Tiesa no Microsoft iekasē 388 miljonus
Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji
Tiesa no Microsoft iekasē 388 miljonus
[imgl]http://bildem.lv/bildes/8ba629097d17129 ... cd7fd6.png[/imgl]Rodas salas tiesa konstatēja Microsoft patenta pārkāpumu. Microsoft pārkāpa patentu, kuru turēja firma "Uniloc", un tas tika izmantots aizsardzībai pret pirātismu. Tiesa no Microsoft par šo pārkāpumu piedzina 388 miljonus ASV dolāru naudas sodu.
Uniloc izstrādā programmatūru, kas aizsargā datus un radošo darbu, kā arī neļauj nelegāli nokopēt programmatūru. Kompānija apsūdzēja programmatūras gigantu par anti-pirātisma programmatūras patenta neatļautu izmantošanu. Ballmera vadītā kompānija izmantojusi algoritmu no šīs sistēmas savai programmatūras aktivācijas, tā sauktās Genuine sistēmas, pilnveidošanai.
Microsoft sola šo lietu pārsūdzēt.
Uniloc izstrādā programmatūru, kas aizsargā datus un radošo darbu, kā arī neļauj nelegāli nokopēt programmatūru. Kompānija apsūdzēja programmatūras gigantu par anti-pirātisma programmatūras patenta neatļautu izmantošanu. Ballmera vadītā kompānija izmantojusi algoritmu no šīs sistēmas savai programmatūras aktivācijas, tā sauktās Genuine sistēmas, pilnveidošanai.
Microsoft sola šo lietu pārsūdzēt.
Last edited by Jaunzems on 09 Apr 2009, 10:53, edited 1 time in total.
- rihardsss
- Reģistrēts lietotājs
- Atbildes: 294
- Pievienojies: 22 Feb 2009, 23:51
- Reputācija: 0
- Atrodas: Rīga
nu wtf! Tā firma tak pa visu savu īso dzīvīti nav nopelnījusi tādu naudu kādu viņi piedzen no Microsoft... Š itādi stulbi skaitļi ir absurdi. Piekrītu, ka Microsoft ir jāmaksā, bet vnk summa ir nenormāla. Pietam man nepatīk kas tāds, ja viena firma vienu dienu ātrāk patentē savu risinājumu, tad otrā, kurai pamatideja ir līdzīga, nedrīkst vairs izmantot savu visu ieguldīto darbu. Par šo gadījumu es arī nezinu - vai Microsoft izmantoja tieši viņu izveidoto, vai arī tikai izveidoja līdzīgu.
- izredzētais
- Reģistrēts lietotājs
- Atbildes: 1730
- Pievienojies: 22 Dec 2007, 12:22
+1 Lembergs ne tuvu nav pie tiem lielajiem zagļiem, viņam bija laba politiskā ietekme, kas dažam labam īstam zaglim nepatika un tāpēc sataisīja falšu apsūdzību. Man nebūtu nekas pretim, ja Lembergu ieliktu par ministru prezidentu, par Dievacilvēku, Cūkmeni un Marsieti noteikti labāks būtu.samurajs wrote:Kas tev teica šīs muļķības, ka L. izputināja Latviju?
sorry par offtopic
- rihardsss
- Reģistrēts lietotājs
- Atbildes: 294
- Pievienojies: 22 Feb 2009, 23:51
- Atrodas: Rīga
lol, nu ja jau Lembergs tik sūdīgs, korumpēts, zaglis utt. - Kādā veidā Ventspils ir kļuvusi tāda, kāda viņa ir? Rīga salīdzinoši ar Ventspili ir cūku kūts... Un kā viņš varēja apzagt Latviju, ja viņš bija tikai pilsētas mērs!? Laikam pilsētas mērs var vnk tāpat paņemt no valsts naudas kaut ko. Tas ir muļķības!
- msh
- Reģistrēts lietotājs
- Atbildes: 3460
- Pievienojies: 06 Apr 2007, 12:21
- Atrodas: Latvija
Ļoti normāli priekš amūrikas. Kam ir nauda, to iesūdz tiesā par kārtīgiem cipariem. Paskatieties par kādiem ceņņikiem sūdz tiesās firmas un zvaigznes haļavas zemērihardsss wrote:nu wtf! Tā firma tak pa visu savu īso dzīvīti nav nopelnījusi tādu naudu kādu viņi piedzen no Microsoft... Š itādi stulbi skaitļi ir absurdi. Piekrītu, ka Microsoft ir jāmaksā, bet vnk summa ir nenormāla. Pietam man nepatīk kas tāds, ja viena firma vienu dienu ātrāk patentē savu risinājumu, tad otrā, kurai pamatideja ir līdzīga, nedrīkst vairs izmantot savu visu ieguldīto darbu. Par šo gadījumu es arī nezinu - vai Microsoft izmantoja tieši viņu izveidoto, vai arī tikai izveidoja līdzīgu.
PAKAĻROKS - Fusion A4-5000/ASROCK QC5000-ITX/WIFI/8 GB DDR3 1333/FSP200 50GSV-5K/ST2000VM003-1CT164 2 TB Seagate Pipeline HD/vecs mazs IBM keiss/winxp x64/2 ventilatori