IT izglītības sistēma: Koks ar diviem galiem

Moderatori: janis.wd, Vecākie lietotāji

Ko tu izvēlētos?

Papīrs
2
11%
Pašmācības ceļš
11
61%
Ārzemes, jo visiem tā pat šeit darba nebūs
4
22%
Mācīties pāris gadus un knapināties iekš LV
1
6%

Total votes: 18

foxsk8
Moderators
Atbildes: 5080
Pievienojies: 22 Feb 2007, 12:33
Reputācija: 0
Atrodas: Liepāja, www.notepad.lv

IT izglītības sistēma: Koks ar diviem galiem

Post no foxsk8 » 13 Apr 2009, 12:58

Tātad diži atkārtoties negribu, šeit mans citāts, iekš RTU domubiedru grupas:

Sākuma tēmas jautājums:
ev tur var mācīties par datorprogrammētāju vai nē???
Mana atbilde tam visam:
Ta rēāli RTU tev neiemācīs kodēt. Atceros tīmekļa tehnoloģijas lekcijas. Prasu skolotājam, ko ta php nemācīs, šams saka, tas jau augstskolu līmenis. :D :D Kamēr nemainīsies izglītibas sistēma, tikmēr nevienai firmai RTU datoriķus nevajadzēs, lielākais skolas sasniegums, ka stundets māk uzlikt XP. Visu info tev tā pat no wikipēdijas vai arī aizvēsturiskiem liis.lv materiāliem lasa. Lai kļūtu par programmētāju ir jārēķinās vismaz ap 6 - 7 gadiem, sākumā teorija kaut kāda, prakse, ka tu sākumā visu kodē pa free, treniņam - pēcāk jau iekasē kabataas naudu un tad nu pienāks laiks, izvēlēties, sēdēt (ja labi paveicās, kādā kantori, skrūvēt visu dienu PC, saņemt niecīgu attalgojumu, vai arī programmēt tālāk :D ) Atceros, vēl Jaunzemes citātu: "Mūsu skolā programmētājus nemāca". Ar to arī programmētāja karjiera Jums ir beigusies. 4 gadus varēsiet exselī tabulas veidot, vordā rand(5,1) tekstus likt un izbaudīt garlaicīgās lekcijas, jo reāli uz RTU jājiet tādiem, kas to visu sāk no pamatiem mācīties, tiem kam pamati ir labā līmenī viss pasākums liksies šausmīgi garlaicīgs, ka labāk izvēlēsies sēdēt mājās, ņemt priešā "googli" un visu info rakt pašiem, tādā veidā tiks uzņemta info, kas tieši būs domāta profesijai, nevis darbam iekš sēņu plantācijām. Padomājam paši, katru gadu Liepāja izlaiž ap 20 IT studentus, parādiet kāds man tik daudz darba vietu, labi, ja kādi 5 - 10 cilvēki dabos kaut kādu šanci, pārējie sēdēs pie sasistas siles. Visu mūžu mācīties un vadīties pēc mūsu izglītības sistēmas ir stulbi un nevajadzīgi, netaisos 8 gadus sēdēt ar stipendiju un knapināties ar minimāliem līdzekļiem. Vienozīmīgi daudzi šeit teiks, ka papīram ir spēks, es teiktu reāli, ka ja tu māki pierādīt savas zināšanas tev papīru nevajadzēs, plus LV tirgus nav radīts priekš programmētājiem.
WPX.lV - E-komercijas risinājumi

ob1
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 2959
Pievienojies: 23 Mar 2009, 22:01
Atrodas: Sigulda

Post no ob1 » 13 Apr 2009, 14:43

Pirms mācīties par programmētāju, ir jānoskaidro vai Tu vispār vari programmēt. Es pazīstu dažus gudrus cilvēkus, kuri principiāli nevar programmēt, jo prāts strādā savādāk nekā programmētājam. Lieta tāda, ka ir vajadzīga labi attīstīta abstraktā domāšana. Lai to noskaidrotu var veikt dažādus testus.

samurajs
Administrators
Atbildes: 14988
Pievienojies: 06 Mar 2007, 15:04
Atrodas: Liepājas anomālā zona

Post no samurajs » 13 Apr 2009, 15:25

Es arī to nevaru, tāpēc pat neķeros klāt. Programmētājam jābūt ārkārtīgi punktuālam, principā pat aroda fanātiķim. Jebkura mazākā kļūda var novest ilga darba rezultātus uz nulli...
Image

foxsk8
Moderators

Post no foxsk8 » 13 Apr 2009, 16:14

Loģiski, es neskatījos kāda man tur atzīme, 3 vai 4 vai 10. Reāli man interesēja tas, ko man vajadzēja, lielāko daļu bastotās lekcijas pavadīju mājās mācoties lietas, kas man tagad ir ļoti noderējušas, ko tev nevienā skolā neiemācīs. Laiks tika izmantots mācoties lietas, nevis bezjēdzīgi klausīties wikipēdijas citātus. Š eit nejiet runa par vidusskolas priekšmetiem, bet gan par profesijas priekšmetiem. :) Reāli koks ar diviem galiem.
Reāli ne man, ne maniem vecākiem nav tādas naudas, lai es varētu studēt universitāte. Š āds prieks ir vispirms jānopelna ar reālu darbu. Visiem nav bagāti senči, kas tev var sponsorēt un uzturēt 4 gadus, jāsāk pašam strādāt. Sāku darboties jau no otrā kursa savā profesijā un turpino to darīt, tad nu reāli darbu ar skolu un programmēšanu kā darbu un hobiju grūti apvienot. Es jau nesaku, ka skolotāji slikti, izglītības sistēma ir švaka. Ta palasiet informāciju, ko par RTU un kā tiko beigušiem studentiem saka firmu, uzņēmumu bosi, viņi saka tieši to pašu, ko es. Tas, ka pagadās viens savādāk domājoš, nekā pārējā pelēkā masa, uzreiz nenozīmē, ka ir jānoliek. Ja man ir reāli argumenti, tad tos apgāst ir ļoti grūti. :) Kā jau minēju, koks ar diviem galiem. Katram savi uzskati.
Izskatās ka tiešām RTU māca idiotus, kas mēģina apstrīdēt reālus faktus un pamatojumus, kuriem ir reāli pierādījumi un ir tieša situācija.

Bāž man batonus ausīs, ka esmu idiots. :D :D

P.S. Notepads vien ir pierādījums, ko var izdarīt, ja atšķiries no pelēkās idotu masas. Lai tik tie lielie gudrie prātvederi padomā, 1 kursa studentiņi, bagāto dēliņi, ko viņi darīs, kad skolu pabeigs. Kamēr nemainīsies izglības sistēma, pilna latvija būs ar idiotiem.

Par domāšanu: Reāli tā arī ir, man ir pavisam savādāka domāšana, reāli radīta šādam darbam, jo šādam darbam neder pelēko idiotu masa.

P.S. Reāli puse kursa kauc ka darba neesot. Izdariet secinājumus paši. :D

drono
Lietpratējs
Atbildes: 706
Pievienojies: 14 Mar 2007, 15:59
Atrodas: Liepāja

Post no drono » 13 Apr 2009, 17:47

Reku viens video nedaudz pa tēmu globālā mērogā
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UIDLIwlzkgY[/youtube]

rihardsss
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 294
Pievienojies: 22 Feb 2009, 23:51
Atrodas: Rīga

Post no rihardsss » 13 Apr 2009, 18:18

Ļoti interesants video, liek nedaudz aizdomāties...

aoma
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2601
Pievienojies: 25 Apr 2007, 12:47
Atrodas: LV

Post no aoma » 14 Apr 2009, 09:46

ob1 wrote:...lieta tāda, ka ir vajadzīga labi attīstīta abstraktā domāšana...
Gadījumā nav otrādi - drīzāk eksaktā?

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 14 Apr 2009, 09:51

Nē, tieši abstraktā.

aoma
Vecākais lietotājs

Post no aoma » 14 Apr 2009, 09:57

Skat kā... Tad nav ko brīnīties, ka gala produkts bieži vien izdevies "nedaudz dīvains" - t.i. abstraktas formas un satura. ;)
viegls rokenrols pa radio

Morpheus

Post no Morpheus » 14 Apr 2009, 10:00

Ar smīnu spiedu uz otro variantu...

Galvenais prikols, aizeju ķip uz kursu, man tur stāda priekšā 2003 wordu un davaj močīt kkādas hreņ. nu gan datorlekcija padomaju, itka profesija koders bet nu ej tu sazin....
Atdrukāju viena studenta man teikto labu laiku atpakaļ... Sad...

normis_161
E-žurnālists
Atbildes: 436
Pievienojies: 31 Mar 2007, 00:01

Post no normis_161 » 14 Apr 2009, 10:32

Gribot negribot ir jāizēlas pašmācības ceļš, jo man tehnikumā divus gadus borēja galvā pascal, bet pēc pusgadu c++. Ne viena ne otra valoda man neintresēja. Tikai ar trešo kursu sakās tāds priekšmets, kas mani intresē WEB lapu izveide. Bet tur diemžēl viss notiek ļoti bremzīgi. Mēs pa diviem mēnešiem esam apguvuši tikai html. Tā kā vien pašam pārējo nākas apgūt pašmācības ceļā, jo tas ko tehnikumā māca, tas progress ir pārāk lēns, jo mūsdienās, kā jau es nopratu, minimums, kas ir jāzin, lai atrastu darbu web programmēšanā ir html + css + php + MySQL

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 14 Apr 2009, 11:08

Nu izskatās, ka tas tehnikums ir tīri labs. Lieta tāda, ka normālam koderim ir jāzin vismaz 10 valodas, ja gribēsi kļūt par analītiķi, tad 20.

Un tas Pascal un C++ ir pamatu pamats. Un WEB programmēšanā bez html-a vispār nav ko darīt.

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 14 Apr 2009, 11:09

normis_161: tu saproti, kāpēc tā ir? Lai ko izmainītu/papildinātu mācību procesā, jāveic ilgs un mokošs ceļš caur Rīgas birokrātu kabinetiem. Un tie parazīti nebūt nesteidzas, sūknē kafiju un pulē nagus; un rada iespaidu ka ir neaizstājami. Neviens negrib nervus bendēt, tāpēc māca 5-10 gadus vecu vielu.
Image

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 14 Apr 2009, 11:12

Jā, tagad tā jaunatne domā, ka ir gudrāka par visiem. "Š is priekšmets man ir vajadzīgs, bet tas - nav." Lohi.

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 14 Apr 2009, 11:18

Fundamentālas lietas kā HTML jāzin jebkurā gadījumā, bet mācību viela būtu jākoriģē katru gadu (vai pat jāpapildina katru semestri). Pārāk ātri viss mūsdienās attīstās. Jaunizceptais speciālists, ja pats nav neko piemācījies - būs galīgi nekonkurētspējīgs.
Image

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 14 Apr 2009, 11:22

Mācību vielā ir jāiedod pamati. Jāiemāca domāt un mācīties. Ir aplami domāt, ka tikai apgūstot tehnikuma kursu, iemācīsis programmēt. Tāpēc Pascal, C, HTML ir ok mācību kursā.

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 14 Apr 2009, 11:34

Jā - jāprot patstāvīgi apgūt zināšanas un loģiski domāt. Kas ir tendēts uz ko humanitāru (tur var iezubrīt no galvas), tam IT sfērā nav ko meklēt.
Image

Nitro
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 487
Pievienojies: 10 Mar 2007, 00:41

Post no Nitro » 14 Apr 2009, 17:53

ob1: A prieksh kam tad ir maksas augstskolas ja ne lai maaciitu vielu un konsulteetu studentus taa vietaa lai uzmiiztu vinjiem un tikai atstraadaatu lekcijas money? maaciities var arii maajaas un biblioteekaa bet tad priekshkam vajag augstskolu kura katru gadu celj cenas un vielu necelj?
Not this **** again...
Sargājiet sevi paši tad arī Dievs jums nepalīdzēs.

deivs001
Vecākais lietotājs
Atbildes: 2011
Pievienojies: 14 Mar 2007, 13:45

Post no deivs001 » 14 Apr 2009, 18:38

Izrādās, ka ES arī domā par šo lietu un piešķir finansējumu pasniedzējiem, kas uzņemas pasniegt kaut ko jaunu, kas nav iekļaut mācību plānā. ;)
"You can't expect to hit the jackpot if you don't put a few nickels in the machine" / Flip Wilson
Image

azazul
Vecākais lietotājs
Atbildes: 706
Pievienojies: 24 Mar 2007, 18:18

Post no azazul » 14 Apr 2009, 18:52

Tu nevari iemācīties "IT".
Tev vai nu tas interesē, vai nē.
[font=9]"Begging for a line drawn in the sand to separate the prophets from the men" - Rishloo[/font]

rajah
Lietpratējs
Atbildes: 730
Pievienojies: 27 Apr 2007, 14:29
Atrodas: Leišmale

Post no rajah » 14 Apr 2009, 20:26

Mani sasmīdināja kāda paziņas teiktais - Liepājas tagadējā Universitātā, toreiz akadēmijā džeki studē kaut ko par datoriem (precīzi nezinu). Mocās un nevis mācās, jo iestājoties augstskolā, vēl joprojām nezina kas tas tāds par zvēru - arhivēšanas programma.
Step By Step - ImageImage

non7sens
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 23
Pievienojies: 09 Apr 2009, 22:59

Post no non7sens » 14 Apr 2009, 22:24

Kapēc tik dramatiski piemēri. Tāda sajūta ka IT iet mācīties tirliņi no 5 klasītes. Ir taču arī kādi ģēniji izmācījušies. Vai varbūt es kļūdos?

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 15 Apr 2009, 00:32

Izskatās, ka šeit jaunieši jauc skolu un augstkolu. Skolā skolēni tiek dzenāti, lai mācītos, augstskolā to neviens nedarīs. Gribēsi mācīties - atradīsi iespējas, negribēsi mācīties - pats vainīgs.

foxsk8
Moderators

Post no foxsk8 » 15 Apr 2009, 00:48

negribēsi mācīties - pats vainīgs. Š eit nav runa par negribēšanu, bet gan par to, ka valsts ir nonākusi tik tālu, ka reāli tas vairs nav iespējams.

Kur tu atradīsi iespēju iet augstskolā, iestājoties jau neviens neskatīties un mazāk naudu par mācībām tev neņems, laiki mainās, cenas nemainās.

Teikšu uzreiz, man tādas naudas nebūtu, ko maksāt par skolu.

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 15 Apr 2009, 00:59

Jā, latviešiem pie visām nelaimēm ir vainīga valsts/valdība/pašvaldība/kaimiņi/cittautieši/ ...

Savulaik, ja nemaldos kāds amerikas prezidents teica apmēram tā - nejautā ko valsts var izdarīt tavā labā, domā ko tu vari izdarīt valsts labā. :)

foxsk8
Moderators

Post no foxsk8 » 15 Apr 2009, 01:10

Valsts jau tev reāli arī rada tās neveiksmes un nelaimes.

Vai tad, kad tevi atlaiž no darba, vai samazina tev darba algu, tu nevaino valsti??? :D

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 15 Apr 2009, 01:19

Nē, jo:
1) Mani no darba neatlaiž, algu nesamazina;
2) Ja ar mani notiek kas nelāgs, es domāju ko ES izdarīju nepareizi. (Nu protams, reizēm esmu dusmīgs, bet tas ātri pāriet).

Valsts tavu dzīvi nedzīvo un lēmumus tavā vietā nepieņem.

foxsk8
Moderators

Post no foxsk8 » 15 Apr 2009, 01:45

A tu pasak, kur ir prikols, ka tev dēļ 2 parādiem sīkiem izmet no 4 kursa laukā, kad palicis labi, ja 2 mēneši un saka, ka valstij priekš tevis nav naudas.

Tad nu man bija jāizvēlās, mirstu badā vai mēģinu apvienot skolu un darbu. Apveinošana prasa parādus, bet zato biju visu smuki izlīdīs, beigās jau nevienu vairs neinteresēja, cik tev parādu. Kursa biedru arī izmeta, šamam bija 1 parāds.

Uz aci man pateica, ka skola negrib uz mums tērēt stipendijas naudu. Blin, nospļauties man par to stīpu, es saprastu, 1 kurss, 2 kurss, kad izmet, bet nu nejau 4 kursa beigās.

Prasu šamam, kā iespēja ar nākošo gadu nokārtot visu pa jaunu, šogad vielku astes un nākošo gadu vēlreiz eju praksē un pusgadu novelku līdz gala eksim. Š ams saka, ka valsts otreiz par to nemaksās.

Fuck, kur ir taisnība? Valsts reāli man piespieda strādāt, mācīties pašam, sēdēt un kūlties. Reāli neapmeklēju lekcijas, bet sēdēju un pašmācības ceļā apguvu lietas, kas man tagad nodrošina darbu. Būtu sēdējis skolas solā un klausījies visādas liekas lietas, tagad varētu dzīvot pie vecākiem, vienīgā manta kas piederētu būtu novecojis PC un nekas vairāk, tukš papīrs. Takā nāku no diezgan trūcīgas ģimenes, par to nekaunos. Tevs invalīds, Māte skolotāja, ģimenē 5 bērni. Visu ko esmu sasniedzis, ir sasniegts ar savādāku domāšanu un reālu darbu darīšanu. Savā vecumā esmu sasniedzis ļoti daudz, par ko citi varētu tikai sapņot.

Rēali situācija uz doto brīdi ir tāda, ka es iekš LV esmu palicis viens pats, visi pārējie ir ārzemēs. Māte ar divām augstākām izglītībām, skolotāja, strādā iekš UK, jautājums, tikai kāpēc ??? Atbilde nav tālu jāmeklē.

P.S. Kā jau vienmēr, pozitivī domājošos Jums nesaprast :)

Ja valsts neatbalsta studentus, tad kalab tas būtu jādara man? Tagad man reāli 4 gadi pa pieskari, notepad.lv admins ar pamatskolas izglītību, skan smieklīgi, bet tāda ir reālā situācija.

Tad nu tuvāk, pēc pamatskolas gāju uz RTU, RTU kopā ar vidusskolu + profesija, cik nu viņa laba skaitās, vismaz kaut kāda. Tagad man visu vidusskolas ISEC eksāmeni ir okey, reāli tikai nav nokārtotas lietas, kas ar profesiju skaitās, a vidusskolas attestātu arī neviens negrasās dot, ja gribi vidusskolu, ej un vēl lūdzies, pielien, lai tev kaut ko iedotu.

Rēāli šeit arī viens salīdzinājums:

Iedomājieties TV pulti, uz kuras ir cipariņi. Kas Jums interesē vairāk, kādā fontā ir uzdrukāti cipariņi, krāsa, izvietojums, vai arī cik Pults ir laba, izturīga, utt..

Man tāda sajūta pēc visiem 4 gadiem radās tāda, skola tikai štancē studentus kā fabrikā, ja gadās kāds savadāk domājoš "rūpnieciskais brāķis", noņem no lentes un pataisa par pēdējo idiotu gan pārējo kursa biedru acīs, gan arī citu cilvēku acīs.

Š eit precizēšu, ka skolotāji tur nav vainīgi, vainīga ir pati pastāvošā iekārta un pāris prātvēderi, kas viņu ir noveduši tik tālu, kur viņa ir tagad.

P.S. Sanāca neliels murgs, bet nu tā apmēram ir sanācis manā situācijā.

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 15 Apr 2009, 01:59

1) Taisnības nav. Nekad nav bijis un nebūs. Un interesantākais, ka tie kas lieto šo vārdu tā jēdzīgi nevar paskaidrot ko tā "taisnība" nozīmē. :)
2) Valsts tevi nespieda strādāt, tā bija TAVA izvēle. Pieļauju, ka laba izvēle TAVÄ€ situācijā, bet izvēle bija TAVA. (Varēji, piemēram, iet zagt, kādam tas būtu risinājums :) )
3) Es arī nāku no trūcīgas ģimenes, bet tagad ir ok. Augstākās izglītības man nav un nekad nebūs. Nekādi nesaprotu kāpēc tas papīrs tas vajadzīgs. Ja esi ticis līdz 4 kursam, tad gan jau kaut ko saproti (mani izmeta no otrā par dzeršanu :) )
4) Es vairākus gadus vadīju uzņēmumu un pieņemot darbā neskatījos uz izglītības papīriem, bet uz prasmēm. Tagad strādāju starptautiskā uzņēmumā par analītiķi/programmētāju, esmu starptautisku projektu tehniskai vadītājs, bet man nav tās augstākās izglītības. Tā ka necepies, viss būs ok.

foxsk8
Moderators

Post no foxsk8 » 15 Apr 2009, 02:22

Vot, par to arī es runāju, gan dienās es darīšu tā pat. Vēl jāatīsta iemaņas.

Nitro
Reģistrēts lietotājs
Atbildes: 487
Pievienojies: 10 Mar 2007, 00:41

Post no Nitro » 15 Apr 2009, 09:03

ob1: Tikai nevajag aizstaaveet valdiibu..tas ka taa nav vainiiga pie taa ka daudzi nemaacaas ir fakts jo maaciishanaas ir cilveeka pasha rokaas bet taa IR vainiiga pie bardaka valstii un taoi skaitaa skolaas un kad maksaasi lielus nodokljus bet pretii neko nesanjemsi tad sapratiisi..tas ka tev ir darbs shodien nenoziimee ka tev riit arii buus..kriize nav tikai galvaas veciit.
Not this **** again...
Sargājiet sevi paši tad arī Dievs jums nepalīdzēs.

normis_161
E-žurnālists
Atbildes: 436
Pievienojies: 31 Mar 2007, 00:01

Post no normis_161 » 15 Apr 2009, 09:23

Mazdrusciņofftopic: Vai tad patiešām ārzemēs ir daudz labāk, ka jābrauc prom no Latvijas. Piemēram, es nesaprotu tos cilvēkus, kuri pavisam aizbrauc prom, lai strādātu citā valstī, kaut kā arī pašam šeit Latvijā ir bijis darbs, kā arī draugi un ģimene. Varbūt kāds pēc pieredzes var to pastāstīt, kāpēc tā ir, jo man pašam nav nācies ar to saskarties.

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 15 Apr 2009, 09:29

-> Nitro
Es neaizstāvu valdību. Es zinu, ka mūsu valdība ir zagļu banda. Bet es par to negaužos. Es to pieņemu kā faktu un pieņemu lēmumus izejot no šīs informācijas.

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 15 Apr 2009, 10:08

normis_161: man vesels bars radu/draugu/paziņu dzīvo Vācijā un UK. Un pat netaisās braukt atpakaļ. Š ad tad atbrauc paskatīties kā mērkaķi būrī dzīvo :D Tur ir pavisam cits dzīves līmenis, un arī pavisam cita valsts atbalsta sistēma tiem, kuri nokļuvuši grūtībās. Normālās valstīs katram ir iespēja studēt uz valsts rēķina, jo tur domā par jauno paaudzi.

Minimālā alga normālās valstīs kā UK ir 5-6 Ls/h, bet pārtika nemaksā dārgāk kā LV.
Tur valsts orientēta uz pārtikušu vidusslāni, kamēr Latvijā ir tikai miljonāri, bomži un vēl ob1 kā izņēmums :D
Image

ob1
Reģistrēts lietotājs

Post no ob1 » 15 Apr 2009, 10:23

Izskatās, ka kļustu populārs. :) Tad jau drīz varēšu startēt vēlēšanās. :)

shady
Moderators
Atbildes: 5311
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1

Post no shady » 15 Apr 2009, 10:53

Offtopic: "Valdība ir tāda, kādu paši to esam pelnījuši" (A.Klizovskis)
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 15 Apr 2009, 11:03

ob1: Tad tik uz priekšu! Savējie sapratīs! Notepad palīdzēs tev ar priekšvēlēšanu kampaņu! :D
Image

aoma
Vecākais lietotājs

Post no aoma » 15 Apr 2009, 13:17

Nedaudz drūmas pārdomas par visām mūsu valdībām, kāpēc esam nonākuši tur kur esam:
Puse no vietējā biznesa līgumiem tiek "konkursa" kārtībā saslēgta ar čomiem (peļņa 50/50) vai ar savām fiktīvām vai mistiskām meitas firmām.
Ä€rzemju līgumi tiek slēgti tikai ar lielmonopoliem, kas dod pamatīgu piķi ķepā (saucamā korupcija), un kam Latvija vajadzīga tikai kā buferzona starp ES un Austrumiem. Otrs variants - mūsu pastulbie "tautas kalpi" uzraujas uz vēl slīpētākiem blēžiem (juristiem), rezultāts - beztolka vazāšanās pa starptautiskām tiesām un netiek vispār ne sašam ne pašam, par valsti un tautu nemaz nerunājot.
viegls rokenrols pa radio

Moerto
E-žurnālists
Atbildes: 46
Pievienojies: 30 Aug 2008, 19:16

Post no Moerto » 15 Apr 2009, 13:23

Kas to būtu domājis ka arī RTU notiek tāds bullshits kā manā skolā - VPLT (Valsts Priekuļu Lauksaimniecības Tehnikums). Ja jūs zinātu cik tizli ir iet uz skolu un mācīties vainu pilnīgu hujņu vai arī pamatus kautkam par ko es zinu jau 100x padziļinātāk. Vairāk kā puse no kursa konkrēti dārzeņi, ok, par kursu es vēl esmu ļoti laimīgs, bet paskatoties kas notiek citos kursos, tāda sajūta ka esmu iemaldījies starp konkrētiem tizleņiem. Īsumā - mācību programma ir **dritvai kociņ**, apkārt ir pilns ar r-tardiem kam jau tagad liekas viss šausmīgi grūti.
Bļed, es pat nespēju normāli aprakstīt visu situāciju jo kā runāju par šo tēmu man konkrēti stresu rauj. GL&HF TEHNIKUMI!
P.S. Dievadēļ nekad neņemiet cilvēkus kas pabeiguši tehnikumu un neko vairāk arī pats nav mācijies.

Morpheus

Post no Morpheus » 15 Apr 2009, 14:43

Moerto 100+

WerNeo
Lietpratējs
Atbildes: 1805
Pievienojies: 14 Aug 2007, 01:27

Post no WerNeo » 15 Apr 2009, 17:12

Cilvēki mīļie, ejiet uz Valsts ģimnāzijām un apgūstiet vispārējo vidējo... un tad uz augstskolu. Nebūs jāsūdzās. :) Tehnikumi, manuprāt, nav tiem apdāvinātākajiem paredzēti. Vismaz no ģimnāzijas "atskaitītie" parasti jūtas ģēniji, kad pāriet uz tehnikumiem.

Sorry, ja kādu aizvainoju, tas nav mans mērķis. Es nesaku, ka tur visi ir nejēgas. Tur iet, ja uzreiz grib kaut kādā profesijā "iebružāties" un tālāk jau darbā apgūt arodu. Tomēr tas nav labākais virziens, ja grib labu izglītību.

deivs001
Vecākais lietotājs

Post no deivs001 » 15 Apr 2009, 17:23

Par to labo izglītību gan tev nepiekritīšu.
RTU, piemēram, vēsturi pasniedz tikai vienu gadu, lai gan vidusskolā to dara trīs. Š ā vai tā rezultāti mums nav 3 reizes sliktāki.
Vispārizglītojošos priekšmetus pasniedz vienā līmenī un uzskatu, ka tehnikumā pat ir grūtāk mācīties, lai visos priekšmetos būtu, piemēram, 8 balles, jo tiek pasniegti arī specpriekšmeti, kas apgūstamo vielu palielina.
Es domāju, ka uz vidusskolu jāiet tiem, kas skaidri zin, kur pēc tās stāsies, bet situācija ir savādāka. Piemēram, Liepājas 1. ģimnāzijā 10. klasē iestāties var ar vidējo vērtējumu virs 5, ja esi tur mācījies arī 9. klasē. Bet ja esi jauniņais tev jāpilda kaut kādi iestājeksāmeni. Sanāk tā, ka muļķi, sliņķi paliek no vecā kolektīva un gaišās galvas pienāk klāt. Nesaku, ka tikai tādi, kam vidējais vērtējums ir 5 paliek vidusskolas vielas apgūšanas nolūkos.
Piemēram, man skaidri ir zināms tas, ka nevarēšu sev atļauties augstāko izglītību samaksāt no savas kabatas un, lai lūgtu vecākiem esmu pārāk lepns, jo iespējams, ka to naudu varētu sakasīt. Tādēļ uzskatu, ka pašam maksāt par savu izglītību ir daudz stilīgāk.
"You can't expect to hit the jackpot if you don't put a few nickels in the machine" / Flip Wilson
Image

WerNeo
Lietpratējs
Atbildes: 1805
Pievienojies: 14 Aug 2007, 01:27

Post no WerNeo » 15 Apr 2009, 17:43

deivs001. Tad kā Tu paskaidrosi, ka no Valsts ģimnāzijām par nesekmību atskaitītie, kas pāriet uz tehnikumiem... Bieži vien kļūst par vienu no labākajiem tehnikuma klasē/kursā? :) Pie tam, kaut vai tajā pašā Liepājā... savas skolas pieciniekam tic, jo zin, ko 5-ka skolnieks zin un spēj. Kamēr dažās citās skolās, 5-ku ieliek par zināšanām, kas nav ne tuvu tā vērtas. Tāpēc arī jāpārbauda "jauniņos". :)

deivs001
Vecākais lietotājs

Post no deivs001 » 15 Apr 2009, 17:52

Nemāku atspēkot tevis teikto, bet saku no pieredzes, jo esmu mācījies gan ģimnāzijā, gan RTU (vēl turpinu).
Ä¢imnāzijām vajadzētu būt solīti augstāk vismaz par tehnikumiem un vidusskolām, bet domāju, ka netrūkst tādu vidusskolu, kurās izglītības līmenis ir zemāks par tehnikumu.
Image

shady
Moderators
Atbildes: 5311
Pievienojies: 06 Mar 2007, 19:20
Reputācija: 1

Post no shady » 15 Apr 2009, 18:04

Izglītības (vispārējās) ziņā tehnikums atpaliek savā ziņā no vidusskolas, ģimnāzijas, bet tehnikumā iemācās vairāk domāt un kļūt patstāvīgākiem (tas vismaz mans viedoklis).
Heh, no Latvijas skolām met laukā pa nesekmību vairākos priekšmetos, bet aizbraucot uz ASV tur ņem A un B līmeņus un dzivo budžetos:D
Agrāk es domāju, ka cilvēki ir stulbi....Tagad zinu - viņi patiešām tādi ir. /© shady/

samurajs
Administrators

Post no samurajs » 15 Apr 2009, 18:17

Kas ir tehnikums? Mazliet advancētāka arodskola, kurā gatavo tehniķus, nevis inženierus vai vadītājus. No tā arī pirmām kārtām jāiziet.
Image

Pievienot atbildi

Return to “Cilvēks un Sabiedrība ”