Tā viņš ir bijis, ir un būs, ka tikai izredzētie pie optikas tiek, tas tā pēc provaidera domām sanāk.
Īstenībā, ja mēs labi padomājām, tad provaideri diezgan nekrietni darās:
Iedomājies, archeen, tev ir Tele2 pieslēgums, man arī ir, tu dzīvo piemēram Rīgā, es Liepājā, tev jāmaksā 2 Ls mēnesī, man 10 Ls mēnesī. Būtu totāls tracis.
Ar provaideriem sanāk tā: Itkā esi vienas firmas klients, par parasto kabeli maksā teiksim 10 Ls, tad kāda velna pēc citiem, tā teikt izredzēto cilvēku grupai ir pieejama optika par tādu pašu cenu, bet nu pakalpojums ir 10 reizes labāks. Sanāk tāda kā negodība. Ok ja būtu pa optiku jāmaksā tur 30 Ls tad jā, bet nu nejau pielīdzināt parastā kabeļa abonēšanai. Tātad tu tiec apdalīts, ne savas vainas dēļ. Risinājums, parasto kabeli, attiecīgi ir jālaiž lētāk, Ja mēs maksājam piem optika 10 Mbit, tad ja kabelis mums dod ap 3 - tad 10 Ls / 3 Ls ir kaut kur 3,5 Ls par parasto netu ar 3 Mbit pa mēnesi. Ja labi tur paskatās no visa viedokļa, daudzus šādi varētu paņemt pie dziesmas, bet nu kuru tas interesē, domāju, tos, kuriem nav optiskais kabelis un jāmaksā tāda pati nauda, ko tās pašas firmas klients maksā par optisko.
P.S. Mazs murgs sanāca, bet nu saprast ceru, ka sapratāt.