Google- Chrome pirmais nopietnais atjauninājums
Moderatori:janis.wd, Vecākie lietotāji
- Morpheus
[imgl]https://notepad.lv/userpix/726_chrome_1.png[/imgl] Vakar Google laida klajā pirmo nopietno pārlūkprogrammas Chrome atjauninājumu kopš ienākšanas tīmekļa pārlūku biznesā sešus mēnešus atpakaļ. Š is atjauninājums vairāk domāts pārlūka lietošanas ērtuma palielināšanai, iekļautas tādas funkcijas, kā lietotāja datu autoaizpildīšana tīmekļa formās un jauns veids kā pārvietot minimāllogus (tabs) pārlūka galvenajā logā. Saskaņā ar otrdien Google Blog publicēto informāciju, atjaunotā Chrome versija ielādē tīmekļa resursus par 25 līdz 35 procentiem ātrāk kā iepriekšējās Google Chrome pārlūka versijas.
Google Chrome pašreiz ieņem ceturto vietu pasaules populārāko tīmekļa parlūku topā, kurā pirmo vietu stabili ieņem MS Internet Explorer ar 67,4 procentiem lietotāju, otro vietu iekaro Mozilla Foundations ar pārlūku Firefox iegūstot 22 procentus no vispasaules interneta tīmekļa lietotājiem un visbeidzot trešajā vieta ierindojas Apple ar Safari pārlūku ar 8 procentiem tīmekļa pārlūka lietotājiem.
Pagājušajā mēnesī Google oficiāli pievienojās ES prasībā pret Microsoft, pret pārlūka Internet Explorer ievietošanu operētājsistēmas Windows pakotnēs.
Google Chrome pašreiz ieņem ceturto vietu pasaules populārāko tīmekļa parlūku topā, kurā pirmo vietu stabili ieņem MS Internet Explorer ar 67,4 procentiem lietotāju, otro vietu iekaro Mozilla Foundations ar pārlūku Firefox iegūstot 22 procentus no vispasaules interneta tīmekļa lietotājiem un visbeidzot trešajā vieta ierindojas Apple ar Safari pārlūku ar 8 procentiem tīmekļa pārlūka lietotājiem.
Pagājušajā mēnesī Google oficiāli pievienojās ES prasībā pret Microsoft, pret pārlūka Internet Explorer ievietošanu operētājsistēmas Windows pakotnēs.
- izredzētais
- Reģistrēts lietotājs
- Atbildes:1730
- Pievienojies:12:22 / 22. Dec, 2007
- Reputācija:0
- samurajs
- Administrators
- Atbildes:14988
- Pievienojies:15:04 / 6. Mar, 2007
- Atrodas:Liepājas anomālā zona
Nu par šo es gan izteikšos:D
Vispirms jautājums autoram - par kādu versiju šobrīd top rakstīts? Jaunākā patlaban ir 2.0.170.0 (bet es pat nezinu, vai tā ir final, beta, vai dev
)
Katrā gadījumā acid3 test = 100%!
Formu autoaizpildīšana sākās jau ar 2. alfa versiju (izredzētais - neputro to ar paroļu saglabāšanu!).
Patīk ātrāka lapu renderēšana, bet par ātrāku ielādi es negarantēju. Vnk princips te citāds: ja citi pārlūki pie lēna neta velk un liek lapā bildes pa vienai, tad Chrome vispirms savāc visus lapas elementus kopā un izspļauj lapu jau gatavu. Tāpēc brīžam rodas mānīgs iespaids.
Besī, ka tur nevar nekādus filtrus uzlikt pret spamu, vismaz pagaidām.
Visumā Chroms ir labs, iesaku to kā defaulto pārlūku visiem ne-IT cilvēkiem!
Vispirms jautājums autoram - par kādu versiju šobrīd top rakstīts? Jaunākā patlaban ir 2.0.170.0 (bet es pat nezinu, vai tā ir final, beta, vai dev
Katrā gadījumā acid3 test = 100%!
Formu autoaizpildīšana sākās jau ar 2. alfa versiju (izredzētais - neputro to ar paroļu saglabāšanu!).
Patīk ātrāka lapu renderēšana, bet par ātrāku ielādi es negarantēju. Vnk princips te citāds: ja citi pārlūki pie lēna neta velk un liek lapā bildes pa vienai, tad Chrome vispirms savāc visus lapas elementus kopā un izspļauj lapu jau gatavu. Tāpēc brīžam rodas mānīgs iespaids.
Besī, ka tur nevar nekādus filtrus uzlikt pret spamu, vismaz pagaidām.
Visumā Chroms ir labs, iesaku to kā defaulto pārlūku visiem ne-IT cilvēkiem!

- Morpheus
- CHROMEFANS
- Reģistrēts lietotājs
- Atbildes:19
- Pievienojies:22:54 / 17. Dec, 2008
- izredzētais
- Reģistrēts lietotājs
- rihardsss
- Reģistrēts lietotājs
- Atbildes:294
- Pievienojies:23:51 / 22. Feb, 2009
- Atrodas:Rīga
Acīmredzot kāds jau lieto Operu, savādāk jau Operas veidotāji pārtrauktu jaunu versiju veidošanu. Nu izdzirdot Chrome man vēl aizvien nāk atmiņā tas skandāls par to lietotāja licenzi . Kur agrāk bija teikts, ka lietotājs piekrīt, ka visus viņa datus google var izmantot sevis uzlabošanai (visi dokumenti, kam ir kkāda saskare ar internetu utt.). Lai gan to viņi jau sen izņēmuši no lietotāja vienošanās par izmantošanu, bet pēc tā gadījuma Chrome laikam manu uzticību nekad neatgūs...
- izredzētais
- Reģistrēts lietotājs
- samurajs
- Administrators
- Atbildes:14988
- Pievienojies:15:04 / 6. Mar, 2007
- Atrodas:Liepājas anomālā zona
Par Chrome un Googles izspiegošanu - es domāju, ka ir tīrā veidā tradicionālā IT-cilvēku paranoja 
Vai kādam ir infa, ka Google būtu kādam nodarījusi kaitējumu?
Par Skype, piem. šai ziņā ne mazums ir lasīts.
Kāpēc izredzētais saka: kurš gan lieto Operu? Diezgan daudzi lieto, tikai nedaudz mazāk kā FF. Man Opera Turbo it sevišķi iepatikās; ļoti praktiska ja kādreiz nets velkas.
Vai kādam ir infa, ka Google būtu kādam nodarījusi kaitējumu?
Par Skype, piem. šai ziņā ne mazums ir lasīts.
Kāpēc izredzētais saka: kurš gan lieto Operu? Diezgan daudzi lieto, tikai nedaudz mazāk kā FF. Man Opera Turbo it sevišķi iepatikās; ļoti praktiska ja kādreiz nets velkas.

- izredzētais
- Reģistrēts lietotājs