Moderatori:janis.wd, Vecākie lietotāji
-
foxsk8
- Moderators
- Atbildes:5080
- Pievienojies:12:33 / 22. Feb, 2007
- Reputācija:0
- Atrodas:Liepāja, www.notepad.lv
Neprofesionālos PC lietotājus apdraud hakeru uzbrukumi!
Symantec Internet security informē, ka hakeriem ir parādījies jauns mērķis, kam bojāt dzīvi- tie esam mēs parastie lietotāji. Tieši tā- hakeri aizvien biežāk uzbrūk parastiem mājas datoriem, jo uzņēmumu aizsardzības sistēmas apiet ir palicis grūtāk, bet ir iespējams . Š āda parādība notiek tāpēc ka, parastie lietotāji ir vājākais posms drošības ķēdē. Jo daudzi cilvēki savos datoros glabā daudzus dokumentus, kas saistīti ar darbu, privāto informāciju, iet i-bankā. Tāpēc ieteikums padomāt par kārtīgu anti-spywear un antivīrusu..
Labāk sagatavoties, nekā nožēlot ka kāds sabojājis datoru, uzzinājis tavas paroles e-pastam un draugiem.lv
Esat uzmanīgi sērfojot internetā.
Last edited by
foxsk8 on 19:03 / 23. Feb, 2009, edited 1 time in total.
-
marr
- Vecākais lietotājs
- Atbildes:569
- Pievienojies:23:05 / 23. Mar, 2007
- Atrodas:Rīga
vçlos vçrst Tavu uzmanîbu, ka spywear nav pareizi uzrakstîts

droði vien, ka drukas kïûda, kuru nepiecieðams izlabot . Es tâdu spywear nezinu, zinu tikai spyware. Pçcâk manu ðo komentu esi laipni aicinâts dzçst ;)
-
zhagis
- Reģistrēts lietotājs
- Atbildes:186
- Pievienojies:08:00 / 14. Mar, 2007
marr wrote:vçlos vçrst Tavu uzmanîbu, ka spywear nav pareizi uzrakstîts

droði vien, ka drukas kïûda, kuru nepiecieðams izlabot . Es tâdu spywear nezinu, zinu tikai spyware. Pçcâk manu ðo komentu esi laipni aicinâts dzçst ;)
...ðitiem panikas cçlâjiem derçtu padomât-par rokâm.....
-
samurajs
- Administrators
- Atbildes:14988
- Pievienojies:15:04 / 6. Mar, 2007
- Atrodas:Liepājas anomālā zona
Piedosim lapsim to grçku ar spywear'i, manis tad vçl nebija te. Sen bûtu izlabojis...
@zhagis Nu saproti, ka pokes vnm bijuði un bûs, un ar lîkrocîbu slimie arî. Padomâsim taèu arî par saviem mazâkajiem brâïiem!

-
marr
- Vecākais lietotājs
zhagis - vai es te esmu tas panikas cçlâjs? Ja tâ, tad es to varu uztvert tikai kâ tieðu uzbraucienu...
-
foxsk8
- Moderators
- Atbildes:5080
- Pievienojies:12:33 / 22. Feb, 2007
- Atrodas:Liepāja, www.notepad.lv
Arî ðis nav mans raksts, bet gan Usiòa. Visi tie raksti tika no lapas uz forumu pârcelti.
WPX.lV - E-komercijas risinājumi
-
samurajs
- Administrators
Ak Usina raksts? Izlaboju virsrakstu, uzreiz vieglâk palika:D
Bet ja reâli pieejam - hakeri visdrîzâk bûs neLatvijas. Ilgi tie varçs ðtukot, kâdâ valodâ nohakotie dokumenti rakstîti

Ja nu gribas lielâku droðîbu - visu svarîgo arhivçt ar paroli!
Internetbankai uzbrukt pagaidâm pagrûti, jo tur vçl randomizçtu kodu no kodu kartes vajag. Ar paroli nepietiek. Bet nu jâsargâjas ir...
-
usins
- Vecākais lietotājs
- Atbildes:2873
- Pievienojies:08:51 / 26. Feb, 2007
Wnk- sory par drukas kïûdâm, kaut kâ man ar viòâm neveicas..

Cietumā nesēž tik ilgi, cik jūs internetā!
-
zhagis
- Reģistrēts lietotājs
marr wrote:zhagis - vai es te esmu tas panikas cçlâjs? Ja tâ, tad es to varu uztvert tikai kâ tieðu uzbraucienu...
Uzskati to kâ gribi.
1.Gadus atpakaï nopirku PC.
2.Triju mçneðu laikâ nogrâvuOC(windowsxpsp2)
3.Tagad domâju,napig pirku Kaspersky?!
-
samurajs
- Administrators
zhagis wrote:
1.Gadus atpakaï nopirku PC.
2.Triju mçneðu laikâ nogrâvuOC(windowsxpsp2)
3.Tagad domâju,napig pirku Kaspersky?!
Mjâ, pirkt Kaspersky nebût nav prâta darbs. Jo var dabût lîdzîgas kvalitâtes freeware AV.
3 mçneðos nogrâvi windu? Pakasi pauri un sâc meklçt iemeslu... man 1.5 gadus tâda pat OS grieþas bez probzâm
Un nesakiet man, ka AV nav vajadzîgs! Apm. reizi mçnesî mans Avira kaut ko nomedî, tâtad apm. 10 - 15 târpu/zirgu gadâ. Protams tiem, kuri taisa format C katru mçnesi, AV patieðâm nav vajadzîgs

-
shady
- Moderators
- Atbildes:5311
- Pievienojies:19:20 / 6. Mar, 2007
- Reputācija:1
AV nav vajadzîgs...
Man pçdçjos 2 gadus nav neko noíçris...
(lab..pçdçjo gadu esmu 100% uz *nix..bet tas nemaina bûtîbu. Pa daudz staigâ pa warez lapâm;))
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/
-
zhagis
- Reģistrēts lietotājs
Klausies,Samurai!
Man te gadi~40.Un kad pirmo reizi manâ priekðâ nonâca klaviatûra,ar visiem prièendâïiem-nebija brînums,ka CCCP laika cilvçks nograuij OC vienâ grâvienâ!
Ceru,ka ðis visnotâï ,(cienîjamais saits) palîdzçs ,tâdiem lâmçm,kâ es......
-
Nitro
- Reģistrēts lietotājs
- Atbildes:487
- Pievienojies:00:41 / 10. Mar, 2007
zhagis wrote:Klausies,Samurai!
Man te gadi~40.Un kad pirmo reizi manâ priekðâ nonâca klaviatûra,ar visiem prièendâïiem-nebija brînums,ka CCCP laika cilvçks nograuij OC vienâ grâvienâ!
Ceru,ka ðis visnotâï ,(cienîjamais saits) palîdzçs ,tâdiem lâmçm,kâ es......
Nezagshu samurajam atbildi bet vienu gan pateikshu - samurajs arii nav vakar piedzimis un ja kas tad ir diezgan vecaaks par tevi so..un par izlikshanos kas neesi plus veel tas ka tu peedeejaa laikaa visiem bez iemesla kasies klaat spiid ar apsprieshanos par sodinju..un tikai nevajag atrunaaties ar vecumu - man ir zinaami arii dazhi kam paari 40 un pat kaadreiz IT speci bijushi bet veeljoprojaam ir normaali jo tomeer neizliekas - vecaaki cilveeki by default ieveero eetiku. So..secinaajumus izdari pats. Anyway shis posts ir tikai mans skatiijums un tas radaas balstoties uz to ka tu forumaa nedaudz bet ar apgriezieniem saac neieveerot raamjus visus noliekot "caur pukjeem" un nu jau paarejot uz "tieshumu"..man pret tevi nekas nav, un nemaz nevajag, vnk ir jaaieveero tomeer vismaz elementaaraakaa eetika kas shajaa gadiijumaa izpauzhas forumaa..nu ja kas tad ir taada lieta kaa PM..
Last edited by
Nitro on 19:21 / 6. Apr, 2007, edited 1 time in total.
Not this **** again...
Sargājiet sevi paši tad arī Dievs jums
nepalīdzēs.
-
samurajs
- Administrators
zhagis wrote:
Tu te neesi vienîgais ~40

CCCP rullz! Bija interesanti, varçja pastâvçt rindâ pçc desas

Man arî nav IT izglîtîba, visu pats iemâcîjos... tâ kâ iekodies zobiem klavierç, un uz priekðu!!!
Pats galvenais izglîtoðanâs procesâ - iemâcies pareizi lietot Googli. Tur ir viss.
-
marr
- Vecākais lietotājs
Es piekrîtu visiem novçrotâjiem, man arî ne tuvu neizskatâs, ka attiecîgajam jûzerim varçtu bût 40 gadi. Tieði uzvedîbas dçï. Un ja jau visiem te tâda tieksme izteikties, tad man izglîtîbas virziens arî ne tuvu nav IT.
-
usins
- Vecākais lietotājs
te jau taadi pieredzeejushi cilveeki

bet es un saita radiitaajs. .. esam biku biku jaunaaki.

.. ja nemaldos 1 gads CCCP nodziivoti

-
Mr.Death
- Lietpratējs
- Atbildes:1780
- Pievienojies:19:13 / 17. Apr, 2007
Manî tikai smieklus un neizpratni izraisîja viens jautâjums:
KÂ TIE ÛBERHAKERI SPÇJ PAREDZÇT KURÐ DHCP BASEINÂ IR PARASTAIS LIETOTÂJS UN KURÐ UZÒÇMUMS?
Un starpcitu daudziem uzòçmumiem Latvijâ ir tik neaizsargâti datori un datortîkli ka 5 minûðu laikâ ja labi grib var tikt iekðâ. :win:
-
Tvinky
- E-žurnālists
- Atbildes:454
- Pievienojies:13:11 / 17. Apr, 2007
Ja Jûs lietotu/lietojat legâlo win, varu iedomâties cik naudas aizies uz normâlu Firewall, Spyware remover un Antivîrusu. Turklât kâ alternatîvu parastie lietotâji, kas lieto to paðu Ubuntu, var sçdçt kuli kasîdami un nebîties. Vîrusu nav, firewalls iptables iebûvçts fonâ visu èeko un Spyware'z nav... Ghmm - vai nav labs risinâjums?

-
samurajs
- Administrators
*NIX nav ne vainas, bet katram savi + un -.
Tçrçt naudu caurumainâs windas iegâdei neredzu jçgu, bet ja reiz viòa ir, tad iebûvçtais FW, normâls bezmaksas AV , Ad-Aware + (optional!) lîko roku iztaisnotâjs darîs sistçmu tîri normâlu. Vismaz manai windai nekas nelien uz auguma.

-
zhagis
- Reģistrēts lietotājs
Ehh.Piekritîðu samurajam!Pat ar daudzmaz taisnân rociòâm var justies samçrâ droði.Nu iegâdâjos windu,av.Neteikðu,ka mani te bûtu kâdi nelabvçïi apsçduði.Katrs jau izvçlas sev viss pieòemamâko OS.Un tas ir tikai apsveicami.
-
usins
- Vecākais lietotājs
Nu wnk wairaak spiediis uz banku kontu zaadziibaam un reekinu nomaxaam. Jo tagad jau par visu var maxaat caur i-netu un tas kljuust populaars veids kaa par visu samaxaat un tad veel e-veikali. Ir ir iespeejas kaa aptiiriit parastos mirstiiigos, nevis tikai lielos uznjeemumus
-
Mr.Death
- Lietpratējs
- Atbildes:1780
- Pievienojies:19:13 / 17. Apr, 2007
Ehh, mani gan taa droshiiba neuztrauc.. ja maak zagt tad visu ko var saveidot..

-
4e4en
- Reģistrēts lietotājs
- Atbildes:2
- Pievienojies:19:10 / 23. Apr, 2007
- Atrodas:4Dev.NeT
Un nafig kâpçc mums maksât(pâri pa 60 Ls) tiem vârtiem, par viòu pieïautajâm kïûdâm?
Linux is like a wigwam - no Windows, no doors, no backdoors, no Gates and an Apache inside.
drîzâk 4 ne 40
-
rajah
- Lietpratējs
- Atbildes:730
- Pievienojies:14:29 / 27. Apr, 2007
- Atrodas:Leišmale
vispâr ir viena lieta - kaut kad drîz vajadzçtu parâdîties, ja ar nav parâdîjuðies, vîrusiem, kas bombardçs igaunijas valdîbas un citas mâjaslapas, sakarâ ar visu to trobeli tur - lûdzu pievçrsiet uzmanîbu saviem antivîrusiem - atjauniniet un ðad tad pa cieto disku arî padzenâjiet!
Step By Step -

-
samurajs
- Administrators
Rajah ja gadâs kaut ko konkrçtu noíert par ðito tematu (uzlauztas konkrçtas EE lapas utt.) - gaidu raksteli no tevis! Iemet pie rakstu pieteikumiem (Notepad.lv> Rakstu pieteikumi) un es tûlît apstiprinâðu.