Antivīrusi - krāpnieki

Moderatori:janis.wd, Vecākie lietotāji

samurajs
Administrators
Atbildes:14988
Pievienojies:15:04 / 6. Mar, 2007
Reputācija:0
Atrodas:Liepājas anomālā zona
Antivīrusi - krāpnieki

Post no samurajs » 06:52 / 23. Jūl, 2008

[imgl]https://notepad.lv/bildes/atteli/200 ... 056364.gif[/imgl]Pēdējā laikā vērojams milzīgs viltotu antivīrusu, pretspiegu programmu utml. programmu uzplūdums - tā ziņo Krievijas kompānijas "Kaspersky Lab" un "Agnitum". To skaits 2008. gada pirmajā pusē pārsniedzis 3000.
Š ādas "kreisās" programmas vai nu satur kaitīgos kodus, vai arī izveidotas ar mērķi apmānīt lietotāju un izkrāpt no viņa naudu, vai arī abi kopā.
Scenārijs vienkāršs: no pirmā skata solīdā mājaslapā (piemērs ) tiek piedāvāts noskenēt PC online uz vīrusiem, adware un spyware. Protams tiek atrasts nezin kas, lietotājs pārbaidīts gandrīz līdz nāvei, un tad kā zāles tiek piedāvāta "unikāla" programma par niecīgu samaksu ( 5 USD). Vajag tik aizsūtīt maksas SMS, lai saņemtu aktivācijas kodu.
Pēc programmas instalācijas tiek ielādēti Trojas zirga tipa kaitīgie kodi, un notiek tās "vētraina darbošanās", kuras rezultātā tiek piedāvāts nodzēst "īpaši kaitīgus cookie".
Protams, īstos kaitēkļus šādas programmas pat nepazīst, standarta antivīrusu testu eicar iziet nespēj.

Image

Bez ASW Pro plaši tiek reklamētas arī tikpat kaitīgas programmas kā AntivirusXP 2008 un Max AntiSpy.

Secinājums: lietojam tikai to, ko labi zinām!

Avots
Last edited by samurajs on 21:39 / 23. Jūl, 2008, edited 1 time in total.
Image

Jazz
Reģistrēts lietotājs
Atbildes:192
Pievienojies:19:44 / 20. Feb, 2008

Post no Jazz » 07:59 / 23. Jūl, 2008

kasparsky lietoju un nekādu problēmu nav, nemaz nav vajdzības pēc kautkā cita...
Image

foxsk8
Moderators
Atbildes:5080
Pievienojies:12:33 / 22. Feb, 2007
Atrodas:Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 14:07 / 23. Jūl, 2008

Par vislielāko kaitnieku uzskatu Norton AV. Cik novērots, tad parasti Nortonus uzstāda dažādām valsts iestādes datoriem, jo redz tie, kas tos PC uztur pie dzīvības, viņiem ir noslēgti visdažādākie līgumi, ka tieši jāizmanto tāda un tāda produkcija.

Nesen bija viens ESF laptops uz ķidu nonācis un tur tieši Nortons standartā stāv. Ar kuru galu tie ķidātāji domāja.
WPX.lV - E-komercijas risinājumi

sir_irius
Reģistrēts lietotājs
Atbildes:448
Pievienojies:17:52 / 1. Jūl, 2008

Post no sir_irius » 14:50 / 23. Jūl, 2008

Es gan vispār anti vīrusu neizmantoju...

memorex
Reģistrēts lietotājs
Atbildes:836
Pievienojies:18:57 / 26. Jūl, 2007
Atrodas:Latvia

Post no memorex » 16:53 / 23. Jūl, 2008

kasperis man nepatīk kopš 6 verijas laikam. Norton so so, bet par vislielāko virusu pieredzēju panda antivirusu (arī paveca versija), viņu unninstalējot iestājas BSOD :) pārbaudīts uz 2 PC, tapēc nekad dzīvē nevienam neieteikšu pandu.
Image

Mad182
Reģistrēts lietotājs
Atbildes:903
Pievienojies:15:16 / 14. Mar, 2007
Atrodas:Latvija

Post no Mad182 » 21:00 / 23. Jūl, 2008

foxsk8 wrote:Par vislielāko kaitnieku uzskatu Norton AV. Cik novērots, tad parasti Nortonus uzstāda dažādām valsts iestādes datoriem, jo redz tie, kas tos PC uztur pie dzīvības, viņiem ir noslēgti visdažādākie līgumi, ka tieši jāizmanto tāda un tāda produkcija.

Nesen bija viens ESF laptops uz ķidu nonācis un tur tieši Nortons standartā stāv. Ar kuru galu tie ķidātāji domāja.
Nu nez, man darbā ir nortons, un uz laptopa bija 3 mēnešus, līdz beidzās triāls, un nevaru sūdzēties. Nevienu zarazu tā arī nēesmu saķēris un arī bremze sevišķi liela nav.
Pirms dažiem gadiem gan, nortons, pie tam krekots, tikai meta vienā laidā visādus logus, ka atradis zarazu, bet nevar likvidēt. Bet šobrīd par nortonu varu iztekties tikai pozitīvi. Tiesa, ar nezināmas izcelsmes failu vilkšanu es neaizraujos.

samurajs
Administrators
Atbildes:14988
Pievienojies:15:04 / 6. Mar, 2007
Atrodas:Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 21:42 / 23. Jūl, 2008

Man ir pieredze (izteikti negatīva) ar Norton Security 2005- tas nu patiešām ritīgs vīruss, atinstalēšanai nācās īpašu deinstalatora softu no mājaslapas vilkt :p
Lielākais cirks, ja pēc šitā uzliek Kasperski bez reģistra tīrīšanas - tad viss PC sāka nežēlīgi bremzēt :D
Image

Mad182
Reģistrēts lietotājs
Atbildes:903
Pievienojies:15:16 / 14. Mar, 2007
Atrodas:Latvija

Post no Mad182 » 22:49 / 23. Jūl, 2008

Nu ar kaut kādu norton 2004 man arī bija problēmas, bet tagadējais uzvedas ļoti zolīdi...
Uz ķepļapa kā reiz liku kaspersky pēc nortona. Nekādu problēmu nebija.

Pievienot atbildi

Return to “IT ziņas”