Š ajā reizē vietā būtu padiskutēt par to, kas ir konfidenciāla informācija!
Ja tā ir burtiski ņemta kā "privāta informācija, kuras publiskošanu reglamentē likums", tad jā, katrs telefons, arī vecais satur konfidenciālu informāciju. Taču šāds juridisks piegājiens šādam pētījumam, manuprāt, neder, jo
1) bildi, kurā redzams mans piemājas dārziņš, var uzņemt ikviens, kas zin, kur dzīvoju. Uzzināt kur dzīvoju var izsekojot (ok, nav likumīgi). To var izdarīt arī atbraucot tāpat, kaut ar manu ziņu. Tāpēc konfidenciāla?
2) Telefona numuri - manu draugu/paziņu/kolēģu telefona numuri ir konfidenciāli? Katru no viņiem var uzzināt ar vai bez attiecīgās personas ziņas, tur man nav jābūt iesaistītam. Kāda ir varbūtība, ka tam, kurš manu telefonu paņēmis lietošanā pēc manis interesēs kāds no maniem kontaktiem īpaši? Robežā tiecas uz nulli. <k> konfidenciālas? Nezinu gan, varbūt komerciālas, taču tā kā jaunais lietotājs, iespējams, nebūs likumīgais autors, tad vienīgi nelegālas tās varētu kļūt.
4) sms - nu izlasīs manu saraksti, daudz jauna, iespējams, uzzinās. Daudz nepareiza uzzinās, jo bieži sms tiek sūtīts kontekstā, kuru nezinot tāpat nekāda jēga nav lasīt: kopumā - neredzu pārāk lielu risku.
5) kalendāra piezīmes šķiet vispārsteidzošākā konfidenciālā informācija - cik no Jums, klātesošie raksta piezīmi telefonā tik precīzu, lai no tās saprastu PILNĪGI VISU, kas plānots? T.i. cikos/kur/ar ko/kāpēc pārrunāts, uzzināts, visādus noslēpumus utml? Es labākajā gadījumā atgādinājumu/uzdevumu, kuru izlasot var uzzināt labākajā gadījumā nojaust, kas tā bija par dienu, un tikai es pats (manuprāt) pēc tā varu salikt to dienu kopā, ja to ļoti vajag.
Bankas datu būšana, protams, nedaudz sensitīvāka lieta, taču der atcerēties, ka tikai un vienīgi ar pliku bankas konta numuru nepietiek, lai kaut kādu lielu šmuci sadarītu.
E-pasts - cik no Jums regulāri un ļaunprātīgi pievieno spamlistēm e-pastus, kas nejauši kaut kur uzzināti/pamanīti?