Windows 7 jaunumi - build 6936 (papildināts!)

Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji

samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Windows 7 jaunumi - build 6936 (papildināts!)

Post no samurajs » 26 Nov 2008, 10:55

[imgl]https://notepad.lv/userpix/28_win7zivs_1.jpg[/imgl]Iznākusi nākamā Win7 testversija - build 6936. Lai kā Notepad "trin zobus", dabūt nekur nevar, acīmredzot MS to rūpīgi sarga. Š is laidiens esot pieejams tikai nelielai testētāju grupiņai.
Pa šo laiku noskaidrojušās vēl vairākas nozīmīgas aktualitātes. Pirmais, kas krīt acīs - būs versija "Windows 7 Professional" - tā atbildīšot Windows XP Professional un būšot vispilnīgākā. Š eit vāji slēpts "mājiens", ka lietotājiem laiks nomainīt pierasto XP... Iespējams, ka nolems arī atteikties no Business versijas kā nepieprasītas.

Plānots arī Windows 7 vesijām dažādās valstīs dot dažādus nosaukumus, tā kā nav jābrīnās, ka "Windows 7 Home" pie mums sauks kā "Mājas Windows 7".

Apstiprinājies fakts, ka Windows 7 aizņems ievērojami mazāk vietas uz HDD. Tas tāpēc, ka atšķirībā no Vistas, Windows 7 netiks pārbāzts ar visdažādākajiem draiveriem, bet saturēs tikai minimālo komplektu. Operētājsistēma noteiks datora konfigurāciju, un visi nepieciešamie draiveri tiks automātiski ielādēti no interneta (līdzīgi kā parastie Windows jauninājumi un ielāpi).

Tāpat apstiprinājies fakts, ka DirectX 11 tomēr būs jaunās operētājsistēmas sastāvā.

Š is tas jauns ir arī dizaina lauciņā. Uzbraucot ar peli "Start" pogai - tā laistīsies visās varavīksnes krāsās. Skaisti izgaismosies arī pogu josla (taskbar). Uzlabotas "spēles ar caurspīdīgumu".
Par Windows 7 beta simbolu izvēlēta zivtiņa, šo ekrāntapeti ar 1920x1200 izšķirtspēju gribētāji var lejuplādēt tepat, iepriekš palielinot:

Image

Image

Image

Image

Vācu valodas pratēji ļoti daudz materiālu par Windows 7 jaunumiem atradīs šeit.

Pēc visjaunākajām ziņām, Windows 7 būs iespēja "Direct3D 10Level9", kas ļaus izdabūt ārā DirectX 10 grafiku uz vecākām, DirectX 9 piemērotām videokartēm. Būs arī iespēja WARP 10 ("Windows Advanced Rasterization Platform"), kad CPU spēs pildīt videokartes funkcijas. Protams, tik labi rezultāti nebūs, bet vārgas videokartes un laba CPU gadījumā var būt noderīgi.
Pirmo testu rezultāti attēlā:

Image

Avots
Last edited by samurajs on 26 Nov 2008, 23:08, edited 1 time in total.
Image

usins
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2873
Pievienojies: 26 Feb 2007, 08:51

Post no usins » 26 Nov 2008, 11:32

pagaidām izskatās normāli. Patīk ko lasu. Bet, redzēs kā būs kad būs candidate versija izlaista.
Protams, ka diez vai no Linux pāriesu uz Windows :D
Cietumā nesēž tik ilgi, cik jūs internetā!

krisis32
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 568
Pievienojies: 11 Okt 2008, 10:24
Atrodas: jurmala

Post no krisis32 » 26 Nov 2008, 11:55

Nepatik man taskbar.... Kaut ka liekas ka tur stav mapites. Nav kompakti! Bet tad jua redzes!
Ceru ka sis neris ta resursus ka Vista!

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 26 Nov 2008, 12:04

Taskbar var pārslēgt arī šauru, ar mazām ikoniņām, tad būs kā XP. Vispār ļoti daudz ko tur var pielāgot.
Image

usins
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2873
Pievienojies: 26 Feb 2007, 08:51

Post no usins » 26 Nov 2008, 12:09

Protams, ka tas ir apsveicami. Windows, varbūt, ir sākuši domāt. Bet šā vai tā, tik lielu OS ir sarežģīti izstrādāt. Nevajag pārcensties. Vajag to darīt kā Linux. Par grafisko čaulu, tas domāts smukajiem logiem, atbild pavisam cita kompānija- Compiz + draiveru ražotāji. Linux OS pati neko tādu grauhošu nepiedāvā. Viņiem to piedāvā citi, un to dara kvalitatīvi, jo tas ir vienīgas kas viņiem jādara, jāizdomā skaisti efekti un jāsavieno ar Gnome, KDE un kerneli, lai viss strādā. Windowsā tas ir savādāk, viņiem vel joprojām ir tas Explorer exe.... un tāpēc brīžiem notiek iebremzēšana, jo vienai programmai daudz kas jādara.
Cietumā nesēž tik ilgi, cik jūs internetā!

Tvinky
E-žurnālists
Atbildes: 454
Pievienojies: 17 Apr 2007, 13:11

Post no Tvinky » 26 Nov 2008, 12:23

Varavīksne :D Lai apcērt to taskbar lejā no abām pusēm - būs kantains Dock, yey! DirecX 10 vēl ar savām acīm nēsmu redzējis, speciāli pirku Nvidia 8*. kuras atbalsta. Vista stāv (iegeimot patīk 3d shooterus), bet velns par stenderi - nu cik lieku jaunās tā 9 versija pielietota...

Pareiz, pareiz - tikai, lai nedod Vistai 11, kā XP neiedeva 10 :D M$ pat sāk ņemt ideju, jo ātrāk jaunu OS laidīs, jo vairāk naudas būs. Saskatījās, ka distribūti diezgan ātri versijas maina, domā, ka arī aizies :D

memorex
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 836
Pievienojies: 26 Jūl 2007, 18:57
Atrodas: Latvia

Post no memorex » 26 Nov 2008, 12:50

Tas ka bieži maina ir labi. Quick launch gan parāk lielas ikonas, vismaz priekš manis (10-30 ikonas parasti). Bet tas viss ir čats, kad iznāks tad manīs...
Image

marr
Vecākais lietotājs
Atbildes: 569
Pievienojies: 23 Mar 2007, 23:05
Atrodas: Rīga

Post no marr » 26 Nov 2008, 12:57

subjektīvi, protams, bet quick launch, manuprāt, vispār nav vajadzīgs. Viss atrodams uz shortcut key'iem, kas dzīvi ļoti atvieglo, pat pelei nav jāpieskaras.

Tvinky
E-žurnālists
Atbildes: 454
Pievienojies: 17 Apr 2007, 13:11

Post no Tvinky » 26 Nov 2008, 14:00

memorex wrote:Tas ka bieži maina ir labi. Quick launch gan parāk lielas ikonas, vismaz priekš manis (10-30 ikonas parasti). Bet tas viss ir čats, kad iznāks tad manīs...
Man lielas aizdomas, ka tu nepērc tās OS :) Diezvaj cilvēks, kas legāli pirktu runātu - "Tas ka bieži maina ir labi.". Ja vien tas bija par OS konveijeri domāts.

izredzētais
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 1730
Pievienojies: 22 Dec 2007, 12:22

Post no izredzētais » 26 Nov 2008, 14:03

šo zivi sauc par "gailīti" .. kas ir karēvīga un asinskāra. varbūt kādam tas ko izteiks.. :)

QueenZ
E-žurnālists
Atbildes: 744
Pievienojies: 10 Sep 2007, 19:47
Atrodas: Rīga/Penkule

Post no QueenZ » 26 Nov 2008, 18:05

Iznaak jauna zina par Windows 7, bet viss par ko runaa ir taskbar un cik aiznjems vai kaads direct x buus. bet kaapeec neviens nekad nepiemin tieshi tos iemeslus kaapeec Vista bija slikta, t.i. ka tur negaaja loti daudz programmu, DOS tika pilniibaa aizmirsts, kaaraas ljoti daudz (vienreiz pat kaa iesleedzu taa pilns ekraans ar "Dont Send" erroriem bija) un tam liidziigaam lietaam? Ne jau tas cik OS aiznems vai ka tur smukaaks defaultais taskbar jau nenoziimee ka buus laba. Es novirzijies no Windows kursa pagaidaam un skatiishos kas buus taalaak, bet vareeja jau ko normaalaaku uzraxtiit. Esmu noleemis vel dot Vistai peedeejo iespeeju paarinstaleejot vinju + uzliekot visus krutaakos firewall un antivirusus jo man te cilveeki saka ka tas ka man tur milojons un viens viirus ir vareetu izraisiit programmu nedarboshannos un sisteemas crashus (pats gan nepaaraak ticu tam, bet lai nu buutu). Tad jau redzees...
[imgl]http://www.max-tv.be/img/logo/977.jpg[/imgl]

http://www.977music.com/

QueenZ
E-žurnālists

Post no QueenZ » 26 Nov 2008, 18:08

Jo cik es skatos, man uz sava Mac ir tieshi tas kas Vistai nebija, tas ir tas ka visas programmas darbojas, sisteemas crashu nav, viirusu nav, taapeec arii visi firewall un antivirusi atkriit un viss darbojas skaisti un smuki.. Nu redzeesim vai Microsoft ar savu jauno Windowsu spees to atspeekot..

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 26 Nov 2008, 18:27

QueenZ: Tu jau laikam viens no gudriniekiem, kurš atslēdza UAC tam putnam? Jo citādi bez lietotāja ziņas nekas pats no sevis nevar uzinstalēties. Tas gandrīz kā Linuxam.
Image

QueenZ
E-žurnālists

Post no QueenZ » 26 Nov 2008, 18:46

samurajs wrote:QueenZ: Tu jau laikam viens no gudriniekiem, kurš atslēdza UAC tam putnam? Jo citādi bez lietotāja ziņas nekas pats no sevis nevar uzinstalēties. Tas gandrīz kā Linuxam.
Tieshi taa, es atsleedzu UAC, Firewall un neuzliku nevienu Antivirusu jo taa biju darijis ar Win XP vecos laikos un itkaa viss gaaja normaali, bet vistaa NEKAS NEGAAJA.. redzi kur ir tas aakjis.. Kaapeec viena OS var darboties labi, bet citai atkal vajag visas taas lietas un nedarbojas.. es to sauktu par sliktu OS vienkaarshi.

Bet nu lai taa buutu pagaatne un esmu noleemis dod tam Vistam peedeejo iespeeju, un iesleegt UAC, Firewall un savilkt visos krutos antivirusus. Tad arii redzees kaa ies, bet nu es vienalga shaubos ka ies.. :D

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 26 Nov 2008, 19:08

A tu uzmet testam Win7 b.6801. Praktiski nekas nelago. Ļoti iespējams, ka pēc tam putnu i redzēt negribēsi...
Image

QueenZ
E-žurnālists

Post no QueenZ » 26 Nov 2008, 19:25

samurajs wrote:A tu uzmet testam Win7 b.6801. Praktiski nekas nelago. Ļoti iespējams, ka pēc tam putnu i redzēt negribēsi...
Ja vien tu man vari apsoliit ka uz vinja ies pascals un manas programmas kuras biju veidojis uz win95, kaa arii visas citas programmas un pati sisteema nekaarsies, tad mees vel vareetu parunaat. ;)

Jo uz XP man tas viss iet! :)

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 26 Nov 2008, 19:30

Lai tev Stīvais Ballmers apsola, ko es varu? :D
Ļoti iespējams, ka no Win95/98 softa te gan nekas neies.
Image

QueenZ
E-žurnālists

Post no QueenZ » 26 Nov 2008, 20:02

Taadaa gadiijumaa es ietureeshu draudziigu distanci no Windowsa :)

cLOWN
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 2
Pievienojies: 26 Nov 2008, 21:52

Post no cLOWN » 26 Nov 2008, 21:55

QueenZ: un tu tās savas dižās pascal programmas izmanto? Kas viņās ir tik īpašs? Jā man arī ir dažādas oldschool programmas, bet es viņas nemaz netaisos mocīt un laist...seko līdzi laikam un taisi ko modernu. Un DosBox iet arī uz vistas.

Kad būs pieejams šis build`s, noteikti centīšos iemēģināt. Jāpārbauda vai tiešām laptopa baterija izturēs ilgāk... :P
šķīvis nekad nekļūs par govi

QueenZ
E-žurnālists

Post no QueenZ » 26 Nov 2008, 22:14

cLOWN wrote:QueenZ: un tu tās savas dižās pascal programmas izmanto? Kas viņās ir tik īpašs? Jā man arī ir dažādas oldschool programmas, bet es viņas nemaz netaisos mocīt un laist...seko līdzi laikam un taisi ko modernu. Un DosBox iet arī uz vistas.

Kad būs pieejams šis build`s, noteikti centīšos iemēģināt. Jāpārbauda vai tiešām laptopa baterija izturēs ilgāk... :P
Skolaa man maaca pascal, basic un tad ir maajaas jaapilda maajas uzdevumi utt. taakaa, jaa vajag.

delta128
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 153
Pievienojies: 12 Mar 2007, 17:29

Post no delta128 » 26 Nov 2008, 23:27

QueenZ:
Vistai 1) Nedrīkst atslēgt UAC 2) pilnīgi pietiek ar defaulto FW (izmēģini ierakstīt instant search firewall, izvēlies firewall with advanced security un priecājies par visiem noteikumiem ko vari uzstādīt gan ienākošajiem gan izejošajiem savienojumiem) 3) Antivīrusi pa lielākai daļai ir zaraza, kas noslogo sistēmu - ja neaizraujies ar warez, tad pilnīgi pietiek ar kaspersky un citiem online servisiem - ar UAC pats no sevis nekas neuzinstanlēsies.

Par Pascal - vai tiešām nav pieejamas arī jaunākas versijas par 1995 gadu?

Wuu
E-žurnālists
Atbildes: 2918
Pievienojies: 23 Aug 2008, 10:32

Post no Wuu » 26 Nov 2008, 23:49

Visi vistas trūkumi tiek laboti un tiek laists vaļā gailītis :) Bet tā pati vista vien apakšā sēž!
Image

Faust
E-žurnālists
Atbildes: 318
Pievienojies: 28 Apr 2007, 14:53
Atrodas: Valmiera

Post no Faust » 27 Nov 2008, 00:08

Tik daudz jau visiem skaidrs, Wuu ..

Creep
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 1138
Pievienojies: 09 Feb 2008, 20:06

Post no Creep » 27 Nov 2008, 11:55

Khem, Ceru, ka shamam pietiks ar 512mb ram, jo vairaak atlauties nevaru prieksh virtualboksha ziedot...

izredzētais
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 1730
Pievienojies: 22 Dec 2007, 12:22

Post no izredzētais » 27 Nov 2008, 12:02

queenz, vista nav *unix, lai vai kā, nevienam neintresē vai gribi izmantot windows, vai linux :D

vaitad visiem šitiem dos-elementiem nav izstrādāts kāds emulators?

memorex
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 836
Pievienojies: 26 Jūl 2007, 18:57
Atrodas: Latvia

Post no memorex » 27 Nov 2008, 13:08

Tvinky wrote:Man lielas aizdomas, ka tu nepērc tās OS :) Diezvaj cilvēks, kas legāli pirktu runātu - "Tas ka bieži maina ir labi.". Ja vien tas bija par OS konveijeri domāts.
Tev jau neviens neliek pirkt katru OS, bet vismaz ir tirgū piedāvājums un izvēle... Visi te tikkai vārās par atmiņu utt, godīgi sakot man vienalga, vai man vajadzēs 1 vai 2GB ram, bet vairāk interisē cik tas OS piķos, jo Vista ir dārgāka salīdzinājumā ar XP.

QueenZ
E-žurnālists

Post no QueenZ » 27 Nov 2008, 13:10

Taatad tiko ar Creep notesteejaam Windows 7 ieprieksheejo buildu, Aero mums gan negaaja, bet DOS gan gaaja :) :) un liekas ka arii mana uz Win 95 taisiitaas programmas ietu, bet nedabujaam notesteet, jo piesprauzhot Flash, kur taas manas programmas staaveeja, Win 7 to flashu nenjeema pretii nezinu kaapeec. Izskataas jau tieshaam labi un liekas ka visas Vistas probleemas buus atrisinaatas ar Windows 7. Betu domaaju vareetu uzlikt ne tikai uz Virtual Box, bet taa jau nopietnaak patesteet.

Skatiijaamies un redzeeju, ka daudzas iespeejas vel nav liidz galam izstraadaatas, ieejot Control Panelii konstateejaam kas viss sidebar truukst :D Forshi bija tas, ka beidzot gadgetus var palaist bez Sidebara un viss darbojaas labi. Ar Vistu pat saliidziinaat nevar. Protams taa ir vel Pre-Beta un vel nav zinaams kas buus Betaa, varbuut vinji piesleegushi DOS atbastu tikai lai pashi ko vareetu izdariit un iistajaa atkal nogrieziis, bet es ceru ka tik traki nebuus :D Nu ko, parlikshu vel pedejo reizi Vistu, ja nekas nebuus labaaks, tad vairs neaiztikshu vinju un seedeeshu uz Maca liidz iznaaks jaunais Windows 7, tad lietoshu gan Macu, gan Win 7, gan Linux :) Thanks Mikrosoft :) Skatos ka Apple saaksies nedienas, jo windows buus izglaabts ;)

Creep
Reģistrēts lietotājs

Post no Creep » 27 Nov 2008, 13:14

Khem, pirmie iespaidi jau labi. Nezinu, kā jūs, bet man izskatās, ka būs vien jāpāriet uz to win 7...

mildaa
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 271
Pievienojies: 17 Sep 2008, 09:10

Post no mildaa » 27 Nov 2008, 13:21

Izmēģināju iepriekšējo build'u, darbojās tīri veikli, bet nu nestabils gan! Explorer.exe crash viens pēc otra, un Firefox arī kautkā ne visai gribēja darboties. Pirmais iespaids tīri labs, ņemot vērā kā pre-beta...
Strīdies ar idiotu? Padomā – varbūt arī viņš dara to pašu…

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 27 Nov 2008, 13:29

He, man uz virtualboxa nekas īpaši nekrašoja build 6801, FF3 jau ne tik, IE8 arī nē :)

QueenZ: flešs ļoti labi piemontējas V-box vidē, palasi manuāli. Ja V-box ir uz Linux hosta, tad izpildi šito. Katrā ziņā labajā apakšējā stūrī blakus CD-ROM un HDD ikonām būs USB ierīču ikona, ar labo peles pogu vajag atķeksēt tās USB ierīces, kuras jāpiemontē guest sistēmā.

Ja ir pastāvīgā instalācija, tad varbūt vēl datubāzē nav visu automātiski instalējamo draiveru (var pameklēt caur Device manager).
Katrā ziņā tā pat vēl nav beta, tā kā putna pienu nevaram gribēt :)
Image

QueenZ
E-žurnālists

Post no QueenZ » 27 Nov 2008, 14:05

Ja jau mees taa paskatamies, tad Windows Vista jau pat nevar nosaukt par operetajsistemu, tas ir ljoti agrs Windows 7 builds, kas tika pasniegts kaa jauna operetajsistema. Tatad mes ari varam teikt ka no Windows XP, kursh iznaca 2001. Gada oktobri un Windows 7, kursh iznaks 2009. gada nogalee buus pagaajusi veseli 8 gadi. Tada sajuuta, ka Mikrosoft slinko baigi daudz. Apple izlaizh savu operetajsistemu reizi 1-2 gados. Linux distributivi arii upgreidojas diezgan biezhi. Bet nu ja jau tiesham tie 8 gadi ir vajadzigi tad lai jau buutu tikai nevajadzeeja izlaist ljoti agru buildu kaa jaunu OS, taa vien liekas ka Mikrosoftam naudinjas aptruucies bija, bet tas tieshaam nebija taa veerts, jo tagad cilveeki jau apsver nopietni Apple datorus un iespejams ka par Windows vairs dzirdet negribees.

Neredzu iemeslu nepariet uz Windows 7, jo skatos ka tur darbojas vis tas pats, kas ieprieksheejajaa Windowsaa (win XP) tikai ar daudz un dazadiem uzlabojumiem. Nesen ar Creep paskatijaamies YouTube video no testeetaajiem (shieit: http://www.youtube.com/profile?user=dee ... iew=videos, iesaku noskatiites visiem). Man jau ljoti patika jaunais taskbar un start menu izvelne ar visaam fiichaam :)

Creep
Reģistrēts lietotājs

Post no Creep » 27 Nov 2008, 14:05

Slinkums lasīt to manuāli tagad, bet varu pateikt, ka usb device supportu ieslēdzu. Anyway, uz manas 3gadus vecās plates neta nebija...Katrā ziņā betu patestēšu...

Pievienot atbildi

Return to “IT ziņas”