Sākuma tēmas jautājums:
Mana atbilde tam visam:ev tur var mācīties par datorprogrammētāju vai nē???
Ta rēāli RTU tev neiemācīs kodēt. Atceros tīmekļa tehnoloģijas lekcijas. Prasu skolotājam, ko ta php nemācīs, šams saka, tas jau augstskolu līmenis.![]()
Kamēr nemainīsies izglītibas sistēma, tikmēr nevienai firmai RTU datoriķus nevajadzēs, lielākais skolas sasniegums, ka stundets māk uzlikt XP. Visu info tev tā pat no wikipēdijas vai arī aizvēsturiskiem liis.lv materiāliem lasa. Lai kļūtu par programmētāju ir jārēķinās vismaz ap 6 - 7 gadiem, sākumā teorija kaut kāda, prakse, ka tu sākumā visu kodē pa free, treniņam - pēcāk jau iekasē kabataas naudu un tad nu pienāks laiks, izvēlēties, sēdēt (ja labi paveicās, kādā kantori, skrūvēt visu dienu PC, saņemt niecīgu attalgojumu, vai arī programmēt tālāk
) Atceros, vēl Jaunzemes citātu: "Mūsu skolā programmētājus nemāca". Ar to arī programmētāja karjiera Jums ir beigusies. 4 gadus varēsiet exselī tabulas veidot, vordā rand(5,1) tekstus likt un izbaudīt garlaicīgās lekcijas, jo reāli uz RTU jājiet tādiem, kas to visu sāk no pamatiem mācīties, tiem kam pamati ir labā līmenī viss pasākums liksies šausmīgi garlaicīgs, ka labāk izvēlēsies sēdēt mājās, ņemt priešā "googli" un visu info rakt pašiem, tādā veidā tiks uzņemta info, kas tieši būs domāta profesijai, nevis darbam iekš sēņu plantācijām. Padomājam paši, katru gadu Liepāja izlaiž ap 20 IT studentus, parādiet kāds man tik daudz darba vietu, labi, ja kādi 5 - 10 cilvēki dabos kaut kādu šanci, pārējie sēdēs pie sasistas siles. Visu mūžu mācīties un vadīties pēc mūsu izglītības sistēmas ir stulbi un nevajadzīgi, netaisos 8 gadus sēdēt ar stipendiju un knapināties ar minimāliem līdzekļiem. Vienozīmīgi daudzi šeit teiks, ka papīram ir spēks, es teiktu reāli, ka ja tu māki pierādīt savas zināšanas tev papīru nevajadzēs, plus LV tirgus nav radīts priekš programmētājiem.