Instalējot Tonido, Tu vari no Tavas Tonido saites klausīties mūziku, skatīties attēlus, blogot, lejuplādēt un apskatīties failus, bildes, dziesmas utt. Var arī dalīties ar draugiem, izveidot grupas, un ielūgt apskatīties visu, ko Tu piedāvā. Tonido komunikācijai izmanto P2P tīklu. Tas ir viegli lietojams, es pats izmantoju un pašam patīk. Tonido var pat lietot lokāli. Nekāda informācija un faili netiek publiskoti - viss ir privāts. Testējot es varēju bez problēmām tikt pie saviem failiem. Komplektā nāk klāt vēl aplikācija ar bittorrent atbalstu, caur kuru varēs likt un vilkt torrentus uz bittorent servera.
Tonido ir pieejams Windows, Mac OS X un Linux vidēm. Lejuplādējam šeit. Jaunākā Tonido versija ir 0.2 beta.
Gaidāms ir vēl reāls mikrodators - serveris no Tonido. To sauks TonidoPlug un tam ir 1.2Ghz procesors, 512 MB RAM un pastāvīgā atmiņa, SD card slot, Ethernet un 2.0 USB ports. Dators ir tikai jāpieslēdz pie rozetes un klāt jāpievieno tīkla un ārējā HDD vads, un serveris gatavs darbam 24/7. Tu savam serverim tagad vari piekļūt no jebkura datora, kam ir internets. Sākumā serveris maksās apmēram 90$ un būs pieejams ASV, bet vēlāk arī EU. Iespējams, ka es dabūšu šo TonidoPlug testēšanai. Par TonidoPlug lasām šeit.

Online Servisu salīdzinājumu tabula: