Vienu lielo big maku, kolu un frī..
Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji
Vienu lielo big maku, kolu un frī..
No biežāk uzdotajiem jautājumiem un atbildēm, ko Lielbritānijas McDonald’s ievietojis savā pagājušopavasar atvērtajā sabiedrisko attiecību vietnē makeupyourmind.co.uk.
Jautājums: Vai jūsu burgeri ir taisīti no govju acu āboliem?
Atbilde: Nē. Visi McDonald’s hamburgeri ir gatavoti no veseliem gaļas gabaliem, kas ņemti no pleca un sānu daļas (tie ir tieši tādi paši kā kapātās gaļas šniceles, ko var iegādāties lielveikalos).
J: Esmu dzirdējis, ka jūsu burgeru gaļa ir ņemta no govju vagīnām. Vai varat apliecināt, ka tā nav taisnība?
A: McDonald’s izmanto tikai veselus gaļas gabalus no pleca un sānu daļas.
J: Vai burgeros patiešām ir vēršu sperma?
A: Nē. Visi McDonald’s hamburgeri ir gatavoti no liellopu gaļas. Un tikai.
J: Ja tagad ir simtprocentīgi liellopu gaļas burgeri, kādi tad tie bija agrāk?
A: McDonald’s liellopu gaļas burgeros vienmēr ir bijusi simtprocentu liellopu gaļa, kurai pēc cepšanas nav pievienots nekas vairāk, kā vienīgi šķipsna sāls un piparu.
J: Kāpēc hamburgerus taisa ar liellopu gaļu? Vai tad tajos nevajadzētu būt šķiņķim?
A: Jēdziens “hamburgers†ir cēlies no liellopu gaļas sviestmaizes paveida, kuras pirmsākumus saista ar Hamburgu, Vācijā, 18. gadsimta beigās. Š ī sviestmaize tika – un joprojām tiek – gatavota, izmantojot liellopu, nevis cūkas gaļu.
J: Kāpēc visi jūsu burgeri izskatās tā, it kā kāds uz tiem būtu sēdējis?
A: Reizēm maizītes var izskatīties mazliet saspiestas, ņemot vērā to pagatavošanas, kā arī iepakošanas veidu. McDonald’s dara visu iespējamo, lai tā nenotiktu. Ja jūs neesat apmierināts ar sava burgera izskatu, lūdzu, atdodiet to atpakaļ un palūdziet vietā citu.
J: Lasīju avīzēs, ka darbinieki ēdienā liek sūdus, skatās, kā cilvēki tos ēd un tad iet un smejas viņiem sejā. Vai tā ir patiesība?
A: Tā absolūti nav patiesība. McDonald’s rīcībā nav ziņu par laikrakstiem, kas kaut ko tādu būtu rakstījuši, un gribētos redzēt šo ziņu avotu, ja jums šie raksti vēl ir saglabājušies. Tādā gadījumā, lūdzu, sazinieties ar Klientu apkalpošanas dienesta darbiniekiem un pavēstiet par to sīkāk.
Publicēts žurnāla Harper’s Magazine 2007. gada decembra numurā
Jautājums: Vai jūsu burgeri ir taisīti no govju acu āboliem?
Atbilde: Nē. Visi McDonald’s hamburgeri ir gatavoti no veseliem gaļas gabaliem, kas ņemti no pleca un sānu daļas (tie ir tieši tādi paši kā kapātās gaļas šniceles, ko var iegādāties lielveikalos).
J: Esmu dzirdējis, ka jūsu burgeru gaļa ir ņemta no govju vagīnām. Vai varat apliecināt, ka tā nav taisnība?
A: McDonald’s izmanto tikai veselus gaļas gabalus no pleca un sānu daļas.
J: Vai burgeros patiešām ir vēršu sperma?
A: Nē. Visi McDonald’s hamburgeri ir gatavoti no liellopu gaļas. Un tikai.
J: Ja tagad ir simtprocentīgi liellopu gaļas burgeri, kādi tad tie bija agrāk?
A: McDonald’s liellopu gaļas burgeros vienmēr ir bijusi simtprocentu liellopu gaļa, kurai pēc cepšanas nav pievienots nekas vairāk, kā vienīgi šķipsna sāls un piparu.
J: Kāpēc hamburgerus taisa ar liellopu gaļu? Vai tad tajos nevajadzētu būt šķiņķim?
A: Jēdziens “hamburgers†ir cēlies no liellopu gaļas sviestmaizes paveida, kuras pirmsākumus saista ar Hamburgu, Vācijā, 18. gadsimta beigās. Š ī sviestmaize tika – un joprojām tiek – gatavota, izmantojot liellopu, nevis cūkas gaļu.
J: Kāpēc visi jūsu burgeri izskatās tā, it kā kāds uz tiem būtu sēdējis?
A: Reizēm maizītes var izskatīties mazliet saspiestas, ņemot vērā to pagatavošanas, kā arī iepakošanas veidu. McDonald’s dara visu iespējamo, lai tā nenotiktu. Ja jūs neesat apmierināts ar sava burgera izskatu, lūdzu, atdodiet to atpakaļ un palūdziet vietā citu.
J: Lasīju avīzēs, ka darbinieki ēdienā liek sūdus, skatās, kā cilvēki tos ēd un tad iet un smejas viņiem sejā. Vai tā ir patiesība?
A: Tā absolūti nav patiesība. McDonald’s rīcībā nav ziņu par laikrakstiem, kas kaut ko tādu būtu rakstījuši, un gribētos redzēt šo ziņu avotu, ja jums šie raksti vēl ir saglabājušies. Tādā gadījumā, lūdzu, sazinieties ar Klientu apkalpošanas dienesta darbiniekiem un pavēstiet par to sīkāk.
Publicēts žurnāla Harper’s Magazine 2007. gada decembra numurā
paldies par šo, piektdien tieši uz rīgu maucu
1. ko gribēju mc donalds, tagad vairs negribu :suck:
Mūžu dzīvo, mūžu mācies...
Neskati vīru pēc cepures...
Twitter Konts - http://www.twitter.com/archeens
Neskati vīru pēc cepures...
Twitter Konts - http://www.twitter.com/archeens
es i gar zemiJ: Lasīju avīzēs, ka darbinieki ēdienā liek sūdus, skatās, kā cilvēki tos ēd un tad iet un smejas viņiem sejā. Vai tā ir patiesība?
A: Tā absolūti nav patiesība. McDonald’s rīcībā nav ziņu par laikrakstiem, kas kaut ko tādu būtu rakstījuši, un gribētos redzēt šo ziņu avotu, ja jums šie raksti vēl ir saglabājušies. Tādā gadījumā, lūdzu, sazinieties ar Klientu apkalpošanas dienesta darbiniekiem un pavēstiet par to sīkāk.
- samurajs
- Administrators
- Atbildes: 14988
- Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
- Reputācija: 0
- Atrodas: Liepājas anomālā zona
Kaut kad pa TV rādīja dokumentālo filmu, uzņemtu ar slēpto kameru - kas notiek kafejnīcu/restorānu virtuvēs, kad šefpavāra nav tuvumā.
Sākot no tā, ka pa ceļam nokritušai karbonādei viesmīlis nopūš gružus un mierīgi atliek atpakaļ šķīvī un beidzot ar lamatās noķertu peli, kuru tīšām iemaļ kotlešu masā...

Sākot no tā, ka pa ceļam nokritušai karbonādei viesmīlis nopūš gružus un mierīgi atliek atpakaļ šķīvī un beidzot ar lamatās noķertu peli, kuru tīšām iemaļ kotlešu masā...

Nav taisnība, ka viņi uz vietas gaļu maļ, viņi uz vietas neko negatavo, tikai pasilda, visas gaļās un pāarējais nāk no ārzemēm.
Mūžu dzīvo, mūžu mācies...
Neskati vīru pēc cepures...
Twitter Konts - http://www.twitter.com/archeens
Neskati vīru pēc cepures...
Twitter Konts - http://www.twitter.com/archeens
Kad man bija 18 gadi - biju mazu brīdi pastrādājis makdonaldā:)
Heh...teikšu tā - uzņēmums, kurš pelna no vergiem (skolniekiem, studentiem).
Heh, esmu cepis tos hamburgerus utt....nepaskaužu to ēdājus:D Ir gadījies, ka atnāk mazliet iereibuši studenti un tad (kamēr staršina neredz) pagatavo hamburgerus pēc savām (tikko izgudrotajām receptēm jeb tas, kas ir pie rokas)
Bet ok, pats ar ik pa laiku mēdzu prims vai pēc lekcijas fiksi notiesāt kādu burgeri...tā kā...
Heh...teikšu tā - uzņēmums, kurš pelna no vergiem (skolniekiem, studentiem).
Heh, esmu cepis tos hamburgerus utt....nepaskaužu to ēdājus:D Ir gadījies, ka atnāk mazliet iereibuši studenti un tad (kamēr staršina neredz) pagatavo hamburgerus pēc savām (tikko izgudrotajām receptēm jeb tas, kas ir pie rokas)
Bet ok, pats ar ik pa laiku mēdzu prims vai pēc lekcijas fiksi notiesāt kādu burgeri...tā kā...
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/
Mhh.. Man brālis reiz strādāja triālā (Valmieras gaļas kombināts), pēc tā piedzīvojuma, piem., pastēti viņš vairs neēd.Sākot no tā, ka pa ceļam nokritušai karbonādei viesmīlis nopūš gružus un mierīgi atliek atpakaļ šķīvī un beidzot ar lamatās noķertu peli, kuru tīšām iemaļ kotlešu masā.
Nu par gaļas stāstiem es ar daudz emsu dzirdējis...
Ka, piemēram, glumus cīsiņus vienkārši nomazgā un laiž atpakaļ tirgū.
Tāpat apstrādā ar dažādām vielām veco gaļu utt..utt....uttt....redzējis gan neesmu, bet tas kas to man stāstīja ēd tikai pašu laukos kauto gaļu un neko veikalā nepērk:/
Ka, piemēram, glumus cīsiņus vienkārši nomazgā un laiž atpakaļ tirgū.
Tāpat apstrādā ar dažādām vielām veco gaļu utt..utt....uttt....redzējis gan neesmu, bet tas kas to man stāstīja ēd tikai pašu laukos kauto gaļu un neko veikalā nepērk:/
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/
- samurajs
- Administrators
- Atbildes: 14988
- Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
- Reputācija: 0
- Atrodas: Liepājas anomālā zona
Tu esi tikai dzirdējis, bet mazajos veikaliņos tā ir ikdienas prakse. Viņiem, ja 10kg vecu desu jāizmet laukā - tā jau ir finanšu traģēdijashady wrote:Nu par gaļas stāstiem es ar daudz emsu dzirdējis...
Ka, piemēram, glumus cīsiņus vienkārši nomazgā un laiž atpakaļ tirgū.

eeh labāk vienkārši nezināt ko tie slimie grūž iekšā visās tajās gaļās u.t.t.
:D
es pats tikko noplaucēju savu rīkli ar vienu **dritvai kociņ** hamburgeru.
es pats tikko noplaucēju savu rīkli ar vienu **dritvai kociņ** hamburgeru.
par šito vispār nerunāsim, dzīvoju 100m attālumā no tām "fabrikām" un vasarā no viņām panesās tāds smārds, ka bail pat mājai uz 5 minūtēm logus atstāt vaļā jau viss būs pilns ar degošu līķu smaku :duno:Sid wrote:Mhh.. Man brālis reiz strādāja triālā (Valmieras gaļas kombināts), pēc tā piedzīvojuma, piem., pastēti viņš vairs neēd.:D Tāpat arī visas tās tūristu brokastis, etc. Tur normāli ir tas, ka jau zaļgana un gluma gaļa tiek iemalta tūristu brokastīs. Par desām man viens cits čalis stāstīja - tās tiek mauktas augšā tā, ka tajā lielajā gaļas mašīnā pa nakti salien iekšā žurkas un tad no rīta, kad viss iet vaļā uz pilnu klapi, viņas tur tiek dzīvas iemaltas un tad tik šās tur spiedz, bet redz, visiem jau garšo...