php un valodas
Moderatori:janis.wd, Vecākie lietotāji
Sveiki!
Es gribētu zināt, vai kādam ir kāds php koda piemērs, kurš darbojat vairākās valodās. Piemēram, Latviešu, Angļu, Krievu!! ?
Paldies!!
Es gribētu zināt, vai kādam ir kāds php koda piemērs, kurš darbojat vairākās valodās. Piemēram, Latviešu, Angļu, Krievu!! ?
Paldies!!
- Morpheus
- foxsk8
- Moderators
- Atbildes:5080
- Pievienojies:12:33 / 22. Feb, 2007
- Reputācija:0
- Atrodas:Liepāja, www.notepad.lv
Man gan visu laiku likās, ka nomainot valodu jāmainās ir gan interfeisam gan saturam =P
Ja tev ir links http://manalapa.lv/?lang=lv
Tad tu datus nolasi kā $lang = isset( $_GET['lang'] )? htmlspecialchars( $_GET['lang']) : 'lv';
Un tālāk rīkojies atkarībā no $lang vērtības ( es ceru ka tur nav drukas kļūdu )
Kā jau teicu iepriekš,k ja tu nevari izsmadzeņ ot pats, ej un MÄ€CIES.
Ar karoti php nevar iebarot.
Ja tev ir links http://manalapa.lv/?lang=lv
Tad tu datus nolasi kā $lang = isset( $_GET['lang'] )? htmlspecialchars( $_GET['lang']) : 'lv';
Un tālāk rīkojies atkarībā no $lang vērtības ( es ceru ka tur nav drukas kļūdu )
Kā jau teicu iepriekš,k ja tu nevari izsmadzeņ ot pats, ej un MÄ€CIES.
Ar karoti php nevar iebarot.
[font=9]"Begging for a line drawn in the sand to separate the prophets from the men" - Rishloo[/font]
- Morpheus
Valodas detects un cita figņa (valodas.php)
veidojam valodas failu, kjip lv.php priekš latviešu valodas, en.php priekš angļu etc
un izsaucam skripta valodu
atpakaļ atdos
talak jau izdomat nav gruti....
Kam domata go back figņa ar http referer? lai nebutu jaukšanās ar citiem get parametriem, tobiš izveidojot linku jebkur
viņs nomainis un atleks atpakaļ un netrauces citam fičām kas izmanto get
Code: Select all
function check($str) ////datu filtrs
{
$str = stripslashes($str);
$str = htmlentities($str, ENT_QUOTES, 'UTF-8');
$str = str_replace("\'", "'", $str);
$str = str_replace('\\', "\", $str);
$str = str_replace("|", "I", $str);
$str = str_replace("||", "I", $str);
$str = str_replace("/\\\$/", "$", $str);
$str = mysql_real_escape_string($str); ///ja tavs skripts nekur neizmanto MYSQL šo aizvac, ja izmanto atstaj
return $str;
}
$rootpath = "../"; ///maini atkariba no ta kur stav skripts attieciba pret ivalodas failiem, vai tai pašā mapē vai direktoriju augstak etc.
$goback = check($_SERVER['HTTP_REFERER']); /// referers
$language_1 = $_GET['language']; //// sanemam get
if(!empty($language_1)){
$_SESSION['language'] = check($language_1); //// saliekam to sessijā
header("Location: $goback");
}
if(empty($_SESSION['language'])){
$get_language = strtolower($_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE']);
$get_language = check($get_language);
$get_language = mb_substr($get_language, 0, 2);
}else{
$get_language = $_SESSION['language'];
}
if (file_exists($rootpath . 'languages/'.$get_language.'.php')){ ///parbaudam vai fails ar valodu pastav
include($rootpath . 'languages/'.$get_language.'.php'); /// ja pastav liekam iekš skripta
}else{
include($rootpath . 'languages/default.php'); /// ja nepastav liekam pamata valodas include
}
veidojam valodas failu, kjip lv.php priekš latviešu valodas, en.php priekš angļu etc
$lang['kkads_texts'] = "kkads texts etc";
echo"$lang[kkads_texts]";
kkads teksts etc
Kam domata go back figņa ar http referer? lai nebutu jaukšanās ar citiem get parametriem, tobiš izveidojot linku jebkur
a href="/?language=lv" >mainit valodu uz lv<a
Last edited by Morpheus on 17:12 / 29. Mar, 2009, edited 2 times in total.
- Morpheus
- Morpheus
nu šaubos vai viņam būs liela vajadzība pec seo :P kad vajadzēs , viegli var pārmest uz cookies vai kko tamlidzigu ;) un katrā ziņā, man līdzīgs kods uzstādīts cms, arī ar cms, bet google nemaz nešķebina, rok augšā visu ko vajag :P it ipaši tad ja reizi nedēļā updeito sitemapsi ;)
Un vel joprojam gaidu labāku variantu
SEO-masters
EDIT: ej pastasti draugiem.lv ka viņiem sudigs seo
anyway, ja tava lapa bus dibena slaucišanas verta un tikai, neviens seo nepalidzes
ti ir lame uzskati 
Un vel joprojam gaidu labāku variantu
EDIT: ej pastasti draugiem.lv ka viņiem sudigs seo
Vājprāts. Kur tādi rodas.
Varbūt atver www.draugiem.lv un paspied uz tiem linkiem "Latviešu ÃʄĄÂÑÂúøù English Deutsch Lietuviг Magyar Latgaliski".
Tu pilnīgi noteikti esi šitās lapas iedomīgākais pokemons.
Varbūt atver www.draugiem.lv un paspied uz tiem linkiem "Latviešu ÃʄĄÂÑÂúøù English Deutsch Lietuviг Magyar Latgaliski".
Tu pilnīgi noteikti esi šitās lapas iedomīgākais pokemons.
[font=9]"Begging for a line drawn in the sand to separate the prophets from the men" - Rishloo[/font]
- Morpheus