IP adrese...

Moderators: Vecākie lietotāji

Gibox
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 4
Pievienojies: 06 Jan 2008, 14:04
Reputācija: 0

IP adrese...

Post no Gibox » 18 Jan 2008, 22:13

Gribēju pajautāt, varbūt kādam bijusi līdzīga problēma...
Tātad man ir mājas komplekts 2 un man mainās ip adrese...
Varbūt kāds zin kā var piedabūt lai viņa nemainās?
Esmu dzirdējis, ka varot kautkā caur oo.lv kautko uzlikt, bet tās ir tikai baumas...

Sid
Vecākais lietotājs
Atbildes: 979
Pievienojies: 14 Mar 2007, 21:20
Reputācija: 0

Post no Sid » 18 Jan 2008, 22:18

Mans ieteikums būtu piezvanīt LTK un parunāt par to. ;)

Gibox
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 4
Pievienojies: 06 Jan 2008, 14:04
Reputācija: 0

Post no Gibox » 18 Jan 2008, 22:34

Ir jau zvanīts... kādreiz viņi piedāvāja tādu pakalpojumu ip saglabāšana, bet tagad vairs nē...

User avatar
Tvinky
E-žurnālists
Atbildes: 454
Pievienojies: 17 Apr 2007, 13:11
Reputācija: 0

Post no Tvinky » 18 Jan 2008, 22:41

Gribas turēt kādu web/spēles serverīti? :)
Š ķiet uz Linux mazāk vai vispār man nemainījās IP adrese, a Windows to mainīja diezgan bieži :)

Sid
Vecākais lietotājs
Atbildes: 979
Pievienojies: 14 Mar 2007, 21:20
Reputācija: 0

Post no Sid » 18 Jan 2008, 22:49

Vispār jau serverus parasti neslēdz ārā, ja tas ir iemesls, kāpēc vajag statisko IP... Kas attiecas uz Linux un Windows - abiem mainās, ja mainās, jo DHCP ir pie vienas vietas, kas par OSu...

User avatar
shady
Moderators
Atbildes: 5307
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1
Atrodas: Rīga

Post no shady » 18 Jan 2008, 22:55

Gibox - Nopērc rūteri un neslēdz laukā!
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

User avatar
marr
Vecākais lietotājs
Atbildes: 569
Pievienojies: 23 Mar 2007, 23:05
Reputācija: 0
Atrodas: Rīga

Post no marr » 19 Jan 2008, 00:04

Nezinu kā citiem, bet man ar visu neizslēgto rūteri IP tik un tā mainās. Rūterim defaulti settingi.
Identiski, ja pieslēdzas wireless rūterim ar vairākiem PC, katram ir sava IP.

User avatar
shady
Moderators
Atbildes: 5307
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1
Atrodas: Rīga

Post no shady » 19 Jan 2008, 00:12

A tu manuāli nokonfigurē.
Uzliec, lai nav DHCP.
Un ar defaultiem settingiem tev viss stāv? Neaizmirsti, ka wirlesu vajag sekjurot....
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

User avatar
marr
Vecākais lietotājs
Atbildes: 569
Pievienojies: 23 Mar 2007, 23:05
Reputācija: 0
Atrodas: Rīga

Post no marr » 19 Jan 2008, 00:25

man divas lietas tikai sakāmas -- nedz manuālis, nedz arī instalācijas CD nav palīdzējis nonākt rūtera konsolē, tāpēc nav izdevies viņu sekjūrot :D lai arī pašam tas izklausās pēc līkām rokām, arī citi draugi, kas uz datoriem ir uz Tu nav spējuši mani tur iedabūt :D
un bez sekjūrošanas es varu iztikt, jo man tas wireless neķer diez ko tālu un fakts, ka dzīvoju privātmājā nodrošina mani pret neta zagļiem - neesmu manījis, ka kāds manā piemājas dārziņā spertu manu wireless :D

User avatar
shady
Moderators
Atbildes: 5307
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1
Atrodas: Rīga

Post no shady » 19 Jan 2008, 00:26

Nu kā...tak caur jebkuru pārlūku var nonākt rūtera konfigā..
Kas tev pa rūteri (modelis)?
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

User avatar
marr
Vecākais lietotājs
Atbildes: 569
Pievienojies: 23 Mar 2007, 23:05
Reputācija: 0
Atrodas: Rīga

Post no marr » 19 Jan 2008, 00:33

līdzi nākošās software triks bija tas, ka instalācijas CD iekšā bija driveri un "palīdzības toolis" priekš win98, kas protams priekš xp neder, līdzi nākošais manuālis aprakstīja citas versijas instalācijas CD izmantošanu, pēdējoreiz, kad googleeju (sen), tad arī netā neko prātīgu neuzgāju. tā teikt, ne jau vienmēr mājās wireless ir ieslēgts (tikai tad, kad zinu, ka vairāki datorlietotāji ir), esmu atmetis domu kādreiz to sekjūrot :D
edit: dumjš gluži neesmu par to, kā teorētiski nonākt rūtera konfigā - drūmākais tik tas, ka reāli tur nonākt nevar tā, kā teorētiski vajadzētu varēt :P
Last edited by marr on 19 Jan 2008, 00:51, edited 2 times in total.

User avatar
shady
Moderators
Atbildes: 5307
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1
Atrodas: Rīga

Post no shady » 19 Jan 2008, 00:44

Tavai OS nav nozīmes!
Lieto Win vai linux vai vēl sazin ko...
Rūtera darbība nav atkarīga no OS un tev nav jāinstalē draiveri...
Viss kas tev jādara ir pārlūkā jāievada rūtera configa IP.
Parasti tā ir 192.168.x.x
=> Man, piemēram, 198.168.1.1
Noreseto rūteri un gūglē noteikti pēc modeļa var atrast vajadzīgo IP.
-------
Editetd: Apskaties savu gateway adresi iekš CMD!
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

User avatar
marr
Vecākais lietotājs
Atbildes: 569
Pievienojies: 23 Mar 2007, 23:05
Reputācija: 0
Atrodas: Rīga

Post no marr » 19 Jan 2008, 00:49

OS nozīme ir tik tālu, ka "speciāls softs", kas nāca līdzi iekš CD bija paredzēts win98....
Tu domā, ka tā IP meklēšana googlee 101 reizi nebija darīta ? ;)
cik atceros, tad attiecīgā IP, ko būtu jāraksta manuāļos dažādos nesakrita + izmēģinot visas kā vienu nekas nemainījās.

User avatar
shady
Moderators
Atbildes: 5307
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1
Atrodas: Rīga

Post no shady » 19 Jan 2008, 00:50

Kāda ir tava gateway adrese?
-----
Varbūt tieši tie draiveri ko nogļukoja? atisntalē nost!
Nu nevajag draiverus, lai konfigurētu rūteri.
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

User avatar
marr
Vecākais lietotājs
Atbildes: 569
Pievienojies: 23 Mar 2007, 23:05
Reputācija: 0
Atrodas: Rīga

Post no marr » 19 Jan 2008, 00:51

78.84.160.1

User avatar
shady
Moderators
Atbildes: 5307
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1
Atrodas: Rīga

Post no shady » 19 Jan 2008, 01:04

Tā ir tava lattelecom ārējā rūtera IP.
Apskaties vēlreiz: ipconfig /all
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

User avatar
msh
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 3460
Pievienojies: 06 Apr 2007, 12:21
Reputācija: 0
Atrodas: Latvija

Post no msh » 19 Jan 2008, 03:48

Sid wrote:Vispār jau serverus parasti neslēdz ārā, ja tas ir iemesls, kāpēc vajag statisko IP... Kas attiecas uz Linux un Windows - abiem mainās, ja mainās, jo DHCP ir pie vienas vietas, kas par OSu...
Ko tu te murgo... Ko neslēdz laukā, tam nemainās un ne tikai. Kāda heka pēc bobim visu laiku viena IP? :rofl: Ieslēgtai kastei lattelecoma IP var nomainīties tikai sakaru pārtraukuma gadījumā
PAKAĻROKS - Fusion A4-5000/ASROCK QC5000-ITX/WIFI/8 GB DDR3 1333/FSP200 50GSV-5K/ST2000VM003-1CT164 2 TB Seagate Pipeline HD/vecs mazs IBM keiss/winxp x64/2 ventilatori

User avatar
Mr.Death
Lietpratējs
Atbildes: 1779
Pievienojies: 17 Apr 2007, 19:13
Reputācija: 0

Post no Mr.Death » 19 Jan 2008, 09:16

Ha! Par wirelesa zagšanu runājot, man te kaimiņos kaut kur ir kaut kāds wireless (arī privātmājā). Es tik katru vakaru slēdzos klāt - pārbaudu ko šis labu dara :D

drunk_lizard
Mr. Positivus
Atbildes: 1892
Pievienojies: 19 Mar 2007, 18:09
Reputācija: 0

Post no drunk_lizard » 19 Jan 2008, 09:33

Tvinky wrote: Š ķiet uz Linux mazāk vai vispār man nemainījās IP adrese, a Windows to mainīja diezgan bieži :)
sjitais ir it portaala rakstu autors?!
apsveicam....

Sid
Vecākais lietotājs
Atbildes: 979
Pievienojies: 14 Mar 2007, 21:20
Reputācija: 0

Post no Sid » 19 Jan 2008, 10:53

msh wrote:
Sid wrote:Vispār jau serverus parasti neslēdz ārā, ja tas ir iemesls, kāpēc vajag statisko IP... Kas attiecas uz Linux un Windows - abiem mainās, ja mainās, jo DHCP ir pie vienas vietas, kas par OSu...
Ko tu te murgo... Ko neslēdz laukā, tam nemainās un ne tikai. Kāda heka pēc bobim visu laiku viena IP? :rofl: Ieslēgtai kastei lattelecoma IP var nomainīties tikai sakaru pārtraukuma gadījumā
Tieši tā! Tāpēc man arī nav skaidrs: ja tas ir servera dēļ - kāda starpība - IP mainās vai nē, ja tāpat serverim jābūt ieslēgtam 24/7. :D

User avatar
Tvinky
E-žurnālists
Atbildes: 454
Pievienojies: 17 Apr 2007, 13:11
Reputācija: 0

Post no Tvinky » 19 Jan 2008, 12:06

drunk_lizard wrote:
Tvinky wrote: Š ķiet uz Linux mazāk vai vispār man nemainījās IP adrese, a Windows to mainīja diezgan bieži :)
sjitais ir it portaala rakstu autors?!
apsveicam....
1) Es nēsmu nekāds autors
2) Teicu to, ko biju manījis pāris gadus atpakaļ lietojot pDSL un vēlāk mDSL. Imho man ar visu restartu IP viens sēdēja, atlika tikai ieiet WinXP un tas ātri vien pamainījās :) (Nēsmu vainīgs, ka W1n palaiž vēl kādus /releas vai velns zina ko pa vidam).
3) Savam teiktajam nēsmu devis 100% garantiju, varēja būt tikai gļuks, vai stūlbs pārpratums.
4) Vasarā, ja slēgšu vēl to dsl paskatīšos vairāk par tām IP maiņām un tad redzēs.

Pievienot atbildi

Return to “Viss pārējais ”