CPU nodedzis?

Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji

User avatar
krisis111
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 43
Pievienojies: 09 Okt 2008, 21:49
Reputācija: 0

CPU nodedzis?

Post no krisis111 » 10 Okt 2008, 20:32

man ir tāda problēma.
man uz pc neiet neviena spēle pimēram ka cs 1.6 loti karās, spele kurai nav 3d grafika un jaudigas kā grid, crysis, tf2 tāsk managerī rāda ka visu laiku iet cpu uz 100% arī tā bez 3d grafikas kas aiznem megabaitus 200.
Pie tf2 iejot serveri uzreiz nokaras un izmet erroru bilde
vai varētu būt ka procesors ir pusnodedzis?
ram, videokarti mainiju liku veco jauno, taspac tie nav pie vainas.

User avatar
msh
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 3460
Pievienojies: 06 Apr 2007, 12:21
Reputācija: 0
Atrodas: Latvija

Post no msh » 10 Okt 2008, 20:35

Kādā sakarā procis varētu "pusnodegt"? :duno:
Iekš task manager, protams, ka parādīs 100% noslodzi - laikam neesi pamanījis, kur paliek liekie procenti :D
Varbūt sākam ar tīrišanu un izķeram gļukus sistēmā? :)
PAKAĻROKS - Fusion A4-5000/ASROCK QC5000-ITX/WIFI/8 GB DDR3 1333/FSP200 50GSV-5K/ST2000VM003-1CT164 2 TB Seagate Pipeline HD/vecs mazs IBM keiss/winxp x64/2 ventilatori

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5078
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 10 Okt 2008, 20:47

Man bija līdzīga situācija. Iztīri to PC no visādām drazām. Spēlēm droši cracki pilni ar drazām + pašu PC no putekļiem iztīti.

P.S. Savā gadienā kā vienmēr, ātri uzliku svaigu Win un dzīvoju tālāk, problēma tika atrisināta.
WPX.lV - E-komercijas risinājumi

User avatar
krisis111
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 43
Pievienojies: 09 Okt 2008, 21:49
Reputācija: 0

Post no krisis111 » 10 Okt 2008, 20:56

no putekļiem iztīrīju, nu itka visadus sudus patiriju, tirishu veel.
Tātad CPU nemaz tā pusnodegt nevar?

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5078
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 10 Okt 2008, 20:59

Pusnodegt nē. Vienīgi aiz lielas temperatūras varētu gļukot. Minēšu, kāds no Intel veidīgajiem.
WPX.lV - E-komercijas risinājumi

User avatar
samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 10 Okt 2008, 21:00

Atver Task manager un parādi mums, kas tev tur dzīvo (procesus)! Un tad sameklē zāļu skapītī:
1. Ccleaner.
2. Kādu antivīrusu (var bezmaksas Aviru, AVG)
3. Ad-Aware
4. Spybot Search & Destroy 1.6.

Lieto rindas kārtībā un pēc iztīrīšanas ar CCleaner izskenē PC uz zarazām.
Image

Loading
E-žurnālists
Atbildes: 1632
Pievienojies: 25 Feb 2007, 18:08
Reputācija: 1
Atrodas: Liepāja

Post no Loading » 10 Okt 2008, 21:32

Video draiveris?

User avatar
memorex
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 836
Pievienojies: 26 Jūl 2007, 18:57
Reputācija: 0
Atrodas: Latvia

Post no memorex » 10 Okt 2008, 21:43

krisis111 neklausi šos komentārus, ja task manager rāda 100%, tad cpu deg elles liesmās :D
Image

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5078
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 10 Okt 2008, 21:47

Nu sorry man, laikam tev pieredzes par maz. Ne vienmēr 100 % tev kaut kas deg. :D Ir gadījumi, ka task menedžeris gļuko. Pie Performances viens rādītājs, iekš procesiem kaut kas cits.
WPX.lV - E-komercijas risinājumi

User avatar
krisis111
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 43
Pievienojies: 09 Okt 2008, 21:49
Reputācija: 0

Post no krisis111 » 10 Okt 2008, 21:53

memorex: nejau ta es to domaju ja 100% tad uzreiz deg :D
es palaizu speli kas var teikt neko need bet procis uz 100 velkas.

Loading: jap meginaju ari veco videokarti visu ar videokartem.

samurajs: TM: procesi1
procesi2

Emm nod32 kautcik normasl antivirus manuprāt deres? un vel ar cureit?
pameginashu ari 3. Ad-Aware
4. Spybot Search & Destroy 1.6 un ccleaner.

Vel man sezot neta apaksha man stav task mangers, sezu netā tad pekshni vis uzkaras nevar nekur uzspiest nea un tada 100% cpu strāda.

User avatar
samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 11 Okt 2008, 06:26

Wahhhh! Krimināli procesi itkā nebūtu... tev tur 99% tukšgaitu rāda :) Ar CureIt noskenēt lietderīgi.
Image

Loading
E-žurnālists
Atbildes: 1632
Pievienojies: 25 Feb 2007, 18:08
Reputācija: 1
Atrodas: Liepāja

Post no Loading » 11 Okt 2008, 09:05

Ja spēles raustās, video draiveri parasti nav atbilstoši. Pirms video karšu maiņas noinstalēji vecos draiverus? Domāju, ka tas Windows tev ir piedrazots līdz malām. Iesaku visu salikt pa jaunu.

User avatar
krisis111
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 43
Pievienojies: 09 Okt 2008, 21:49
Reputācija: 0

Post no krisis111 » 11 Okt 2008, 13:51

jap vecos noinstaleju tad safe mood iztiriju vecos ar driver sweeper.
es uzinstaleju shitos pashus draiverus man gaja viss ok.
tad nakoshaja diena nezin kas notika un vairs neiet!

samuraj vakar ar visiem softiem patiriju pc, atrada 4 virusus un spy programmas, bet tikunta vis kā agrāk.
es pameģināšu palaist kādu speli un skatīties varbūt kāds process traucē un baigi ēd kad palaiž spēli fuul screen.

User avatar
samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 11 Okt 2008, 21:18

Tiešām gibētos zināt, kurš tas rijīgais process :D Un kā ir ja izslēdz Apaci, spēles nespēlē, bet dari citus darbus, piem skaties filmas? Tad arī karas?

Tāda lieta, kā System Restore uz laikpunktu, kad viss vēl bija čikiniekā - arī mēģināta???
Image

User avatar
krisis111
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 43
Pievienojies: 09 Okt 2008, 21:49
Reputācija: 0

Post no krisis111 » 11 Okt 2008, 23:24

kadu Apaci? nop tikai speljot jebkuru speli. kaut 2d speliti kas aiznetu kadus 15mb un buutu full screan.
man system restore off ;[[[ jo diezgan daudz ram eed.
pilnigi nezinu ko darit, un parinstalet win ar negribas.

User avatar
samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 11 Okt 2008, 23:41

Pardon, mysql serveris ne Apacis tev tur darbojas (process mysqld-nt.exe). Bu, tad tev kkas ar DirectX visdrīzāk nobrucis...
Kas tev teica šito muļķību, ka Sys restore RAM ēd? Vispār zini, kas tas ir? Pie katra Win apdeita, programmas instalācijas, vai laiku pa laikam vnk tāpat Win uztaisa sava reģistra rezerves kopiju. Ja tev tārps tur ko nojaucis, vari dabūt atpakaļ to kopiju, kad vēl viss bija OK.
Sys restore patērē vietu uz HDD, bet var settingos pats izvēlēties, cik daudz MB atvēlēt tam. Nav jaglabā 50 back-upi, ja pietiek ar 3.

Žēl, ka atslēdzi, tas bieži palīdz...

Pamēģini tad salabot Windu ar scannow fīču: http://www.updatexp.com/scannow-sfc.html
Image

User avatar
krisis111
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 43
Pievienojies: 09 Okt 2008, 21:49
Reputācija: 0

Post no krisis111 » 12 Okt 2008, 13:17

izsledzu mysqld, doma man uzinstalet pa virsu vnk directx 9.0c?
es nezz kkur ta biju dzirdejis bet nu tad spegshu apakal system restore.
a kas tas par scannow ir?

User avatar
samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 12 Okt 2008, 13:23

Scannow tev atjaunos Win sistēmā visus failus tā, kā bija sākumā. Gadās ka tārps vai krimināla spēle (sevišķi kur ar cheetiem saistība) pārraksta tur kaut ko un tad var sākties problēmas. Fīčai tik vajadzīgs Win CD.
Komanda konsolē: sfc /scannow (tai linkā tak ir ar bildēm!)

Vispār pirms dari visādas pārrakstīšanas - saglabā visus vērtīgos datus, var gadīties, ka nākas reinstall.
Image

User avatar
krisis111
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 43
Pievienojies: 09 Okt 2008, 21:49
Reputācija: 0

Post no krisis111 » 12 Okt 2008, 13:26

a nu ta ir pamaciba ka man darit.
njaa ja man vel butu windowsa diks.

labi pameģināšu parinstalēt directx.
a un veel varetu but kad kkas sistema jo es iepriesheja diena nu ka idiots ladeju kkadas programminas ivusainas.
nods izmeta logu ka 1 sistemas fails ir inficets un izdzesa vinu kka taa

User avatar
samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 12 Okt 2008, 13:37

vovo... malacis! Nu scannow tev atjaunos to failu. Kur dabūt win CD - tevi jāmāca, vai?

Vēl, ja NOD32 event viewerī vari atrast inficēto failu un tā adresi - ieraksti googlē nosaukumu, atrodi, novelc un iemet vajadzīgā mapē. Pēc restart vajadzētu iet visam.
Image

User avatar
krisis111
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 43
Pievienojies: 09 Okt 2008, 21:49
Reputācija: 0

Post no krisis111 » 12 Okt 2008, 17:17

varētu kkas notikt delj taa.
ificetie sistemas faili
system32\winupd.exe
un explorer.exe.
explorer.exe tas tak vnk lai man raduti ukoninas, liniju apaksha.
lab disku var dabut novelkot kaut no kādas lapas (outlaw) win un aiziet.
labi meginashu.

User avatar
samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 12 Okt 2008, 17:46

Ja tev vispār nebūtu explorer.exe, tu šeit vnk nerakstītu :D:D:D

Tie tev nav sistēmas faili šoreiz, bet tārpu radīti procesi:
http://www.file.net/process/winupd.exe.html
http://www.liutilities.com/products/win ... /explorer/
Tas ir gadījumā, ja explorer.exe atrodas NE Win mapē, tad tas ir tārpa W32.MyDoom.B radīts.
Image

User avatar
memorex
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 836
Pievienojies: 26 Jūl 2007, 18:57
Reputācija: 0
Atrodas: Latvia

Post no memorex » 12 Okt 2008, 19:54

samurajs wrote:Ja tev vispār nebūtu explorer.exe, tu šeit vnk nerakstītu
Tu par to esi pārliecināts? ;.

User avatar
krisis111
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 43
Pievienojies: 09 Okt 2008, 21:49
Reputācija: 0

Post no krisis111 » 12 Okt 2008, 20:55

njaa ja nebutu explorer.exe varetu atvert task mangeri>file>new task un ieiet neta.
ai labi ko es te chakareshos pa vienam failam, ierakstishu windowsa instalaciju diska un pameginashu tavu scannow sfc ;]

User avatar
samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 13 Okt 2008, 08:54

Ja nebūtu explorer.exe, pārlūkot mapes un failus var arī kaut ar Firefox... tik ne visi to zina :)

Ja scannow nespēj salabot sys, tad vēl vari mēģināt Win pārrakstīt bez C:/ formatēšanas, bet man kaut kā neticas... pagõglēju tavu problēmu - gandrīz visur tas beidzies ar Win reinstall.
Image

User avatar
krisis111
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 43
Pievienojies: 09 Okt 2008, 21:49
Reputācija: 0

Post no krisis111 » 13 Okt 2008, 12:17

skaidrs tātad kads vīrus vai kas tāds sabiedzis visu win sistemu.
laikam vienkaršaka bus parinstaēt win... ;(

EDIT:atradu kko citu .

EDIT:atjaunoju sistēmas failus, nekā met to error un viss lago full screen.

Ja tas kautko dos Rekur eror teksts no event viewera

Code: Select all

Application popup: Team Fortress 2: hl2.exe - Application Error : The instruction at "0x00010108" referenced memory at "0xbf333de8". The memory could not be "read".

Click on OK to terminate the program

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
uzspiežot uz ta linka atveras

Code: Select all

Details 
Product: Windows Operating System 
ID: 26 
Source: Application Popup 
Version: 5.2 
Symbolic Name: STATUS_LOG_HARD_ERROR 
Message: Application popup: %1 : %2 
    
Explanation 
The program could not load a driver because the program user doesn't have sufficient privileges to access the driver or because the drive is missing or corrupt.
 
    
User Action 
To correct this problem:

Ensure that the program user has sufficient privileges to access the directory in which the driver is installed.
Reinstall the program to restore the driver to the correct location.
If these solutions do not work, contact Product Support Services.
 
    
    
Version: 5.0 
Symbolic Name: status_log_hard_error 
Message: Unable to Load Device Driver : device driver could not be loaded. 
    
Explanation 
The program could not load a driver because the program user doesn't have sufficient privileges to access the driver or because the drive is missing or corrupt.
 
    
User Action 
To correct this problem:

Reinstall the program to restore the driver to the correct location.
If these solutions do not work, contact Product Support Services.
 

User avatar
samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 14 Okt 2008, 20:10

Te ir draiveru problēma acīmredzama. Prasa itkā reinstalēt tās programmas (spēles).
Image

User avatar
krisis111
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 43
Pievienojies: 09 Okt 2008, 21:49
Reputācija: 0

Post no krisis111 » 14 Okt 2008, 21:00

doma kados draiveros ir probleemas?
doma videokarshu, skanjas utt?
vieniga ispeja videokarshu jo uzkaras kad mazliet nolago tf2.
es esmu licis veco videokarti reinstal draiverus videokartes, tas pac.
tu doma man uninstalet visas speles un apakal ieinstalet?(nebutu liela problema, man visas speles apnikushas iznemot kadas 2)

User avatar
samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 14 Okt 2008, 21:08

A te būtu labi atrast vainīgo. Uninstalē pa 1 spēlei un pēc katras notestē. Tad drošvien atradīsi, kura spēle čakarē sistēmu.
Tas Event vieweris tik tāda zīlēšana kafijas biezumos, nekas konkrēti nav pateikts.
Image

User avatar
krisis111
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 43
Pievienojies: 09 Okt 2008, 21:49
Reputācija: 0

Post no krisis111 » 14 Okt 2008, 21:12

nu bet vismaz.
labi darīšu kā tu saki.
tas varētu traucēt man ir pagaidām tf2 non steam(nav uninstal ikonas)
es varu izdzēst tikai delite mapīti un ja viņš instalejot kkur windows mape iemet kadus failus tas varetu traucēt?

EDIT:es izdzēsu spēli GRID un tgd salīdzini ar pirmo bildi topika sākumā. bilde

User avatar
samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 14 Okt 2008, 21:56

Nu vajadzētu jau tīri visu noinstalēt. Ja tf2 nevar noinstalēt parastā kārtībā, tad tā jau ir pazīme ka kaut kas nav kārtībā.
Paskat Googlē kādu softu-uninstalleru, tas varētu palīdzēt.
Ar šito laikam visu var izvākt:
http://www.download.com/Your-Uninstalle ... 43715.html
Image

User avatar
krisis111
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 43
Pievienojies: 09 Okt 2008, 21:49
Reputācija: 0

Post no krisis111 » 14 Okt 2008, 22:48

nevar uninstaleet!
labi nekas es uninstaleshu vispar nu visus nevajadzigos sudus tad delite tf2 un ieinstaleshu kadu citu speli lai patestētu.
pagoogleju erroru
izpasi pedejo postu.
Tātad iespējams mana pc arī nepatīk neorģinālās spēles laikam pameģināšu nopirkt ;] maksa tik 11ls.
sho nedelj nopirkshu un tad kko postoshu!!!!! ies vai nē!

User avatar
samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 15 Okt 2008, 06:16

Nēēēē... šis visdrīzāk nebūs iemesls, pats tak teici, ka vislaik gāja teicami un tad pēkšņi pļurkš!!
Image

User avatar
krisis111
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 43
Pievienojies: 09 Okt 2008, 21:49
Reputācija: 0

Post no krisis111 » 15 Okt 2008, 15:32

nu jā tā ir kad gāja un tad pekšņi vairs nē!
variantu nav ;0 nezinu meģināsu vel meģināt kko.
parinstalet veel draiverus, speles un njaaa...

User avatar
samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 15 Okt 2008, 21:58

A zini kā es jūtos? Kā ekstrasenss, kas pareģo cilvēka nākotni pēc fotogrāfijas! Man apm. tāda pat situācija tagad! :D:D:D

Varianti jau ir gan: perfekti nodzēs visu to, ko instalēji pirms tev nobruka sistēma (saprotu - tās bija spēles). Arī no reģistra izdzēs visas pēdas ar kādu reg editoru. Vislabāk visas spēles nahrenizē pagaidām.
Reinstalē chipseta (papriekš) un video draiverus. Un tad dzen cauri visas iespējamās programmas. Ja nekas nekārsies, vari mēģināt kādu spēli uzmest (no tām kuras gāja!).
Image

Loading
E-žurnālists
Atbildes: 1632
Pievienojies: 25 Feb 2007, 18:08
Reputācija: 1
Atrodas: Liepāja

Post no Loading » 16 Okt 2008, 07:23

prrr Pārinstalēt OS nebūtu ātrāk, ērtāk, vienkāršāk?

User avatar
krisis111
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 43
Pievienojies: 09 Okt 2008, 21:49
Reputācija: 0

Post no krisis111 » 16 Okt 2008, 08:45

laikam tā darīšu parinstalēšu os un tad pa vienai programmai un spēlei skatīšos vai nekarās.
a es isti nemaku ja parinstaleju os man paliek takā 2 win.
ka var pilnība otru novākt un tad instalēt jauno?
man disks pazudis kkur, bet Microsoft Windows XP Professional Corporate SP2 Integrated February 2008 shitas derees? (ja kāds ir outlaw.lv http://outlaw.lv/details.php?id=30493&f ... 1#filelist)
vai var ieteikt kadu citu vietu kur lejuplādēt.

User avatar
samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 16 Okt 2008, 09:12

Heh tev laikam 1 Windows uz C diska un otrs uz D? Iespējams tāpēc viss arī iet tūplī :D Formatē C partīciju NTFS failsistēmā, lai nodzēstu visu pa tīro. No D tāpat var izdzēst. Rediģē boot.ini failu ja startējot 2 gb. rādās, bet patiesībā tikai viens.
Image

User avatar
krisis111
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 43
Pievienojies: 09 Okt 2008, 21:49
Reputācija: 0

Post no krisis111 » 20 Okt 2008, 22:31

TC.
Izdzesu non steam neorginalo speli steama, nopirku orginalu, nemet nekur eror un nekaras.
nezinu ko tadu vareja izdarit ta non steam speel bet nu jaa..................

User avatar
samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 21 Okt 2008, 09:05

Mjā. Spilgts piemērs, pie kā var novest pirātisko programmu lietošana. Š ai gadījumā hackerim gan bija īpaši līkas rokas :D
Image

Pievienot atbildi

Return to “Pamatplates un CPU”