Problēmas ar garumzīmēm

Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji

User avatar
elwins
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 69
Pievienojies: 17 Jūn 2008, 15:03
Reputācija: 0
Atrodas: Latvija

Problēmas ar garumzīmēm

Post no elwins » 27 Okt 2008, 23:22

Man ir tāda problēma, ka phpbb forumam uzliekot citu datubāzi forumā garumzīmju vietā parādās visādi ķeburi.
Kodu es zinu kādu lietot, bet es nezinu kurā failā tas ir jāliek, lai pēc datubazes maiņas būtu garumzīmes nevis ķeburi! Kāds var pateikt kurā failā vajag veikt korekcijas?

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5078
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 28 Okt 2008, 08:55

Vot ar tām datubāzes maiņām ir problēmas. Tas tev jāprasa ir tavam hostētājām, lai iekš mysql sariktē visu, kā nākas. Tā ir mysql datu exportēšanas / importēšanas vaina.
WPX.lV - E-komercijas risinājumi

User avatar
drono
Lietpratējs
Atbildes: 706
Pievienojies: 14 Mar 2007, 15:59
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja

Post no drono » 28 Okt 2008, 10:40

No MySQL servera gan tas ir maz atkarīgs, ja vien nav kāda veca mysql3 versija uz servera, kas nemaz utf8 neatbalsta.
Ja tam serverim nav jau defaultā uzlikts, lai izmanto utf-8, tad tavā phpbb kodā ir jāieliek šādas 2 rindiņas:
mysql_query("SET NAMES utf8")or die("Error 1");
mysql_query("SET CHARACTER SET utf8") or die("Error 2");

tūlīt aiz rindiņām mysql_connect un mysql_select_db
Izmanto Searchu un atrodi kodā "mysql_connect" un ieliec pēc viņa.
Datu bāzē, protams, visiem teksta laukiem arī ir jābūt utf8.

User avatar
elwins
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 69
Pievienojies: 17 Jūn 2008, 15:03
Reputācija: 0
Atrodas: Latvija

Post no elwins » 28 Okt 2008, 13:05

drono, bet kur tas kods jāliek ?

User avatar
drono
Lietpratējs
Atbildes: 706
Pievienojies: 14 Mar 2007, 15:59
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja

Post no drono » 28 Okt 2008, 15:11

Ja tas ir phpbb2, tad mapē DB ir faili mysql.php un mysql4.php
Liec abos, lai nav liekas problēmas.
Atver failu, ar searchu atrodi rindiņu, kurā ir teksts "mysql_select_db". Nospied ENTER un nākošā rindiņā iekopē to kodu.

Tas gan atrisinās problēmu tikai tādā gadījumā, ja datu bāze defaultā neizmanto utf8.

User avatar
elwins
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 69
Pievienojies: 17 Jūn 2008, 15:03
Reputācija: 0
Atrodas: Latvija

Post no elwins » 28 Okt 2008, 15:26

Paldies, drono! Es ieliku to kodu un izlaboju 1 postu forumā un uzliku to DB pajaunu, un garumzīmes gāja. Tagad tikai jāizlabo viss, ko datubāze pirmstam bija izkropļojusi.

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5078
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 28 Okt 2008, 18:01

Kods iekš config.php root direktorijā.
WPX.lV - E-komercijas risinājumi

User avatar
elwins
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 69
Pievienojies: 17 Jūn 2008, 15:03
Reputācija: 0
Atrodas: Latvija

Post no elwins » 28 Okt 2008, 18:30

foxsk8 wrote:Kods iekš config.php root direktorijā.
Ko tu ar to domāji ?

User avatar
foxsk8
Moderators
Atbildes: 5078
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

Post no foxsk8 » 28 Okt 2008, 22:22

Image

Š adi iekš config.php liec iekšā.
WPX.lV - E-komercijas risinājumi

User avatar
elwins
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 69
Pievienojies: 17 Jūn 2008, 15:03
Reputācija: 0
Atrodas: Latvija

Post no elwins » 28 Okt 2008, 22:26

Bija ļoti līdzigs kods, bet ieliekot šito garumzīmes tāpat postos neparādijās ķeburu vietā. Laikam būs vien viss jālabo ar roku :(

User avatar
krisis32
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 568
Pievienojies: 11 Okt 2008, 10:24
Reputācija: 0
Atrodas: jurmala

Post no krisis32 » 29 Okt 2008, 08:42

Varbut pamegini atvert - lang_main.php
Pie encoding uzliec - utf8

User avatar
elwins
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 69
Pievienojies: 17 Jūn 2008, 15:03
Reputācija: 0
Atrodas: Latvija

Post no elwins » 29 Okt 2008, 13:19

jau ir.

Pievienot atbildi

Return to “PHPBB”