antivirus.lv kā tāds

Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji

Kādu Antivīrusu tu pašlaik lieto?

Poll ended at 09 Jūn 2009, 14:14

Dr.Web
1
9%
Free-AV (weil ich die deutschen gern hab!)
7
64%
AVG! (jo tas aizņem 50Mb nevis tikai 23Mb)
0
No votes
Tikai ClamWin (jo esmu advancēts un sen jau protu right-click)
1
9%
Nod32 (jo man patīk cipariņi nosaukumos)
2
18%

Total votes: 11

macbeton
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 3510
Pievienojies: 01 Nov 2008, 18:43
Reputācija: 1
Atrodas: Libau

antivirus.lv kā tāds

Post no macbeton » 09 Apr 2009, 14:14

1. Pašiem mājaslapa ir galīgi garām un paši piedāvā spama botiem komentētāju e-pasta adreses
2. Viņu tizlā lapele nesatur on-line skeneri, jo tie mudaki nejēdz spoguļot kautko "tik sarežģītu".
3. Cik stulbam "mātesbērnam" jābūt lai lietotu to mēslu? Viņi paši laikam nelieto KAV ja jau nezin kas ar to mēslu ir pa gļukiem?

Jaunzems
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 3935
Pievienojies: 20 Apr 2008, 12:19
Reputācija: 0

Post no Jaunzems » 09 Apr 2009, 14:18

1) /\/eesmu tur piedāvājis savu e - pastu, bet lapai nav ne vainas...:p
2) /\/o comments... Par tevi...
3) |_ietoju Avast!, ieteica DJ Roberts...:p

samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 09 Apr 2009, 14:20

Nu tas ir pavisam vnk komercprojekts KAV reklāmai un izplatīšanai. Uz tādiem neapvainojas. Kādu saimnieks to lapu noteicis, tāda viņa arī ir. Laikam online skeneris par dārgu sanāca :p
Kāpēc raksti Free-AV (weil ich die deutschen gern hab!)? Man vienalga, kaut vai mongoļi-tatāri šo taisījuši. Bet pie taisnām rokām šis ir labs.
Image

macbeton
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 3510
Pievienojies: 01 Nov 2008, 18:43
Reputācija: 1
Atrodas: Libau

Post no macbeton » 09 Apr 2009, 14:21

:) Tu mani slavini jau signatūrē, kam man koments? :D

M
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 130
Pievienojies: 15 Sep 2008, 13:08

Post no M » 09 Apr 2009, 18:54

KAV ir labs AV. To arī lietoju uz vienīgās windows kastes. So uz aptauju nav iespējams atbildēt. Tur vajag variantu nelietoju AV vai cits.

Par ko cepiens? Ja nepatīk kāds produkts/lapa, to nav jālieto.

Jaunzems
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 3935
Pievienojies: 20 Apr 2008, 12:19

Post no Jaunzems » 09 Apr 2009, 19:16

Labs, tikai iekožas sistēmā tā, ka nevar dabūt to nost.

nostreb
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 22
Pievienojies: 09 Apr 2009, 16:00

Post no nostreb » 09 Apr 2009, 19:51

Nu vispār nelietot AV būtu priekš Linuksista, nebiju padomājis ka tādi šeit (šijā sadaļā) vispār ienāk?
Par KAV nedabūšanu nost nezinu, nekad nau bijis grūti tik vaļā no drazas. Bet pats reiz izdomāju dažiem kompjiem uzlikt KAV uz 30 dienām. Man bij problēma ar KAV uzlikšanu, viņš brēca ka man esot dr.Webs un spybot, piedāvāja noinstalēt, taču to neprata, aizgāja kaukāda restartu klikata kamēr man apnika un es izdzēsu manuāli pēdējas paliekas (tukšas diras) no sen jau novākta dr.web.
Protams es neatbalstu arī AVG, dēļ nesaprotami pieaugušā instala (kaukas 50Mb), man nepatīk arī FreeAV dēļ fakenās vīrusu dzēst-nemācēšanas.
Visādi avasti man riebj jo prot uztaisīt BSOD, un tas līkais Windows instals kuru redzēju vienā firmelē pat nebij pie vainas toreiz.
Vispār riebj programmētāji jo taisa sūdus. Ja jau iegulda tādas pūles uztaisīt programmu kas ķer vīrusus tad kāda velna pēc pielaiž tik tizlas iesācēju kļūdas?

archeens
E-žurnālists
Atbildes: 443
Pievienojies: 11 Jan 2008, 00:09
Atrodas: Liepāja

Post no archeens » 09 Apr 2009, 19:56

a ClamWin ir normāls antivirus?
Mūžu dzīvo, mūžu mācies...
Neskati vīru pēc cepures...
Twitter Konts - http://www.twitter.com/archeens

rihardsss
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 294
Pievienojies: 22 Feb 2009, 23:51
Atrodas: Rīga

Post no rihardsss » 09 Apr 2009, 20:01

Š eit viens neitrāls antivīrusu tests :
http://www.av-comparatives.org/images/s ... port21.pdf

Pēc šī var teikt, ka Avira ir diezgan laba - 99.7% no 1.3 miljoniem vīrusu atrada, FalsePositives arī nav pārāk daudz. Bet paskatoties vecos testus var redzēt, ka viennozīmīgi labas antivīrusu progas nav un nebūs. Vienu mēnesi tā labāku, otru mēnesi cita.

Tomēr aptauja ir kārtējais macbetona mēģinājums iestāstīt visiem, ka viņš zin visu, lieto tikai labāko utt. (Spriežu pēc komentāriem pie atbilžu variantiem). Cik noprotu tu lieto clamwin. Neesmu lietojis un nezinu ko tu domā ar labo klikšķi, bet varu arī līdzīgi pateikt - kāpēc vispār antivīrusu, ja nav līkas rokas, tad caur procesiem gandrīz visus vīrusus var nomedīt un ar delete doctor izdzēst!

P.S. nostreb: ja jau viņi pielaiž tādas iesācēju kļūdas, tad tu laikam vari uztaisīt labāku antivīrusu programmu, ne? Kas tad tur ir - atrast, izanalizēt, atrast kā apturēt nieka pāris miljonus vīrusu? Tas tak sīkums... :D

WerNeo
Lietpratējs
Atbildes: 1805
Pievienojies: 14 Aug 2007, 01:27

Post no WerNeo » 09 Apr 2009, 20:27

Ir tāds teiciens... "Suņi rej, bet karavāna iet tālāk." KAV un KIS ir labākie produkti un patīk tas jums vai nē... :) To atzīst gan neskaitāmas testētāju grupas... Gan arī mana pieredze to n-tās reizies pierādījusi (un tā šajā jomā nav maza). Tagad nedaudz esmu sācis pētīt sīkāk Avastu (nu jau pus gadu). Pagaidām "nelec" acīs negatīvā nozīmē. Bet pārējie bezmaksas produkti (daži arī maksas produkti) "salaiž" datorā drazu, "aci nepamirkšķinādami". Pie tam, daži vīrusi viņus arī veksmīgi māk neitralizēt...

P.S. e.j. Lieliski gan liekas virsū, gan ņemas nost. Viss pārējais ir nelabvēļu baumas (cilvēki, kuri nekad nav lietojuši, vai lietojuši ļoti sen... un saklausījušies no citiem nelietotājiem).

rihardsss
Reģistrēts lietotājs

Post no rihardsss » 09 Apr 2009, 20:40

Nu tava pieredze neliekas īpaši nozīmīga ar nopietniem testiem, kuri tiek veikti vairākus mēnešus. Nav ko tur diži teikt - vari lietot savu KAV un domāt, ka tas ir ideāls utt. Bet NEITRÄ€LI testi saka ko citu! Pāris cilvēku testētāju grupiņas nav nekādi ideālie pierādījumi tam kas ir labs un kas nē.

rajah
Lietpratējs
Atbildes: 730
Pievienojies: 27 Apr 2007, 14:29
Atrodas: Leišmale

Post no rajah » 09 Apr 2009, 20:46

eh žēl ka nevaru vairs atrast to adresi kur lasīju par to Kasperski ka tas ir ФСБ paspārnē un tāpēc tiek grūzts uz visām pusēm.
Step By Step - ImageImage

WerNeo
Lietpratējs

Post no WerNeo » 09 Apr 2009, 20:47

rihardsss.. mēnešiem nē, gadiem. Ne pirmo gadu esmu datoru jomās. Un nav tā, ka apkalpoju savu datoru. Bet ne par manu pieredzi un darbu runājam... Es neteicu, ka KAV ir ideāls. Nekas nav ideāls. Tas ir labākais priekš universālas datora aizsardzības.

Kuri ir Tevis apmeklētie neitrālie testi, kuros Kaspersky nav pirmajā vietā? Pasaules slavenas labaratorijas?
rajah wrote:eh žēl ka nevaru vairs atrast to adresi kur lasīju par to Kasperski ka tas ir ФСБ paspārnē un tāpēc tiek grūzts uz visām pusēm.
Maiklam Džeksonam deguns krīt nost... katru rītu līmējot atpakaļ. :) Žēl, ka nevaru atrast vairs tās avīzes, kas to rakstīja. Bet rakstīja! :)

rihardsss
Reģistrēts lietotājs

Post no rihardsss » 09 Apr 2009, 21:24

Š eit viens neitrāls antivīrusu tests :
http://www.av-comparatives.org/images/s ... port21.pdf
Linku diezgan skaidri iedevu, vari arī nodzēst beigas un apskatīties Home sadaļu, vai arī about us.

Š eit links no ESET mājaslapas - http://www.eset.eu/products/compare-antivirus-products
Vari pat nebļaut, ka nav neitrāls tests, jo kad iedevu neitrālu tev tāpat kaut kas nepatika.

Arī kaspersky mājaslapā ir tests (nu cik nu tur tests, ja ievietoti tikai rādītāji, kurus viņi atbalsta :D ) - http://usa.kaspersky.com/products_servi ... ctskav.php
Žēl tikai, ka nobijušies un neielikuši citus,spēcigāku konkurentu rādītājus.

Lūk vēl viens links - http://whensecuritymatters.com/index.ph ... -Test.html

Domāju ka būs pietiekami...
Diemžēl neatradu tādu testu kur Kaspersky tiešām no objektīva vērtējuma ir labākais. (Vienīgais viņu mājaslapā ievietotais, bet tas pats nav nekāds nopietns tests, vnk pateikts ko viņš dara, nevis cik labi to dara)

WerNeo
Lietpratējs

Post no WerNeo » 09 Apr 2009, 22:02

rihardsss... :) Te nu ir pierādījums... ka pat googli katrs lietos tā, lai atrastu to, ko vēlas atrast :) Lai nu kā... katrs lieto to, ko vēlas pats. Cits nelieto neko... bet vēl cits... grādīgo.

rihardsss
Reģistrēts lietotājs

Post no rihardsss » 09 Apr 2009, 22:28

Meklētāja ierakstīju "antivirus compare test" pirmais links- tas neitrālais tests, tad daudz ESET linki un tad pa kādam citam linkam gadījās. Es vnk vēlējos atrast normālu informāciju par to - kurš tad ir labāks? Kurš precīzāks un reizē arī mazāk kļūdu. Man īstenībā pašam nav nekāda favorīta, īstenībā kaut kāds antivīruss uz mana datora atrodas apmēram 30 dienas gadā, visu pārējo laiku mierīgi dzīvoju bez un nav par ko sūdzēties. Ja tomēr kkas notiek - pārinstalēju kompi un atkal turpinu tā dzīvot. Vnk man nepatīk kkādi konkrēti viedokļi par tēmām kurās nekad nav bijusi vienprātība.(un šājā arī nebūs) Tapēc arī man nepatīk visi MacBetona teksti - visur iet līdzi uzskats, ka viņš vienmēr dara pareizi, lieto pareizo, bet viss cits ir hu*ņa.

WerNeo
Lietpratējs

Post no WerNeo » 09 Apr 2009, 22:43

rihardsss... taalajos... 90-tajos... es dzīvojos līdzīgi :) Bet tad paliku slinkāks (pārinstalēt apnika)... Un tad vēl nāca atbildība klāt (un vajadzīgas progas vairojās)... Tad darbs... Pat "gousts" liekas liekdarbība. :) A tagad, kad esmu "uzkūlies" par "parakstu licēju".. vispār lieka laika nav figņām. :D

P.S. Par to, ka kāds pasaka... ka viņa darītais ir vienīgais pareizais, bet pārējie "krūmi"... piekrītu Tavam viedoklim. +1 Tomēr, katrā jomā ir labākie. Vienā vai citā situācijā.

archeens
E-žurnālists
Atbildes: 443
Pievienojies: 11 Jan 2008, 00:09
Atrodas: Liepāja

Post no archeens » 09 Apr 2009, 22:54

Kā tad palika ar to Clamwin viņš ir normāls?
Mūžu dzīvo, mūžu mācies...
Neskati vīru pēc cepures...
Twitter Konts - http://www.twitter.com/archeens

WerNeo
Lietpratējs

Post no WerNeo » 09 Apr 2009, 23:06

archeens... Kā kuram... Manās acīs tas nav antivīruss, bet ikona taskbarā, ko kāds programmieris uztaisījis joka pēc... Ar iespēju atjaunot kodu. :D Bet ja nopietni... Varbūt kādam arī līdz, kas dara kaut ko specifisku, kur tieši Clamwin palīdzēt var.

rajah
Lietpratējs
Atbildes: 730
Pievienojies: 27 Apr 2007, 14:29
Atrodas: Leišmale

Post no rajah » 10 Apr 2009, 10:23

WerNeo wrote:Maiklam Džeksonam deguns krīt nost... katru rītu līmējot atpakaļ. :) Žēl, ka nevaru atrast vairs tās avīzes, kas to rakstīja. Bet rakstīja! :)
par Džeksonu raksta visās malās, a par to Kasperski rakstīja daudz mazāk un daudz ticamākā vietā nevis kautkādos iepirdējblogos.

mjā - te jau vairākiem ir inkvizīcijas laiku uzskati - ar divriteni nevar braukt, jo tas nevar nostāvēt un krīt apkārt. bet kad uzsēžās un minās ar pedāļiem tad tomēr brauc.

tie kas ir ar smadzenēm un advancētāki sapratīs ko es ar to gribēju pateikt.
Step By Step - ImageImage

M
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 130
Pievienojies: 15 Sep 2008, 13:08

Post no M » 10 Apr 2009, 11:20

Rakstīt var ko grib, bet fakts ir tāds, ka KAV man nekad nav ielaidis kādu vīrusu vai bremzējis sistēmu, atšķirībā no visādiem citiem krāmiem :P

samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 10 Apr 2009, 13:26

Varam te fleimot cik gribam, bet man arī bezmaksas Avira nav neko ielaidis. Ja šajos nestabilajos laikos jums ir lieka nauda antivīrusiem, tad laipni lūdzu! Bet es labāk padzeršu extra alu! Tas man sanāks kā bezmaksas :D
Image

azazul
Vecākais lietotājs
Atbildes: 706
Pievienojies: 24 Mar 2007, 18:18

Post no azazul » 10 Apr 2009, 15:47

macbeton , parasti cilvēki necenšas paši sevi pazemot .. bet nu tu liekas esi izņ ēmums.

Flamewar par tēmu "mans ir labākais; visi citi - mēsli" vari iet uz sirups.lv taisīt.
[font=9]"Begging for a line drawn in the sand to separate the prophets from the men" - Rishloo[/font]

Aldis
E-žurnālists
Atbildes: 5084
Pievienojies: 21 Nov 2008, 15:55
Atrodas: LV

Post no Aldis » 10 Apr 2009, 17:33

Kur ir variants - nelietoju antivirusu? :D

Pareizi - es arii lietoju ik pa laikam free AVG, jo maksat man nevienam negribas, krekot apzogot progerus arii iipashaa aizraushanas nav.. :) Daudz vieglak ir panjemt free! :)

Un cho za fak??? AVG! (jo tas aizņem 50Mb nevis tikai 23Mb) <--- iekavaas tas paskaidrojums galigi sviestains! :D Paskaties cik Kaspersky Internet security aiznjem, un daudzi citi AV! :D

Es AVG ka jau mineju lietoju ik pa laikam, un uz otra datora jo tas ir pa briivu! :)
Image Oh My God = OMG
Image Ak Mans Dievs = AMD

rihardsss
Reģistrēts lietotājs

Post no rihardsss » 10 Apr 2009, 19:00

Š ī taču nav aptauja- šeit betons vnk mēģina citiem iestāstīt, kuri viņaprāt ir labi un kuri slikti antivīrusi. Un tie komentāri iekavās ir vienkārši, lai nodirstu visus šejienes lietotājus par kkādiem nejēgām, kas progas izvēlas pēc tādiem kritērijiem.

Pievienot atbildi

Return to “Antivīrusi un FireWall ”