija: 1
Atrodas: Liepāja

Post no Loading » 15 Dec 2007, 11:43

Rinkopas sākumā vai vienmērīgu atkāpi?
Ja vienmērīgu, tad pie <td> jāpievieno šāda rindiņa style='padding:10px'!

<td style='padding:10px'>
vēl var kontrolētu padding

<td style='padding-top:10px'>
<td style='padding-bottom:10px'>
<td style='padding-left:10px'>
<td style='padding-right:10px'>

Ceru ka palīdzēju :)

User avatar
azazul
Vecākais lietotājs
Atbildes: 706
Pievienojies: 24 Mar 2007, 18:18
Reputācija: 0

Post no azazul » 16 Dec 2007, 12:16

Š ādiem komentāru rakstītājiem vajadzētu pamest internetu.
Un kāds tam vispār sakars ar tabulām ?

http://www.htmldog.com/reference/csspro ... xt-indent/
[font=9]"Begging for a line drawn in the sand to separate the prophets from the men" - Rishloo[/font]

Loading
E-žurnālists
Atbildes: 1632
Pievienojies: 25 Feb 2007, 18:08
Reputācija: 1
Atrodas: Liepāja

Post no Loading » 16 Dec 2007, 14:04

azazul, atvainojos, ka neesmu tik gudrs kā tu. Apsolu vairs nevienam nepalīdzēt, jo tu visu zini un vienmēr visur spēsi palīdzēt.

User avatar
drono
Lietpratējs
Atbildes: 706
Pievienojies: 14 Mar 2007, 15:59
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja

Post no drono » 16 Dec 2007, 15:00

Ir tomēr atšķirība, vai prasa izveidot atkāpi no lapas malas, vai pirmās rindas atkāpi. Š ajā gadījumā uzskatu, ka Loading atbilde bija vairāk atbilstoša jautājumam. Katrā gadījumā, tas jau nav iemesls savstarpējiem apvainojumiem.

User avatar
azazul
Vecākais lietotājs
Atbildes: 706
Pievienojies: 24 Mar 2007, 18:18
Reputācija: 0

Post no azazul » 16 Dec 2007, 18:55

Vienkārši tajā brīdī kad ieraugu ka cilvēks māca citiem 'lietot tabulas ir forši' , man rodas vēlme kādu nolamāt.
[font=9]"Begging for a line drawn in the sand to separate the prophets from the men" - Rishloo[/font]

Loading
E-žurnālists
Atbildes: 1632
Pievienojies: 25 Feb 2007, 18:08
Reputācija: 1
Atrodas: Liepāja

Post no Loading » 16 Dec 2007, 19:28

Tad šis portāls nav tev :( Jo šis portāls ir pozitīvi domājošajiem cilvēkiem! Paliec sveiks!

User avatar
usins
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2873
Pievienojies: 26 Feb 2007, 08:51
Reputācija: 0

Post no usins » 16 Dec 2007, 20:18

azazul, tad ludzu uzraksti kodu.. :) nevis iemet linku, vai vel labak. mazinju raxtu uztaisi.
Un loading taisinib, shis forums pozitivi domajoshiem un vinja ieteikums nava greizs :)
Cietumā nesēž tik ilgi, cik jūs internetā!

User avatar
Tvinky
E-žurnālists
Atbildes: 454
Pievienojies: 17 Apr 2007, 13:11
Reputācija: 0

Post no Tvinky » 16 Dec 2007, 21:46

&nbsp;

Mad182
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 903
Pievienojies: 14 Mar 2007, 15:16
Reputācija: 0
Atrodas: Latvija

Post no Mad182 » 18 Dec 2007, 15:20

azazul wrote:Š ādiem komentāru rakstītājiem vajadzētu pamest internetu.
Un kāds tam vispār sakars ar tabulām ?

http://www.htmldog.com/reference/csspro ... xt-indent/
Hmmz, vai nu tu, vai es neuztvēru jautājumu. text-indent tak nenosaka paša teksta attālumu no lapas (vai elementa) malas, bet gan atkāpi teksta pirmajai rindai, vai ne tā?

Mēģināšu apskaidrot, kā es to saprotu, bet var jau būt, ka es vienkārši neiebraucu jautājumā.

Tātad elementiem (vai tas būtu div, p vai vvz kas vēl) ar css var noteikt atkāpi/atstarpi/vvz kā to sauc ārpus elementa (margin) un iekšpus elementa (padding)

Kaut kā tā:
Image

BTW foxsk8, nafig tav forums samazina bildes, kuras tā pat te labi ietilptu?

User avatar
azazul
Vecākais lietotājs
Atbildes: 706
Pievienojies: 24 Mar 2007, 18:18
Reputācija: 0

Post no azazul » 18 Dec 2007, 20:07

Es neteici ka padding nav īstā atbilde =P

Vienkārši besījos par to,
ka cilvēkam tiek barots iekšā lapas layouts iekš tabulā un inline css.



Kas attiecas uz box model, tad imo šitā bilde ir nedaudz estētiskāka
un arī labāk paskaidro struktūru.
Image
[font=9]"Begging for a line drawn in the sand to separate the prophets from the men" - Rishloo[/font]

Mad182
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 903
Pievienojies: 14 Mar 2007, 15:16
Reputācija: 0
Atrodas: Latvija

Post no Mad182 » 18 Dec 2007, 20:29

Probablī, bet prieks pašam paķēpāties :)

Loading
E-žurnālists
Atbildes: 1632
Pievienojies: 25 Feb 2007, 18:08
Reputācija: 1
Atrodas: Liepāja

Post no Loading » 18 Dec 2007, 21:05

Savu besīšanos vari izrādīt citur.

User avatar
Mr.Death
Lietpratējs
Atbildes: 1780
Pievienojies: 17 Apr 2007, 19:13
Reputācija: 0

Post no Mr.Death » 18 Dec 2007, 23:00

Un vispār azazul nosauc man vienu pietiekoši spēcīgu iemeslu, kāpēc lapas layoutiem nedrīkst (ja jau tik apceļoša nostāja) izmantot tabulas? Es neredzu nekādus vizuālus konfliktus nevienā no pārlūkprogrammām, un arī ar W3C validāciju viss ir ok. Tas ka tas ir kaut kāds nerakstīts geeku standarts un ka lietot tabulas, varbūt nav modē kopš tā ka Tu esi atklājis ka ar div tagiem var manipulēt daudz labāk nekā ar tabulām nebūs spēcīgs iemesls ;)

Mans personiskais viedoklis ir lapas layoutam lietot tabulas un/vai div tagus pēc izvēles, t.i. kur labāk kas iederās, nevis visur varonīgi un patriotiski gāzt div'us.

User avatar
azazul
Vecākais lietotājs
Atbildes: 706
Pievienojies: 24 Mar 2007, 18:18
Reputācija: 0

Post no azazul » 18 Dec 2007, 23:22

Edgars wrote:Un vispār azazul nosauc man vienu pietiekoši spēcīgu iemeslu, kāpēc lapas layoutiem nedrīkst (ja jau tik apceļoša nostāja) izmantot tabulas?
http://www.hotdesign.com/seybold/everything.html
Liekas te būs 10+ iemeslu.
[font=9]"Begging for a line drawn in the sand to separate the prophets from the men" - Rishloo[/font]

User avatar
Mr.Death
Lietpratējs
Atbildes: 1780
Pievienojies: 17 Apr 2007, 19:13
Reputācija: 0

Post no Mr.Death » 18 Dec 2007, 23:26

Būs ko palasīt.. ;)

Loading
E-žurnālists
Atbildes: 1632
Pievienojies: 25 Feb 2007, 18:08
Reputācija: 1
Atrodas: Liepāja

Post no Loading » 19 Dec 2007, 07:46

Uzmetu aci un izlasīju 2 punktus.
Tabulas palielienot izmēru! Par cik? 1-2KB?
Un trafiks nav par brīvu! Mūsdienās jau ir :)

Mad182
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 903
Pievienojies: 14 Mar 2007, 15:16
Reputācija: 0
Atrodas: Latvija

Post no Mad182 » 19 Dec 2007, 10:24

Loading wrote:Uzmetu aci un izlasīju 2 punktus.
Tabulas palielienot izmēru! Par cik? 1-2KB?
Un trafiks nav par brīvu! Mūsdienās jau ir :)
Ne jau visiem ir 10 Mbit truba. Un tas, ka tev nav jāmaksā par traffiku, nenozīmē, ka tas ir par brīvu. Tā pat ir pietiekami daudz dažādu wireless ierīču un citu zvēru.

Un galu galā, pašam taču ir vieglāk orientēties pāris div'os, nekā kilogramā tabulu.

Salīdzini kodu kaut vai divām manām lapam - http://www.runescape.ex.lv/ un http://w3.ppf.lu.lv/mad182/
Pirmā taisīta sen un ar @#$%^& tabulām. Lai arī viss ir strukturēts, brīžiem kaklu var samežģīt to kodu lasot, nemaz nerunājot, ja tur būtu kārtīga "tagu zupa". Otrajā viss ir saprotami.

User avatar
Stiivais
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 76
Pievienojies: 05 Dec 2007, 16:57
Reputācija: 0
Atrodas: Pūņas

Post no Stiivais » 19 Dec 2007, 10:34

Loadinga kungam ir ļoti dziļa izpratne par saitu veidošanu :D tie pāris KB ko pieminēji dos jēgu tad kad lapas apmeklējumu skaits būs mērāms tūkstošos, šim megaportālam jau tas nedraud :D
Palasi par atšķirībām starp CSS un TABULU veidotiem layoutiem.
Vajag tik cirst.

User avatar
remarco
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 274
Pievienojies: 13 Jūn 2007, 15:11
Reputācija: 0
Atrodas: Riiga paarsvaraa

Post no remarco » 19 Dec 2007, 10:57

azazul wrote:
Edgars wrote:Un vispār azazul nosauc man vienu pietiekoši spēcīgu iemeslu, kāpēc lapas layoutiem nedrīkst (ja jau tik apceļoša nostāja) izmantot tabulas?
http://www.hotdesign.com/seybold/everything.html
Liekas te būs 10+ iemeslu.
:))) viss buutu labi ja es tur visu saprastu :)))
zinat iesaakumaa cilveekiem kam nav plasha programmee;sanas domaa;sana vieglaak ir tikt galā ar tabulām un tikai pēčāk viņš saprot ka to pašu ir gana ērti panākt ar vienkāršākām lietām, bet peļami nav tabulas, vismaz iemācīsies zīmēt tabulas:DDDD
Image

User avatar
Stiivais
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 76
Pievienojies: 05 Dec 2007, 16:57
Reputācija: 0
Atrodas: Pūņas

Post no Stiivais » 19 Dec 2007, 11:02

Code: Select all

un tikai pēčāk viņš saprot ka to pašu ir gana ērti panākt ar vienkāršākām lietām
Atļaušos nepiekrist. Gadījumos kad vajadzīgs sarežģīts layouts CSS nebūt nav "vienkāršāk". Pamts kaut kāds kopējs ir bet visai minimāls. Labāk uzreiz lauzties cauri CSS nekā lieki bakstīties pa tabulām. Tā nu tas ir.
Vajag tik cirst.

User avatar
remarco
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 274
Pievienojies: 13 Jūn 2007, 15:11
Reputācija: 0
Atrodas: Riiga paarsvaraa

Post no remarco » 19 Dec 2007, 11:07

nu pagaidi , es domaaju mees te runaajam par lapeleem kas ir
helou world liimenii...
ja cilveeks nevar atkaapiiti no malas panjemt taatad par sarežģītu leyautu nav nemaz runas.

tiks viņš arī līdz sarežģītām lietaam ja pietiks pacietības.
un visspār kā jau te vienā topikā bija teikts, programmēšana ir tāda intīma padarīšana:)
katram savs piegājiens un gan jau cilvēks tiks līdz savam rokrakstam.
info vinjam te ir vairāk kā pietiekoši.
tagad vinjš un visi pārējie kas meklēs kā tekstu pabīdīt šurpu turpu atradīs ka to var paveikt vairākos veidos.
Image

User avatar
Stiivais
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 76
Pievienojies: 05 Dec 2007, 16:57
Reputācija: 0
Atrodas: Pūņas

Post no Stiivais » 19 Dec 2007, 11:09

Atkāpei var lietot

Code: Select all

&nbsp;
jebkurā vietā un jebkurā daudzumā.
Vajag tik cirst.

User avatar
azazul
Vecākais lietotājs
Atbildes: 706
Pievienojies: 24 Mar 2007, 18:18
Reputācija: 0

Post no azazul » 19 Dec 2007, 11:11

remarco wrote::))) viss buutu labi ja es tur visu saprastu :)))
zinat iesaakumaa cilveekiem kam nav plasha programmee;sanas domaa;sana vieglaak ir tikt galā ar tabulām un tikai pēāāk viņ š saprot ka to pašu ir gana ērti panākt ar vienkāršākām lietām, bet peļami nav tabulas, vismaz iemācīsies zīmēt tabulas:DDDD
Zinu ka tas varbūt izklausīsies pēc l33t'isma, bet es uzskatu, ka cilvēks, kurš nesaprot objektorientēto programu struktūru un modelēšanu, nav spējīgs veidot lapas. Vismaz ne normālas un kādam citam programētājam lietojamas. Ä»oti reti gadās ka dizaineris ir spējīgs pats savu lapu normāli sagriezt uz xhtml/html , tā lai programētājs negribētu nošauties, ieraugot kodu.

Vispirms apgūsti kādas objektorientētas valodas pamatus, tad tu vari ķerties klāt pie mājaslapām. Python un ruby šim nolūkam ir ideālas. Vari izvēlēties arī c++, java, c#, perl vai kādu citu līdzīgu valodu. Tas tev dos izpratni.

BTW, php nav objektorientēta valoda, un pēc tās radītāja vārdiem : tā vispār netika veidota kā programēšanas valoda.
Stiivais wrote:Atļaušos nepiekrist. Gadījumos kad vajadzīgs sarežģīts layouts CSS nebūt nav "vienkāršāk". Pamts kaut kāds kopējs ir bet visai minimāls. Labāk uzreiz lauzties cauri CSS nekā lieki bakstīties pa tabulām. Tā nu tas ir.
CSS nav vienkāršs. Tā mērķis ir padarīt HTML pusi vienkāršu, semantisku un standartizējamu.
Stiivais wrote:Atkāpei var lietot

Code: Select all

&nbsp;
jebkurā vietā un jebkurā daudzumā.
Š itā gan nevajag darīt.
[font=9]"Begging for a line drawn in the sand to separate the prophets from the men" - Rishloo[/font]

User avatar
Stiivais
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 76
Pievienojies: 05 Dec 2007, 16:57
Reputācija: 0
Atrodas: Pūņas

Post no Stiivais » 19 Dec 2007, 11:15

Code: Select all

CSS nav vienkāršs.
To jau arī teicu.
NBSP šajā gadījumā var lietot :)
Vajag tik cirst.

User avatar
azazul
Vecākais lietotājs
Atbildes: 706
Pievienojies: 24 Mar 2007, 18:18
Reputācija: 0

Post no azazul » 19 Dec 2007, 11:17

Es jau neteicu ka tev nav taisnība par 'vienkāršību'.
Vienkārši paskaidroju ko visa tā 'vienkāršu lietu sarežģiīšana' dod.
[font=9]"Begging for a line drawn in the sand to separate the prophets from the men" - Rishloo[/font]

User avatar
Stiivais
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 76
Pievienojies: 05 Dec 2007, 16:57
Reputācija: 0
Atrodas: Pūņas

Post no Stiivais » 19 Dec 2007, 11:18

Ok ok :) Pateic kapēc nevajag nbsp lietot? ja jau to izmanto vairāki [s]wygiwys[/s] WYSIWYG editori?
Vajag tik cirst.

User avatar
azazul
Vecākais lietotājs
Atbildes: 706
Pievienojies: 24 Mar 2007, 18:18
Reputācija: 0

Post no azazul » 19 Dec 2007, 11:23

WTSIWFG redaktori izmanto arī <font> tagus.
Cik nu ir bijusi saskare, tad neviens profesionāls psd2xhtml veidotājs tādas muļķības nelieto.

P.S. dreamweaver nav wysiwyg bet gan wygiwtf
[font=9]"Begging for a line drawn in the sand to separate the prophets from the men" - Rishloo[/font]

User avatar
Stiivais
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 76
Pievienojies: 05 Dec 2007, 16:57
Reputācija: 0
Atrodas: Pūņas

Post no Stiivais » 19 Dec 2007, 11:25

Nu es te par tinyMCE tipa redaktoriem, bet tas tā. Tas ka atrodās browseri kuri nekorekti šamo parāda takš nenozīmē ka cilvēks nevar lietot nbsp:)
Vajag tik cirst.

User avatar
remarco
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 274
Pievienojies: 13 Jūn 2007, 15:11
Reputācija: 0
Atrodas: Riiga paarsvaraa

Post no remarco » 19 Dec 2007, 11:39

Azazul, nu klausies , ne jau visi mācās programmēšanu.
c++ iesāku bet neur tāl netiku.
pašmācības ceļā nu nav viegla būšana.
otrs ir tas ka man visu gribas secībā darīt, piemēram paņem lāpstu un tad roc tik un tik liel bedri , bet nereti programēšanā viss sākas ar bedri un tā lāpsta tikai beigās....
man tas moments tākā īsti nav skidrs...
no vienas puses saprotu ko man lāpsta ja nezinu kas jādara a no otras puses ja man ir lāpsta tad nejau naglas būs jādzen...

objektorjentēta... nu gan tu pateici taa ka mēle mežģās....
neidomājies ka formu apmeklē arī iesācēji?
tie kas saprot lietas būtību uzdod konkrētākus jautājumus un ne par atstarpi lapelē.
Image

User avatar
Tvinky
E-žurnālists
Atbildes: 454
Pievienojies: 17 Apr 2007, 13:11
Reputācija: 0

Post no Tvinky » 19 Dec 2007, 11:49

PHP tak ir OOP. Kā arī pati PHP ir veidota, lai tā būtu vieglāka. Ļoti lielu plusu dod tas, ja iepriekš ir ņēmies ar C++, tad PHP liksies kā spēlīte. Ja nākotnē grib mazliet aiziet prom no vairāku OS atbalsta, var ķerties manuprāt "sapuvušajam" C# un gleznot priekš Win OS :D Labāk būtu pieturēties pie Java, C++, etc valodām, kuras var viegli un ērti pārnest uz citām OS. (Tb, veido softu, kurš ies uz vairākām OS nevis uz vienas kā arī diži nemainot kodu).

User avatar
azazul
Vecākais lietotājs
Atbildes: 706
Pievienojies: 24 Mar 2007, 18:18
Reputācija: 0

Post no azazul » 19 Dec 2007, 11:52

Tvinky, liekas tev nav ne mazākās nojēgas par ko tu runā.
Bet tas nav nekas jauns.
[font=9]"Begging for a line drawn in the sand to separate the prophets from the men" - Rishloo[/font]

Mad182
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 903
Pievienojies: 14 Mar 2007, 15:16
Reputācija: 0
Atrodas: Latvija

Post no Mad182 » 19 Dec 2007, 12:15

Stiivais wrote:Nu es te par tinyMCE tipa redaktoriem, bet tas tā. Tas ka atrodās browseri kuri nekorekti šamo parāda takš nenozīmē ka cilvēks nevar lietot nbsp:)
Ir vietas, kur noder &nbsp;, bet ne jau teksta formatešanai. Ja kaut kur masveidā lieto &nbsp;, tad tie vienkārši vajag izravēt un lauku pārtaisīt kā "preformatted".

Es kādreiz biju pieļāvis kļūdu un ģitāras akordu parādīšanai visam izkārtojumam lietoju &nbsp;
Tagad viss ir pārtaisīt, tas aizņem daudz mazāk vietas utt., piemēram http://akordi.gitaristiem.lv/dziesma.php?id=107
Nekādu kilometrīgu &nbsp; un viss notiek.

User avatar
shady
Moderators
Atbildes: 5311
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1
Atrodas: Rīga

Post no shady » 19 Dec 2007, 18:41

remarco wrote: objektorjentēta... nu gan tu pateici taa ka mēle mežģās....
neidomājies ka formu apmeklē arī iesācēji?
tie kas saprot lietas būtību uzdod konkrētākus jautājumus un ne par atstarpi lapelē.
remarco - Atsūti man e-pastu uz privāto => varu tev nomest lekciju konspektus LV valodā par c++ (ieskaitot iekšā objektorientēto programmēšanu).
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

User avatar
Mr.Death
Lietpratējs
Atbildes: 1780
Pievienojies: 17 Apr 2007, 19:13
Reputācija: 0

Post no Mr.Death » 21 Dec 2007, 00:13

azazul wrote:P.S. dreamweaver nav wysiwyg bet gan wygiwtf
Par šito labi ierēcu :rofl:

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5078
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 21 Dec 2007, 14:32

shady wrote:
remarco wrote: objektorjentēta... nu gan tu pateici taa ka mēle mežģās....
neidomājies ka formu apmeklē arī iesācēji?
tie kas saprot lietas būtību uzdod konkrētākus jautājumus un ne par atstarpi lapelē.
remarco - Atsūti man e-pastu uz privāto => varu tev nomest lekciju konspektus LV valodā par c++ (ieskaitot iekšā objektorientēto programmēšanu).
Man nākošo gadu vajadzēs. Atmet man PM par to objektorientēšanas programmēšanu.

Pievienot atbildi

Return to “Web veidošana un problēmas”