jautājums par web lapu

Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji

aega
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 199
Pievienojies: 18 Sep 2007, 11:46
Reputācija: 0

jautājums par web lapu

Post no aega » 26 Nov 2008, 22:38

web lapa rakstīta html/css, gribu izdarīt tā, lai spiežot next nomainās gan bilde, gan teksts, kāds var pateikt kā to izdarīt?
Image

User avatar
Mikijs
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 10
Pievienojies: 11 Feb 2008, 12:27
Reputācija: 0
Atrodas: Rīga

Post no Mikijs » 27 Nov 2008, 06:13

Imet sho kodu

Code: Select all

<div>&nbsp;</div>
<div>&nbsp;</div>

<script>
function mainit&#40;id&#41; &#123;
if&#40;id == 1&#41; &#123;
var bilde = "url/mana/bilde.jpg";
var teksts = "Mans 'teksts' , atceries ka javascripta nedrikst spiest enter, tobi6 linebreaks kamer raksti vienu 'var' .. ";
&#125;else if&#40;id == 2&#41; &#123;
var bilde = "url/mana/bilde-2.jpg";
var teksts = "Nakamais teksts trallalaa";
&#125;else if&#40;id == 3&#41; &#123;
var bilde = "ulr/mana/bilde-3.jpg";
var teksts = "Gars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst s";
teksts += "Gars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst sGars tekst s";
&#125;else&#123;
var bilde="bildes/nav/atrasta.jpg";
var teksts="Nav atrasts";
&#125;
document.getElementById&#40;"bilde"&#41;.innerHTML="<img>";
document.getElementById&#40;"teksts"&#41;.innerHTML=teksts;
&#125;

mainit&#40;1&#41;;
</script>

<a>poga</a> <a>poga 2 </a> <a>poga 3</a> 

kods nav parbaudits bet tepat notepad rakstits.. tapec ja kkas nestrada pati ideja skaidra :)
es protams ka lietotu ajax, bet oke ..



m.

User avatar
Mr.Death
Lietpratējs
Atbildes: 1780
Pievienojies: 17 Apr 2007, 19:13
Reputācija: 0

Post no Mr.Death » 27 Nov 2008, 08:46

baigi gari sanāk, vai tik ar masīviem nebūtu daudz vienkāršāk, tik elementāram kodam ;)

un "enter drīkst spiest" šādā gadījumā

var teksts = 'bla bla bla '
+'bla bla bla';

User avatar
drono
Lietpratējs
Atbildes: 706
Pievienojies: 14 Mar 2007, 15:59
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja

Post no drono » 27 Nov 2008, 09:53

Var arī šitā:
var teksts = 'bla bla bla\
bla bla bla';

Jauna rinda gan, protams, izvadītajā tekstā neveidosies. Ja vajag jaunu rindu, tad:
var teksts = 'bla bla bla<br/>\
bla bla bla';

aega
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 199
Pievienojies: 18 Sep 2007, 11:46
Reputācija: 0

Post no aega » 27 Nov 2008, 12:34

cik es sapratu uzmetot aci tad ir 3 pogas, a zem vienas pogas to visu nevar apvienot?

User avatar
M
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 130
Pievienojies: 15 Sep 2008, 13:08
Reputācija: 0

Post no M » 27 Nov 2008, 16:02

Uzliec linku uz citu lapu.

aega
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 199
Pievienojies: 18 Sep 2007, 11:46
Reputācija: 0

Post no aega » 27 Nov 2008, 16:07

nu jaa, bet gribeejaas lai lapa nepaarlaadeejas

Creep
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 1138
Pievienojies: 09 Feb 2008, 20:06
Reputācija: 0

Post no Creep » 27 Nov 2008, 16:32

var id;
id=1;
...
id++; (nesmu drošs, vai javascriptā tā var, ja nevar, tad id=id+1;
...
if(id==4) {id=1;}

Ja ir kaut mazākā sajēga programmēšanā, tad sapratīsi. Pats gan ar šito padarīšanu neesmu kādu laiciņu ņēmies, tāpēc var būt kāda sīka kļūdiņa, labāk php atceros, kā JS...

User avatar
M
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 130
Pievienojies: 15 Sep 2008, 13:08
Reputācija: 0

Post no M » 27 Nov 2008, 17:09

Prastā javascriptā, bez dinamiskiem pieprasījumiem, kaut kā apmēram tā: http://blocins.lv/files/js_arrays/sample.html

User avatar
Mr.Death
Lietpratējs
Atbildes: 1780
Pievienojies: 17 Apr 2007, 19:13
Reputācija: 0

Post no Mr.Death » 27 Nov 2008, 17:16

labais piemērs Mad :D

aega
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 199
Pievienojies: 18 Sep 2007, 11:46
Reputācija: 0

Post no aega » 27 Nov 2008, 17:26

o paldies, pameegjinaashu kkad vinju pielaagot, ja kkas nesanaaks ta prasiishu

User avatar
M
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 130
Pievienojies: 15 Sep 2008, 13:08
Reputācija: 0

Post no M » 27 Nov 2008, 17:40

Droši :) Vēl ir variants to darīt dinamiski ar ajax vai ahah. Bet nu viss atkarīgs no spējām un vajadzībām.

http://blocins.lv/files/ahah/

aega
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 199
Pievienojies: 18 Sep 2007, 11:46
Reputācija: 0

Post no aega » 04 Dec 2008, 00:31

atradu ideālu variantu, tikai kā to dabūt uz html lapas? http://dasme.org/imagegal/demo/#

Pievienot atbildi

Return to “Klienta puse (html, css, svg, xslt, xhtml, js)”