Kā lai tieku klāt Windowsam?

Moderators: Vecākie lietotāji

User avatar
AmmO
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 62
Pievienojies: 11 Aug 2007, 18:03
Reputācija: 0
Atrodas: LV, Balvi

Kā lai tieku klāt Windowsam?

Post no AmmO » 14 Jan 2008, 19:11

Vārdu sakot, lieta tāda, ka šodien nojuka Windows un man uz cietā diska bija vēlviena tukša partīcija, uz tās es uzinstalēju jaunu Windows un no vecās partīcijas pārkopēju vajadzīgos failus, tagad izdzēsu veco partīciju, un nevaru tikt pie Windows, uzmet šādu ziņu - 'Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press any key'' nospiežu kādu pogu un izmet to pašu. Ko man darīt lai tieku klāt windowsam?

User avatar
msh
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 3460
Pievienojies: 06 Apr 2007, 12:21
Reputācija: 0
Atrodas: Latvija

Post no msh » 14 Jan 2008, 19:15

Kāda velna pēc to partīciju nahrenizēji? Tev tas ta normāli, ja uz cietuča kāda daļa vietas ir izniekota? :rofl: Winxp boot loaderis, ja nemaldos, ir pāris failu veidā uz pirmā diska, bet tu to nahrenizēji. Gribi piekļūt - taisi partīciju par jaunu, bet šoreiz tur jau būs win jāuzliek :D
PAKAĻROKS - Fusion A4-5000/ASROCK QC5000-ITX/WIFI/8 GB DDR3 1333/FSP200 50GSV-5K/ST2000VM003-1CT164 2 TB Seagate Pipeline HD/vecs mazs IBM keiss/winxp x64/2 ventilatori

User avatar
shady
Moderators
Atbildes: 5306
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1
Atrodas: Rīga

Post no shady » 14 Jan 2008, 19:22

msh - ir pilnīgi vienalga, kura tā partīcija pēc skaita....
Windows var likt uz jebkuru primāro partīciju.
----
AmmO - Esi drošs, ka nodzēsi nost pareizo partīciju?
Lab..ieliec iekšā vēlreiz Win instalācijas CD un paņem "revovery" konsoli.
Un ieraksti iekšā: fixmbr
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

User avatar
msh
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 3460
Pievienojies: 06 Apr 2007, 12:21
Reputācija: 0
Atrodas: Latvija

Post no msh » 14 Jan 2008, 19:26

Ja jau tu, bezdists, tik labi pārzīsti win, tad izskaidro, kāpēc man winxp setups atteicās uzmesties uz mana otrā HDD :P Pirmais HDD - 1) 10 GB ReiserFS 2) 1 GB SWAP, 3) atlikums ReiserFS. Otrs HDD sākumā bija NTFS, winxp setups izmet, ķip neesot compatible partition vai kaut kas tāds, manis pēc, izdzēsu, uztaisīju par jaunu, vienalga :grr: Kas te par iemeslu? :P
PAKAĻROKS - Fusion A4-5000/ASROCK QC5000-ITX/WIFI/8 GB DDR3 1333/FSP200 50GSV-5K/ST2000VM003-1CT164 2 TB Seagate Pipeline HD/vecs mazs IBM keiss/winxp x64/2 ventilatori

User avatar
shady
Moderators
Atbildes: 5306
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1
Atrodas: Rīga

Post no shady » 14 Jan 2008, 19:35

msh wrote:Ja jau tu, bezdists, tik labi pārzīsti win, tad izskaidro, kāpēc man winxp setups atteicās uzmesties uz mana otrā HDD :P Pirmais HDD - 1) 10 GB ReiserFS 2) 1 GB SWAP, 3) atlikums ReiserFS. Otrs HDD sākumā bija NTFS, winxp setups izmet, ķip neesot compatible partition vai kaut kas tāds, manis pēc, izdzēsu, uztaisīju par jaunu, vienalga :grr: Kas te par iemeslu? :P
Kā Alberts Einšteins ir teicis: "Ir divas bezgalīgas lietas: visums un cilvēku stulbums.. par pirmo es neesmu gan pārliecināts".
Nu nezinu, ko tu tur esi samuhļījis, bet man viss vienmēr ir gājis normāli.
Man uz primārā cietā diska atrodas pārs *nix distributīvi/os ar visu GRUB boot loaderi, bet uz otrā cietā diska man atrodas dati/izklaide un vienu brīdi biju uzmetis arī win => man windows ielādējās normāli!
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

User avatar
msh
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 3460
Pievienojies: 06 Apr 2007, 12:21
Reputācija: 0
Atrodas: Latvija

Post no msh » 14 Jan 2008, 19:37

Neko es neesmu samuhļījis, tāpēc mēģini izskaidrot :P Atbilde gan ir parastā - maikrosofts ir neizdibināms :rofl:
PAKAĻROKS - Fusion A4-5000/ASROCK QC5000-ITX/WIFI/8 GB DDR3 1333/FSP200 50GSV-5K/ST2000VM003-1CT164 2 TB Seagate Pipeline HD/vecs mazs IBM keiss/winxp x64/2 ventilatori

User avatar
shady
Moderators
Atbildes: 5306
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1
Atrodas: Rīga

Post no shady » 14 Jan 2008, 19:42

msh - Sakonfigurē savu boot loaderi.
----
AmmO - Ziņo par to - kā sanāk?
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

User avatar
msh
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 3460
Pievienojies: 06 Apr 2007, 12:21
Reputācija: 0
Atrodas: Latvija

Post no msh » 14 Jan 2008, 19:43

Kā boot loaderis ietekmēs winxp setupu? :rofl:
PAKAĻROKS - Fusion A4-5000/ASROCK QC5000-ITX/WIFI/8 GB DDR3 1333/FSP200 50GSV-5K/ST2000VM003-1CT164 2 TB Seagate Pipeline HD/vecs mazs IBM keiss/winxp x64/2 ventilatori

User avatar
shady
Moderators
Atbildes: 5306
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1
Atrodas: Rīga

Post no shady » 14 Jan 2008, 19:47

msh wrote:Kā boot loaderis ietekmēs winxp setupu? :rofl:
Ok, pārpratu.
Tad ticamākais iemesls: SATA draiveri.
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

User avatar
msh
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 3460
Pievienojies: 06 Apr 2007, 12:21
Reputācija: 0
Atrodas: Latvija

Post no msh » 14 Jan 2008, 19:51

Nebaidies, SATA draiveris ir labs un agrāk, kad bija savādāka partīciju konfigurācija, uz mana ST3500630AS nebija nekādu probu uzmest ;) Nu, ko minēsi tālāk? :D
PAKAĻROKS - Fusion A4-5000/ASROCK QC5000-ITX/WIFI/8 GB DDR3 1333/FSP200 50GSV-5K/ST2000VM003-1CT164 2 TB Seagate Pipeline HD/vecs mazs IBM keiss/winxp x64/2 ventilatori

User avatar
AmmO
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 62
Pievienojies: 11 Aug 2007, 18:03
Reputācija: 0
Atrodas: LV, Balvi

Post no AmmO » 14 Jan 2008, 19:51

Nevaru tikt klāt recovery consolei, mani uzreiz nomet pie HDD formatēšanas...

User avatar
msh
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 3460
Pievienojies: 06 Apr 2007, 12:21
Reputācija: 0
Atrodas: Latvija

Post no msh » 14 Jan 2008, 19:57

laikam lieto nestandarta instalāciju ;)
PAKAĻROKS - Fusion A4-5000/ASROCK QC5000-ITX/WIFI/8 GB DDR3 1333/FSP200 50GSV-5K/ST2000VM003-1CT164 2 TB Seagate Pipeline HD/vecs mazs IBM keiss/winxp x64/2 ventilatori

User avatar
shady
Moderators
Atbildes: 5306
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1
Atrodas: Rīga

Post no shady » 14 Jan 2008, 20:06

AmmO - Izlasi šo (latviski):
=> http://support.microsoft.com/kb/314058
Raksta sākumā pateikts - kā tikt pie tās konsoles.
Arī par FIXBOOT un FIXMBR izlasi.
----
Image
-----------------
msh - Kas tev cieto neatpazīst tas windows setups?
Nu atvieno to otru cietu disku nost un tad pamēģini.
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

User avatar
msh
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 3460
Pievienojies: 06 Apr 2007, 12:21
Reputācija: 0
Atrodas: Latvija

Post no msh » 15 Jan 2008, 03:22

shady nestandarta winxp setupiem noņem to repair funkciju, lai nav licence jāapstiprina etc.
Interesanti, kā varētu HDD neatpazīt? Abus HDD kontrolē viens SiS sata kontrolieris ;)
PAKAĻROKS - Fusion A4-5000/ASROCK QC5000-ITX/WIFI/8 GB DDR3 1333/FSP200 50GSV-5K/ST2000VM003-1CT164 2 TB Seagate Pipeline HD/vecs mazs IBM keiss/winxp x64/2 ventilatori

User avatar
samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 15 Jan 2008, 08:57

msh: Tu iebaro tai windai tīru partīciju (notīri formatējumu ar gParted), redzēs, ko tad šī teiks? Un apgādājies ar Super Grub Disk. Ja kādu OSi nevar piešķilt, jamais bieži palīdz.
Image

User avatar
msh
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 3460
Pievienojies: 06 Apr 2007, 12:21
Reputācija: 0
Atrodas: Latvija

Post no msh » 15 Jan 2008, 09:04

samurajs wrote:msh: Tu iebaro tai windai tīru partīciju (notīri formatējumu ar gParted), redzēs, ko tad šī teiks? Un apgādājies ar Super Grub Disk. Ja kādu OSi nevar piešķilt, jamais bieži palīdz.
Nuja, tīra partīcija, gan ar fdisk nahrenizēta, gan ar winxp setupu. Da man pagaidām slinkums atraut galveno cietuci un iečekot, kas būs :D
PAKAĻROKS - Fusion A4-5000/ASROCK QC5000-ITX/WIFI/8 GB DDR3 1333/FSP200 50GSV-5K/ST2000VM003-1CT164 2 TB Seagate Pipeline HD/vecs mazs IBM keiss/winxp x64/2 ventilatori

User avatar
samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 15 Jan 2008, 09:15

Tas jau sāk kļūt interesanti... :D Man 1 cietucis ir IDE, otrs SATA... nu un tās OSes bēg no SATA ka vells no krusta un grib par visu vari uz IDE instalēt savus bootloaderus. Lai arī man SATA kaa nr.1 uzlikts - tas neko nedod. Tikai ar Super Grub Disk varu ievest kārtību, un tad gan ir miers! :D
Image

User avatar
remarco
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 274
Pievienojies: 13 Jūn 2007, 15:11
Reputācija: 0
Atrodas: Riiga paarsvaraa

Post no remarco » 16 Feb 2008, 14:23

heh, par IDE un SATA pilnīga taisnība :))))
es gan nepaslinkoju novākt liekos cietņus.
kaut kas jau nav tajā setupā īsti normāli.

vispār jau jokaini. Tu viņam liec instalēt uz viena diska a jams atbild ka viņš grib uz tiem citiem ielādēt kaut kādus suu....
jokains tas xp setups. man pat šķiet ka viņš nevis boot loudderi tur gribēja bāst , bet gan tempu instalācijai.
vispār kas to lai zin.
Image

Pievienot atbildi

Return to “Windows”