Working with <div>'s

Moderators: Vecākie lietotāji

User avatar
Tvinky
E-žurnālists
Atbildes: 454
Pievienojies: 17 Apr 2007, 13:11
Reputācija: 0

Working with <div>'s

Post no Tvinky » 28 Dec 2007, 09:54

Problēma ir sekojoša: visu savu laiku, kad veidoju web mājaslapas es izmantoju tabulas. Ar tām biju ļoti pieradis strādat un varēju vienkārši un ērti atdalīt headeri, no visa body un paša teil'a. (Cerams sapratāt). Spriežot pēc notepad.lv apskatītajām tēmām foruma un visu to linku apskatīšanas, domāju arī pāriet uz <div> jeb leyeru izmantošanu. Viss būtu jauki, bet šeit uzpeld man nepazīstami joki. Es nemāku iegūt rezultātu, kādu spēju iegūt ar tabulu palīdzību. Header'a <div>'u itkā bez problēmām varetu izveidot un viss ir ok, bet kā man īsti rīkoties ar body sadaļu. Parasti man kreisajā sānā ir linki, un domāju, ka labajā <div>'ā izvadīšu informāciju. Bet saskāros ar problēmu, ka veidojot jaunu <div>'u, tas paiet apakšā linku <div>'am.
1) Es atradu risinājumu, nosakot informācijas izvades <div>'a atrašanās koordinātes no labās un augšējās malas, bet man nezkapēc tas nešķiet racionāli. Kā būtu to panākt pareizāk?
2) Informācijas izvades <div>'am domāju noteikt konkrētu loga izmēru un to arī izdarīju. Bet, kad informācijas ir vairāk, nekā <div>'a augstums, tad tā izskrien ārpus tā. Es atradu risinājumu, novācot height: augstumspx;, bet tas man arī neliekas mazliet racionāli, jo gribēju, lai tam ir savs standarta augstums, bet situācijās kad informācijas ir vairāk, tas pats varētu pavilkties garāks. (Tikai nezinu, vai tas ir iespējams. Neskatamies uz to informācijas iziešanu no <div>'a, kur ir viens garš vārds, to apgraizīšu ar php).
Š ķiet pagaidām uz doto mirkli šīs ir manas problēmas. Varbūt kāds var bez googles pastāstīt mazliet kā rīkoties un kā būtu prātīgāk?

Kods izlikts šeit: http://paste.php.lv/6655

P.S Ganjau azazul būs dusmīgs :/`

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5070
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 28 Dec 2007, 12:33

Pats, aptuveni pirms gada, ar diviem sāku krāmēties, vadoties pēc šī tutoriāļa:

http://moirass.com/tutorial/moirass.com ... torial.rar

User avatar
Mr.Death
Lietpratējs
Atbildes: 1779
Pievienojies: 17 Apr 2007, 19:13
Reputācija: 0

Post no Mr.Death » 28 Dec 2007, 13:51

Skatos Tvinky Tev tur standarta problēmas ar tiem diviem :) Ar tabulām bij vienkārši tāpēc, ka layouta "smagākā" daļa definējās htmlā ar tiem pašiem <tr><td>, bet šeit nu viss jākrāmē vēl vienā divā vai jādefinē iekš css kur kas atradīsies u.t.t.

Kā jau vienmēr esmu teicis: Vislabākais ir vidusceļš - lieto gan tabulas gan divus :)

par heightiem un widthiem iekš css vēl ir tādas fīčas kā "min-height" "max-height" "min-width" "max-width" bet tie arī jāmāk pareizi pielietot :)

Loading
E-žurnālists
Atbildes: 1612
Pievienojies: 25 Feb 2007, 18:08
Reputācija: 1
Atrodas: Liepāja

Post no Loading » 28 Dec 2007, 16:34

Tabulas ir brutāls spēks! Man patīk tabulas, palikšu pie tabulām.

User avatar
azazul
Vecākais lietotājs
Atbildes: 706
Pievienojies: 24 Mar 2007, 18:18
Reputācija: 0

Post no azazul » 28 Dec 2007, 17:52

Negibi uzzīmēt ko tev īsti vajag ?
Un lapu kodu labāk met kādā no šīm lapām Ka attiecas uz div augstumiem tad izmanto šādu kodu (gadījumam kas <div></div> ):

Code: Select all

div.min&#123;
  height&#58; auto !important;
  height&#58;  200px;
  min-height&#58; 200px;
&#125;
VAI

Code: Select all

div.min&#123;
  height&#58;  200px;
  min-height&#58; 200px;
&#125;
div.min&#91;class&#93;&#123;
  height&#58; auto;
&#125;
Man personīgi patī labāk otrā pieeja, bet tā ir piemērota vairāk gadījumam, kad minimālais augstums ir jāuzstāda vairākām klasēm un identifikātoriem (id).
Fix tiek likt priekš IE6 , jo tas nesaprot min-height (tā vietā tas parametru height pielietot tā kā vajadzētu būt lietots min-height).

Pārejās problēmas īsti nesapratu.

P.S. kad es esmu kaut ko sliktu teicis tiem kas grib mācīties ? Es parasti diršu tad ja kāds grib visu uzreiz gatavu un uz paplātes.
[font=9]"Begging for a line drawn in the sand to separate the prophets from the men" - Rishloo[/font]

User avatar
drono
Lietpratējs
Atbildes: 706
Pievienojies: 14 Mar 2007, 15:59
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja

Post no drono » 29 Dec 2007, 17:08

Š eit pat man arī jautājums vairāk vai mazāk saistīts ar šo tēmu.
Ja lapa tiek pārlūkprogrammas logā iecentrēta, tad uz FF tas centrējums nedaudz mainās atkarībā no tā, vai labajā pusē ir vai nav ritjosla. IE šī problēma nav aktuāla, jo tur vienmēr ir tā ritjosla, aktīva vai neaktīva. Kāds tad īsti ir pareizais risinājums šai problēmai? Ja mēģina uzlikt vienmēr to ritjoslu, tad FF pieliek viņu arī lapas apakšā.

User avatar
azazul
Vecākais lietotājs
Atbildes: 706
Pievienojies: 24 Mar 2007, 18:18
Reputācija: 0

Post no azazul » 29 Dec 2007, 20:37

Nē, centrējums nemainās. Mainās redzemā loga izmērs. Tā tam ir jābūt =P
Es tā īsti nesapratu kādēļ tas vispār ir svarīgi ?

P.S. zinu ka tas nāk kā šoks, bet pasaulē ir arī citi browseri. Ne tikai FF un IE.
Mājaslapa obligāti ir jātestē arī uz Safari un Operas.

edit: .. anyway : http://www.css3.com/css-overflow-y/
Last edited by azazul on 29 Dec 2007, 20:49, edited 1 time in total.
[font=9]"Begging for a line drawn in the sand to separate the prophets from the men" - Rishloo[/font]

User avatar
drono
Lietpratējs
Atbildes: 706
Pievienojies: 14 Mar 2007, 15:59
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja

Post no drono » 29 Dec 2007, 20:42

Svarīgi tas ir tāpēc, ka pārslēdzoties no lappuses, kurai nav ritjosla uz lappusi, kurai tā ir, lapas nemainīgā daļa lēkā no vienas uz otru pusi. Un izskatās tas manuprāt īpaši muļķīgi.

Nu tas, ka ir citi browseri, man ir zināms :D:D Š os divus minēju tikai kā piemēru.

User avatar
Tvinky
E-žurnālists
Atbildes: 454
Pievienojies: 17 Apr 2007, 13:11
Reputācija: 0

Post no Tvinky » 30 Dec 2007, 13:18

Liels paldies par komentāriem. Fox'a dotais gatavais piemērs ļoti noderēja, jo mājās bez neta pagaidām un tur es atradu daudz atbildes. Pēc svētkiem būšu kojās un tur tikšu pats pie net'a, līdz ar to tikšu vairāk ar šo visu galā.

User avatar
azazul
Vecākais lietotājs
Atbildes: 706
Pievienojies: 24 Mar 2007, 18:18
Reputācija: 0

Post no azazul » 30 Dec 2007, 19:28

foxsk8 wrote:Pats, aptuveni pirms gada, ar diviem sāku krāmēties, vadoties pēc šī tutoriāļa:
http://moirass.com/tutorial/moirass.com ... torial.rar
Nākamreiz izlaid savus piemērus caur validātoru.
:hmz:

p.s. keyword metatagā nevajag likt atstarpes.
[font=9]"Begging for a line drawn in the sand to separate the prophets from the men" - Rishloo[/font]

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5070
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 30 Dec 2007, 19:52

Laikam jau nepamanīji, ka tas nav manis veidots tuts.

User avatar
azazul
Vecākais lietotājs
Atbildes: 706
Pievienojies: 24 Mar 2007, 18:18
Reputācija: 0

Post no azazul » 30 Dec 2007, 22:32

Njā .. neapskatījos :suck:
[font=9]"Begging for a line drawn in the sand to separate the prophets from the men" - Rishloo[/font]

User avatar
Mr.Death
Lietpratējs
Atbildes: 1779
Pievienojies: 17 Apr 2007, 19:13
Reputācija: 0

Post no Mr.Death » 31 Dec 2007, 00:36

azazul wrote:Nākamreiz izlaid savus piemērus caur validātoru.
Nu gan nocēlies :D

User avatar
azazul
Vecākais lietotājs
Atbildes: 706
Pievienojies: 24 Mar 2007, 18:18
Reputācija: 0

Post no azazul » 31 Dec 2007, 01:50

Anyway, ja darbojies offline, tad iesaku kādas pāris gramatas dabūt:
http://isohunt.com/torrents/xhtml?ihs1=2&iho1=d&iht=9
http://isohunt.com/torrents/css?ihs1=2&iho1=d&iht=9
[font=9]"Begging for a line drawn in the sand to separate the prophets from the men" - Rishloo[/font]

User avatar
Tvinky
E-žurnālists
Atbildes: 454
Pievienojies: 17 Apr 2007, 13:11
Reputācija: 0

Post no Tvinky » 01 Jan 2008, 18:13

Rīt jau būšu kojās, papētīšu šo visu dziļāk. Izlaidīšu arī caur validatoru. Vajadzēs arī pameklēt kā cīnities joku, kad var visu dizainu salauzt. (Biju mainījis fontus un man viens divs paskrēja apaksā. Ar tabulām tas atkrīt, bet meklēšu atbildi ar div'iem. Jo negribas, lai kāds komentējot agriež saitu ar kājām gaisā.) Komentāri tiešām noderīgi, liels paldies.
P.C Cerams, ka mobilais izmanto utf, pretējā gadījumā, ķeburi un liels fuj Nokia!

Pievienot atbildi

Return to “Web veidošana un problēmas”