Zem Ubuntu "pazuda" tīkla karte

Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji

User avatar
iKey
E-žurnālists
Atbildes: 1460
Pievienojies: 25 Apr 2007, 16:55
Reputācija: 0
Atrodas: Aizkraukles morālā anomālija

Zem Ubuntu "pazuda" tīkla karte

Post no iKey » 23 Feb 2009, 09:29

Sveiki vēlreiz, man atkal ir viena nepatīkama problēma ar Ubuntu: neuzrāda vairs tīkla karti un nav tīkla un neta, bet Windai ar tīklu ir OK.
Pateicos jau iepriekš
Reset poga domāta tam, lai parādītu datoram, kurš te ir galvenais.

Jolla Sailfish
Image

User avatar
shady
Moderators
Atbildes: 5311
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1
Atrodas: Rīga

Post no shady » 23 Feb 2009, 10:51

Konsolē: lspci (vai uzrādās tava tīklene un kāds models?)
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

User avatar
iKey
E-žurnālists
Atbildes: 1460
Pievienojies: 25 Apr 2007, 16:55
Reputācija: 0
Atrodas: Aizkraukles morālā anomālija

Post no iKey » 23 Feb 2009, 11:03

tagad atrast atrod, bet tagad nezinu kā viņu dabūt pie dzīvības (nav vairs eth0, bet ir uzradies kkāds "lo") un es lietoju LTK netu
Reset poga domāta tam, lai parādītu datoram, kurš te ir galvenais.

Jolla Sailfish
Image

User avatar
Aldis
E-žurnālists
Atbildes: 5084
Pievienojies: 21 Nov 2008, 15:55
Reputācija: 0
Atrodas: LV

Post no Aldis » 23 Feb 2009, 11:35

kaa var bubunto ta salauzt? :D

me startejas ieksha ubuntu, pasedet :P :)
Image Oh My God = OMG
Image Ak Mans Dievs = AMD

User avatar
iKey
E-žurnālists
Atbildes: 1460
Pievienojies: 25 Apr 2007, 16:55
Reputācija: 0
Atrodas: Aizkraukles morālā anomālija

Post no iKey » 23 Feb 2009, 11:46

HVZ ka tas notika, nekur neložņāju. Ieslēdzu kompi, skatos neta nav, ielieno Windā nets ir, pēctam aizeju atpakaļ uz Ubuntu paskatos Tīkla settingos, un nav vairs "eth0" bet ir kkāds "lo".

Pasakiet man, lūdzu, ka atgūt atpakaļ eth0.
Reset poga domāta tam, lai parādītu datoram, kurš te ir galvenais.

Jolla Sailfish
Image

User avatar
Aldis
E-žurnālists
Atbildes: 5084
Pievienojies: 21 Nov 2008, 15:55
Reputācija: 0
Atrodas: LV

Post no Aldis » 23 Feb 2009, 11:57

Dīvaini tiešām, a man tiko iestartejot linuxa nacas partiicijas pa jaunam montet klat! :D Bet nu.. taa viss iet.. :D Sak likties par linux iespaids, ka katru reizi iesledzot vinju rodas citi piedzivojumi :) :D

P.S. - skaneris tiek uzskatits par cd-rom.. tas ir normali? :)
Image Oh My God = OMG
Image Ak Mans Dievs = AMD

User avatar
iKey
E-žurnālists
Atbildes: 1460
Pievienojies: 25 Apr 2007, 16:55
Reputācija: 0
Atrodas: Aizkraukles morālā anomālija

Post no iKey » 23 Feb 2009, 12:20

Ehhhh..... darīšu tāpat kā windows bezizejas gadijumā - reinstall
Reset poga domāta tam, lai parādītu datoram, kurš te ir galvenais.

Jolla Sailfish
Image

User avatar
Aldis
E-žurnālists
Atbildes: 5084
Pievienojies: 21 Nov 2008, 15:55
Reputācija: 0
Atrodas: LV

Post no Aldis » 23 Feb 2009, 12:25

Nu ja, ubuntu jau tas fixi iet :) it ipashi ja jau particija pastaav! :) Windai parasti pusstunda jarekjina :) linuxam 15min :D un jau stradajoshaa kartiba :)
Image Oh My God = OMG
Image Ak Mans Dievs = AMD

User avatar
samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 23 Feb 2009, 12:31

Aizvien vairāk un vairāk problēmu ar bubuntu 8.10. Acīmredzot labi nepārbaudīti jauninājumi čakarē sistēmu. Resumē: sataisīt sistēmu lai viss strādā un atslēgt jauninājumus.

Jāsaprot vnk lieta: no nekā nekādas probzas nerodas, tikai no bezatbildīgas iejaukšanās sys failos.

Man vēl 8.04 kustas OK, visus jauninājumus pārdzīvojis :D Tik Bluetooth un PulseAudio jau sen atņirgušies... bet tos man nevajag.
Image

User avatar
Aldis
E-žurnālists
Atbildes: 5084
Pievienojies: 21 Nov 2008, 15:55
Reputācija: 0
Atrodas: LV

Post no Aldis » 23 Feb 2009, 12:36

Mjaa, tieshi man skaneris par cd-rom parvertas un pa jaunam cietie jamounto klat bija pec daudz updashu novilkshanas... skaidrs ir tas, ka updates pagaidam nevilkshu :D vesela iespaidiga chupa ar vinjiem rindaa staav.. :D :D
Image Oh My God = OMG
Image Ak Mans Dievs = AMD

User avatar
iKey
E-žurnālists
Atbildes: 1460
Pievienojies: 25 Apr 2007, 16:55
Reputācija: 0
Atrodas: Aizkraukles morālā anomālija

Post no iKey » 23 Feb 2009, 12:40

Pec manas metodes winda (win vista) instalējas aptuveni 20 minūtes.

Es tāka nix veidīgas sistēmas vēl labi nepārzinu, tadēl arī ja nezinu, tad arī nelienu
Reset poga domāta tam, lai parādītu datoram, kurš te ir galvenais.

Jolla Sailfish
Image

User avatar
grisha
E-žurnālists
Atbildes: 1130
Pievienojies: 25 Jūn 2007, 18:43
Reputācija: 0

Post no grisha » 23 Feb 2009, 13:43

Reku kaarteejais akmens Bubuntu laucinjaa.. . Netiesajiet gan peec Bubuntu visu Linux saimi... . Man openSuse 11.1 griezhas smuki un ar visiem apdeitiem.

lo ir loopback device. un vinja ir un buus vienmeer.
Paarinstaleet mosh nevajag, te Samurajs vai, mineeja par recovery konsoleem ieksh Bubuntu.

User avatar
iKey
E-žurnālists
Atbildes: 1460
Pievienojies: 25 Apr 2007, 16:55
Reputācija: 0
Atrodas: Aizkraukles morālā anomālija

Post no iKey » 23 Feb 2009, 15:25

emmmmm un kā rīkoties ar to recovery console?






Pat reinstalls nelīdz :win: :grr:
Reset poga domāta tam, lai parādītu datoram, kurš te ir galvenais.

Jolla Sailfish
Image

User avatar
shady
Moderators
Atbildes: 5311
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1
Atrodas: Rīga

Post no shady » 23 Feb 2009, 15:39

Kā tā pazušana vispār izpaužas?
Varbūt šis noder: http://www.ubuntugeek.com/ubuntu-networ ... -line.html
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

User avatar
iKey
E-žurnālists
Atbildes: 1460
Pievienojies: 25 Apr 2007, 16:55
Reputācija: 0
Atrodas: Aizkraukles morālā anomālija

Post no iKey » 23 Feb 2009, 16:02

shady, nav neta, un komanda, ar kuru varēja apskatīties visus tīkla savienojumus uzrāda tikai loopback device. un nav eth0

un vēl uzmet "SIOCSIFADDR: No such device eth0" kad mēģinu aktivizēt eth0
Reset poga domāta tam, lai parādītu datoram, kurš te ir galvenais.

Jolla Sailfish
Image

User avatar
iKey
E-žurnālists
Atbildes: 1460
Pievienojies: 25 Apr 2007, 16:55
Reputācija: 0
Atrodas: Aizkraukles morālā anomālija

Post no iKey » 23 Feb 2009, 17:11

ku-kū, ideju vairāk nav?
Reset poga domāta tam, lai parādītu datoram, kurš te ir galvenais.

Jolla Sailfish
Image

User avatar
shady
Moderators
Atbildes: 5311
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1
Atrodas: Rīga

Post no shady » 23 Feb 2009, 20:51

Kas tev rādās ar ifconfig?

Kas tev rakstīts šeit: /etc/network/interfaces

P.S. - tu taisiji clean install? Visu pa jaunu pārliki vai tikai apgreidojies?
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

User avatar
samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Reputācija: 0
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 23 Feb 2009, 20:53

Shady: Baidos ka džeks noformatēt partīciju aizmirsa kad reinstalēja :)
Image

User avatar
iKey
E-žurnālists
Atbildes: 1460
Pievienojies: 25 Apr 2007, 16:55
Reputācija: 0
Atrodas: Aizkraukles morālā anomālija

Post no iKey » 23 Feb 2009, 22:01

vobšem man tanī failā uzrada sekojošo

Code: Select all

auto lo
iface lo inet loopback 

BET man vajag sekojošo:

Code: Select all

auto eth0
iface eth0 inet DHCP
Un ar to ifconfig man uzrāda tikai to "lo" ar lokālhosta adresēm


taisīju Klīn instāl ar visu format


Starp citu, kā varu pārņemt tiesības uz Linux failiem (caur properties netieku klāt)
Reset poga domāta tam, lai parādītu datoram, kurš te ir galvenais.

Jolla Sailfish
Image

User avatar
iKey
E-žurnālists
Atbildes: 1460
Pievienojies: 25 Apr 2007, 16:55
Reputācija: 0
Atrodas: Aizkraukles morālā anomālija

Post no iKey » 23 Feb 2009, 23:28

shady wrote:Konsolē: lspci (vai uzrādās tava tīklene un kāds models?)
SiS 900 PCI fast ethernet.
Gāja uz bubuntu (vairs neiet) un iet normāli uz win7

un kkā izdevās (ielīdu caur recovery mode) iedabūt man nepieciešamos ierakstus tanī /etc/network/interfaces (katram gadījumam orģinālo failu nobekapoju)

bet kā nav tā eth0, tā nav. Ir tikai loopback
Reset poga domāta tam, lai parādītu datoram, kurš te ir galvenais.

Jolla Sailfish
Image

User avatar
shady
Moderators
Atbildes: 5311
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1
Atrodas: Rīga

Post no shady » 24 Feb 2009, 02:21

Nu, man arī ir tas pats iekš interfaces, bet pamēģini ar to eth0.
Bet ar ifconfigu jāuzrādās gan lo, gan eth...
Ko tev izdod šis?: dmesg|grep eth
----
Ok, izmēgini vēl šo:
sudo gedit /etc/udev/rules.d/70-persistent-net.rules
=> Nodzēs visu šito nost:
# PCI device XXX (YYY)
SUBSYSTEM=="net", ACTION=="add", DRIVERS=="?*", ATTR{address}=="XX:XX:XX:XX:XX:XX", ATTR{type}=="1", KERNEL=="eth*", NAME="eth0"
Pēc tam atkal konsolē: sudo /etc/init.d/udev restart
sudo modprobe -r YYY
sudo modprobe YYY
{tas, kas iekavās pie #PC device}
Un ko tagad saka ifconfig???
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

User avatar
iKey
E-žurnālists
Atbildes: 1460
Pievienojies: 25 Apr 2007, 16:55
Reputācija: 0
Atrodas: Aizkraukles morālā anomālija

Post no iKey » 24 Feb 2009, 11:38

Lokalo tīklu sataisīju (izmēģinaju Crossover tīklu), un tagad LTK negrib dot IPv4 adresi, un tagad uzrāda kkādu IPv6 adresi.

Code: Select all

eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:11:5b:2e:5b:a8  
          inet6 addr: fe80::211:5bff:fe2e:5ba8/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:1 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:11 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000 
          RX bytes:60 (60.0 B)  TX bytes:2178 (2.1 KB)
          Interrupt:18 Base address:0xcc00 

lo        Link encap:Local Loopback  
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:7 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:7 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0 
          RX bytes:656 (656.0 B)  TX bytes:656 (656.0 B)
Reset poga domāta tam, lai parādītu datoram, kurš te ir galvenais.

Jolla Sailfish
Image

User avatar
shady
Moderators
Atbildes: 5311
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1
Atrodas: Rīga

Post no shady » 24 Feb 2009, 12:34

ipv6 var izslēgt šādi:
Iekš /etc/modprobe.d/aliases rindu alias net-pf-10 ipv6 nomaini uz: alias net-pf-10 off, ja nestrādā, tad nomaini uz: alias net-pf-10 off ipv6.

Vēl otrs variants:
Iekš /etc/modprobe.d/bad_list pievieno rindu: alias net-pf-10 off un restartē.
Ja tāda rinda jau ir, bet ar "on", tad nomaini uz "off".

Lai gan, kādēļ vēlies atslēgt ipv6?
Par ipv6: Interneta modernizacija un ricibas plans ipv6 ieviesanai
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

User avatar
iKey
E-žurnālists
Atbildes: 1460
Pievienojies: 25 Apr 2007, 16:55
Reputācija: 0
Atrodas: Aizkraukles morālā anomālija

Post no iKey » 24 Feb 2009, 12:49

shady wrote:ipv6 var izslēgt šādi:
Iekš /etc/modprobe.d/aliases rindu alias net-pf-10 ipv6 nomaini uz: alias net-pf-10 off, ja nestrādā, tad nomaini uz: alias net-pf-10 off ipv6.

Vēl otrs variants:
Iekš /etc/modprobe.d/bad_list pievieno rindu: alias net-pf-10 off un restartē.
Ja tāda rinda jau ir, bet ar "on", tad nomaini uz "off".

Lai gan, kādēļ vēlies atslēgt ipv6?
Par ipv6: Interneta modernizacija un ricibas plans ipv6 ieviesanai
IPv6 varētu palikt, značit man būs jāpakasās at Lattelecom
Reset poga domāta tam, lai parādītu datoram, kurš te ir galvenais.

Jolla Sailfish
Image

User avatar
iKey
E-žurnālists
Atbildes: 1460
Pievienojies: 25 Apr 2007, 16:55
Reputācija: 0
Atrodas: Aizkraukles morālā anomālija

Post no iKey » 24 Feb 2009, 18:59

Sataisīju, eth0, un īpašs paldies tiem, kuri man palīdzēja vai arī mēģināja, pārējais bija LTK vaina, tagad nets iet :)
Reset poga domāta tam, lai parādītu datoram, kurš te ir galvenais.

Jolla Sailfish
Image

User avatar
iKey
E-žurnālists
Atbildes: 1460
Pievienojies: 25 Apr 2007, 16:55
Reputācija: 0
Atrodas: Aizkraukles morālā anomālija

Post no iKey » 27 Feb 2009, 18:18

O šaize, ta problema uzpeldēja atkal, un tagad to tīkla karti man neļauj ierubīt
Reset poga domāta tam, lai parādītu datoram, kurš te ir galvenais.

Jolla Sailfish
Image

User avatar
shady
Moderators
Atbildes: 5311
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1
Atrodas: Rīga

Post no shady » 28 Feb 2009, 02:35

Ko tu darīji un ko viņš teica?
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

User avatar
iKey
E-žurnālists
Atbildes: 1460
Pievienojies: 25 Apr 2007, 16:55
Reputācija: 0
Atrodas: Aizkraukles morālā anomālija

Post no iKey » 28 Feb 2009, 15:48

Pec komandas "sudo lshw -c network
man rāda šito:

Code: Select all

*-network UNCLAIMED     
       description: Ethernet controller
       product: SiS900 PCI Fast Ethernet
       vendor: Silicon Integrated Systems [SiS]
       physical id: 7
       bus info: pci@0000:03:07.0
       version: 02
       width: 32 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm bus_master cap_list
       configuration: latency=32 maxlatency=11 mingnt=52
  *-network DISABLED
       description: Ethernet interface
       physical id: 1
       logical name: pan0
       serial: b6:29:27:58:75:d1
       capabilities: ethernet physical
       configuration: broadcast=yes driver=bridge driverversion=2.3 firmware=N/A link=yes multicast=yes
Un pēc ifup eth0
ifconfig eth0
man rada "no such device"
Reset poga domāta tam, lai parādītu datoram, kurš te ir galvenais.

Jolla Sailfish
Image

User avatar
iKey
E-žurnālists
Atbildes: 1460
Pievienojies: 25 Apr 2007, 16:55
Reputācija: 0
Atrodas: Aizkraukles morālā anomālija

Post no iKey » 01 Mar 2009, 15:01

Es jau četras dienas čakarējos gar to UNCLAIMED tīklenieci, un nobendējis daudz nervu šūniņu, bet kā neiet tā neiet. pat to draiveri var tikai pogrammetāji uzlikt
Reset poga domāta tam, lai parādītu datoram, kurš te ir galvenais.

Jolla Sailfish
Image

Pievienot atbildi

Return to “Linux/BSD”