Windows-only web lapas

Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji

Slēgts
Janchux
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 61
Pievienojies: 16 Aug 2007, 17:45
Reputācija: 0
Atrodas: Latvija

Windows-only web lapas

Post no Janchux » 10 Jan 2008, 18:18

Ko domājat par tādām, vārdu sakot, stulbām mājas lapām, kuras iespējams apskatīt tikai ar MS IE?
Piem: http://krp.riga.vzd.gov.lv/krp2/default.htm un kaut kas līdzīgs bija arī CSDD lapā. Stulbums kautkāds. Un oma te bļauj, ka kāda jēga no datora, ja netiek tur iekšā :D
Nu ko.. Palīdzat :D Nezinu ko omai teikt :D
Image

samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 10 Jan 2008, 18:31

Kas tā par tizlu lapu, un kas tas par KRP pārlūku ko tur grib ieglaust? Kad vēru ar IE tabu no FF - Windows atteicās ņemt pretī kā kaitīgo programmatūru :D

Defaultā var uzlikt Lapsai ekstensiju IE Tab un mierīgi skatīties tās tizlās IE lapas.
Image

memorex
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 836
Pievienojies: 26 Jūl 2007, 18:57
Atrodas: Latvia

Post no memorex » 10 Jan 2008, 18:44

IT speci :duno: :party: :rofl:
Diez šos varētu piemēram Apple iesūdzēt tiesā? :money:

Tvinky
E-žurnālists
Atbildes: 454
Pievienojies: 17 Apr 2007, 13:11

Post no Tvinky » 10 Jan 2008, 19:01

Uzliec uz Linux, IE6 un, lai OMA ieiet tajā šķībo roku koderu lapā.

Lūdzu: http://www.tatanka.com.br/ies4linux/page/Installation

usins
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2873
Pievienojies: 26 Feb 2007, 08:51

Post no usins » 10 Jan 2008, 19:06

Nu nez, itkā tā jau skaitās diskriminacija. Tā kā, kam nebūtu slinkums varētu iesūdzēt tiesā.. advikātu pa blatu varu sarunāt :D:D ienīgi nav ieguvis savu advokāta diplomu :D
Cietumā nesēž tik ilgi, cik jūs internetā!

Janchux
Reģistrēts lietotājs

Post no Janchux » 10 Jan 2008, 19:22

IE Tab is not available for Linux.
Stulbums. Un ar IE4Linux negāja :(
Image

aega
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 199
Pievienojies: 18 Sep 2007, 11:46

Post no aega » 10 Jan 2008, 19:51

starpcitu, kā novērst to ka uz windows ie un ff mājaslapu atver normāli, bet uz linux browseriem (arī uz ff) savādāk?

Tvinky
E-žurnālists

Post no Tvinky » 10 Jan 2008, 19:52

Nu tad vari OMA'I pateikt, ka tur strādā izcilie cilvēki un tajā mājaslapā ir laipni gaidīti tikai tie, kuri maksā un to ne visi - piemēram tāds kā Apple arī netiks iekšā (bet to jau minēja iepriekš).

Veru vaļā ar IE7, nu lādēja jau gana ilgi. Rezultāts:

Uz Jūsu datora ir jāuzstāda KRPārlūks programmas komponente. Instrukcija atrodama Š EIT. Ja tas sagādā grūtības, lūdzam vērsties pie datorspeciālistiem.
Joka pēc novilku instrukciju, kura bija .doc formātā :) Laikam čaļiem grūti bija ievietot vnk HTML lapā ar visām tām pašām bildēm. Instrukcijā apstāstīts kā piedabūt gaisā to visu padarīšanu instalējot vēl kaut kādu win mazu softiņu no viņu lapas kurš tiek padots pa IE :)

Joka pēc vajag viņiem aizsūtīt e-mailu :)

Sid
Vecākais lietotājs
Atbildes: 979
Pievienojies: 14 Mar 2007, 21:20

Post no Sid » 10 Jan 2008, 20:54

Imho, neko tur nevar sūdzēt. Labas ownerim ir tiesības liegt pieeju savai lapai ar kādiem browseriem vien viņš vēlas, ja kādam tas nepatīk - neapmeklē to. :)

rikis15
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 17
Pievienojies: 01 Okt 2007, 19:37
Atrodas: Valka

Post no rikis15 » 11 Jan 2008, 10:25

man parādījās šitāts tekstiņš

Code: Select all

KRPārlūks darbojas tikai ar Internet Explorer (ne zemāku, kā 5.5 versiju) pārlūkprogrammu!
:win:
tie .doc formāti ļoti izplatīti valsts iestāžu lapās nezinu kāpēc. Ja sekretārīte būtu izmantojusi kaut vai openoffice varētu saglabāt pdf formātā
Poke uzbrūk!

Tvinky
E-žurnālists

Post no Tvinky » 11 Jan 2008, 14:20

Es ieguvu atbildi, no e-maila. Vari OMAI pateikt, ka viņi saka šādi:
KRPārlūks ir izstrādāts 2000 gadu sākumā un ir novecojis, pašlaik notiek darbs pie jaunas sistēmas izstrādes. Pēc gada pusotra tā varētu būt pieejama.

Janchux
Reģistrēts lietotājs

Post no Janchux » 11 Jan 2008, 14:37

Tvinky, es ar` aizsūtīju, ka tā ir diskriminācija, man atbilde bija tieši tāda pati :rofl:
Image

Mr.Death
Lietpratējs
Atbildes: 1780
Pievienojies: 17 Apr 2007, 19:13

Post no Mr.Death » 11 Jan 2008, 14:42

Vot tas ir reāli stulbi, paņemt un aizgriezt lapu ciet tikai dēļ tā ka nemāk paši pielāgot to attiecīgajām pārlūkprogrammām. Es piemēram lapas cenšos taisīt tā: tur kur neiet PNG atbalsts, attēliem ir mākslīgi js filtri, vai arī piem. caurspīdīgums lapā tiek aizvietots ar krāsu; tur kur neiet flash rādās bilde. Tās ir pilnīgās muļķības, ka lapu nevar pielāgot priekš visām pārlūkprogrammām, tas vienkārši ir web izstrādātāju idiotiskais slinkums, piestrādāt pie tā lai tā vērtos pat uz 3 explorera.

Kas attiecas uz šo gadījumu, uzliec savai omei šo pakotni. Es viņu lietoju lai testētu weblapas uz visām IE versijām. Tur varēsi izvēlēties kaut uzlikt visas IE versijas.

Riebjas šitais nekompetentums, lai gan arī savā ziņā es jau pats agrāk lāmjojos :D

Savā ziņā esmu to pusē, kas taisa lapas pēc WEB standartiem un sūkstās par explorera gļukiem, jo pareizi ir - nafig man būtu jālabo citu programmētāju pieļautās kļūdas un nepilnības?

Prieks ka vismaz Bils beidzot to ir sapratis un ar savām cāļa smadzenēm izpīpējis ka laiks arī exploreri pielāgot standartiem. Žēl ka tas būs tikai ar 8 explorera versiju, taču maz ticams, ka 7-tais iznīks ātrāk nekā pēc 10 gadiem.

Dēļ tādiem lēnplākšņiem kā Geitss bremzējās visa Web industrija. :grr:

preddetor
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 258
Pievienojies: 25 Mai 2007, 15:01

Post no preddetor » 11 Jan 2008, 14:52

Viņam taču ir Linux, vai ne? :hmz: Tas viņam nederēs, bet man gan derēs... Paldies, nebiju iedomājies pat meklēt...

Mr.Death
Lietpratējs

Post no Mr.Death » 11 Jan 2008, 14:54

Uj, vispār nu jā :D Es šodien tāds miegains - nepiefiksēju ka šis Linuxietis. :D Man jau jaunības maksimālisms - šķiet ka visi lieto Windows :D:D:D

shady
Moderators
Atbildes: 5311
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1
Atrodas: Rīga

Post no shady » 11 Jan 2008, 20:46

Nelasīju visus komentārus, bet:
* IE tabs priekš FF
* Ar "wine" vari emulēt IE uz sava linuxa..un tad tev viss būs kārtībā
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

Mad182
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 903
Pievienojies: 14 Mar 2007, 15:16

Post no Mad182 » 15 Jan 2008, 18:11

Kādreiz biju uzlicis IE uz linux. Strādā.

Es personīgi ignorēju IE lietotājus, tur kur to var atļauties, t.i. savās privātajās lapās. Ja viņam nerāda png caurspīdīgumu - tā ir viņa, ne mana problēma.

preddetor
Reģistrēts lietotājs

Post no preddetor » 15 Jan 2008, 20:46

Vot ja visi dariitu, kaa mad182, tad iespeejams mees izskaustu riebiigo IE... :hmz:

Mr.Death
Lietpratējs

Post no Mr.Death » 15 Jan 2008, 23:49

Diez vai tas ko ietekmetu, ja visi saktu taisit lapas tikai pec jaunakajiem web standartiem. Visticamak ka tas tomer pieverstu, kadu dalu sabiedribas lietot citas parlukprogrammas, ja, protams, konkretajaa lapaa atverot to caur IE paraditos "Ludzu uzstadiet jaunaku parlukprogrammu (vai firefox)", bet visticamakais ka tie kas to lapu apmekletu (ja vel itseviski parasti datorlietotaji, vai nedod dievs vel pat iesaceji, kas vispar drosi vien tikai ar internet explorer 6 pazistami) uztvertu to ka web veidotaja vainu un ar jautajumu "Kapec man citas lapas veras un sita ne?" ari izietu no lapas. Tas atsijatu vienu dalu apmekletaju.

P.s. Protams ja tagad draugiem.lv izdomatu "nogriezt" iespeju lapu vert caur exploreri visi parietu uz Firefox, Opera, u.t.t. :D:D:D

Eu.. laba doma! shitais jaierosina Libertam :rofl: !

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 16 Jan 2008, 00:10

Edgars: +1 :rofl:
Image

shady
Moderators

Post no shady » 16 Jan 2008, 00:20

+1 arī no manis!
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

preddetor
Reģistrēts lietotājs

Post no preddetor » 16 Jan 2008, 00:40

Ideja ljoti laba! Padomaa: 1 miljards mazaak IE lietotaaju... 8) A Libertu nevar M$ iesuudzeet? :D Bet ja taa paadomaaa- mana lapa- ko gribu, to daru...

shady
Moderators

Post no shady » 16 Jan 2008, 00:43

preddetor wrote:Ideja ljoti laba! Padomaa: 1 miljards mazaak IE lietotaaju... 8) A Libertu nevar M$ iesuudzeet? :D Bet ja taa paadomaaa- mana lapa- ko gribu, to daru...
Mjā....ja vien Latvijā būtu viens miljards iedzīvotāji.....

preddetor
Reģistrēts lietotājs

Post no preddetor » 16 Jan 2008, 00:59

Ooops! Aiz miegainiibas paarteicos... :D

Mr.Death
Lietpratējs

Post no Mr.Death » 16 Jan 2008, 01:39

Miljards jau laikam tikai Ķīnā iespējams :D Latvijā jau drīz būs knapi miljons palicis (un tie paši - īgni pensionāri), visi būs emigrējuši :D

Offtopic: Me tikko te nevāji nolāmjojās un labi iekurināja krāsni, tā ka visai mājai logi jāšauj vaļā :D Plīts virtuvē apvienota ar istabas krāsni, abas mēģināju iekurināt, kā krāsnij durvis at*isu vaļā, tā virtuvē, kur jau iekurināts, panesās "action" :D Dūmi pilna māja :D:D:D

remarco
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 274
Pievienojies: 13 Jūn 2007, 15:11
Atrodas: Riiga paarsvaraa

Post no remarco » 17 Feb 2008, 13:04

Tas ir pareizi NOST AR IE :)))
vissiem kas man lūdz palīdzību pārinstalēt datni iesaku lietot vismaz ff vai operu .
pats sēžu uz ff . Opera tā arī nav iemīļota dēl iebūvētā torrenta,
jo patīk utorrent. tas protams ir gaumes jautājums un pieradms , bet tā nu tas ir.
Image

rajah
Lietpratējs
Atbildes: 730
Pievienojies: 27 Apr 2007, 14:29
Atrodas: Leišmale

Post no rajah » 17 Feb 2008, 14:09

remarco wrote:Opera tā arī nav iemīļota dēl iebūvētā torrenta,
jo patīk utorrent.
Atvaino, bet tas ir viens no stulbākiem aizbildinājumiem, ko esmu dzirdējis no tiem, kas neizmanto Operu savas nemākulības dēļ.
Nav jau to torrentu neviens piespiedis tev izmantot - atslēdz konfigurācijā un miers.

Image
Step By Step - ImageImage

zihers
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 14
Pievienojies: 14 Mar 2007, 12:18
Atrodas: Limba�i

Post no zihers » 17 Feb 2008, 14:18

Par to, ja negribu, tad neatļauju piekļuvi savai lapai - vai kāds ievēroja to gov.lv ?! Tā liekas valsts politika informātikas jomā, vai nespēja sagatavot/noalgot normālus speciālistus. Ar šāda rakstura ierobežojumiem (tikai IE) var sastapties arī citos gov risinājumos. Kā pēdējais uzpeldēja, piekļuve PVD datu bāzei tikai ar IE.

remarco
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 274
Pievienojies: 13 Jūn 2007, 15:11
Atrodas: Riiga paarsvaraa

Post no remarco » 17 Feb 2008, 14:42

Rajah , klau nav te sakara ar nemākulību. es nemaz ij nemēģināju viņu atslēgt. man neiepatikās un viss.
neuzskatu ka man katrs softs tagad ir jāapšņikā un jāpielāgo.
ja es ceru saņemt brauzeri nevis torrentu klientu tad es ceru saņemt brauzeri.

respektīvi softu ar kura palīdzību es varu pārskatīt html php utt online dokumentus.
nevis universālu softu visiem dzīves gadijumiem.
sorry man patīk mazi softiņi kas dara tikai un vienīgi viņiem paredzēto darbiņu.
Image

marr
Vecākais lietotājs
Atbildes: 569
Pievienojies: 23 Mar 2007, 23:05

Post no marr » 17 Feb 2008, 17:42

gadus divus atpakaļ bija darīšana ar šo kadastra reģistru. zinot to, ko šajā reģistrā var atrast, nebrīnos ne mazākajā mērā par to, ka tur var piekļūt tikai ar IE. adaptēt šo sistēmu tā, lai tikpat droši tai var piekļūt no visiem pārlūkiem, domāju, ka tas tiešām nav viegli.
Kā jau izskanēja, šajā gadījumā izstrādātāji šo datubāzes pieeju bija veidojuši sen, tāpēc tikai IE atbalsts, zinot to, ko tur var atrast/dabūt, drošībai attiecībā uz šiem datiem IR JÄ€BŠªT pirmajā vietā.
Tā kā pieeja tam resursam ir TIKAI par maksu, tad ja attiecīgajam kantorim/omei tiešām vajag pieeju, tad viņi atradīs veidu, kā to IE atļaut šai lapai. Citādi, kad kāds ir redzējis, ka valsts iestādes kaut ko izstrādā tikai tāpēc, ka dažiem cilvēkiem rodas neērtības?

msh
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 3460
Pievienojies: 06 Apr 2007, 12:21

Post no msh » 18 Feb 2008, 05:01

remarco wrote:Rajah , klau nav te sakara ar nemākulību. es nemaz ij nemēģināju viņu atslēgt. man neiepatikās un viss.
neuzskatu ka man katrs softs tagad ir jāapšņikā un jāpielāgo.
ja es ceru saņemt brauzeri nevis torrentu klientu tad es ceru saņemt brauzeri.

respektīvi softu ar kura palīdzību es varu pārskatīt html php utt online dokumentus.
nevis universālu softu visiem dzīves gadijumiem.
sorry man patīk mazi softiņi kas dara tikai un vienīgi viņiem paredzēto darbiņu.
Iemesls, kāpēc man nepatīk ff - tas brauzeris ir līks, jaunākā versija gan palikusi bik labāka, pavairāk fīču no operas sašpikotas :D Uz operas pietrūkst vienīgi pāris ff sīkumu - piemēram tā, ka uzbraucot uz linka, apakšā rīkjoslā parādās adrese :hmz: Labi, es uz win bittorrent nelietoju :D

marr - IE būtu tā drošība? :D Man ļoooti nepatīk Unibankas ibanku browsot ar IE, bet nekas cits uz win neatliek - ff man stāv uz linux [neies vienas reti izmantojamas lapas dēļ to mest virsū], bet tā lapa ir mazliet līki uztaisīta attiecībā pret operu - paraugi nedarbojas :(
PAKAĻROKS - Fusion A4-5000/ASROCK QC5000-ITX/WIFI/8 GB DDR3 1333/FSP200 50GSV-5K/ST2000VM003-1CT164 2 TB Seagate Pipeline HD/vecs mazs IBM keiss/winxp x64/2 ventilatori

azazul
Vecākais lietotājs
Atbildes: 706
Pievienojies: 24 Mar 2007, 18:18

Post no azazul » 18 Feb 2008, 08:22

msh wrote:(..) piemēram tā, ka uzbraucot uz linka, apakšā rīkjoslā parādās adrese
Viev > Toolbars > Status Bar

Bet var ideju 'aizņ emšanos' gan taisnība. Es neesmu no FF puses vēl redzējis innovāciju .. nekādu.
Un kas attiecas uz firefox3 un ātrdarbību : vai tik tas nav tādēļ ka uz v3 vēl nav pieejami visi paplašinājumi (extentions).
[font=9]"Begging for a line drawn in the sand to separate the prophets from the men" - Rishloo[/font]

shady
Moderators

Post no shady » 18 Feb 2008, 08:54

Man jautājums operas lietotājiem - 1) vai opera aug tāpat kā firefox?
Respektīvi, es mēdzu turēt FireFox ieslēgtu dienām (bez FF restarta), līdz ar to viņš katru dienu aizņem aizvien vairāk vietas.
RegulaŠ—i man ir 25++ tabi vaļā.
Kad man bija 512MB RAM, tad nebija nekas pārāk traks - aizņēma parasti līdz 200MB, bet kopš es ieliku sev 1,5GB RAM, tad tagad jau 3 dienu laikā aizņem virs 600MB RAM...
2) Varbūt ir iespēja kaut kā izolēt, tas ir, ierobežot konkrētai programmai RAM lietojumu, lai nepatērē vairāk par manis norādīto?
Programmu vajadzētu priekš linux sistēmas, būtu vēlams arī ieteikt priekš win un bsd.

azazul
Vecākais lietotājs
Atbildes: 706
Pievienojies: 24 Mar 2007, 18:18

Post no azazul » 18 Feb 2008, 09:25

Nuu , esmu pārgājis jau uz 9.5beta un pašlaik uzskatu ka šai versijai ir (relatīvi) nopietns memory-leak. Lielākoties turās ap 200MB, bet mēdz uzkāpt līdz 300MB , galvenokārt dēļ online video un web2.0 programām.
No ~10 tabiem kas man ir patstāvīgi vaļā, 2 ir google.video, tad pilnīgi noteikti ir gmail, netvibes un deviantart + tekošā projekta skati un tav vēl kaut kas no youtube un TED.

Kas attiecas par atmiņ as limitēšanu , uz BSD pagaidām ir iespējams limitēt tikai lietotājam pieejamos resursus, nevis norādīt limitus uz procesiem (tas ir os izcelsmes rezultāts , aka. by design)
http://www.freebsd.org/handbook/users-limiting.html
[font=9]"Begging for a line drawn in the sand to separate the prophets from the men" - Rishloo[/font]

shady
Moderators

Post no shady » 18 Feb 2008, 11:35

Hms...slikti, ka nevar limitēt procesus, bet ok, kad būs laiks - būs jāpapēta par limitētiem resursiem konkrētajam lietotājam.

Creep
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 1138
Pievienojies: 09 Feb 2008, 20:06

Post no Creep » 18 Feb 2008, 12:32

vot ja es taisiitu lapu tad jau driizaak IE nogriezt nevis FF un citus. IE jau ir tas kas greizi visu raada ne FF. lai uztaisiitu lapu ko normaali uzraada ar to stulbo M$ izstraadaajumu chakars ir nenormaals...

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 18 Feb 2008, 21:16

Shady tev vajag šito: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1249 un uzmet restart ikonu uz rīkjoslas. Viņš restartēs FF un atjaunos visus tabus kā bija. Vari laiku pa laikam restartēt bez nekāda zaudējuma.
Image

shady
Moderators

Post no shady » 18 Feb 2008, 23:13

Samurajs - nu īpaši jau daudz ko nedod, jo man visi tabi atjaunojas tāpat, ja arī izslēdz FF ar "X" podziņu..vai brutāli izrubī pc.
Edit => Preferences => Main => When Firefox starts: Show my windows and tabs from last time.

Janchux
Reģistrēts lietotājs

Post no Janchux » 18 Mai 2008, 16:33

Kas tas par stulbumu, ka man visi flash parādās ar tādu pelēku play zīmi? ja nenospiež, flash netiek palaists.. Un piemēram myspace video viņš vispār neielādē. Draugos, no mūzikas sadaļas pleijeris ielādējas, bet nekas neskan.
Man ir Firefox beta 3, nevar kaut kā uz Bubuntu 8.04 dabūt normālu nevis beta versiju?
Image

Mad182
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 903
Pievienojies: 14 Mar 2007, 15:16

Post no Mad182 » 18 Mai 2008, 17:12

Janchux wrote:Man ir Firefox beta 3, nevar kaut kā uz Bubuntu 8.04 dabūt normālu nevis beta versiju?
Novilkt un uzinstalēt nav ienācis prātā? :D

Janchux
Reģistrēts lietotājs

Post no Janchux » 18 Mai 2008, 17:13

Vai tad tā vienkārši var? Nu ok- mēģināšu.
Image

foxsk8
Moderators
Atbildes: 5080
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 18 Mai 2008, 23:48

Varēji tak jaunu tēmu izveidot ar savu problēmu, nevis pie vecas tēmas, savu problēmu risināt.
WPX.lV - E-komercijas risinājumi

Slēgts

Return to “Linux/BSD”