ES aizstāvēs internetveikalu pircēju tiesības

Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji

samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

ES aizstāvēs internetveikalu pircēju tiesības

Post no samurajs » 11 Okt 2008, 22:42

[imgl]https://notepad.lv/userpix/28_eu_img_1.jpg[/imgl]Eiropas Komisija ir izstrādājusi un pieņēmusi Noteikumus, kas ļaus pircējiem daudz vienkāršāk un bez riskiem iepirkties jebkuras Eiropas Savienības valsts internetveikalos. Š obrīd ap 150 milj. jeb 1/3 ES pilsoņu lieto internetveikalu pakalpojumus, bet tikai 30 milj. izmanto starptautiskās iepirkšanās iespējas.

Tieši uz pēdējo ir vērsti jaunie Noteikumi, tiks novāktas konkurences barjeras starp valstīm, tirgus daudzkārtīgi paplašināsies un kritīsies cenas.
Jebkurā veikalā pircējiem būs pieejama pilna informācija par preci, tās piegādes izmaksām uz konkrētu valsti, tāpat arī par dažādām citām iespējamām izmaksām.

Tiks pastiprināta patērētāju tiesību aizsardzība jautājumos, kas skar preces piegādes aizkavēšanos, nekomplektu piegādi. Tāpat ieviesīs vispārējos Eiropas noteikumus konfliktsituāciju atrisināšanai: par apdomas laiku pēc kontrakta noslēgšanas, preces atgriešanas vai nomaiņas iespējām, garantijas un pēcgarantijas remontu, naudas atmaksas, negodīga kontrakta gadījumos.

Likumprojekts paredz pārdevējam maksimālo laiku 30 dienas, kurā pasūtījums jāpiegādā pircējam. Ja prece nepatīk, pircējam saglabājas tiesības 14 dienu laikā to atdot atpakaļ. Pie tam visus riskus līdz preces nodošanai pircēja rokās uzņemas tirgotājs.

Tikko likumprojektu apstiprinās Eiroparlaments un Eiropas valdība, tas iegūs likuma spēku, un būs obligāts visiem tirgotājiem.

Image

Avots
Image

memorex
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 836
Pievienojies: 26 Jūl 2007, 18:57
Atrodas: Latvia

Post no memorex » 11 Okt 2008, 22:55

Tas priecē.
Image

usins
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2873
Pievienojies: 26 Feb 2007, 08:51

Post no usins » 11 Okt 2008, 23:12

Nu tad jau redzēs kā būs
Cietumā nesēž tik ilgi, cik jūs internetā!

foxsk8
Moderators
Atbildes: 5080
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 12 Okt 2008, 00:28

Tā, varēsim paņemt visādas mantas, notestēt un sūtīt atpakaļ. Vēl viena birokrātijas padarīšana, lai reāli varētu bīdīt godīgu biznesu.
WPX.lV - E-komercijas risinājumi

izredzētais
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 1730
Pievienojies: 22 Dec 2007, 12:22

Post no izredzētais » 12 Okt 2008, 12:50

foxsk8, kā tad savādāk!?

ja man, piemēram, atnāk iepriekš attaisīts iepakojums (pārplēstām, atplēstām blombēm) es bez jebkādām runām to sūtītu atpakaļ.

turklāt es paredzu lielisku perspektīvu notepad.lv redaktoriem: ar šo jauno likumu notepad varētu parādīties jauni raksti par dažādiem mobilajiem, laptopiem, utt, utt, utt :)

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 12 Okt 2008, 12:58

izredzētais: raksti būs tāpat, tikai tad tu visu to arī varēsi reāli nopirkt, negaidot līdz Latvijā parādīsies!
Image

izredzētais
Reģistrēts lietotājs

Post no izredzētais » 12 Okt 2008, 18:54

biju domājis, ka varēs iegādāties ierīci, to aprakstīt un sūtīt atpakaļ.

jā, arī tevis minētais ir liels pluss. latvijai ir tendence bremzēt ar jaunākajām tehnaloģijām..

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 13 Okt 2008, 10:16

Drošvien varēs, bet pasta izdevumus pats maksāsi! Un pasts tagad ir dārgs... :p
Image

izredzētais
Reģistrēts lietotājs

Post no izredzētais » 13 Okt 2008, 21:31

par izmaksām nepadomāju, taāu pasts nemaz nav tik dārgs. nesen sūtiju uz floridu atpakaļ e-bayā iepirktu rokassprādzi ~70 grami. sūtīšana A klasē izmaksāja latu ar kaut ko.

bet jā, lai arī cik būtu jāmaksā, tie būtu vieni vienīgi zaudējumi..

Pievienot atbildi

Return to “IT ziņas”