Windows 7 jaunumi (papildināts)

Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji

samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Windows 7 jaunumi (papildināts)

Post no samurajs » 06 Feb 2009, 19:04

[imgl]https://notepad.lv/userpix/28_screen ... nned_2.jpg[/imgl]Kompānija Microsoft ir ļoti ieinteresēta, lai pēc iespējas vairāk Windows cienītāju pārietu uz jauno operētājsistēmu, tāpēc darīs visu, lai katrs lietotājs būtu ieinteresēts atjaunināt savu datorsistēmu uz Windows 7. Līdz šim bija plānots, ka katrs lietotājs, kas iegādāsies PC ar preinstalētu Windows Vista, bez maksas varēs atjaunināt OS uz Windows 7.
Tagad paziņots, ka tiks paredzētas atlaides arī Windows XP lietotājiem; šim mērķim tiks izlaista īpaša versija "Upgrade Pack". Diemžēl sakarā ar abu sistēmu lielajām atšķirībām tiešā atjaunināšana nebūs iespējama, tai būs jānotiek caur "format C". Turpretī Vista lietotāji varēs saglabāt esošās programmas un iestatījumus.

Otrs jaunums - par "mazajiem datoriņiem" (netbook). Microsoft pielikšot visas pūles, lai arī uz vājākajiem no tiem būtu iespējams uzinstalēt vismaz Windows 7 Starter Edition. Uz mazliet jaudīgākiem varēšot darbināt Windows 7 Home Premium, kas domāta plašam "ierindas lietotāju" lokam.

Image

Avots 1, 2, 3.

Paziņotas vairāku Windows 7 versiju paredzamās cenas ( vēl iespējamas izmaiņas):

• * Windows 7 Starter - $199.95;
    * Windows 7 Home Premium - $259.95;
    * Windows 7 Professional - $299.95;
    * Windows 7 Ultimate- $319.95.

.
Last edited by samurajs on 09 Feb 2009, 11:21, edited 3 times in total.
Image

Jaunzems
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 3935
Pievienojies: 20 Apr 2008, 12:19

Post no Jaunzems » 06 Feb 2009, 19:10

Pat paintam to ribbon design uzštimmējuši....

blackened
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 58
Pievienojies: 31 Okt 2008, 19:16

Post no blackened » 06 Feb 2009, 19:39

es nekad neesmu lietojis Vistu, un neesmu ieinteresēts lietot Windows 7, tik darbam izmantoju XP, brīvajos brīžos ubuntu un tikai :)

QueenZ
E-žurnālists
Atbildes: 744
Pievienojies: 10 Sep 2007, 19:47
Atrodas: Rīga/Penkule

Post no QueenZ » 06 Feb 2009, 19:53

Kompānija Microsoft ir ļoti ieinteresēta, lai pēc iespējas vairāk Windows cienītāju pārietu uz jauno operētājsistēmu
Izskataas ka arii Notepad.lv ir ieintereseets :) A es no openSuSE Linux vareeshu bezmaxas upgreidot uz Windows 7? :D Pat ja vareetu to nedariitu :P
[imgl]http://www.max-tv.be/img/logo/977.jpg[/imgl]

http://www.977music.com/

McAnder
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 211
Pievienojies: 13 Apr 2008, 22:11
Atrodas: Bauska

Post no McAnder » 06 Feb 2009, 19:56

QueenZ wrote:
Kompānija Microsoft ir ļoti ieinteresēta, lai pēc iespējas vairāk Windows cienītāju pārietu uz jauno operētājsistēmu
Izskataas ka arii Notepad.lv ir ieintereseets :) A es no openSuSE Linux vareeshu bezmaxas upgreidot uz Windows 7? :D Pat ja vareetu to nedariitu :P
ieinteresēts :D tu bez vārdiem - linux rocks, win smird - nekad neko citu neizdves, savu viedokli var izteikt, nevis uzspiest ;.

elvisburdajs
E-žurnālists
Atbildes: 1028
Pievienojies: 31 Mar 2008, 22:54
Atrodas: Rīga

Post no elvisburdajs » 06 Feb 2009, 20:27

Windows 7 starter noteikti nebūs labāks par xp, bet ultimate jābūt the best OS ever. :)
QueenZ: Pārstāj lielīties ar savu linuxu!Image

blackened
Reģistrēts lietotājs

Post no blackened » 06 Feb 2009, 21:28

McAnder - nemeklē kašķi, izsaki viedokli ;)
p.s. tie kas nomelno linuxu un fano par win parasti no os neko nejēdz izņemot win un nevar salīdzināt, nepietiek ar to ka pamēģinā kādu linux un pie pirmajām grūtībām saka ka linux suks... es savu mammu iemāciju izmantot netu uz ubuntu un kad viņai iedeva xp viņa gandrīz pakārās cik tur viss sarežģīti! tā ka nav ko kasīties par to kas labāks mac, linux vai win-visu izšķir gaume, vajadzības un ļoti svarīgi-pieradums ;)
Last edited by blackened on 06 Feb 2009, 21:28, edited 1 time in total.

ehex
E-žurnālists
Atbildes: 421
Pievienojies: 06 Feb 2009, 21:25
Atrodas: Lauki

Post no ehex » 06 Feb 2009, 21:28

sindroms
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 19
Pievienojies: 23 Okt 2008, 06:44

Post no sindroms » 06 Feb 2009, 21:43

Ko jūs tur trinaties? Fanot par kādu operētājsistēmu? Arprāc. Kas jums vainas? Moš man par savu veļasmašīnu pafanot? Nē, es viņu vienkārši lietošu, tā derēs?

QueenZ
E-žurnālists

Post no QueenZ » 06 Feb 2009, 21:46

sindroms wrote:Ko jūs tur trinaties? Fanot par kādu operētājsistēmu? Arprāc. Kas jums vainas? Moš man par savu veļasmašīnu pafanot? Nē, es viņu vienkārši lietošu, tā derēs?
Sarunaats! :yes:

Aldis
E-žurnālists
Atbildes: 5084
Pievienojies: 21 Nov 2008, 15:55
Atrodas: LV

Post no Aldis » 06 Feb 2009, 21:47

Taka man orginali PC naca lidzi XP oem versija, nezinu vai legali lietoshu win7 :D Papildus man ir ubuntu, un kka garu domaju izvilkt vel 3-4 gadus nesatraucoties par apkart notiekosho! :) Lai stradatu uz kompa, gan darba gan majas, pilniba pietiek ar XP! :)

Un Queenz, ja nepatik - nelasi, nekomente, man tie tavi n-tie komentari, ka win ir slikts un linux ir labs krit uz nerviem, isti pat pamatot to nevari, un neesi centies! Mana uztvere katra populaaraa OS ir laba savam lietotaju lokam, - lietotajiem ir dazadas vajadzibas, ne tikai sedet Bash logaa, un staipit kranu! :P
Image Oh My God = OMG
Image Ak Mans Dievs = AMD

QueenZ
E-žurnālists

Post no QueenZ » 06 Feb 2009, 21:55

Aldis wrote:Taka man orginali PC naca lidzi XP oem versija, nezinu vai legali lietoshu win7 :D Papildus man ir ubuntu, un kka garu domaju izvilkt vel 3-4 gadus nesatraucoties par apkart notiekosho! :) Lai stradatu uz kompa, gan darba gan majas, pilniba pietiek ar XP! :)

Un Queenz, ja nepatik - nelasi, nekomente, man tie tavi n-tie komentari, ka win ir slikts un linux ir labs krit uz nerviem, isti pat pamatot to nevari, un neesi centies! Mana uztvere katra populaaraa OS ir laba savam lietotaju lokam, - lietotajiem ir dazadas vajadzibas, ne tikai sedet Bash logaa, un staipit kranu! :P
aapaac.. es tachu neesu teicis windows sucks linux rullz. Vai tomeer?

daGrevis
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2343
Pievienojies: 06 Feb 2009, 19:00
Atrodas: Rīga, Latvija

Post no daGrevis » 06 Feb 2009, 22:19

Manas personīgās domas ir, ka ja septītais windows brīnums izgāzīsies, tad Linux Ubuntu "valdīs"! :D
Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. /George Carlin/

http://twitter.com/#!/daGrevis
http://last.fm/user/daGrevis
http://ask.fm/daGrevis

http://dagrevis.lv/

blackened
Reģistrēts lietotājs

Post no blackened » 06 Feb 2009, 22:40

ubuntu diez vai valdīs-tas ir pa velti, un neviens nevar nopelnīt uz to kas ir pa velti...
kaut gan es ceru...
a gadījumā 7 versija nav ļoti ļoti līdzīgi uzlabotai Vistai? hmmm.... neesmu lietojis tapēc prasu... kāds zin kko konkrētāk no pašas uzbūves?

QueenZ
E-žurnālists

Post no QueenZ » 06 Feb 2009, 23:11

blackened wrote:ubuntu diez vai valdīs-tas ir pa velti, un neviens nevar nopelnīt uz to kas ir pa velti...
kaut gan es ceru...
a gadījumā 7 versija nav ļoti ļoti līdzīgi uzlabotai Vistai? hmmm.... neesmu lietojis tapēc prasu... kāds zin kko konkrētāk no pašas uzbūves?
Cik esmu skatijies, taa pati vista

RicoPico
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2311
Pievienojies: 09 Jan 2009, 12:54
Atrodas: Jūrmala/Rīga

Post no RicoPico » 07 Feb 2009, 01:23

No End-user viedokļa, Vistai nav ne vainas, ja vien ir jaudīgs kompis, un tā ir Vista Ultimate. No administratīvā viedokļa Vista ir pilnigs bullshits. Ja kas nobrūk, ātrāk būs pārinstalēt OS, nekā rakties settingos un meklēt kas par lietu. Drausmīgi kaitina tas pārspīlētais UAC, kuru, amen, var atslēgt. Pats nesen pārgāju uz Vistu, jo XP nepiedāvā DX10 burvības, bet es esmu kaislīgs grafikas cienītājs spēlēs.

Kas attiecas uz win 7- pagaidām nevaru teikt neviena slikta vārda. Resursus rij maz, procesi defaultā maz, smuki izskatās, nekarās tik bieži kā Vista... Ir ok. Gaidu relīzi.
3GHz takts frekvences viļņa garums ir 10cm

Wuu
E-žurnālists
Atbildes: 2918
Pievienojies: 23 Aug 2008, 10:32

Post no Wuu » 07 Feb 2009, 02:02

Gaidām jauno ubuntu :D

Gribēju pateikties Windowsam par dienišķo maizīti ,nesen ciema izsprauslājās skype vīrus!
Varēs atkal no galviņas pa 25ls savākt! Jau rīt divi lapsēni sarunāti :D
Image

msh
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 3460
Pievienojies: 06 Apr 2007, 12:21
Atrodas: Latvija

Post no msh » 07 Feb 2009, 05:17

Par labāko win ever varētu saukt win2k - jo tas pirmoreiz apvienoja NT ar plug'n'play un vēl dažām fīčām. Winxp bija tikai pokemonizēts win2k bet vista - izfists winxp ar jaunu vizuālo tēlu :D
PAKAĻROKS - Fusion A4-5000/ASROCK QC5000-ITX/WIFI/8 GB DDR3 1333/FSP200 50GSV-5K/ST2000VM003-1CT164 2 TB Seagate Pipeline HD/vecs mazs IBM keiss/winxp x64/2 ventilatori

migors
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 661
Pievienojies: 07 Feb 2009, 08:01

Post no migors » 07 Feb 2009, 08:36

Es Windows 7 pamēģināju pagājušo gad rudenī, tiko kā izgāja 6801 versija, tieši bija jāpārinstalē vecais lapotops. Uzliku un sapratu ši ir mana OS. Tā arī no tā laika lietoju win7, tagad jau arī 7000 versiju. Ineresanti ka uz 7 aizgāja gandrīz visi draiveri un visas porgramas pie kurām esmu pieradis. Ir trīs lietas kas man nepatika. 1. Tieši savam laptopam nevaru pieslēgt ārējo monitoru, kas ir mīnus jo laptops ir stipri jaudīgāks par galda datoru un izmantoju viņu vairāk spēlītēm kā arī darbam kad jābrauc pie klientiem. 2. Kas nepatīk. Nevaru uzinstalēt Dreamvewer CS4, un 3. ir lokālais tīkls caur rūteri čakarējas.

Paziņam laptops ir pagājušā gada, tam aizgāja viss. Nekad neesmu redzējis ka windows strādātu tik stabili.

Tie strīdi par to kura OS ir labāka ir diezgan absudi. Ir skaidrs ka MacOS lieto cilvēki kam ir jānodarbojas ar profesionālām lietām un smuku lietiņu kārotāji, Grafika, video montāža, audio montāža. Tiko tev vajag ko vairāk tā sākas problēmas.

Par linux ir grūti spriest. Tikai divas lietas kāpēc nevaru to lietot. AdobePhtoshop un Dreamvewer priekš viņa nav un nav arī nekādu programmu kaut cik tuvu pēc funkcionalitātes. Nu tikai nevajag stāstīt ka Gimp ir alternatīva. man jau gadus 8 paralēti vienmēr stāv kāds Linux bet lietoju to ļoti reti. Ik pa brīdim pārbaudu vai ir parādijusies kāda proga un nekā... ne normālu grafikas apstrādes progu ne video montāžas, ne web dizaina. Nu vienīgi nav runa par tiem monstriem kas weblapas taisa tikai notepadā :)

Linux ir paredzēts vai nu fanātiķiem vai vienkārši interneta lietotājiem. Darbam neder. Labs piemērs ir kā mēs ar vienu tīni pagājušo gad uz ps3 bāzām virsū Ubuntu. To vajadzēja redzēt, pēc tāda gājiena mēs palikām profiņi, iemācijāmies strādāt ar komandrindām. Bet cik cilvēku to var.

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 07 Feb 2009, 10:13

migors: jā, interesanta filosofija :) Uzskatu, ka Linux pārzināšana ir vnk nepieciešama katram, kas IT vēlas apgūt padziļināti. Kad kaut ko dari uz Win - tu tak nezini, ko tas zvērs tur iekšās maļ? Bet Linux interaktīvajā konsolē sistēma atskaitās par katru veikto soli. Tas labi palīdz izprast procesus.
Ko lietojam ikdienā - tas katra paša pārziņā.
Starp citu - Photoshops caur wine emulatoru tīri jauki iet uz Linux...
Image

Wuu
E-žurnālists
Atbildes: 2918
Pievienojies: 23 Aug 2008, 10:32

Post no Wuu » 07 Feb 2009, 10:28

Iemācījos lietot Gimpu , ideāls rīks! Pat neatceros kad esmu vēlējies pēc fotošopa, kādreiz gan viņu aktīvi lietoju.
Par Windows 7 gan pamēģināšu kad iznāks gatavs produkts ,negribas sagraut iespaidu vel vairāk par ms...
Image

rajah
Lietpratējs
Atbildes: 730
Pievienojies: 27 Apr 2007, 14:29
Atrodas: Leišmale

Post no rajah » 07 Feb 2009, 16:24

Wuu wrote:Iemācījos lietot Gimpu , ideāls rīks!
Ideāls????????? Da nu beidz. Rīks varbūt, bet ne ideāls. Neesmu gan **dritvai kociņ**, man gan pēdējos gados retāk vajag ar attēliem strādāt. Pietiek pagaidām ar to pašu fotofiltru. Pamēģināju to Gimp, tai pašā dienā noņēmu nost. Nu nav tas - nemāku pateikt kas, bet ne priekš manis.

Ai un par to Win 7 - nesen viens čalis man prasīja lai uzlieku viņam Vistu, izraisot pamatīgu izbrīnu.
Apsolīju uzlikt visus trīs Win pēc kārtas lai noskaidrotu, kas uz viņa kastes ielādēsies visātrāk. Kaste nav jauna. Ä€trumi bija - 48 sekundes Win XP un Win 7, bet vista vilkās pakaļ - pusotru minūti. Win XP un vistai saliku jaunākos draiverus. 7vens palika ar tiem pašiem, jo tiem dzelžiem neatradu for Win 7.
Step By Step - ImageImage

Jaunzems
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 3935
Pievienojies: 20 Apr 2008, 12:19

Post no Jaunzems » 07 Feb 2009, 16:28

Es gan leetoju Paint.net...

iKey
E-žurnālists
Atbildes: 1460
Pievienojies: 25 Apr 2007, 16:55
Atrodas: Aizkraukles morālā anomālija

Post no iKey » 07 Feb 2009, 17:59

daudzi dzelžu ražotāji savus driverus Win 7 piedāvā caur Windows update, tā vismaz dara nVidia
Reset poga domāta tam, lai parādītu datoram, kurš te ir galvenais.

Jolla Sailfish
Image

blackened
Reģistrēts lietotājs

Post no blackened » 07 Feb 2009, 18:34

Gimp nav nevainas, nekad nav nācies meklēt ko citu! ir tikai jāpierod... pieradumam liels spēks

QueenZ
E-žurnālists

Post no QueenZ » 07 Feb 2009, 18:43

Jaa, GIMP ir jaaiemaacaas ja grib ar Linux darboties normaali (tiem kas glezno)

migors
Reģistrēts lietotājs

Post no migors » 07 Feb 2009, 19:54

Jā tā tas ar to linux ir. Photoshop var emulēt, pie gimpa ir jāpierod, obligāti jāmāk strādāt terminālā utt.
Turpretī uzliekot win 7 man ne piekā nav jāpierod un nakas nav papilus jāapgūst. Vis skaidrs un visu pie kā pieradis var dabūt. Galvenais tas ka programmu klāsts ir neierobežots.

Tas pats Gimp. Pagajušo gad strādāju vienā firmā mārketingā un man bija uzdevums arī atjaunot weblapas saturu. Un tur bija jālieto Gimp jo kompānija neuzskatija par vajadzīgu pirkt kaut ko. Es ilgi tur bakstijos, tas ir ārprāts. Protams ja neko citu nepazīsti tad ir ok. Bet pieredzējušam Photošop un coreldraw lietotājam tas ir nakts murgs.

Pilnīgi divas vienādas bildes uztaisot photoshopā un Gimp var redzēt starpību. Jebkurš ar web dizainu draudzīgs cilvēks to sapratīs ka ļoti svarīgi bilžu izmēri un jo tie ir mazāki jo labāk. Photoshop spēj uztaisīt 2x mazāka izmēra bildi ar labu kvalitāti, ja to mēģina Gimp tad viss sanāk divreiz lielāks vai ar sliktāku kvalitāti.

msh
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 3460
Pievienojies: 06 Apr 2007, 12:21
Atrodas: Latvija

Post no msh » 08 Feb 2009, 03:35

Redzi nu, migors, tu pats uzrakstīji kur ir problēma - pieradumā, tb, galvā :) Un tur ir tā bēda ka cilvēki sava, piedodiet, stulbuma [es nesaku ka šādi migori ir stulbeņi, bet tā nu tas ir] dēļ negrib izmēģināt alternatīvas. Mana mutere šāda iemesla dēļ sēž uz windblouz un tas nekas, ka jamai darba porķiks būtu sanācis n reizes labāks ja tas būtu bez win, un nevis tāds lētais hāpē mēsls ar mobīlo celku un windblouz kā tagad. Vēl viens piemērs attiecībā uz manu muteri. Kā jau visi zinām, ir tāda programmu paka, saucas maikrosofta ofiss un tajā, piemēram, ir maikrosofta vārds. Mutere agrāk lietoja 2003. maikrosofta ofisu, pēc darba kastes nomainīšanas sāka lietot 2007. Un viss. Uzliku uz tā porķika 2003., nemāk vairs lietot :D
PAKAĻROKS - Fusion A4-5000/ASROCK QC5000-ITX/WIFI/8 GB DDR3 1333/FSP200 50GSV-5K/ST2000VM003-1CT164 2 TB Seagate Pipeline HD/vecs mazs IBM keiss/winxp x64/2 ventilatori

migors
Reģistrēts lietotājs

Post no migors » 08 Feb 2009, 08:35

Nu vot pateica arī, slikti ka tu tā domā. Mēs varam vienkārīs paņemt Photoshop - Gimp un salīdzīnāt. Š…emam vienu foto un panākam noteiktu rezultātu. Kāpēc jāstrīdas.

Un par pieradumu, tu saki negrib izmēīģināt. Es sev uz abām kastēm turu linux visu laiku. jau gadus 8. Esmu izmēģinājis visas iespējamās versijas pat iemācijos smuki darboties ar Backdors linux (kad kaut kur vajag iekļūt :) ). To es vispār neņemu ārā no DVD lasītāja, kas zina kad noderēs. Nu tu teici nemēģina :) VienkāŠ—is programmu ar kurām strādāt nav un viss , mēģini vai nemēģini.

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 09 Feb 2009, 11:19

Paziņotas vairāku Windows 7 versiju paredzamās cenas ( vēl iespējamas izmaiņas):

• * Windows 7 Starter - $199.95;
    * Windows 7 Home Premium - $259.95;
    * Windows 7 Professional - $299.95;
    * Windows 7 Ultimate- $319.95.
Image

Creep
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 1138
Pievienojies: 09 Feb 2008, 20:06

Post no Creep » 09 Feb 2009, 15:26

Tās takš retail cenas, vaine? Savādāk par OEM tādu naudu savu mūžu nemaksātu :money:

rt25
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 32
Pievienojies: 21 Jūl 2008, 12:57

Post no rt25 » 10 Feb 2009, 10:43

Vai tie, kas nopirkšu Vistu retail pakā, arī varēs dabūt WIN7 bez maksas?

zi007
E-žurnālists
Atbildes: 190
Pievienojies: 11 Feb 2009, 19:13
Atrodas: Mančestra

Post no zi007 » 11 Feb 2009, 19:20

Forši jaunumi! Pagaidām viss ir pretrunīgs, bet signāli ir interesanti!

Windows 7 arī griežas ļoti labi!

Vairāk info ir iekš
http://www.draugiem.lv/groups/group.php ... anguage=lv

Tur ir jaunumi katru dienu! Š ī draugos ir lielākā domubiedru grupa par šo tēmu!
....

Pievienot atbildi

Return to “IT ziņas”