BIOS atjaunināšana

Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji

Willis
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 1218
Pievienojies: 20 Okt 2008, 16:28
Reputācija: 0

BIOS atjaunināšana

Post no Willis » 07 Apr 2009, 12:51

Manam datoram vajag atjaunināt BIOS, bauidos uzinstalēt nepareizo BIOSu, kādā veidā pārliecināties vai tas man der? :warn: Ir mātesplates manuāls, ir arī iepakojuma kaste, man liekās ka šitā > http://www.gigabyte.com.tw/Support/Moth ... uctID=2373 < mātesplate ir manējā, kā 100% pārliecināties? :(

User avatar
shady
Moderators
Atbildes: 5311
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1
Atrodas: Rīga

Post no shady » 07 Apr 2009, 13:03

Uzmet virsū kaut vai everestu, tas tev nodektektēs māteni un bios update.
Re kur viens skrīns kā piemērs: http://i3.tinypic.com/4klcw7c.jpg
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

Willis
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 1218
Pievienojies: 20 Okt 2008, 16:28
Reputācija: 0

Post no Willis » 07 Apr 2009, 13:10

OK!

User avatar
shady
Moderators
Atbildes: 5311
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1
Atrodas: Rīga

Post no shady » 07 Apr 2009, 13:14

Vari arī everestam likt izdrukāt atskaiti par dzelžiem - tas daudz labāks un informatīvāks veids.
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

Willis
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 1218
Pievienojies: 20 Okt 2008, 16:28
Reputācija: 0

Post no Willis » 07 Apr 2009, 13:27

Es neredzu kurā vietā var izprintēt, vismaz to nekur nepiedāvā???!!

Ir gan !

User avatar
shady
Moderators
Atbildes: 5311
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1
Atrodas: Rīga

Post no shady » 07 Apr 2009, 13:33

Angliski jau laikam skaitās: Report Wizard - pameklē augšā iekš menu. Un atskaiti liec drukāt iekš html faila.
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

Willis
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 1218
Pievienojies: 20 Okt 2008, 16:28
Reputācija: 0

Post no Willis » 07 Apr 2009, 13:37

Es varu bkaut kādā veidā pievienot te atskaites failu?

Tas ir NOTEPAD Text Document

User avatar
shady
Moderators
Atbildes: 5311
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1
Atrodas: Rīga

Post no shady » 07 Apr 2009, 13:40

Nošārē kaut vai šeit:
=> http://yy.lv/upload/?ACT=2

P.S. - Izdrukā labāk nevis txt bet html.
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

Willis
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 1218
Pievienojies: 20 Okt 2008, 16:28
Reputācija: 0

Post no Willis » 07 Apr 2009, 13:49

Laikam nošārēju....., točna(!), nošārēju!!!

Tagad ir arī HTML

User avatar
rajah
Lietpratējs
Atbildes: 730
Pievienojies: 27 Apr 2007, 14:29
Reputācija: 0
Atrodas: Leišmale

Post no rajah » 07 Apr 2009, 14:10

nu bet adresi ta vismaz ieliec kur ir nošārēts
Step By Step - ImageImage

Willis
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 1218
Pievienojies: 20 Okt 2008, 16:28
Reputācija: 0

Post no Willis » 07 Apr 2009, 14:13

Oooooiii ! :) Tūlīt.

User avatar
Aldis
E-žurnālists
Atbildes: 5084
Pievienojies: 21 Nov 2008, 15:55
Reputācija: 0
Atrodas: LV

Post no Aldis » 07 Apr 2009, 14:17

Pavisam vecajam kompim (93 gada ražojums, win3.11 standartaa bij iekshaa) - sen atpakaļ nāca līdzi diskete, bootable, kas updatoja piemēram nelāgi sakonfigurētu BIOS :D Nu tas taads offtopic!

Tagad tas viss notiek tik tiešām vienkārši, notestē kautvai everest, vai sisoft sandra! Ej uz oficiālo izstrādātāja mājas lapu, un skaties pie downloads, supports, bios... un tādā garā! :)
Image Oh My God = OMG
Image Ak Mans Dievs = AMD

Willis
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 1218
Pievienojies: 20 Okt 2008, 16:28
Reputācija: 0

Post no Willis » 07 Apr 2009, 14:19

Es nošārēju te > => http://yy.lv/upload/?ACT=2

Kad ielādēju, man parāda ka saglabās uz desktopa(??!!!), man taču BIOS jāatjauno, kāds sakars ar desktopu?!

Es vienkārši šajos jautājumos esmu gandrīz nulle, es agrāk ar šitādu padarīšanu nekad neesmu saskāries................. :(

User avatar
shady
Moderators
Atbildes: 5311
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1
Atrodas: Rīga

Post no shady » 07 Apr 2009, 14:36

Es nošārēju te > => http://yy.lv/upload/?ACT=2
Tu to nopietni?
Ja es tagad uzspiedīšu uz tavu linku, tad es varēšu lejuplādēt tavu atskaiti??? Lūdzu iedod tiešu linku uz savas atkaites lejpulādi. Linku tev parādīja vai nu augšuplādes beigās vai atsūtīja uz tavu norādīto e-pastu. Ja nemāki nošārēt šeit, tad izmanto jebkuru citu file hostingu.
=> https://notepad.lv/kur-hostet-failus-t3493.html
=> http://www.google.lv/search?hl=lv&q=upl ... =&aq=f&oq=
---
Par BIOS updeitu (nelasiju šos rakstus, bet šķiet, ka sīki un labi aprakstīts):
=> http://www.wikihow.com/Update-Your-Computer%27s-BIOS
=> http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=1605
=> http://ask-leo.com/how_do_i_update_the_ ... ndows.html
P.S. - un? saglabā to failu uz desktopa un seko instrukcijām. Ja tas ir .exe fails, tad vienkārši palaid un dari ko tev tur liek, ja nav, tad palasi manus augstākminētos linkus.
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

Morpheus

Post no Morpheus » 07 Apr 2009, 14:37

1 stunda: dators un tā komponentes... Tā lieta tev priekša ir monis, ta ir tā štelle uz ko tu skaties un redzi kas lidz tevim atnak pa to mazo apaljo kabeliti ;) nakamais ir pele, to stumdot, tu vari panakt lai kompis kko dara. Nakamais ir yy.lv failu hosts, kustinot peli var izdarīt tā, ka tu ieliec pie viņiem failu, viņi iedod tev šī faila adresi (url, formātā http://lol.lol/lol.txt ), tu viņu iekopē te un tad mēs sakam domāt kas un kā , savādāk nekā. Neesam gaišregu biedrība

Edit:Shady +1 :D :D

Willis
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 1218
Pievienojies: 20 Okt 2008, 16:28
Reputācija: 0

Post no Willis » 07 Apr 2009, 14:50

O'Kay! Es Tagad laikam visu sapratu, mēģināšu ātjaunināt pats, ja būs jautājumi, griezīšos pēc palīdzības atkal.

Paldies par linkiem un ieteikumiem!

No kļūdām vieglāk ir iemācīties un saprast visu līdz galam, bet ar BIOS negribu kļūdīties.

User avatar
Aldis
E-žurnālists
Atbildes: 5084
Pievienojies: 21 Nov 2008, 15:55
Reputācija: 0
Atrodas: LV

Post no Aldis » 07 Apr 2009, 15:25

Lūdzu par linkiem, bet skatos ka pamatdomu Tu neuzsūci par failu šārēšanu iekš yy.lv :D :D
Image Oh My God = OMG
Image Ak Mans Dievs = AMD

User avatar
memorex
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 836
Pievienojies: 26 Jūl 2007, 18:57
Reputācija: 0
Atrodas: Latvia

Post no memorex » 07 Apr 2009, 20:36

Priekškam vajag pāršūt bios? (Lai nebūtu pēctam vel topiki neit PC utt) notepad.lv datubāzi gribi palielināt ar topikiem? :D
Image

User avatar
macbeton
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 3510
Pievienojies: 01 Nov 2008, 18:43
Reputācija: 1
Atrodas: Libau

Post no macbeton » 07 Apr 2009, 20:40

Neuzdod **dritvai kociņ** jautājumus! Palasi labāk failiņu kas saucās changelog.txt

User avatar
rajah
Lietpratējs
Atbildes: 730
Pievienojies: 27 Apr 2007, 14:29
Reputācija: 0
Atrodas: Leišmale

Post no rajah » 09 Apr 2009, 10:32

Willis wrote:O'Kay! Es Tagad laikam visu sapratu, mēģināšu ātjaunināt pats
...
No kļūdām vieglāk ir iemācīties un saprast visu līdz galam, bet ar BIOS negribu kļūdīties.
ja jau nesanāk vienkāršu Everesta atskaiti ielikt kaut kur, tad labāk biosam klāt neķeries
Step By Step - ImageImage

User avatar
macbeton
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 3510
Pievienojies: 01 Nov 2008, 18:43
Reputācija: 1
Atrodas: Libau

Post no macbeton » 09 Apr 2009, 14:01

Msh pat signatūrē ir ieraxtijis kā saukt tos kuri lieto Everest. TIE IR ĻOĻIKI! :)

User avatar
Brutto
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 509
Pievienojies: 14 Nov 2009, 13:46
Reputācija: 0

Post no Brutto » 23 Mai 2011, 20:56

Kas tas par joku, ka nevaru apdeitot BIOSu.
Š odien tiku pie jaunas Intel DP43BF pamatplates. Visu saliku, viss iet griezdamies. Atradu, ka ir svaigāka BIOS versija, tad arī nolēmu to uzlikt.
http://downloadcenter.intel.com/Detail_ ... C%2064-bit
Izmantoju pašatarhivējošo versiju. Pēc restarta, kad būtu jāsākas BIOS ierakstīšana, notiek parasta ielāde un Win7 startēšanās.
Apmēram tā kā te http://communities.intel.com/message/120426#120426

User avatar
KristoZ
Vecākais lietotājs
Atbildes: 761
Pievienojies: 17 Nov 2008, 15:17
Reputācija: 0
Atrodas: Latvija

Post no KristoZ » 23 Mai 2011, 21:07

Tev tai jaunajai platei kaut kas neiet vai nedarbojas kā nākas? Ja viss, kā Tu saki, darbojas un iet griezdamies, bet vienkārši "gribas jaunāko", tad tomēr silti iesaku sekot vienkāršam padomam - nelabo to, kas nav salūzis.
Tajā saitē arī rakstīts:
Update the BIOS on your computer only if the newer BIOS version specifically solves a problem you have. We do not recommend BIOS updates for computers that do not need it. You can view all new BIOS fixes in the Release Notes.
Citādāk - jāatjaunina no diska vai zibatmiņas. No Windows vides to darīt nav visai prātīgi.
"Unix is user-friendly. It just isn't promiscuous about which users it's friendly with." - Steven King

Willis
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 1218
Pievienojies: 20 Okt 2008, 16:28
Reputācija: 0

Post no Willis » 23 Mai 2011, 21:20

Боже мой !
No kuriem arhīviem šitā 2009. gada aprīļa tēma ir izvilkta ?

User avatar
Brutto
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 509
Pievienojies: 14 Nov 2009, 13:46
Reputācija: 0

Post no Brutto » 23 Mai 2011, 22:24

Tēmu jaunu netaisīju, ja jau nosaukums atbilstošs:)

Nekas, iztikšu ar esošo versiju. Tik' tas, ka iepriekšējai platei (DP35DP) vismaz BIOS atjaunošana problēmas neradīja.
Interesanti, ka palaižot jaunā plate izdod 3 īsus skaņas signālus, bet nevis pēc kārtas. Pirmais tad kad vēl melns ekrāns, nākamais kad Intel logo uz ekrāna un izvēlne uz BIOSu, trešais ir īsi pirms os sāk startēties. Kļūdas signāli tie nav, jo tie neatkārtojas un tālāk viss startējas normāli.

User avatar
Brutto
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 509
Pievienojies: 14 Nov 2009, 13:46
Reputācija: 0

Post no Brutto » 26 Mai 2011, 15:06

Es jau cilvēks spītīgs, mierā nelikšos. Tik vienkārša operācija, kā BIOSa pāršūšana, nekad nav radījusi kādas problēmas, cik kompjiem vien to esmu darījis...līdz šim brīdim (lasīt augstāk).
Tagad jautājums par recovery mode. Ja noņemu BIOSa džamperi, ieslēdzu barošanu - kas notiek? Vai BIOS saturs tiek dzēsts, vai tikai nomests uz noklusētajiem uzstādījumiem?

[s]Senāk vismaz attiecīgajam džamperim kontakti 1-2 bija "normal" un 2-3 "clear CMOS data". Tagadējai platei skatos, ka 2-3 ir "Configure"[/s] Ok, skaidrs tagad: https://nmso.mdg.ca/WebManuals/Gx2_Engl ... enance.htm

Domāju izmēģināt ierakstīt .bio failu iekš cd (kurš nav pat bootabls vajadzīgs) un tad redzēs, vai kaut kas notiks (cerams, ka ne uz slikto pusi:).
Recovery with CD-ROM
Use this method if the recovery file (*.BIO) is too large to fit on a floppy disk or if the desktop board does not include floppy drive support.

1. Download and save the Recovery BIOS file to a temporary directory.
2. Copy the recovery file (*.BIO) to a CD.
3. Place the CD in the CD-ROM drive of the target computer.
4. Shut down the computer and unplug the AC power adapter.
5.Open the chassis and remove the BIOS Configuration Jumper. See the Technical Product Specification for details including the location of this jumper.
6. Power the computer on.
7. Wait 2-5 minutes for the update to complete.
8. The computer will either turn off when the recovery process is completed or it will prompt you to turn it off.
9. Replace the BIOS Configuration Jumper.
10. Close the chassis.
11. Restart the computer.
http://www.intel.com/support/motherboar ... 023360.htm

Pievienot atbildi

Return to “Pamatplates un CPU”