Gribu Linux uz Windas.

Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji

preddetor
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 258
Pievienojies: 25 Mai 2007, 15:01
Reputācija: 0

Gribu Linux uz Windas.

Post no preddetor » 04 Mai 2008, 18:11

Baigi gribas sākties ar linux. Tiešām, ļoti gribu. Negribu lauzt savu datoru. No tā izriet, ka man vajag kādu emulēšanas softwāri. Citīgi gūglēju jau vairākas dienas, bet neko prātīgu neatradu. Pēc katras vilšanās nolaidās rokas, bet tad nāca jauna diena, un jaunas ambīcijas. Ar to gribēju pateikt, ka ceļos ar domu par linux, un gulēt arī eju, bet vēlu. Virtual PC 2007 nepiedāvāt, jo man linux bez peles nav vajadzīgs. Es jau arī neesu kaut kāds tur uber urķis, kam nav ko darīt, vienkārši liela interese par linux, kā tādu. Paldies par sapratni, ja tāda būs.

drono
Lietpratējs
Atbildes: 706
Pievienojies: 14 Mar 2007, 15:59
Atrodas: Liepāja

Post no drono » 04 Mai 2008, 18:28

VMware Workstation.
BTW, kas tad Virtual PC ir ar to peli? Nedarbojas vai tad?

Var jau arī pamēģināt kādu Live-CD. Tas tavai OS arī neko neskādēs.

preddetor
Reģistrēts lietotājs

Post no preddetor » 04 Mai 2008, 18:39

Piemēram, palaidu Linux Austrumi 1.65. Ou jā, nobūtojās, parādījās grafiskā vide, bet... Ej vai karies nost! Pele galīgi nešansē. Neko citu ar' izdarīt nevaru, vai arī nezinu kā. Fūlskrīns nestrādā, jo automātiski piedāvā kaut kādu tur uber nestandarta kruto. (Ultra wide or what...) Ubuntu uzstellēju, arī pele nekustas un aktivizēt nevar. Fūlskrīns nestrādā. Tas pats, kas austrumos. Varbūt līkās rokas vainīgas, vai kā... Ehh, nezinu.
Un live CD laist arī nav lielās vēlēšanās, jo kaut kādu progresu saistībā ar OS konfigurēšanu saglabāt taču nevar, kas, savukārt man nepatīk.
Un jā, paldies!

Edit! VMware Workstation taču ir maksas produkts. Man jau nu negribēros zagt... :D Nekā bez maksas nav?

azazul
Vecākais lietotājs
Atbildes: 706
Pievienojies: 24 Mar 2007, 18:18

Post no azazul » 04 Mai 2008, 20:05

virtualbox.
un vispār , darbināt NIX pa virsu windai ir **dritvai kociņ**.
[font=9]"Begging for a line drawn in the sand to separate the prophets from the men" - Rishloo[/font]

preddetor
Reģistrēts lietotājs

Post no preddetor » 04 Mai 2008, 20:45

Kamoon! Tāds nu es esmu... Gadījās vienreiz uzstellēt ubuntu uz pavisam cita cietā diska, bet kad izlēmu jamu nodzēst, sačakarēju kaut kādu hu1ņu, pat nezinu ko, kas liedza windai startēties... Negribās atkārtot tādu lietu, jo manas rokas vēl aizvien ir pārāk līkas... Un uz winda man ir ļoti svarīga, jo tur stāv viss mans darbs. Sou, es netaisos riskēt ar tādām lietām... Un jā, es redzēju Balmera sajūsmas deju, tāpēc apsveru domu mazāk lietot windu.
Un jā, lielāks paldies! Virtualbox strādā!

Sid
Vecākais lietotājs
Atbildes: 979
Pievienojies: 14 Mar 2007, 21:20

Post no Sid » 04 Mai 2008, 21:22

To, ko Tu tur sačakarēji, varēja salabot ieliekot windas cd, uzklikšķinot "repair" un ierakstot "/fixmbr => y", so es ieteiktu tomēr uztaisīt dual boot un miers, bet nu ja reiz Tev jau palīdzēja - good for you.

preddetor
Reģistrēts lietotājs

Post no preddetor » 04 Mai 2008, 22:30

Tas jau bija sen un kaut kā neienāca prātā ko labot, jo tad es biju vēl stulbāks, kā esmu.

shady
Moderators
Atbildes: 5311
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1
Atrodas: Rīga

Post no shady » 04 Mai 2008, 22:48

Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

osh
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 222
Pievienojies: 05 Jūn 2007, 13:15
Atrodas: Belfast, NI

Post no osh » 04 Mai 2008, 23:03

Ieliec Ubuntu Live CD, paskaties, paklikšķinies un varēsi turpmāk gulēt mierīgi, jo sapratīsi, ka neko neesi zaudējis.
I Don’t Trust Anything That Bleeds for Five Days and Doesn’t Die

samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 04 Mai 2008, 23:14

Virtualbox laikam vislabākais; der gan Win, gan Linux vidēm. Ar to vismazāk problēmu un vislielākā funkcionalitāte.
Image

msh
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 3460
Pievienojies: 06 Apr 2007, 12:21
Atrodas: Latvija

Re: Gribu Linux uz Windas.

Post no msh » 05 Mai 2008, 03:34

preddetor wrote:Negribu lauzt savu datoru.
:rolf:
PAKAĻROKS - Fusion A4-5000/ASROCK QC5000-ITX/WIFI/8 GB DDR3 1333/FSP200 50GSV-5K/ST2000VM003-1CT164 2 TB Seagate Pipeline HD/vecs mazs IBM keiss/winxp x64/2 ventilatori

Mad182
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 903
Pievienojies: 14 Mar 2007, 15:16

Post no Mad182 » 05 Mai 2008, 08:50

Kāda jēga no linux zem windas? Linux ir OS (vispār jau kernelis), nevis lietojumprogramma...
Gribi lietot linux - instalē, lasi manuāļus un lieto. Gribi lietot windows - to arī dari.

preddetor
Reģistrēts lietotājs

Post no preddetor » 05 Mai 2008, 13:56

Nu jā, es zinu kas ir Linux. Linux zem Windas man ir vajadzīgs, lai es nebūtu galīgi blonds linux lauciņā. Kaut ko jāties ap partīcijām man vairs negribas, pēc pēdējo 5 dienu piedzīvojumiem. Un vispār... Daudzas OS uz mana PC vienkārši negib startēties, or what... Bet uz virtuālā PC gan aiziet. Piemēram, React OS un Menuet OS man neizdevās palaist uz sava kompja, bet uz virtuālā PC viss ir bumbās. Tagad zinu, kas tie par zvēriem... Un starp citu, esmu progresējis - uz Ubuntu uzstellēju skaipu. Pirmā proga, ko dabūju augšā uz linux. Sou, pamēģināsu, paemulēšu, tad varbūt saņemšos un uzlikšu, kā otru OS. Aim not šūr abaut linux.

Sid
Vecākais lietotājs

Post no Sid » 05 Mai 2008, 14:00

preddator, ja Tev ir tik grūti uztaisīt jaunu partīciju ar, piemēram, 15Gb, kur eksperimentēt, tad nafig Tev vispār to Linuxu? =/ Kā jau mefisto teica - lietot *nix windowsā ir **dritvai kociņ**. ;> Un arī lēnāk viss notiekās, jo tiek patērēti vairāk dzelžu resursi, mhhh.

preddetor
Reģistrēts lietotājs

Post no preddetor » 05 Mai 2008, 14:35

Labi, labi! Viss. Pierunājāt. Lieku virsū Ubuntu.

shady
Moderators

Post no shady » 05 Mai 2008, 14:48

Cilvēks tikai mācās.... Sid, tu, kad pirmo reizi mūžā liki failsistēmu un formatēji cieto - tev nebija bail?
-----
preddetor - Mēģināšu tev paskaidrot, lai viss neliekas tik briesmīgi...
Windows izmanto FAT un NTFS failsistēmas, bet linux sistēmu uztādīsi, piemēram, uz ext3, reiser4 vai uz kādu citas failsistēmas. Protams, uz linux tu vari gan nolasīt, gan ierakstīt datus uz FAT un NTFS failsitsēmu, bet pašu linuxu tur gan nedarbina.
Ja tu tagad lieto win, tad paņem kaut vai Partition Magic programmu un samazini esošo partīciju (resize) - protams, tai partīcijai ir jābūt brīvas vietas, lai viņu var samazināt.
Pēc tam piešķirsi vajadzīgo failsistēmu, piemēram, ext3 un miers - pilnīgi pietiks ar 10-20GB. Un tev vēl vajadzēs otru partīciju, kuru uzmet ~ 1gb lielu. kuru norādīsi kā swap. Swap ir virtuālā atmiņa - uz win tas ir pagefile.sys. ja tev RAM ir maz, tad uzmet lielāku swap.
Tālāk tev būs vajadzīgs boot loaderis, tā ir maza programmiņa, kas atbild par to - kuru OS tu vēlies startēt. Instalējot Ubuntu, šis distributīvs jau defaultā tev piedāvās instalēt GRUB boot loaderi. Ir arī citi: lilo, gag utt, bet es ar izmantoju GRUB.
Viņam arī vajadzētu automātiski atpazīt tavu win, kurš atrodas uz tā paša cietā dikska, ja neatpazīst, tad to var pievienot manuāli.
Ja ko sačakarēsi un nonesīsi gan linux, gan win boot ielādi, tad vnk ieliksi winxp cd un paņemsi repair konsoli un ierakstīsi fixmbr
=>http://support.microsoft.com/kb/314058
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

Sid
Vecākais lietotājs

Post no Sid » 05 Mai 2008, 17:23

shady, jā, kad es pirmo reizi liku pirmo *nix, kas, starp citu bija slackware, man nebija bail kko sačakarēt, jāatzīst gan, ka es sačakarēju un slacks uz tā hdd pabija ~2h, jo pēc tam atgriezās winda, bet slacks ir slacks un ubuntu ir ubuntu. ;)

doroteja
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 276
Pievienojies: 05 Mai 2008, 12:31
Atrodas: Saldus

Post no doroteja » 05 Mai 2008, 17:42

eu kāpēc man no datora pazuda dvd: drive???? kā dabūt atpakaļ??
laiks zināšanām!

shady
Moderators

Post no shady » 05 Mai 2008, 19:21

Doroteja - Es varu saprast, ka ir cilvēki, kuri ļoti slikti orientējas datoros, tāpēc var nākties 100x skaidrot....bet, piedod, kārtība ir jāievēro neatkarīgi no tavas rases, seksuālās piederības un dzimuma. Spamot, tavā gadījumā - postēt savu problēmu visur citur, nevis apspriest to savā izveidotajā tēmā.
Tāpēc izsaku brīdinājumu! Otreiz neatkārtošu.
Tava tēma ir šeit: http://notepad.lv/viewtopic.php?p=17846#17846 , tur arī prasi palīdzību.
Last edited by shady on 05 Mai 2008, 19:24, edited 1 time in total.

preddetor
Reģistrēts lietotājs

Post no preddetor » 05 Mai 2008, 19:24

Nu, principā man jau nav bail kaut ko sačakarēt, un tāda veida darbības esmu veicis pietiekami bieži. Ubuntu esmu stellējis pirms gada, bet tad sajāju visu. Vispār jau man vajadzēja emulēšanas softwāri...
Tagad jums ir lielāka problēma - jāpalīdz Dorotejai dabūt atpakaļ DVD drive!!! :D

msh
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 3460
Pievienojies: 06 Apr 2007, 12:21

Post no msh » 05 Mai 2008, 22:22

preddetor wrote: Kaut ko jāties ap partīcijām man vairs negribas, pēc pēdējo 5 dienu piedzīvojumiem.
Kaadu lolismu tad tu izveici peedeejajaas piecaas dienaas? :hmz: Datus uz citu HDD, esosho vienu partiiciju nahrenizeet un taas vietaa uzraut chetras.
P.S. bubnutu nerullz.
PAKAĻROKS - Fusion A4-5000/ASROCK QC5000-ITX/WIFI/8 GB DDR3 1333/FSP200 50GSV-5K/ST2000VM003-1CT164 2 TB Seagate Pipeline HD/vecs mazs IBM keiss/winxp x64/2 ventilatori

preddetor
Reģistrēts lietotājs

Post no preddetor » 05 Mai 2008, 23:37

Nu vot. Izdomāju resizot esošās partīcijas, jo tās veidojot nepareizi biju aprēķinājis, cik un ko es jamās likšu. Sanāca, ka dažas ir galīgi tukšas, bet citās trūka vietas. Ar partition magic kaut ko ņēmos (negribu to atcerēties un iedziļināties tajā...)... Sajāju visu stulbuma pēc. Pat nezinu kā. Nācās rekoverēt visus svarīgos failus. Izraku daudzas lapeles, lai atrastu softu, kas tiešām darbojas. Atradu, esmu laimīgs. Un man jau ir trīs partīcijas. Ubuntajam vieta arī ir.
Ak jā, ja ubuntais nerullz, tad kas rullz? Ko varat ieteikt?

osh
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 222
Pievienojies: 05 Jūn 2007, 13:15
Atrodas: Belfast, NI

Post no osh » 06 Mai 2008, 02:47

Netaisi partīcijas iekš vindas ar Partition Magic vai tamlīdzīgiem šitiem. Paņem ar GParted Live CD (šitais ir bezmaksas Open Source rīks priekš īstajiem džekiem). Izbrīvē neformatētu daļu uz HDD, tajā pēc tam arī instalācijas laikā varēsi veidot visas Linux partīcijas. Tas nevarētu sagādāt problēmas, jo vairumam "jūzerfrendlī" distru instalācija sarežģītības ziņā neatšķiras no Windows, tā ka klases biedru priekšā laikam Ubuntu lietotājs mūsdienās vairs paspīdēt nevar, protams, ja vien nemācies kādā atpalikušo bērnu skolā.
preddetor wrote:Ak jā, ja ubuntais nerullz, tad kas rullz? Ko varat ieteikt?
No *nix laikiem man vislabāk patika Arch, Gentoo un FreeBSD, bet es pieņemu, ka tu vēlies iesākt bez lielām sāpēm sēžamvietas rajonā. No bubuntiskajiem man vislabāk patika Suse un Fedora.
I Don’t Trust Anything That Bleeds for Five Days and Doesn’t Die

preddetor
Reģistrēts lietotājs

Post no preddetor » 06 Mai 2008, 16:23

Ou kei. Velku nost ubuntuveidīgās OS. Tagad. Suse un Feodoru. Man jau nav tik svarīgi paspīdēt ar to, ka lietoju linux, bet gan lietot linux, jo es baigi gribu izpētīt kas un kā, jū nou. Jauna pasaule un tā... Starp citu, es partīcijas neresaizoju caur Windu, bet gan caur Hirens Boot CD. Tur vēl daudz tūļu, ar kuriem daudz ko var sajāt... Tā, kā nav par ko man stresot... Laikam likšu vispirms Suse, jo kaut kā labāk skan un tā...

samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 06 Mai 2008, 16:51

preddetor kā pirmo liec vien bubuntu. Pirmajiem soļiem tas būs vislabākais. Pēc pāris nedēļām jau vari testēt ko citu un salīdzināt.
Es jau gan stāvu un krītu par debian (no kurienes tad bubuntu rauj visas tās idejas un fīčas? nozog debian kopienai, protams!).
Bet nu debian labāk liec kad iznāks jaunā versija Lenny. Test-versiju mācību mērķiem likt nav prātīgi. Ja nav īpaši jauns dators - vari 2007. gada debian Etch provēt: būs tas pats bubuntu no 1.skata, bet daudz stabilāks un nekas nelago. :)
Image

Sid
Vecākais lietotājs

Post no Sid » 06 Mai 2008, 20:23

Huh, es rekomendētu PC-BSD, tik pat jūzerfriendly, cik bubuntu, tikai bez gļukiem.

Pievienot atbildi

Return to “Off-topic”