Neskatoties uz to, ka daudzi portatīvie datori tiek pārdoti ar uzstādītu kādu no Linux distributīviem, šī operētājsistēma pagaidām nav iekarojusi tirgu kā labākā, pagājušajā mēnesī Linux nokritās par 0.02%, taču vislielāko kritumu pagājušajā gadā Linux piedzīvoja oktobrī, nokrītot no 0.91% uz 0.71%. Š ie dati Linux izstrādātājus ir novedusi pie domas par viena vai divu apvienoto distributīvu izstrādi, taču šo argumentu noraida Linux "tētis" Linuss Torvalds.
"Es nedomāju, ka vairāki distributīvi ir tikai laba doma, es domāju, ka tas ir pilnīgi nepieciešams", savu viedokli pauž Torvalds.
"Mums ir simtiem, pat tūkstošiem Linux distributīvu un katram no tiem ir sava vieta un uzdevums. Un tas ir vajadzīgs tieši tāpēc, ka dažādām sfērām ir dažādas prasības un ar vienu distributīvu šoreiz nepietiks". Torvalds uzskata, ka konkurence Linux pasaulē ir laba lieta un dzinējspēks. Protams - cilvēki bieži jautā, kam mums ir vajadzīgi vairāki distributīvi vienai sfērai? Ar to domājot par parastiem darba datoriem, kad ir jāizvēlas starp tādiem Linux'iem kā openSuSE, Fedora un Ubuntu. Taču, ja tā vietā būtu tikai viens Linux distributīvs, tad nebūtu konkurences un Linux pasaule tik ātri vairs neattīstītos.
Tātad, kuru distributīvu lieto pats Linuss Torvalds?
"Es vēlos distributīvu, kuram ir pietiekami liela kopiena un kuru es varu lejuplādēt, uzstādīt atjauninājumus katru dienu, taču ar tiem nepārspīlējot. Tātad mums paliek openSuSE, Fedora un kā iespējamais trešais distributīvs - Ubuntu. Pēdējos gadus tas ir bijis Fedora", atzīst Torvalds.

Torvalds ir arī liels KDE piekritējs, taču nesenā intervijā viņs atklāja, ka ir pārgājis uz GNOME vidi, jo KDE 4 esot liela izgāšanās un neļaujot viņam darīt visu to, ko viņš vēlas. Kamēr tas netiks salabots, viņs palikšot pie GNOME. Iespējams, ka KDE 4.2 iznākšana varētu atkal mainīt Torvalda domas par labu KDE.