Mac OS X Leopard uz «netbook» datora

Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji

samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Mac OS X Leopard uz «netbook» datora

Post no samurajs » 19 Dec 2008, 00:19

[imgl]https://notepad.lv/userpix/28_picture14_1.jpg[/imgl]Tā kā Apple Mac OSX iegūst aizvien lielāku popularitāti, arī hakeri jau sen nesnauž un ir izveidojuši Leoparda versiju ar nosaukumu «Hackintosh», kura der arī parastajiem "dzelžiem". Tiek atbalstīti dažādi Intel CPU, arī Dual Core, gan pēdējās versijās AMD.
Par galddatoriem vēl būtu saprotams, bet jaunākie dati liecina, ka arī uz netbook tipa portatīvajiem var uzstādīt "Leopardu". Pie tam uz vismaz diviem - MSI Wind un Dell Mini 9 tas darbojas ar pilnu funkcionalitāti.

Par tēmu var izlasīt sīkāk:

1. Mac OS X uz "netbook" - manuālis ar video
2. Mac OS X uz Eee PC
3. Instalācija uz Eee 1000H
4. OS X uz Eee 901 un 1000H
5. Mac OS X uz MSI Wind
6. Manuālis instalācijai uz Lenovo Ideapad S10
7. Mac uz Samsung NC10

Vai kāds no Notepad lietotājiem ir mēģinājis uzinstalēt Mac uz parastajiem dzelžiem?

Image

Avots
Image

drono
Lietpratējs
Atbildes: 706
Pievienojies: 14 Mar 2007, 15:59
Atrodas: Liepāja

Post no drono » 19 Dec 2008, 00:44

Kāpēc gan kāds gribētu vēlēties to neparocīgo OS likt arī uz PC, tiešām nesaprotu :D

izredzētais
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 1730
Pievienojies: 22 Dec 2007, 12:22

Post no izredzētais » 19 Dec 2008, 02:10

itkā pats ērtākais OS..

memorex
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 836
Pievienojies: 26 Jūl 2007, 18:57
Atrodas: Latvia

Post no memorex » 19 Dec 2008, 02:13

Par gaumi nestrīdās...

Image

blackened666
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 1
Pievienojies: 19 Dec 2008, 02:10

Post no blackened666 » 19 Dec 2008, 02:15

drono nav lietojis pietiekami ilgi OS X

QueenZ
E-žurnālists
Atbildes: 744
Pievienojies: 10 Sep 2007, 19:47
Atrodas: Rīga/Penkule

Post no QueenZ » 19 Dec 2008, 06:44

Jaa, pirms nopirku savu Mac'u biju meiginaajis uzlikt vinju uz PC, bet nekas labs tur nesanaaca.. Vienkaarshaak ir nopirkt iistu Mac'u.
[imgl]http://www.max-tv.be/img/logo/977.jpg[/imgl]

http://www.977music.com/

mildaa
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 271
Pievienojies: 17 Sep 2008, 09:10

Post no mildaa » 19 Dec 2008, 09:53

Nu ko lai saka, izmantoju kā otru OS, uz sava divus gadus vecā AMD ;)) Vienīgi, nevēlējās korekti strādāt Nvidia Nforce tīkla karte, ieliku papildus Realtek, un viss notiek. Pirkt uzreiz MAC, nezinot kas tas ir, nevēlējos, jo ne vienmēr var ticēt citu atsauksmēm, un citu iespēju izmēģināt OS X nebija. Domāju ka iepazīšnās nolūkos tas ir pieļaujami ;))

Aldis
E-žurnālists
Atbildes: 5084
Pievienojies: 21 Nov 2008, 15:55
Atrodas: LV

Post no Aldis » 19 Dec 2008, 10:10

buus jaaieproveee! :)
Image Oh My God = OMG
Image Ak Mans Dievs = AMD

dead_emo
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 55
Pievienojies: 12 Mai 2008, 08:28
Atrodas: piebaltika

Post no dead_emo » 19 Dec 2008, 13:05

drono wrote:Kāpēc gan kāds gribētu vēlēties to neparocīgo OS likt arī uz PC, tiešām nesaprotu :D
Ir daudz ko pārmest os x, piem. programmu nabadzību, nespēju spēļu pasaulē u.c. Bet, tik cik tas osx spēj, to tas dara diezgan labi un ir arī ērti, imho.

Bet uz pc., protams, nafig....

drono
Lietpratējs
Atbildes: 706
Pievienojies: 14 Mar 2007, 15:59
Atrodas: Liepāja

Post no drono » 19 Dec 2008, 13:52

Š ito sistēmu esmu lietojis pietiekami daudz (ne labprātīgi) un neko ar ērtumu saistītu tur vēl neesmu atradis. Un tam nav nekāda sakara ar gaumi.
Piemēram, kad tu gribi kādu logu samazināt vai palielināt, izrādās, ka to var izdarīt tikai aiz labā apakšējā stūra. Un ja tev tas stūris ir aizbāzts aiz loga malas,t tad vispirms ir to logu jānovieto tā, lai būtu redzams tas stūris un tikai tad tu vari samazināt loga izmēru. Ļoti parocīgi, ne? Un tas jau vēl nav viss. Ja tu iedomājies pie sava datora, piemēram, pieslēgt ārējo projektoru, tad iekrāna izšķirtspēja samazināsies, bet atvērtais lags, protams, paliks iepriekšējā izmērā, un ko domā - to logu vispār vairs nav iespējams samazināt, jo tu taču netiec klāt pie apakšējā stūra vairs. Tad atleik tikai slēgt nost to iekārtu, kuras dēļ samazinājās izšķirtspēja, tad samazināt logu līdz vajadzīgajam izmēram, un tad slēgt atkal klāt. Nu kur tur kāds ērtums.
OK, tad vēl es atveru to folderu pārlūku, Finder, vai kā viņu tur sauca, un tur ir tās 3 pogas, ar kurām var pārslēgt loga izskatu. Nu, es ieslēdzu to, kur faili/mapes sakartojas stabiņos viens blakus otram. Bet kas izrādās - nav iespējams šādā izskatā failus sakārtot pēc tipa vai izmēra. Tā izvēlne vienkārši ir neaktīva. Ja tu gribi atdalīt failus no mapēm - izrādās, ka tas nav iespējams - viss kārtojas pēc alfabēta un un mapes ļoti parocīgi iejaucas failu sarakstā arī pēc alfabēta. Ä€rkārtīgi parocīgi.
OK, tas arī vēl nebūtu nekas, kā arī tas, ka pārslēdzot failu sarakstu koka izskatā (vai kā viņš tur saucas), katrai mapei ir pretī maza biltiņa, ar kuru var to mapi atvērt. Bet ja tā mape ir sarakstā viena no pēdējām, tad, protams, ārkārtīgas ērtības dēļ, tas apakšmapju saraksts atveras aiz loga apakšējās malas. Un tev, protams, ir jāķeksē uz 2px platās ritjoslas, lai to sarakstu pavilktu uz auzgšu. Loģiski taču būtu, ka tas saraksts paritinās uz augšu vismaz par dažām rindiņām, bet nē - tas jau drši vien nebūtu ērti.
Un, protams, tas, ka aizverot programmu, tu to patiesībā nemaz neaizver. Tā paliek atvērta un tev ir jāizmanto kaut kāds MAC+Q. Pie tam, dažas programmas aizveras pašas uzreiz un tām, izrādās, tad CTRL+Q nemaz nedarbojas, piemēram, pie paši Finder logi. Un tad tev ir jāuzmin - kurā brīdī jāspiež krustiņu, bet kurā CTRL+Q. Un tad vēl tas, ka tev ir jātur CTRL taustiņš, ja tu gribi izpildīt peles alernatīvo darbīgu, kaut gan daudzām MAC pelēm tā otra poga reāli eksistē, viņa vienkārši nav aktivizēta. Kāds vispār ir pamatojums tai vienai pogai? MS varēja taisīt peles pat ar 3 pogām, bet šie pat 2 nevar uztaistīt. Un tad vēl tās neparocīgās sānu pogas, kurām vajag pielikt milzu spēku, lai viņas vispār varētu nospiest. OK, es laikam esmu galīgi atvirzījies no tēmas. :D
OK, tālāk, par programmatūru, tas, jau, protams, ir normāli, ka OS X programmatūra aizņem 3x vairāk vietas, kā tā pati Windows programmatūra. Piemēram, Firefox, VLC tie visi aizņem ievērojami vairāk kā Windows. Jo, protams, vienā pakā ir jāsakombinē viena uz tā pati programma 2 dažādiem procesoriem. Atrahivējot no DMG un uzinstalējot, tā programma aizņem vēl 2-reiz vairāk. Nu, piemēram, kaut vai tas pats Adobe Photoshop. Windows Trial jaunākā versija aizņem ap 100MB, MAC versija - ne vairāk ne mazāk kā 1012MB. Vai tad tas ir normāli?
Un tad vēl tie Security atjauninājumi - viens sistēmas atjauninājums parasti aizņem ap 300MB. Un tādi atjauninājumi viņiem iznāk samērā regulāri. Es gan nezinu precīzi, cik regulāri, bet tādi 300MB kluči ir bijuši virāk kā 1-2. Bet, protams, ka tas ir tikai normāli, jo es jau arī neesmu redzējis nevienu tādu sistēmu, kura, svaigi uzinstalēta aiņemtu 12GB. Pat Vista tik daudz neaizņem, un tajā izmērā neietilpst ne kāda Office pakotne ne kas.
Ok, piesiešos vēl dažām atsevišķām šajā sistēmā iekļautajām programmām, lai gan īpaši daudz viņas izmantojis neesmu. Nu, piemēram, iTunes - kam vēl var ienākt prātā, dziesmu pirms atskaņošanas vispirms nokopēt uz kaut kur apslēptu Library un tad atskaņot no turienes, pat ja tas fails atrodas uz desktopa. Tu noklausies dziesmu, tad izdzēs, tad atver iTunes un izrādās, ka tā dziesma joprojām skan, tikai ar laiku brīvā diska vieta paliek arvien mazāka un mazāka.
iPhoto - kur vēl lielāks stulbums - tu pieslēdz pie sava Maca fotoaparātu, atveras iPhoto un piedāvā nokopēt pilnīgi visas bildes, kas tev ir fotoaparātā - visu vai neko. Pat ja tev vajag no tā fotoaparāta tikai vienu bildi, viņš vienalga kopēs visas. Un tieši tā pat - izveidos kaut kādu mistiskā vietā esošu Library. iPhoto nekādas alternatīvas svaigā sistēmā nav - tur, protams, nav tā kā Windows, kad tu atver MyComputer un tur ir tavs fotoaparāts.
Un tad, protams, failu nosaukumu veidošana. Protams, ir ļoti ērti, ka faila nosaukumā var izmanto jebko, kas ienāk prātā, tur var rakstī gan pēdiņas, gan jautājuma zīmes un visu ko. Bet, ja tev vajag tādu failu iekopēt, piemēram, Flashā, vai aizsūtīt pa tīklu, tad izrādās, ka ko nevar nemaz izdarīt. Ar vienu failu tas, protams, būtu sīkums, bet man ir 1000 dokumenti 2GB apjomā, no kuriem kaut kur vienā pa vidu kāds ir iedomājies ielikt jautājuma zīmi. Ko šī ērtā OS dara? Viņa, neko ļaunu nenojauzdama, sāk kopēt tos failus, bet tad, kad nonāk pie tā viena faila, tad izrādās, ka ir tikai viena iespējama iespēja - neko neturpināt kopēt. Nav iespējams šo failu izlaist vai pārsaukt.
Un tagad tev ir kas - tev ir Flash, kurā ir 1GB faili. Ja tu šo 1 failu atrod un izlabo, un tas viss atrodās vienā no 100 apakšmapēm, tad ir tikai 2 iespējas - sākt kopēšanu no jauna, vai arī nedarīt neko. Vienk. ļoti ērti.
Nu tās tad bija īsumā tās ērtākās lietas uz Maca, kuras ir ievērības cienīgas, bet, protams, bez šīm ir vēl daudzas un dažādas, piemēram, tā neneormālā kāršanās jebkurā brīdī. Nesaprotu, kurš ir iedomājies, kas OS X ir kaut kāda īpaši stabila vai kā? Patiesībā tā ir viena no nestabilākajām OS, kuru esmu lietojis. Un parasti, ja kaut kas uzkaras, tad uzkaras visa sistēma, nevis tā kā Windows - tikai tā programma, kura ir pie vainas. Tas, ja arī ir ļoti ērti, ka uz OS X, tā vietā, kai kaut kādā mistiskā veidā atrisinātu šo uzkāršanos, tā vietā ir izveidota speciāla izvēlnes komanda - Force Quit. Vienk. smieklīgi, ja jau ir šāda komanda, tātad tas jau ir paredzams, ja sistēma neizbēgami uzkārsies. Protams, lielākajā daļā gadījumu, ja kaut kas nokaras, pie šīs komandas nemaz nav iespējams piekļūt, jo nemaz nav iespējams nospiest uz visvarenā zilā ābola, jo sistēma tikai rāda tajā vietā savu stulbo rotējošo kursoru.
Nu tā, es jau aizmirsu, par ko sākumā bija runa, bet nu pietiks visas manas bezjēdzīgas negācijas. Protams, ja kaut kas no šeit rakstītā tā nav nav vai gadījumā ir kāda mistiska taustiņu kombinācija, kas visas minētās problēmas momentā atrisina, tad jau iepriekš atvainojos.
Š is viss, protams, ir uz OS X kopumā, nevis tikai uz PC.
Last edited by drono on 19 Dec 2008, 14:14, edited 1 time in total.

aoma
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2601
Pievienojies: 25 Apr 2007, 12:47
Atrodas: LV

Post no aoma » 19 Dec 2008, 14:09

Hmmm, nekad neesmu pie Mac izmēģināšanas ticis, bet mani jau tas izskats vien nedaudz atbaida... Pārāk snobisks un asociējas ar glancētajiem "IT" žurnāliem, kuru 2/3 sastāv no telefonu reklāmām, ak, kā mēs līdz šim esam bez šā iztikuši.
Labi rūkts, drono :)

samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 19 Dec 2008, 14:11

Paldies, drono, par info! Hmmmmm... bet kāpēc tad Mac skaitās "garā krāna" OS? Izskatās, ka šo pat nav vērts testēt, ja nu tikai cmukā dizaina dēļ? Image
Image

Tvinky
E-žurnālists
Atbildes: 454
Pievienojies: 17 Apr 2007, 13:11

Post no Tvinky » 19 Dec 2008, 14:29

Man gan ļoti patīk iTunes, viss sakārtots pa plauktiņiem un iekšā iTunes library. Un protams ir irspēja nelikt kopiju library un klausīties dziesmas kā Media Player/Winamp/etc... Turklāt vari klausīties to vienu dziesmu caur Quick Time, no sava desktopa un tad dzēst ārā. Neviens netraucē arī uzlikt citu mūzikas atskaņotāju, es bieži izmantoju to pašu VLC, ja vajag atsortēt mūziku kuru vēlāk vēlētos klausīties un kura galīgi neder man.
Kas attiecas uz iPhoto, pirmajā reizē tev prasa, vai pieslēdzot kameru tu vispār gribi, lai tas katru reizi importē bildes, jeb arī nē. Sekojoši, ja vēlies pats visu salikt, neizvēlies opciju importēt bildes pie fotoaparāta pieslēgšanas (ja vēlāk tomēr pārdomāsi, preferences atpakaļ uzliec). Es gan nesaprotu, kādēļ man, kā fotoaparāta lietotājam nevajadzētu savas bildes iemest iPhoto/Aperture ? Es bildēju, atnāku mājās, pieslēdzu pie sava datora un pāmetu savā iPhoto library. Sekojoši tālāk tiek salikti tagi, piekoriģēti datumi, un cita informācija.
Kas attiecās uz loga izmēru maiņu, ir augšā kreisajā sānā +, ar kuru var samazināt/palielināt logu - vajag pamēģināt projektoru pieslēdzot to uzspiest, varbūt uzreiz iekārtosies kā nākas. Jāatzīst, cik esmu prezentācijas rādījis, man tādu problēmu nav bijis uz 10.5 (Leopard).
Par uzkāršanos arī mistiski, lietoju gadu - ne reizi nav uzkārusies sistēma, nedz programma(s). Iespējams esi pirātisko drazu pievilcis, varbūt vēl kādu fufli klāt un tur arī sākas problēmas.
Par update runājot, nu nezinu - man tā pakas nāk tikai 10.5.* versijām, un jā - tās varētu saturēt arī tos 300MB, bet, kas tas ir mūsdienās? Labāk kā Vista vilkt katru dienu pa ~30mb un tad vēl bonusā ik pēc laika pa kādai SP, kura arī aizņem padaudz ? :-)
Anyway, negribu nekādās OS wars, vnk pateicu, ka man viss ir gluži pretēji tavam - no savas pieredzes, lietojot MB ar OS X 10.5 (Jāatzīst, ka Tiger un iepriekšējās versijas nēsmu lietojis).
Spēles arī arvien vairāk sāk parādīties uz Mac un programmu trūkuma man nav.

Morpheus

Post no Morpheus » 19 Dec 2008, 18:11

He he :D Foxis roku nepielika pie etama ? :D bet nu visu cienju džekiem, ir ok ;)

elvisburdajs
E-žurnālists
Atbildes: 1028
Pievienojies: 31 Mar 2008, 22:54
Atrodas: Rīga

Post no elvisburdajs » 19 Dec 2008, 20:06

Tas ka mac ir parāk izslavināts es pilnīgi piekrītu :win:

usins
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2873
Pievienojies: 26 Feb 2007, 08:51

Post no usins » 19 Dec 2008, 21:02

memorex wrote:Par gaumi nestrīdās...

Image
Nu ok, iMac, bet ar saliec blakus MAC Pro bildi ar PC bildi :) Bīs tas pats. Bet, manuprāt, nav jēgas šādas izvirtības taisīt. Var rasties nepareiz iespaids par OS
Cietumā nesēž tik ilgi, cik jūs internetā!

Athlons
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 392
Pievienojies: 20 Apr 2008, 15:39
Atrodas: rigga

Post no Athlons » 19 Dec 2008, 21:26

drono +1
riktīgi sasmējos... :D
RYZENZENZEN: B450 TOMAHAWK + R5 1600X + Kingston 2x8GB @ 3200 MHz 16-18-18-36 + EVGA GTX1070 FTW + LG 27MB85R, Steelseries Sensei RAW Orange + EleEnter Game1 + Enermax Revolution87+ 1 kW

Pievienot atbildi

Return to “IT ziņas”