Datortehniķa komplekts.
Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji
- normis_161
- E-žurnālists
- Atbildes: 436
- Pievienojies: 31 Mar 2007, 00:01
- Reputācija: 0
Datortehniķa komplekts.
Jūs lūdzu varētu pateikt no kādiem intstrumentiem sastāv datortehniķa kompelkts? Respektīvi ar kādu ierīci viņš var, piemēram, noteikt vai skaņas karte ir nodegusi vai arī kaut kas cits? Būtu labi vēl, ja jūs katrai ierīcei pieliktu linku klāt par to, kur var tādu iegādāties.
Skrūvgriezis, seškante (dažām skrūvēm ir seškantes forma), skrūves (smalko vītni, rupjo vītni, ventilātoru skrūves), savilcēji, tilti (jamperi), saspiests gaiss baloniņā, tīrāmās salvetes, vadiņš (barokļa pārbaudei), kaudze ar dažādiem kabeļiem.
Lai pārbaudītu vari skaņas karte nav sadegusi, vislabākais, manuprāt, variants ir vēl viens dators ar brīvu PCI pieslēgvietu.
Lai pārbaudītu vari skaņas karte nav sadegusi, vislabākais, manuprāt, variants ir vēl viens dators ar brīvu PCI pieslēgvietu.
- Morpheus
tehnikim visupirms jabūt smadzenēm
un labam gadžetu komplekatm- viss ko loading nosauca, pluss zelta alus 6paka, lielie adazu cipsi 2 x, parasts elektrotesteris, citreiz vaina medz but ari tik debila lieta ka vada starp sili un devaisu :P nu barokli es domaju
jabūt visām iespējamajam parejam, ntajiem barokļa stekeru vadiem, pludiem un parejam, jabut popularako draiveru insekcijas cd kas rakstiti uz 4x, ej tu sazini vai klientam nav kkads olschool dzinis, atrajops zvanos jabut iekodetam kada pieredzejušāka koleģa tel nr, katram gadijumam, vel ari vismaz 2 RAM, 1 hdd ar preinstalletu winxp, bez kautkadam installetam progam, tiru un svaigu, un vispar lidz jabut visam pc komponentem, lai ar izslegšanas iespeju var izurķēt kas par fiču :P nu kautka ta
To var aizstāt ar putekļsūcēju.Loading wrote: saspiests gaiss baloniņā
Un ko tu darīsi ar to cieto, kur ir tas preinstalētais WinXP? Tāpātās uz tā atrodas jau defaultie piemeklētie draiveri no win cd datubāzes priekš sistēmas, kur tika instalēta winda.Morpheus wrote: 1 hdd ar preinstalletu winxp, bez kautkadam installetam progam, tiru un svaigu
Es gan labāk ieteiktu kādu no daudzajiem linux Live CD.
---
normis_161 - Es varu ieteikt dažādus LiveCD sev sakačāt, piemēram:
* gParted
* Hirens
* Linux distribūcija, lai varētu notestēt vai kaut kas darbojas, vai vaina iekš klienta OS.
* Dr Web (https://notepad.lv/dr-web-livecd-t2505.html)
* Vari arī uztaisīt paštaisītu cd (boot/vai neboot) ar attiecīgu programmu krātuvi.
Es, piemēram. ar bikstos ar hardware programmu, kā jau rakstīja augstminētie cilvēki.
Bet tu laikam domāji ko modernāku - laikam ko šādu: http://www.uxd.com/hardware-diagnostics.shtml (īpaši neiedziļinājos, bet saprotu, ka tas ko prasīji).
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/
- foxsk8
- Moderators
- Atbildes: 5080
- Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
- Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv
Īstam masķeram pat nevajag skrūvjdraiveri (Skrūvjgriezni). Man personīgi ir nācies skrūves ar parasto dzīvokļa atslēgu skrūvēt iekšā un ārā, jo nekā cita nedz man, nedz klientam nav bijis. Parasti jau aizbraucot uz diagnostiku pie klienta, nevilksi lielo čemodānu līdzā ar visām lietām. Ērtāk un labāk ir to kasti savākt uz mājām, kur ir pieejami visi pričendāļi, jo parasti pie klienta tas laiks ievelkas ilgāk, nekā mājās. Mājās tev gan būs vairāki PC, kur veikt komponenšu pārbaudi, varēsi ilgāk padomāt, iedzert kafiju un nekur nesteidzoties ar vēsu prātu visu savest kārtībā.
P.S. Katrs jau dara, kā ērtāk, ātrāk un labāk.
P.S. Katrs jau dara, kā ērtāk, ātrāk un labāk.
WPX.lV - E-komercijas risinājumi
Loading: tik daudz jau es zinu :duno: . Tikai kompresorā ja nemaldos netiek izmantota gāze. Ar saspiestā gaisa baloniņu ne reizi vien esmu tīrījis datorus, bet to, ka jātīrā laukā, sapratu tikai pēc pirmās reizes, kad istaba smuki smirdēja... Varbūt kļūdos un visiem gaisa baloniņiem tā nav, bet manā gadījumā kautkādam acme variantam tā bija...
- foxsk8
- Moderators
Bet ja ledusskapis ir zaļā krāsā, tad tas saskan ar salātiem? Tad kas tas ir par 'speciālistu', kurš dodās palīdzēt cilvēkiem bez minimālajiem instrumentiem? :? Kaimiņu puišelis, kurš CS`ā ir pirmais un piedalījies informātikas stundās pamatskolā?foxsk8 wrote:Loading. A ko tu citu darītu, ja tev nebūtu nedz āmura, nedz skrūvjgrieznis?
- samurajs
- Administrators
- Atbildes: 14988
- Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
- Atrodas: Liepājas anomālā zona
Kā pieredze rāda, 90% problēmu ir tieši sistēmas dēļ - vīrusi, kāds līkrocis mazliet padzēsis sys failus, sačakarēta sys ar krekotām spēlēm utml.
Otrā vietā nāk aizsērējuši cooleri, slikti kontakti.
Tātad ar skrūvgriezi un gaisa baloniņu no dzelžiem vajadzētu pietikt. Pārējais - softs.
Kas profesionāli nodarbojas - tam gan vajag čemodānu ar rezerves daļām, multimetru utt.
Otrā vietā nāk aizsērējuši cooleri, slikti kontakti.
Tātad ar skrūvgriezi un gaisa baloniņu no dzelžiem vajadzētu pietikt. Pārējais - softs.
Kas profesionāli nodarbojas - tam gan vajag čemodānu ar rezerves daļām, multimetru utt.

- foxsk8
- Moderators
- foxsk8
- Moderators
- foxsk8
- Moderators
- foxsk8
- Moderators
Nevienmēr došanos pie klienta tu vari paredzēt. Piem sēdi jurmalā, mierīgi sauļiejies, atskan zvans, cilvēks zvan un saka, eu vecais, man fiksi vajag ielikt piem CD, nomainīt barokli, etc, nav laika gaidīt, skrien fiksi šurp. Protams, tu pamet visu un nesies, aizej, izrādas nedz tev, nedz viņam nav instrumenti, ko tu darītu gudrais IT speciālist?
Varbūt situācija tād muļķīga, bet tu jau nekad nevari zināt, kāda situācija radīsies.
Es jau netaisos pierādīt to, ka ir muļķigi kasti staipīt līdzi, bet gan to, ka ir jāmāk rīkoties pat extremālos apstākļos un jāimprovizē.
Piem augstāk minētajā situācija, kamēr tu aiznesīsies atkal uz otru pisētas galu un tad atkal pie klienta, paies ilgs laiks un ne vienmēr klienti gribēs gaidīt, kad tu paņemsi savus uber krutos štrumus.
Varbūt situācija tād muļķīga, bet tu jau nekad nevari zināt, kāda situācija radīsies.
Es jau netaisos pierādīt to, ka ir muļķigi kasti staipīt līdzi, bet gan to, ka ir jāmāk rīkoties pat extremālos apstākļos un jāimprovizē.
Piem augstāk minētajā situācija, kamēr tu aiznesīsies atkal uz otru pisētas galu un tad atkal pie klienta, paies ilgs laiks un ne vienmēr klienti gribēs gaidīt, kad tu paņemsi savus uber krutos štrumus.
- Genādijs
- Reģistrēts lietotājs
- Atbildes: 546
- Pievienojies: 07 Mai 2008, 14:14
- Atrodas: Limbaži
Piemēram situācija, tu guli vannā un laiski onanē, te pēkšņi atnāk ierakstītā vēstule, ka kaimiņu Žeņai nosprādzis laptops ar visu printeri. Tu pa galvu pa kaklu teju lauzdams kāju svempies no vannas laukā tver pēc dvieļa un skrien uz blakus māju (kā no mātes miesām nācis), lai cilvēks neķertu infarktu, jo netiek draugos pasēdēt.
Tiešām jābeidz fantazēt.
Tiešām jābeidz fantazēt.
Šis ir teksts, kuru varat pievienot visām savām publikācijām. Šim tekstam ir 300 zīmju ierobežojums
šajā reizē piekritīšu Genādijam, ka klients ārkārtas situācijā spēs pagaidīt 30 min, kamēr es no viena Rīgas gala aizbraukšu līdz otram. (Jugla-Imanta, Imanta-Jugla != svarīgi). Liepājā noteikti to varētu īstenot vēl ātrāk. Kāds būs tas mans braukšanas stils cauri pilsētai, protams, atkarīgs no tā, cik liela steiga man būs... un klients spēs datoriķim piezvanīt arī brīvdienā, jo ir lietas, kas negaidīs pirmdienu (kaut piemēram nestrādājošs e-pasta serveris, kam paredzēta 24 h pieeja).
Protams, keisa atskrūvēšana nebūs iemesls, lai šo pusstundu zaudētu, jo tam pašam klientam nopirkt jaunu skrūvi varētu būt lētāk nekā tās saglabāšana, jo ir taču ārkārtas situācij (izskrūvēšana izmantojot vissaudzīgāko teorētisko iespēju).
Lai arī ir cilvēki, kas jebkurā ārkārtas situācijā (definējot pēc šo cilvēku standartiem) zvanīs man, skrūvgriežņus līdzi nenēsāju. Ja tik ļoti vajadzēs, atskrūvēšu arī ar atslēgu/nazi. Perfektā gadījumā kā aizstājēju ieteikšu izvēlēties "skrūves", kas ar roku ieskrūvējamas keisam.
Protams, keisa atskrūvēšana nebūs iemesls, lai šo pusstundu zaudētu, jo tam pašam klientam nopirkt jaunu skrūvi varētu būt lētāk nekā tās saglabāšana, jo ir taču ārkārtas situācij (izskrūvēšana izmantojot vissaudzīgāko teorētisko iespēju).
Lai arī ir cilvēki, kas jebkurā ārkārtas situācijā (definējot pēc šo cilvēku standartiem) zvanīs man, skrūvgriežņus līdzi nenēsāju. Ja tik ļoti vajadzēs, atskrūvēšu arī ar atslēgu/nazi. Perfektā gadījumā kā aizstājēju ieteikšu izvēlēties "skrūves", kas ar roku ieskrūvējamas keisam.
- foxsk8
- Moderators
Nu bet es jau par šo te punktu runāju:
Lai arī ir cilvēki, kas jebkurā ārkārtas situācijā (definējot pēc šo cilvēku standartiem) zvanīs man, skrūvgriežņus līdzi nenēsāju. Ja tik ļoti vajadzēs, atskrūvēšu arī ar atslēgu/nazi.
Un par to jau arī gāja runa, loading tādu pieeju uzskata par stulbu, ka cilvēks nenēsā līdzā instrumentus.
Da lab, loading ir loading, gari jāstāsta.
Lai arī ir cilvēki, kas jebkurā ārkārtas situācijā (definējot pēc šo cilvēku standartiem) zvanīs man, skrūvgriežņus līdzi nenēsāju. Ja tik ļoti vajadzēs, atskrūvēšu arī ar atslēgu/nazi.
Un par to jau arī gāja runa, loading tādu pieeju uzskata par stulbu, ka cilvēks nenēsā līdzā instrumentus.
WPX.lV - E-komercijas risinājumi
- normis_161
- E-žurnālists
- Atbildes: 436
- Pievienojies: 31 Mar 2007, 00:01
bumbulis:
p.s. Droši vien tev ir tikai liela mute, jo neko gudrāku nevarēji pateikt.
Loading rakstīja:
Shady rakstīja:
Starp citu paldies par to linku. Izskatās intresants. 
Kas tad tev šķiet smieklīgs? Protams pamata apkopi datoram es zinu, bet es nezinu kā varētu pārbaudīt specifiskas problēmas dzelžiem ja tādas rodas.Pats raksts jau ir smieklīgs, bet tavs profila paraksts ir kā glazūra visam.
p.s. Droši vien tev ir tikai liela mute, jo neko gudrāku nevarēji pateikt.
Loading rakstīja:
Un ko tu darītu tādā gadījumā, ja skaņas karte ir iebūvēta. Pieņemsim to ka ārējā izskatā redzamu bojājumu nav, kā arī, ka skaņas neskanēšana, nav attaisnojums tam, ka skaņas karte ir nosvilusi.Skrūvgriezis, seškante (dažām skrūvēm ir seškantes forma), skrūves (smalko vītni, rupjo vītni, ventilātoru skrūves), savilcēji, tilti (jamperi), saspiests gaiss baloniņā, tīrāmās salvetes, vadiņš (barokļa pārbaudei), kaudze ar dažādiem kabeļiem.
Shady rakstīja:
Hirens es izmantoju - laba lieta.* gParted
* Hirens
* Linux distribūcija, lai varētu notestēt vai kaut kas darbojas, vai vaina iekš klienta OS.
* Dr Web (https://notepad.lv/dr-web-livecd-t2505.html)
* Vari arī uztaisīt paštaisītu cd (boot/vai neboot) ar attiecīgu programmu krātuvi.
Es, piemēram. ar bikstos ar hardware programmu, kā jau rakstīja augstminētie cilvēki.
Bet tu laikam domāji ko modernāku - laikam ko šādu: http://www.uxd.com/hardware-diagnostics.shtml (īpaši neiedziļinājos, bet saprotu, ka tas ko prasīji).
labi, pieņemsim, ka neprecīzi definēju problēmu:Loading wrote:Cilvēki, kuriem ir kāds epasta serveris ar 24/7, tvnet.lv lapa un draugiem.lv portāls NEKAD neizmantos sētas Koļas pakalpojumus, bet nopietnās firmās, kur ir diennakts atbalsta serviss. Man tavas fantāzijas atgādina aģentu 007, kurš nepaspēj nomazgāties, bet attopās misijā...
ir kantoris, kura vienīgais darbinieks izmanto datoru, kurš ir noplīsis. Ir sestdiena/svētdiena, taču uz datora atrodamā e-pasta pārlūkprogramma outlook ir vienīgā iespēja dabūt e-pastus, kas rakstīti iepriekš, jo uz servera taču tie neglabājas (kaut servera atrašanās pašā DEAC situāciju neglābs). Tā kā pirmdien ir nodošanas termiņš (lai vai kam), tad tos e-pastus vajag. Vienīgais, ko šis cilvēks pa telefonu spēj pateikt - dators nestartējas -> vairāk neko nezin.
Protams, ikviens šeit gudri var runāt, ka back-ups jātur un vēl sazin kas varētu palīdzēt izvairīties no šādas situācijas, tik pirms to dari padomā, vai pats tā rīkojies. Reāli mazie kantori, kas fokusējas uz reālām darbībām nepievērš uzmanību IT saistītiem riskiem, kamēr tie neiestājas.
Tāpat arī, protams, diendienā arī šie kantori neizmantos sētas Koļas pakalpojumus, taču tad, kad visi striķi plīst, tad šis sētas Koļa varētu būt ātrākais risinājums problēmai, īpaši ja ir zināms, ka sētas Koļa zin pamatlietas, ap ko lietas grozās.