Linux perspektīvas pašreizējā ekonomiskajā situācijā
Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji
Linux perspektīvas pašreizējā ekonomiskajā situācijā
Linux Foundation sadarbībā ar speciālistiem publicējis pārskatu par to, kāds attīstības iespējas tam ir šodienas ekonomiskajā situācijā. Speciālustu veidokli varam aplūkot šeit (pdf).
Kādas iespējas, jūsuprāt, ir Linux'am iespiesties mājas lietotājus datoros Latvijā, pasaulē?
Kādas iespējas, jūsuprāt, ir Linux'am iespiesties mājas lietotājus datoros Latvijā, pasaulē?
Last edited by deivs001 on 09 Apr 2009, 10:52, edited 1 time in total.
Manuprāt, kādi 70% iedzīvotāji varētu lietot linux, 40% no tiem pat to nenojaustu...
Pārējie pieder geimeru sugai un cilvēki, kuri domā, ka kaut ko saprot vairāk par PC nekā lielākais vairums, bet uzliekot kādu no *nix dod slēdzienu, ka tas nekam neder un winda rulz, jo izdarot dubultklikški uz.exe nekas nenotiek + lielais gudrais draugs "datorspecs" vēl pasaka, ka uz linuxa nav ne tildes, ne msofisa. tad skaidra lieta, ka linux ir sūds.
No savas pieredzes zinu, ka pie linux vislabāk var pieradināt cilvēkus, kuri nekad nav lietojuši datoru, jo viņiem ir vienalga un nav pieradums.
Š eit labs raksts:
=> http://linux.edu.lv/index.php?name=News ... cle&sid=21
=> http://blogs.zdnet.com/Murphy/index.php?p=428
Pārējie pieder geimeru sugai un cilvēki, kuri domā, ka kaut ko saprot vairāk par PC nekā lielākais vairums, bet uzliekot kādu no *nix dod slēdzienu, ka tas nekam neder un winda rulz, jo izdarot dubultklikški uz.exe nekas nenotiek + lielais gudrais draugs "datorspecs" vēl pasaka, ka uz linuxa nav ne tildes, ne msofisa. tad skaidra lieta, ka linux ir sūds.
No savas pieredzes zinu, ka pie linux vislabāk var pieradināt cilvēkus, kuri nekad nav lietojuši datoru, jo viņiem ir vienalga un nav pieradums.
Š eit labs raksts:
=> http://linux.edu.lv/index.php?name=News ... cle&sid=21
=> http://blogs.zdnet.com/Murphy/index.php?p=428
Pauls Merfijs no “ZDnet†uzdod labu jautājumu, par to, kas visvairāk kavē Linux ienākšanu mūsu ikdienā? Viņš uz šo jautājumu atbild sakot, ka tie ir “ekspertiâ€, kas patiesība ne velna nezin. Viņš savā blogā piedāvā divus šīs problēmas piemērus. Ikviens no mums pazīst kādu, kas ir novērsies no Linux, jo nav varējis tajā kaut ko izdarīt. Diemžēl daudzi uzskata sevi par “ekspertiemâ€, bet tikai retajam ir ekspertam atbilstošas zināšanas un viņi pamet Linux pēc pāris paviršām pamēģināšanas reizēm, kādreiz viņiem pirmajā brīdī neizdodas atrast meklēto.
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/
Tieši tā, parasti cilvēks uz PC skatās filmas, klausās mūziku, raksta dokumentus, lieto internetu + vēl šādus tādus darbus, bet tie, kuri sāk eksperimentēt, bet zināšanu trūkums liedz nonākt pie veiksmīga gala rezultāta, tie arī grib windu, lai gan tiem pašiem sākas otras problēmas - vīrusi, visādas drazas utt...utt...
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/
- rihardsss
- Reģistrēts lietotājs
- Atbildes: 294
- Pievienojies: 22 Feb 2009, 23:51
- Reputācija: 0
- Atrodas: Rīga
Man ir doma pāriet uz linux, bet ir pāris iemesli kāpēc to vēl nedaru :
1) esmu slinks :lala:
2) Neesmu izpētījis kādas tur ir iespējas aizstāt tildi. Paša tulkošana vēl nav liela problēma, bet latviešu sinonīmu vārdnīca laikam ir liela problēma...
3) Priekš skolas man nepieciešams, lai varu lietot Borland Pascal, nēesmu vēl skatījies, bet man liekas, ka Pascalu linux laikam neatbalsta.
4) Pārējās programmas - nezinu kādu , kad man savajadzēsies unvai linux viņu atbalstīs.
Bet nu tiklīdz tikšu galā ar pirmo problēmu laikam arī uzzināšu kā ir ar pārējām.
Neiebilstu arī ja kāds tepat uzrakstītu par šīm lietām... :seeker:
1) esmu slinks :lala:
2) Neesmu izpētījis kādas tur ir iespējas aizstāt tildi. Paša tulkošana vēl nav liela problēma, bet latviešu sinonīmu vārdnīca laikam ir liela problēma...
3) Priekš skolas man nepieciešams, lai varu lietot Borland Pascal, nēesmu vēl skatījies, bet man liekas, ka Pascalu linux laikam neatbalsta.
4) Pārējās programmas - nezinu kādu , kad man savajadzēsies unvai linux viņu atbalstīs.
Bet nu tiklīdz tikšu galā ar pirmo problēmu laikam arī uzzināšu kā ir ar pārējām.
=> Tur nu neviens tev nevarēs palīdzēt...Bet zini, es arī! Īstenībā linux defaultā ir sakonfojams ātrāk par windu ar visiem softiem, tāpēc emsu pa slinku, lai instalētu windu:D1) esmu slinks :lala:
=> Nafig tev tilde? Nē, es to nopietni! Ko tev īsti vajag? Vārdnīcu? Sinonīmu vārdnīcu? => No problem!2) Neesmu izpētījis kādas tur ir iespējas aizstāt tildi. Paša tulkošana vēl nav liela problēma, bet latviešu sinonīmu vārdnīca laikam ir liela problēma...
Pirmais, ko tev vajag, ir vārdnīcas softs, kuram var iebarot vajadzīgās datubāzes.
=> http://stardict.sourceforge.net/ (es lietoju šo. Patīk arī tas, ka "scan" režīmā vari mierīgi tulkot web rakstus - atliek tikai iezimēt vārdu un uzreiz izmetas pie kursora tulkojumi!)
Otrais, kas tev vajadzīgs ir datubāzes:
=> http://press.slackers.lv/raksti/63 (nē, tev nav obligāti jālieto slackware linuxu)
* Vācu - latviešu
* Latviešu - vācu
* Angļu - latviešu
* Latviešu - angļu
* Latviešu - krievu
* Krievu - latviešu
* Latviešu sinonīmi
Kad es kopēju, tad ņēmu no kaut kuriene scitur, ja te kaut kas nesanāk. tad saki, nošārēšu priekš tevis visas datubažes, kas man mētājas uz cieto disku (kā jau teicu - arī es emsu slinks un slinkums man tagad meklēt kur ir jaunākā DB, paņēmu vienkārši pirmo linku no gūgles).
Cik zinu, tad Tildi var ari noemulēt, bet, manuprāt, tas galīgi nav vajadzīgs. Man pat stardict patīk labāk par tildi..
Gramatikas pārbaudes rīki ir pieejami atsevišķi arī priekš FF un Openoffice.
=> http://www.freepascal.org/ ?3) Priekš skolas man nepieciešams, lai varu lietot Borland Pascal, nēesmu vēl skatījies, bet man liekas, ka Pascalu linux laikam neatbalsta.
=> http://linux.edu.lv/index.php?name=Cont ... age&pid=13
Neesmu koders, tāpēc nepiesienies. Un kā redzams, tad, ja nevēlies lietot freepascal, tad var izmantot dosbox un noemulēt savu paskālu.
Nu, tad domā nākošās vajadzības..4) Pārējās programmas - nezinu kādu , kad man savajadzēsies unvai linux viņu atbalstīs.
- rihardsss
- Reģistrēts lietotājs
shady paldies par infu! Domāju, ka tgd ātri pāriešu uz linux. Uzreiz kā draugs man ierakstīs disku (man kkāds ljevais diskdzinis - liec ko gribi iekšā, tāpat viņš domā ka tur nekā nav.
) .
Cik uz ātro netā atradu tad tas pats Borlands varētu atbalstīt linux, nu ja neatbalstīs paņemšu free pascal.
Izmantošu brīdi, kad slinkums bišķi mazinājies un sagatavošu datoru pārinstalēšanai.
Cik uz ātro netā atradu tad tas pats Borlands varētu atbalstīt linux, nu ja neatbalstīs paņemšu free pascal.
Izmantošu brīdi, kad slinkums bišķi mazinājies un sagatavošu datoru pārinstalēšanai.
Atceros kā man pašam gāja ar linux, kad pirmo reiz uzbāzu, tas laikam bija Red Hat 9. Tā kā pirms tam biju windows tikai lietojis, tad likās, ka linux ir pilnīgs mēsls un noinstalēju. Pēc 2 gadu pārtraukuma gribēju vēlreiz pamēģināt linuxu, uzbāzu uz kastes ubuntu, sākums līdzīgs - neko nesapratu, nepatika utt., bet spītības pēc turpināju lietot un tagad man tā linux patīk
un nav jau nemaz tik sarežģīts, tikai no windows un linux sākumā grūti iebraukt, bet ja ir vēlme un pacietība, tad viss būs bumbās 
- Morpheus
Ak jēl, kā es nebiju pamanijis ka Linuxs ir tik fooooršs
nē nopietni, nezināju ka viņš ir tik kruts, pat nezinu ko tagad darīt, varbūt ņemšu un pārvērtīšos par pingvīnu :P
Mīļie cilvēki WTF is that?
Mīļie cilvēki WTF is that?
OMFG imao, sauciet mani kaut par "ekspertu" bet šitā pērties dēļ viena softa? Kamoon, nebrīnos ka pilns te ar Queenziem un vēl sazin kādiem betoniem, lai es tagad ietu vēl kautko meklēt pa netu, kkadas zarazas kopā liktu etc? ppc Nakamais arguments pret Linux - ja nabaga n00bu kas neko nejēdz no pc pioeradinas pie nix, tas ir vāks, zaudēta dvēsele, nu nav tas linux nekas nu nav, es vēl Mac saprotu, win progas skrien ka vējšs, bet nixisti ir tādi paši auni kā noliek win, tobiš, tā vietā lai parūpētos lai viens otra progas varētu normāli runot, ņem un izgudro jaunu ameriku ppc, par interfeisa glupumu nemaz nerunajot Nix pēc manām domām vsp ir veidots pēc principa "Daram to pasu ko win, tikai daram to stulbāk, ilgak un lai lietotājam būtu kkas jādara kā caur zariem" Tā jūs ar tiem nixiem muļāsieties pusi mūža un nedamuļāsieties, man vienbīgi kur redzu pielitojumu kur nixsu lietot ir kkāda serverī lai nav jāmaksā par oficialu softu un tas arī viss Par to ka arī nixiem vīrusi sāk parādīties nemaz nerunājot 100% dodu ka nepaies ne 5 gadi ka linux bus aprakts kautkur, salīdziniet tak kaut to pašu Vistas lai kāds craps arī nebūtu vidi ar kautkādu šmubuntu PSc nu tagad jūs principa pēc te mētāsiet nezkādus nixistus un freeware un opensource lietotājus, kautgan paši tikai čakarē sev pratu, piedod atvaino, ja man mēģinot darbināt vienus un tos pasus procesus kliedz virsu ka nevar vairākas instances laist kkādam tur neatceros bubunta instalātoram, nu vai zini par to ka šie mīl kautkādas lažas ar hardware stradat nemaz nepieminēšu, kkādas slimas konsoles un vel nez kas win ar nix salīdzināt ir tas pats kas phpbb ar kkādu tur es nezinu, php kalkulātoru likt kopa es neesmu tik stulbs lai tērētu savu laiku rokoties kautkur meklējot kautko lai piedabūtu pc darboties, ja pēc instalācijas tas vel kautko prasa no manis- tas ir mēsls, fuj, metams miskastē Oss, linux for human beings? lika pagaidit , neviens normals h7uman beings neies jāt prātu ap kautkādam konsolēm, draiveriem, videm kerneļiem da vel nez ko ja to var izdarīt 100x vienkāršāk un atrak Vot jums iemesls kāpēc linux lieto tik maz cilvēku- līks os līkām galvām, sitiet kaut krustā manas domas nu ir izteiktas par šo te, zb vnk nolūkoties kā jus paši nez ko gribot tur urķēt dauzat galvu pret ķieģeļu sienu. bj par tam prognozēm nemaz nerunājot, lol, pasi pa netu paložņājiet un salīdziniet cik softa ir priekš win un cik priekš nixiem.=> Nafig tev tilde? Nē, es to nopietni! Ko tev īsti vajag? Vārdnīcu? Sinonīmu vārdnīcu? => No problem!
Pirmais, ko tev vajag, ir vārdnīcas softs, kuram var iebarot vajadzīgās datubāzes.
=> http://stardict.sourceforge.net/ (es lietoju šo. Patīk arī tas, ka "scan" režīmā vari mierīgi tulkot web rakstus - atliek tikai iezimēt vārdu un uzreiz izmetas pie kursora tulkojumi!)
Otrais, kas tev vajadzīgs ir datubāzes:
=> http://press.slackers.lv/raksti/63 (nē, tev nav obligāti jālieto slackware linuxu)
* Vācu - latviešu
* Latviešu - vācu
* Angļu - latviešu
* Latviešu - angļu
* Latviešu - krievu
* Krievu - latviešu
* Latviešu sinonīmi
Kad es kopēju, tad ņēmu no kaut kuriene scitur, ja te kaut kas nesanāk. tad saki, nošārēšu priekš tevis visas datubažes, kas man mētājas uz cieto disku (kā jau teicu - arī es emsu slinks un slinkums man tagad meklēt kur ir jaunākā DB, paņēmu vienkārši pirmo linku no gūgles).
Cik zinu, tad Tildi var ari noemulēt, bet, manuprāt, tas galīgi nav vajadzīgs. Man pat stardict patīk labāk par tildi..
Gramatikas pārbaudes rīki ir pieejami atsevišķi arī priekš FF un Openoffice.
- samurajs
- Administrators
- Atbildes: 14988
- Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
- Atrodas: Liepājas anomālā zona
Morpheus, vai tu saproti, ka esi morons un dižciltīgs auns? Ej drillē savu klubņiku un nemuldi tur, kur tu nezini! Man pilnīgi kauns nevis tikai postēt vienā lapā ar tevi, bet pat nolikt kluci vienā un tai pašā ES dalībvalstī! :mod:
Es neiešu fleimot Win vs. NIX, jo tas jau te simts reižu izdarīts. Pateikšu tikai, ka NIX lielākā vērtība ir tas ka jams kopā ar visu softu ir bezmaksas - tas tev laikam nesvarīgi? Ne jau katram ir tonna lieku latu, lai nopirktu legālu Windows kopā ar ofisu, fotošopu utt. Jā - tagad pamatā zog, jo to vēl var izdarīt, neviens neapkaro. Bet kādreiz tie prieki tak beigsies! Zinu ka Vācijā jau tagad paniski baidās lietot jebkādu pirātisko softu pat uz mājas PC, jo tur par to drātē ne pa jokam.
Kādas mļin problēmas ar kādām tur konsolēm, draiveriem etc.? Uzliec savu ubuntu un strādā uzreiz. Windai vajag vairāk draiverus nekā Linuxam.
Programmu skaits? Laikam 40,000 debian repozitorijā bija. Ja atmetīsim nost daudzas līkās un bugainās Win maksas programmeles, tad tur ar nekas īpaši vairāk nesanāks.
Man uz PC sadzīvo Win ar Linux, varu pilnvērtīgi strādāt ar abiem. Un nav man nekādu problēmu no tevis aprakstītajām. n00bs nejēdz arī Windows uzlikt, cik tādu tēmu nav bijis jau.
Varu vēl piebilst, ka ar šādiem postiem tu grauj tikai pats savu reputāciju.
Es neiešu fleimot Win vs. NIX, jo tas jau te simts reižu izdarīts. Pateikšu tikai, ka NIX lielākā vērtība ir tas ka jams kopā ar visu softu ir bezmaksas - tas tev laikam nesvarīgi? Ne jau katram ir tonna lieku latu, lai nopirktu legālu Windows kopā ar ofisu, fotošopu utt. Jā - tagad pamatā zog, jo to vēl var izdarīt, neviens neapkaro. Bet kādreiz tie prieki tak beigsies! Zinu ka Vācijā jau tagad paniski baidās lietot jebkādu pirātisko softu pat uz mājas PC, jo tur par to drātē ne pa jokam.
Kādas mļin problēmas ar kādām tur konsolēm, draiveriem etc.? Uzliec savu ubuntu un strādā uzreiz. Windai vajag vairāk draiverus nekā Linuxam.
Programmu skaits? Laikam 40,000 debian repozitorijā bija. Ja atmetīsim nost daudzas līkās un bugainās Win maksas programmeles, tad tur ar nekas īpaši vairāk nesanāks.
Man uz PC sadzīvo Win ar Linux, varu pilnvērtīgi strādāt ar abiem. Un nav man nekādu problēmu no tevis aprakstītajām. n00bs nejēdz arī Windows uzlikt, cik tādu tēmu nav bijis jau.
Varu vēl piebilst, ka ar šādiem postiem tu grauj tikai pats savu reputāciju.

+1
Š ie arī ir tie "eksperti", kurus minēju augstāk, kuri izplata aplamības dēļ savas aprobežotības un neziņas.
P.S. - Morpheus, man šķita, ka esi mazliet gudrāks lietotājs, bet šis posts tik tiešām sagrāva tavu reputāciju.
Š ie arī ir tie "eksperti", kurus minēju augstāk, kuri izplata aplamības dēļ savas aprobežotības un neziņas.
P.S. - Morpheus, man šķita, ka esi mazliet gudrāks lietotājs, bet šis posts tik tiešām sagrāva tavu reputāciju.
Last edited by shady on 11 Apr 2009, 09:48, edited 1 time in total.
Cilvēce to noteikti pat nepamanīs 
Negribās veidot atsevišku tēmu - vai NIXiem ir kas līdzīgs Windas System Restore? Apdeitoju Ubuntu, un laikam kas sanācis greizi - tagad, palaižot jebkuru aplikāciju, (kaut vai FF), procesoram viens kodols noslogojas uz 100%, bet otrs pa nullēm. Pieļauju, ka apdeitotais draiveris līks, jo pirms tam viss bija normāli. Procis P4D, matka Intel, videne GF8800.
Negribās veidot atsevišku tēmu - vai NIXiem ir kas līdzīgs Windas System Restore? Apdeitoju Ubuntu, un laikam kas sanācis greizi - tagad, palaižot jebkuru aplikāciju, (kaut vai FF), procesoram viens kodols noslogojas uz 100%, bet otrs pa nullēm. Pieļauju, ka apdeitotais draiveris līks, jo pirms tam viss bija normāli. Procis P4D, matka Intel, videne GF8800.
viegls rokenrols pa radio
=> http://onlyubuntu.blogspot.com/2007/03/ ... using.html
=> http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=423639
=> http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=423639
Labrīt!
Cik var ņemties par to, kas ir labākā OS? Pie tam, kāpēc esat tik kategoriski? Katrs sev izvēlas to, kas viņam tuvāks. Vieni datorspeciālisti nekad nesauks citus speciālistus par līkročiem... Tikai tāpēc, ka otrs rezultāta panākšanai izmanto citu ceļu. Kāda starpība, Win vai NIX? Ja cilvēks māk tikai uz win, tad lai dara. Ja māk tikai uz NIX... Arī... Bet ja māk abās (četrās), tad pavisam brīnišķīgi.
Visi mēs esam vairāk vai mazāk līkroči. Atzīšos, es Linuxam iekārtu draiverus neprogrammēju. Nemāku. Līkrocis...
Man datorjomā ir aiz muguras aptuveni 10 gadi (programmēšana, win serveru administrēšana, dzelži - mazākā mērā, u.c. tagad darbs drusku savādāks, bet tāpat sportisko garu datorjomā nezaudēju
). No tiem 4 gadi studijās. un es nekautrējos pateikt, ka daudz vēl ko nezinu. Un nesaku, ka citi ir līkroči, jo nedara datorā visu tāpat kā es.
ÄŒaļi, Jūsu/mūsu nezināšana vienā vai otrā jomā, nenozīmē, ka tā joma slikta, bet mēs/Jūs balti un pūkaini. Reiz taču ir jākļūst pieaugušiem un jābeidz tie strīdi par labāko OS. Katram savs!
Būsim solidarizēti, un netēlosim, "es visu zinu, bet kas man nepiekrīt, ir līkrokaini āpši". Katram mums ir sava uts!
P.S. Pēdējā laikā te pārāk daudz negāciju parādās... РебÑта, будим жить дружно!
Cik var ņemties par to, kas ir labākā OS? Pie tam, kāpēc esat tik kategoriski? Katrs sev izvēlas to, kas viņam tuvāks. Vieni datorspeciālisti nekad nesauks citus speciālistus par līkročiem... Tikai tāpēc, ka otrs rezultāta panākšanai izmanto citu ceļu. Kāda starpība, Win vai NIX? Ja cilvēks māk tikai uz win, tad lai dara. Ja māk tikai uz NIX... Arī... Bet ja māk abās (četrās), tad pavisam brīnišķīgi.
Visi mēs esam vairāk vai mazāk līkroči. Atzīšos, es Linuxam iekārtu draiverus neprogrammēju. Nemāku. Līkrocis...
Man datorjomā ir aiz muguras aptuveni 10 gadi (programmēšana, win serveru administrēšana, dzelži - mazākā mērā, u.c. tagad darbs drusku savādāks, bet tāpat sportisko garu datorjomā nezaudēju
ÄŒaļi, Jūsu/mūsu nezināšana vienā vai otrā jomā, nenozīmē, ka tā joma slikta, bet mēs/Jūs balti un pūkaini. Reiz taču ir jākļūst pieaugušiem un jābeidz tie strīdi par labāko OS. Katram savs!
Būsim solidarizēti, un netēlosim, "es visu zinu, bet kas man nepiekrīt, ir līkrokaini āpši". Katram mums ir sava uts!
P.S. Pēdējā laikā te pārāk daudz negāciju parādās... РебÑта, будим жить дружно!
WerNeo - Es tev pilnībā piekrītu, bet diskusija ir par linux izplatības līmeni un tā palielinājumu. Piekritu viedoklim, ka linux ienākšanu savā ziņā traucē nekompetentu cilvēku blamēšanās, ka linux ir sūds un tā tālāk, jo pašiem kaut kas nav sanācis un nepārzina (nav pat nojausmas), kas tas pa zvēru ir.
+ Tiek piepalīdzēts esošajiem un vēlmi apgūt gribošajiem ar informāciju.
Bet, diemžēl, atnāk viens (neteikšu kurš) un nosauc visus pa auniem (ieskaitot mani, samuraju + sanāk, ka mana sieva un bērni ir pazaudējuši dvēseli, jo lieto linux.)
Piedod, werneo, bet es varu saprast, ka samurajam var mazliet nervi neizturēt un pievienojos viņa viedoklim. Ja pat mana dzīvesbiedrene, kurai nav nekāda saistība ar IT prot labi rīkoties ar linxux (savām end-juser vajadzībām) + pat palūdz, lai uz viņas laptopa ar uzliek linux, jo iepatikās vairāku dekstopu sniegtās iespējas.. Nemaz nerunājot par to, ka 7gadīgs bērns māk pieiet man pie datora un palaist savas spēlītes uz linux un ieiet internetā, tad man vienkārši trūkst vārdu, lai aprakstītu to līmeni šiem "ekspertiem", kas neko nemāk izdarīt uz linux, jo tas tak nekam neder...varbūt vispirms vajag sākt ar PC apgūšanu: kas ir monitors? kas ir klava? pele (nē, tas nav grauzējs)? un tad ķerties klāt kaut kam sarežģītākam, nevis aplikt to, ko paši nav lietojuši vai palietojuši "5 minūtes".
+ Tiek piepalīdzēts esošajiem un vēlmi apgūt gribošajiem ar informāciju.
Bet, diemžēl, atnāk viens (neteikšu kurš) un nosauc visus pa auniem (ieskaitot mani, samuraju + sanāk, ka mana sieva un bērni ir pazaudējuši dvēseli, jo lieto linux.)
Piedod, werneo, bet es varu saprast, ka samurajam var mazliet nervi neizturēt un pievienojos viņa viedoklim. Ja pat mana dzīvesbiedrene, kurai nav nekāda saistība ar IT prot labi rīkoties ar linxux (savām end-juser vajadzībām) + pat palūdz, lai uz viņas laptopa ar uzliek linux, jo iepatikās vairāku dekstopu sniegtās iespējas.. Nemaz nerunājot par to, ka 7gadīgs bērns māk pieiet man pie datora un palaist savas spēlītes uz linux un ieiet internetā, tad man vienkārši trūkst vārdu, lai aprakstītu to līmeni šiem "ekspertiem", kas neko nemāk izdarīt uz linux, jo tas tak nekam neder...varbūt vispirms vajag sākt ar PC apgūšanu: kas ir monitors? kas ir klava? pele (nē, tas nav grauzējs)? un tad ķerties klāt kaut kam sarežģītākam, nevis aplikt to, ko paši nav lietojuši vai palietojuši "5 minūtes".
Morpherus sarakstīji jau palagu normālu, tikai viena problēma - makintoši arī būtībā ir unix. un tie džeki kā reiz spiež uz lietošanas vienkāršību (kautgan man pašam makos liekas biki čž)
ļauj, iecitēšu
ja godīgi man teju visiem izmēģinātajiem linukšiem (izņemot varbūt gentoo) viss ir strādājis "out of the box", kur tev ir problēma - nezinu. iespējams abas rokas kreisās, vai visi pirksti īkšķi.
ļauj, iecitēšu
tu tiko izmeti mēslainē visus windows pēc kārtas, kur pēc OS instalācijas ir vēl jāliek kādi 5-6 diski ar draiveriem, kā arī jāmeklē visur apdeiti viņiem (tu taču neesi tik lāms, lai izmantotu novecojušus draiverus?)ja pēc instalācijas tas vel kautko prasa no manis- tas ir mēsls, fuj, metams miskastē
ja godīgi man teju visiem izmēģinātajiem linukšiem (izņemot varbūt gentoo) viss ir strādājis "out of the box", kur tev ir problēma - nezinu. iespējams abas rokas kreisās, vai visi pirksti īkšķi.
- Morpheus
Lol, hehehehehe
Redz kā arkar izvērtās, atlika man tik kko oponēt un aizgāja velns par ābeci :P Būtībā kā jau teicu radio- katram savs ir labs, vienam patīk nixs otram win, citam mac vēl citam beos vai vēl kkas, cits vispar uz dosa rubī :P Š itādas tēmas un fleimi ir bezjēdzīgi, tagad palasiet visu no sākuma un apdomājieties, par ko jūs vispār stridaties vai nez ko? Paši pakārāties, miermīlīgie, kā jau teicu, atlika man tik kko oponet un aiziet jau :P Tak kad jūs vienreiz apjēgsiet ka šitādas tēmas nepiekā laba nenoved , kā tikai pie savstarpējām domstarpībām un citam lamem :P Tak nevar vienreiz pienemt- katram bērnam sava rotaļlieta mīļa, man patīk win citam atkal nix, un piedod atvaino es neiešu lamāt Samuraju piemēram par to ka viņam patīk Bubunts vai vēl kas, tāpēc jau viņš sliktāks cilvēks nepaliks un alu mazak dzert ar nesaks
Bet nu jokus pie malas, pēc augstāk lasāmā pašiem tagad jaiebrauc ka vajag bik minimali ari piedomat pie šitādu diskusiju veidošanas , vienmēr būs kads kam kautkas nepatiks, un tas ir okei, ja viss visiem vienmēr patiktu viss vienkārsi apstātos :P Es nu neko nezinu par nix, nejēdzu, cilvēki mīljie, nemaz negribu zināt, ta ir gaumes lieta! Par to nav jastridas! Bet tas vien ka jūs pārējie dēļ augstāk esoša posta sākat fleimu vien ir apdomas vērts!
Nu kam tās apspriešanas ir vajadzīgas? Savā ziņā jau slikti ir ka nevienu te nesoda, sodītu- mok bik arī piebremzetu un padomatu pirms šitādus domino fufeļus veidotu ;)
WerNeo +1 РебÑта, будим жить дружно!
Nu kam tās apspriešanas ir vajadzīgas? Savā ziņā jau slikti ir ka nevienu te nesoda, sodītu- mok bik arī piebremzetu un padomatu pirms šitādus domino fufeļus veidotu ;)
WerNeo +1 РебÑта, будим жить дружно!
- foxsk8
- Moderators
- Atbildes: 5080
- Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
- Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv
Vajag kādu normālu supportu iekš LV izveidot, tad arī būs vairāk firmu, uzņēmumu, cilvēku, kas pāries uz atvērto koda softu. Reāli tagad ir novērots. Windows XP - legāls. Offis - Open Office.
Reāli arī daudziem sisadminiem tās zināšanas par atvērto kodu arī ir tādas, kādas viņas ir. Taka reāli, ja izveidotu kaut kādu organizāciju, apmācības kantori, būtu labs grābiens. Cilvēki maksātu par apmācību, kursiem un sisadminu īri.
WPX.lV - E-komercijas risinājumi
- samurajs
- Administrators
Morpheus: Nu bet tu vēlreiz savu txt pārlasi - ritīgi vēmekļu un atejas satura uzgāšana NIX. Un nevajag arī Samuraju lamāt ka bubunts patīk
Nu nemaz tā nepatīk, bet tam supports vislabākais. Varbūt 2 dienas jātos ar kādu probzu, bet te - lūdzu - Googlē visu var ātri atrast. Un es neesu linuksists ar putām uz lūpām, bet no visa paņemu labāko.
Sodīšana? Par ko? Ja sāks iet betona stilā - tad jau būs arī...

- Morpheus
Tas teksts bija vairāk gan safeikots, bet efektu tu redzi pats man domāt :P un manu domu ar laikam saprati, neesi tak vakarējaissamurajs wrote:Morpheus: Nu bet tu vēlreiz savu txt pārlasi - ritīgi vēmekļu un atejas satura uzgāšana NIX. Un nevajag arī Samuraju lamāt ka bubunts patīkNu nemaz tā nepatīk, bet tam supports vislabākais. Varbūt 2 dienas jātos ar kādu probzu, bet te - lūdzu - Googlē visu var ātri atrast. Un es neesu linuksists ar putām uz lūpām, bet no visa paņemu labāko.
EDIT : http://tools.ietf.org/html/rfc1855 tādi posti kā augstak saskaņā ar interneta etiķeti skaitās fleimings, (dooh) un ne es vienīgais to uzskatu par līdzvērtīgu lamu vārdiem un tā tālāk ;) Saku to tāpec, ka te jau pārak bieži tiek piemirsts mazais uzraksts zem notepad.lv - Pozitīvi domājošiem cilvēkiem .
Lietoju ubuntu 8.10 vairāk kā menesi, bet diemžēl tas nav priekš manis. Viss ir ok, bet neiet spēles , neesmu no spēlēm atkarīgais, bet reizēm gribu pašaudīties vai izspēlēt futbola maču, diemžēl uz ubuntu to nevar izdarīt. Bērns grib spēlēt Simsus, to viņš arī nevar. Bet ja runājam par firmām un valsts kantoriem , nekad nesapratīšu kāpēc ir jāizmet tāda nauda par microsoft licenzēm , ja to pašu visu var dabūt par brīvu.
- rihardsss
- Reģistrēts lietotājs
Morpheus:
Tu jau nu būtu tas pozitīvi domājošais. Linuxi ir mēsli, neko ar viņiem nevar izdarīt, pašam jādomā kko utt. Ja tas tgd saucas pozitīvisms... Tava taisnošanās par to tekstu arī ir bezjēdzīga, tavas dižās domas jau tāpat skaidras, tgd tu vnk mēģini visu "apslāpēt". Un cik es redzu tad nevis linux'isti nodirš windows lietotājus, bet otrādi.
Vēl interesanti :
Tu jau nu būtu tas pozitīvi domājošais. Linuxi ir mēsli, neko ar viņiem nevar izdarīt, pašam jādomā kko utt. Ja tas tgd saucas pozitīvisms... Tava taisnošanās par to tekstu arī ir bezjēdzīga, tavas dižās domas jau tāpat skaidras, tgd tu vnk mēģini visu "apslāpēt". Un cik es redzu tad nevis linux'isti nodirš windows lietotājus, bet otrādi.
Vēl interesanti :
un vēlāk :ja nabaga n00bu kas neko nejēdz no pc pioeradinas pie nix, tas ir vāks, zaudēta dvēsele
Tātad tas saucas brīva izvēle? Nē, linux nedrīkst rādīt jaunajiem datorlietotājiem, ja nu vēl iepatīkas un sāk lietot nevis windows, bet linux? Būs zaudēta dvēsele, ja? Tiešām tgd saprotu kur ir "expertu" vaina sabiedrības ietekmēšanā par sliktu citām OS. Es, ja neesmu kko kārtīgi iemēģinājis, cenšos citiem nestāstīt referāta garumā par to, ko es nospriedu pēc covera vai pirmās bildes ko tur ieraudzīju. Morpheus, cik ilgi tu esi lietojis linux? Es, piemēram, vispār vēl neesmu lietojis, bet drīz iemēģināšu.katram savs ir labs, vienam patīk nixs otram win,
- samurajs
- Administrators
Te nav nekāds klosteris, un pāris skarbāki vārdi nav nekāds fleims. Vajag tikai sevi kontrolēt, cik tālu drīkst iet.Morpheus wrote:tādi posti kā augstak saskaņā ar interneta etiķeti skaitās fleimings, (dooh) un ne es vienīgais to uzskatu par līdzvērtīgu lamu vārdiem un tā tālāk ;) Saku to tāpec, ka te jau pārak bieži tiek piemirsts mazais uzraksts zem notepad.lv - Pozitīvi domājošiem cilvēkiem .

Un tagad paskatīsimies, cikos Morpheus rakstīja savu tekstu par Linuxu... Viss ir normāli un piedodami. ;) Cilvēks būs pārnācis no kāda dzerstiņa... un izdomāja "ieiešu nu paskastīties, kas notepabā jauns".
A tur... Kārtējais "Linux rullZ, Winows *ux". Tā nu Morpheus nenoturējās un "gāza", skaidrā pats tā nemaz nedomājot, kā pateica pa dzērumam.
Tas, protams, ir tikai mans pieņēmums (no savas pieredzes
), bet tā izskatās.
A tur... Kārtējais "Linux rullZ, Winows *ux". Tā nu Morpheus nenoturējās un "gāza", skaidrā pats tā nemaz nedomājot, kā pateica pa dzērumam.
Tas, protams, ir tikai mans pieņēmums (no savas pieredzes
Viss jau būtu labi, ja vien nebūtu no tēmas novērsušies! Nekur netika minēts, ka Linux ir pārāks par Windows vai ko citu.
Tikpat labi daudzi var nomētāt akmeņiem to pašu LIR, Notepad vai citu mazu kopienu. Jo redz tur atbildes, jaunumi, dziesmas nav jaunākā svaiguma vai arī ideāli norunāts uzrakstīts.
Tikpat labi daudzi var nomētāt akmeņiem to pašu LIR, Notepad vai citu mazu kopienu. Jo redz tur atbildes, jaunumi, dziesmas nav jaunākā svaiguma vai arī ideāli norunāts uzrakstīts.